Paljastan teille kolme unelmaani, jotka aion vuonna 2018 toteuttaa!

 

I have a dream. No kelläpä ei! Mutta mitä unelmia aiot tänä vuonna toteuttaa?

Tähän aikaan vuodesta moni unelmoi esimerkiksi elämäntaparemontista. Joku toinen taas rakkaudesta. Varmaan aika monelle teistä myös perheen perustaminen on yksi tärkeä unelma.
Itse aloin pohtia näitä mun unelmia, kun mua pyydettiin osallistumaan 8.1 alkavaan Unelma Itsestä Online-valmennukseen, joka on kokonaisvaltainen hyvinvointivalmennus verkossa!

Moni mun isoista unelmista on jo toteutunut, mutta tässä matkan varrella niitä on tullut lisää. Haluaisin joka vuosi toteuttaa ainakin yhden pitempiaikaisen unelman. Viime vuonna se oli varmasti häät ja kaikki siihen liittyvä. Elämäni yksi parhaista päivistä.

Kuva: Jussi Rekiaro Photography

 

Yksi mun pitkäaikainen haave on ja tulee olemaan muiden motivointi ja innostaminen! Ihan nuoresta asti oon halunnut toimia monessa asiassa jollain tavalla esimerkkinä. Oon päässyt innostamaan muita työssäni liikunta-alalla ja sitä tietä on menty 10-vuotta. Oon sanonut aina, että oman esimerkin voima on vahvempi kuin uskotkaan! Kun työpaikan kahvihuoneessa syöt terveellistä lounasta ja kuulet siitä mahdollisesti ivailua työkavereilta, niin silti saatat sytyttää heidän ajatuksissaan muutoksen; Se vain tulee heistä ulos negatiivisena, koska he kokevat omassa toiminnassaan ristiriidan, eli halu ja toiminta ei kohtaa. Pakottaminen ja tuputtaminen ei ole koskaan niin tehokasta, kuin itse esimerkkinä toimiminen! Toivon myös, että päätökseni aloittaa yrittäjyys aivan uudella alalla ja tuntemattomaan hyppääminen voi toimia myös innostajana siellä ruudun toisella puolella jollekin, joka suunnittelee samaa!
Tätä haavetta pääsen toteuttamaan edelleen tänä vuonna ja toivottavasti vielä isommin. Auttaminen ja ihmisten kohtaaminen tulee olemaan myös uudessa duunissani kaiken pointti.

Toinen mun unelma on ollut menestyä työelämässä ja sitä unelmaa en ole vielä saavuttanut siinä laajuudessa kuin olen halunnut. Kuten olen kertonut, niin en ole lukion jälkeen käynyt AMK:ta (tai siis olen, mutta en loppuun) saati opiskellut yliopistossa (jos Kesäyliopistoa ei lasketa) ja tämä varmaan ainakin jossain määrin on jarruttanut matkaa. Oon pohtinut paljon, että olisi ehkä kannattanut ”aikoinaan” käydä joku yleispätevä koulutus (kuten tradenomin tutkinto), koska nykyään pelkkä tutkintotodistus on jo iso valttikortti. Mutta turha sitä on nyt jossitella ja pääsehän tässä vieläkin koulunpenkille niin halutessaan!
Menestyminen liikunta-alalla on jokseenkin haastavaa ilman omaa yritystä. Ja kuten varmasti kaikki teistä tietää, niin hyvinvointiala on yksi kilpailluimmista! Uusia yrityksiä tulee kuin sieniä sateella ja erottuminen on todella vaikeaa. En koe enää yhtään paloa tämän alan yrittäjäksi, koska se on raakaa hommaa ja työ todella iltapainotteista! Arvostan kaikkia liikunta-alan yrittäjiä todella suuresti!

Mun viimeinen unelma on sarjassamme ”kestounelmia”, eli matkustaa uuteen maahan! Viime vuonna matkustin ensimmäistä kertaa Arabiemiraatteihin ja tänä vuonna toivoisin sen uuden kohteen olevan Italia. Olemme haaveilleet, että vuokraisimme meidän ystäväperheen kanssa esimerkiksi Amalfin rannikolta asunto, joka olisi lyhyen matkan päässä rannasta. Onko kukaan teistä kokeillut tällaista ratkaisua? Olen jo tutkaillut AirBnb:tä, mutta asunnot ovat kyllä tosi kovissa hinnoissa. Etenkin tuo kohta Italiasta tuntuu todella upealta ja kuvissa maisemat on henkeäsalpaavat!

