Onko deittailu helpompaa hyvännäköisille?

Olen viime aikoina miettinyt paljon ulkonäön merkitystä ja kuinka ulkonäkökeskeinen olen itse. Kauneutta korostetaan joka paikassa, eikä deittailukulttuuri ole poikkeus. Mutta entäs jos ulkonäkö johtaakin harhaan…? Puhun nyt ”ulkonäkökuplasta”.

En yhtään ihmettele, että moni kokee nykyään ulkonäköpaineita. Naamavärkki ei tietenkään riitä, vaan kroppakin tulisi olla tikissä. Jopa lapset stailataan sävy sävyyn! Jos olet fiksu, saatat pärjätä, mutta jos olet sekä kaunis että fiksu, niin pärjäät lähes varmasti. Lenita Airisto sanoi Kaunis elämä -sarjassa, että ”kun kaunis ihminen astuu huoneeseen, kaikki kääntyvät katsomaan häntä”. Kaunis ihminen saa aina helpommin huomiota.
Minusta on silti aika raaka ajatusmaailma, että esimerkiksi rakkauden löytymisessä etusijalla ovat muodollisesti pätevät ihmiset. Vaikka kriteereinä ”rehellinen, luottettava ja huumorintajuinen” ovat vähän kliseitä, niin ainakin pitkässä suhteessa niillä on kuitenkin paljon isompi painoarvo kuin pelkällä hyvännäköisellä pärställä! Myös jokainen, joka on tullut joskus petetyksi ymmärtää tämän.

Ratkaiseeko pelkkä ulkonäkö?

Kysyin mun IG-seuraajilta storyn puolelle (katrivee nimellä löytyy), että kuinka paljon ulkonäöllä on merkistystä vastakkaisen sukupuolen kohdalla (tai saman, miten vain)? Ja olihan sillä! Lähes jokainen(!!!) kymmenistä vastaajista sanoi, ettei menisi treffeille ihmisen kanssa, joka ei miellytä ulkonäöllisesti. Yksi kommentti jäi kuitenkin mieleeni (sain luvan julkaista sen tässä)

”Mä olin vuosia putkeen sinkkuna ja aika paljon hain tietyn näköistä ja tyylistä miestä. Toki silloinkin luonne oli mulle tärkeää, mutta rehellisesti en oikein uskonut siinä rumbassa enää edes löytäväni vastaparia. Treffailin siis miehiä liukuhihnalta. Olin poistamassa koko sovellusta, kun eteen tupsahti kuva miehestä joka ei ollut yhtään sellainen kuin mitä hain. Jotain siinä kuitenkin oli, kun sydämen painoin. 
Mies laittoi todella lämpimän ja symppiksen viestin, joten lähdin treffeille. Ja tuo mies on parasta mitä mulle on ikinä tapahtunut! Hän on ulkonäöllisesti aivan erilainen mitä mun ihanne aikoinaan oli. Luonne tekee kuitenkin hänestä niin viehättävän!”

Kun perustaa deittibisneksen, niin ajatuksen sokkotreffeistä voi hylätä heti kättelyssä! Hyvin harva (jos kukaan) maksaa siitä, että hän pääsee treffeille ihmisen kanssa, jonka ulkonäköä ei saa nähdä ennen treffejä. Mietin lähes koko ajan, kuinka ulkonäön merkitystä voisi pienentää matchien suhteen. Mutta jo nyt huomaan, että se on mahdotonta. En tietenkään silti tarkoita, että kenenkään pitäisi mennä treffeille ihmisen kanssa, joka ei yhtään ulkonäkönsä puolesta miellytä. Meidän ajatusmaailma Match by K:ssa on se, että ketään ei painosteta treffeille ja kunnioitamme jokaisen asiakkaan kriteereitä.
Itse ajattelen, ettei ole ehkä tarkoituksenmukaista laittaa silti sitä ”mallikansiokuvaakaan” esille, jos kuitenkin suurin osa meistä on arkisin ihan normaalin näköisiä jos ymmärrätte mitä haen. Ja ehkä tässä asiassa paradoksi on se, että liian hyvä kuva saattaa sekin olla huono juttu.

Luojan kiitos kauneus on katsojan silmässä. Ja onneksi moni on myös valmis katsomaan pintaa syvemmälle! Itse haluan uskoa siihen, että maailmassa rakkautta riittää kaikille huolimatta ulkonäöstä tai -muodosta. Toinen juttu on se mitä voi vaatia toiselta ihmiseltä? Sekin on mielestäni tärkeä asia miettiä.
Täydellistä ihmistä EI ole olemassa. Jokainen ihminen, jossain vaiheessa näyttää oman oikean luonteensa. Se miten toinen rakastaa, kannustaa, tukee ja rohkaisee oikeassa paikassa vie ainakin suhteessa aika paljon pidemmälle, kuin täydellinen naama.

Kuulisin mielelläni teiltä nyt runsaasti ajatuksia ulkonäöstä! Jos olet sinkku, niin kuinka paljon ulkonäöllä on sinulle merkitystä kun etsit seuraa? Ja jos olet suhteessa, niin kiinnostuitko ekana kumppanisi ulkonäöstävai jostain muusta hänessä? 

Ps. Jos olet itse sinkku tai tunnet jonkun mukavan sinkun PK-Seudulla, joka etsii elämäänsä parisuhdetta, niin meidän kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta voi jättää nimensä & sähköpostinsa! Me olemme sitten yhteydessä ja kerromme lisää 🙂 . Haastatteluissa on aina myös paikalla asiantuntija, joka voi auttaa myös silloin, kun takana on vaikka isompia pettymyksiä tai muita asioita, jotka on esteenä parisuhteen löytymiselle.

3 asiaa, jotka pilaavat treffit takuuvarmasti!

Milloin olet käynyt viimeksi treffeillä? Mulla siitä on vierähtänyt jo yli 8-vuotta, mutta ennen hurrin tapaamista olin aika kova likka treffailemaan! Yksi syy sille, että halusin perustaa Match by K:n oli myös se, että silloin aikoinaan olisin toivonut, etten olisi tuhlannut niihin vääriin tyyppeihin niin paljon aikaa.
Olen myös keskustellut meidän asiakkaiden kanssa todella paljon treffailusta ja myös siitä, mikä on heille täysi turn off deiteillä.

Näin he vastasivat

1. Huono hygienia on asia, joka nousee ylitse muiden! Treffikumppanilta odotetaan ehdottomasti siistiä ulkoasua, puhtaita vaatteita ja ihan niinkin alkeellista asiaa, kuin peseytymistä. Valitettavasti pahan hajuinen treffikumppani vie yleensä fiiliksen heti ensi minuuteilla. Usein etenkin miehille vahva hienhaju voi olla todellinen ongelma, jota jännitys ei ainakaan helpota. Jos kärsii haisulikainaloista, niin kannattaa jättää suihkussakäynti ihan viime tippaan ja tietysti käyttää dödöä. En ole hikoilun asiantuntija, mutta luulisi nykyteknologian jo kehittäneen melko tehokkaita apuja hikoiluun!

Myös liian voimakas haju voi olla todella pois luotaantyöntävä. Joissakin maissa käytetään aika voimakkaitakin parfyymeita, mutta mielestäni täällä suomessa se voi olla enemmän huono, kuin hyvä juttu. Kannattaa siis laittaa hajusteita hillitysti!

2. Omista ex-kumppaneista puhuminen on ehdoton nou nou ensitreffeillä! Treffikumppanille tulee helposti fiilis, että häntä verrataan exään tai mikä pahinta, treffikumppani ei ole vielä päässyt entisestä rakkaudestaan eroon! Toki näin voi olla ja epäilysten herätessä minusta on ihan fiksua kysyä, voisiko olla niin, että vanha suola vielä janottaa..? Pahimmassa tapauksessa päädyt vain laastariksi!
Toki treffeillä voi hienovaraisesti kysyä oletko ollut ennen naimisisa tai milloin olet seurustellut viimeksi, mutta sitä enempää asiaa ei kannata alkaa urkkimaan. Ja mikä tärkeintä; Exästään ei kannata pitää tunnin esitelmää, jos haluat vielä tavata samaa ihmistä uudestaan!

3. Huonot käytöstavat on asia, joka tulee AINA esille kauhujen treffeistä puhuttaessa!
Keskustelussa jatkuva keskeyttäminen, päälle puhuminen, kännykän räplääminen, suu auki syöminen ja seiniin tuijottelu on aika varma turn off treffeillä useimmille! Yllättävän usein jopa ne alkeellisimmat käytöstavat saattavat päästä unohtumaan, mutta niitä voi aina harjoitella ja kannattaakin! Keskustelutaito ja toisen kunnioittaminen keskustelutilanteessa on aika välttämätön taito esimerkiksi työelämässä. Kun perustin Match by K:n niin päätin, että treffien jälkeen asiakkailla tulee olla mahdollisuus antaa treffikumppanistaan asiallista palautetta.

 

Mitkä asiat teidän mielestänne ovat treffillä totaalinen turn off?
Oletteko olleet itse treffeillä, joissa joku näistä edellämainituista asioista tuli esille?

Ps. Oletko jo käynyt tykkäämässä Match by K:n facesivuista ja Instasta? Löydät ne molemmat yrityksen nimellä. Päivitän FB:hen jatkuvasti millaisia deittikumppaneita meidän asiakkaat etsivät.
Olen SUPERkiitollinen kaikista tykkäyksistä!