Tulkaa tekin mukaa tuohon Unelma Itsestä Online -valmennukseen! Seuraava valmennus alkaa tosiaan jo 8.1 ja kesto on 8-viikkoa. Näitä järjestetään vain kaksi kertaa vuodessa! Odotan itse valmennukselta paljon, koska luin siitä hyviä kokemuksia. Sain myös teille alekoodin, eli kaikista Unelma Itsestä -tuotteista* saat  -10% alennusta koodilla unelmakatri. Tuo valmennus sisältää mm. reseptejä, sekä 6 erilaista treeniohjelmaa. Täältä näet tarkemman sisällön. Hintaa valmennukselle jää tuon alekoodin jälkeen alle alle kymppi viikossa!
Voidaan yhdessä jakaa kokemuksia ryhmä online -tapaamisissa! Toivottavasti nähdään siellä!

Tuleeko musta väsynyt ja laiska sohvaperuna??

Mulla on ollut viimeisen kaksi viikkoa joku totaalinen motivation aleneminen liikuntaa kohtaan! Olen ollut lähikuntosalilla lähinnä kannatusjäsenenä, enkä edes kehtaa sanoa kuinka monta kertaa ehdin käydä treenaamassa kk-kortin voimassaoloaikana! 16.12 jälkeen olen treenannut yhteensä kolme kertaa.

Sellainen ihminen, joka treenaa säännöllisesti ja liikkuu muutenkin aktiivisesti tietää, millainen olo liikkumattomuudesta tulee. Sanoin eilen anopille, että varmasti jokainen mun lihassolu on kuollut 😀 ! Tänään kävin salilla toteamassa, että eihän se asia todellakaan ole niin, mutta joku into tekemisestä puuttui. Tai ehkä pikemminkin nautinto.

Onko liikkumisessa järkeä, jos se tuntuu vain suorittamiselta?

Mun mielestä ei ole! Kaikki liikunta on hyvästä, mutta eikö elämä ole vähän liian lyhyt harrastaakseen jotain vain siksi, että ”pitää”? Lisäksi pakkopullan syöminen vaan vähentään intoa liikkua yhtään mitenkään! Toisaalta etenkin alussa liikunta voi tuntua liikkumattomalle väkinäiselle ja voi joutua ponnistelemaan, että siitä tulee tapa ja oppii jopa pitämään siitä. Joillekin hikoilu ja ponnistelu voi tuntua tosi vastenmieliseltä ja sitä taas ei ymmärrä hyvin ihminen, joka on aina harrastanut ja pitänyt liikunnasta!

Itse en ole todellakaan ollut aina liikunnallinen ja ikävuosina 20-25 en harrastanut oikeastaan minkäänlaista liikuntaa! Vasta sen jälkeen löysin saliharjoittelun, mutta esimerkiksi juoksemista (tai lenkkeilyä) välttelin ihan viime vuosiin asti. Olen aina ajatellut, että kuntosalitreeni on mun juttu, eikä muille lajeille löydy aikaa. Lisäksi se on hyvää vastapainoa työlleni, jossa liikunta on pääasiassa aerobista ja kevyempää kuntoliikuntaa. Viime kertoina oon kuitenkin huomannut, että salilla tulee katsottua aika monta kertaa kelloa ja ajateltua kotiin lähtöä kesken treenin.

Voisiko jonkun uuden lajin kokeileminen herättää motivaation?

Mulla on ollut jo pidempään olo, että haluaisin aloittaa jonkun uuden harrastuksen! Jäin Thaimaan reissulla koukkuun Thaiboxingiin ja myös vapaaottelu kuntoilumuotona kiinnostaa mua kovasti. Aika lähellä meitä on sali, joka järjestää vapaaottelun alkeiskursseja ja tänä keväänä päräytän ja ilmoitaudun kurssille!
Toinen asia jonka lupasin itselleni ikäänkuin synttärilahjaksi on 3kk kortti joogaan. Tämä voisi olla ajankohtaista helmikuun aikoihin ja mullahan loppuu työtkin helmikuun lopussa! Sitten on helpompaa järjestää aikaa liikunnalle, eikä aikaa mene enää työmatkoihin, kun pystyn työskentelmään kotoa käsin – ihan parasta! Sekin on jo päivässä vähintään 1,5h ajansäästöä!

Olin oikein tyytyväinen itseeni, kun sain tämän vuoden käynnistettyä niin tehokkaasti, syömällä terveellisesti ja liikkumalla! Tuntuu, että pelkkä lähteminen on ollut ylitsepääsemätöntä ja pimeä vuodenaika ei yhtään auta siihen. Haluaisin löytää taas sellaisen lajin, että liikkumaan on kiva lähteä ja aika kuluu kuin huomaamatta.

Onko muilla ollut motivaatio-ongelmia? Mitä lajeja aiotte kokeilla tänä vuonna?