Jos en olisi yrittäjä, niin saattaisin olla…

Tänään on virallinen yrittäjien päivä! Onnea siis kaikille meille yrittäjille!

Siitäpä sainkin ajatuksen kirjoittaa blogiin, missä ammatissa olisin nyt jos asiat joskus olisivat menneet vähän eri tavalla. Mua on tässä aikojen saatossa vetänyt useampikin ammatti puoleensa ja on ollut kyllä todella hilkulla, etten tekisi nyt jotain aivan muuta! Mutta mihin ammatteihin olisin sitten saattanut päätyä…?

Poliisi

Olen hakenut poliisikouluun 3 kertaa ja viimeisellä kerralla taisin jäädä pisterajasta kaksi pistettä. Halusin TODELLA kovasti poliisiksi ja viimeisellä kerralla romahdin kyllä aivan totaalisesti, etenkin kun homma jäi niin pienestä kiinni. Tokalla kerralla mursin jalkani pääsykokeissa, joten homma oli sitten siltä osin siinä.
Päädyin sitten lopulta hätäkeskukseen töihin ja siellä näkee aika läheltä millaista keikkaa poliisit ihan oikeassa elämässä hoitavat. Siinä samalla se into poliisin ammattia kohtaan sitten hiipui. Arvostan heidän ammattia todella paljon, etenkin kun vuorot on pitkiä ja rankkoja, eikä palkka mikään häävi.

Sairaanhoitaja

Mulla on varmasti sisäänrakennettu halu auttaa ihmisiä, jonka takia mua on aina vetänyt puoleensa ammatit, joissa voin olla hyödyllinen muille! Hain ainakin yhden kerran Tampereelle AMK:hon englanninkieliselle sairaanhoitajalinjalle. Sairaanhoitajan ammatti kiehtoo mua edelleen paljon. En tiedä millaista työ olisi käytännössä, joten mun ajatus perustuu lähinnä ystävien kertomaan (mulla on lähimmässä ystäväpiirissä sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, ensihoitaja ja vielä proviisorikin). Nautin jollain tavalla hektisestä ja järjestelmällisestä työstä, joten esimerkiksi ensiavussa työskentely voisi persoonana sopia mulle. Ambulanssissa en luultavasti voisi olla, koska mua kammottaa ajatus hälytysajon ajamisesta aivan surkealla säällä (no, olisihan sitä joutunut tosin poliisinakin ajelemaan talla pohjassa…)!

Puheterapeutti

Mä en kyllä tiedä onko tää puheterapeutin ammattiin hakeminen ollut enemmän joku mun mutsin missio, mutta tuli kuitenkin haettua yliopistoon lukemaan logopediaa. Mun äiti luki jostain, että puheterapeuteista on huutava pula ja hän sitten rummutti mulle kuukausitolkulla, että musta vois tulla hyvä puheterapeutti. Ehkä en ollut kuitenkaan tarpeeksi motivoitunut pääsykokeisiin lukiessa.

Skappari

Olen käynyt armeijan vuonna 2002-2003 ja sen jälkeen mulla heräsi halu jäädä armeijaan töihin ja opiskella mahdollisesti Maanpuolustuskorkeakoulussa. Mietin aika paljon sitä voisiko opiskelu Lappeenrannassa (silloin) olla oma juttuni ja ylipäätään maanpuolustus. Tykkään todella paljon kouluttaa ihmisiä ja mielestäni armeija sopi mun luonteelle ja persoonalle todella hyvin. Mä oon hakenut Puolustusvoimille töihin muutaman kerran sopimussotilaaksi. Miesvaltainen työyhteisö ei olisi varmaan yhtään hassumpi ajatus ja mä nautin jollain oudolla tavalla myös kurista ja järjestyksestä.

Nyt olisi hauskaa kuulla, että onko joku teistä lukijoista näillä aloilla ja mitä pidätte työstä??

Kuinka elämäni muuttui 17.12.2017?

”Kun hyppäät tuntemattomaan, elämäsi muuttuu ensin kaaokseksi, sitten vasta juhlaksi.” -Jen Sincero

17.12.2017 oli mun elämässä käänteen tekevä päivä. Silloin mä nimittäin näin näyn, tai sain merkin tai miten vaan nyt halutaankaan sanoa. Ja siis tähän ei liity mitään sen uskonnollisempaa. Olin keskustellut juuri hetkeä aiemmin mun ystävän kanssa elämästä ja kuinka hän oli 100% varma siitä, että mun pitäisi toteuttaa mun unelma. Olin aina ajatellut, että ideani henkilökohtaisesta deittiyrityksestä on liian iso riski ja ajatus vain velloi mun päässä. Kuitenkin matkalla kotiin Helsinkiin bussissa mun vieressä istuva nainen avasi lehden, jonka sivulla luki kissan kokoisin kirjaimin lähes se sama asia, jonka mun ystävä oli sanonut mulle hetkeä aiemmin. Mä koin tän tapahtuman todella voimakkaasti olkoonkin niin, että kyse oli vain puhtaasta sattumasta. Heti siitä hetkestä lähtien mun sisällä oli tunne, että nyt, VIHDOIN tiedän mikä on mun kutsumus. Siinä vaiheessa en vaan yhtään tiennyt kuinka ja miten kaikki voisi olla mahdollista. Puhun nyt tietysti mun yrityksestä Match by K:sta, jossa autan ihmisiä löytämään itselleen elämänkumppanin.

Mun koko viime syksy oli kohtuullisen raskasta aikaa. Töissä oli ajoittain tosi vaikeaa henkisesti, josta kirjoitin aiemmin blogissa. Makasin väsyneenä sohvalla ja mietin, että vee äm pee. No, kaikesta voi onneksi oppia ja mun oppi oli varmaan se, että jotkut asiat kannattaa vain jättää omaan arvoonsa, enkä voi ottaa kaikkea niin henkilökohtaisesti. Hain koko syksyn muita töitä, tai siis paremminkin mietin, mikä voisi olla mun juttu. Se mikä oli varmaan oli se, etten jäisi liikunta-alalle. Oli aika avata jokin uusi ovi.
Mikään ei tuntunut kuitenkaan täysin omalta jutulta. Mietin, mietin ja mietin. Luin uudelleen ja uudelleen mol.fi:n ilmoituksia. Lähettelin hakemuksiakin. Mutta syvällä sisimmässäni mä tiesin, että mikään niistä duuneista ei ollut oikeasti mua varten. Ehkä tämäkin oli steppi, joka mun piti vain ottaa. Harhailla.

Sitten tuli tuo joulukuun sunnuntai ja sen tapahtumat. Kaikki kirkastui mun päässä! Mä olin ensimmäisen kerran elämässäni niin innoissani jostain, että meni monta viikkoa, etten saanut iltaisin unta. Kaikki oli tietysti alussa pelkkää kysymysmerkkiä, kun mietin että mistä aloitan; Nettisivut? Markkinointi? Kenen kanssa? Kuka voi auttaa? Jos olisin perustanut vaikka parturi-kampaamon, niin veikkaan, että mun olisi ollut paljon helpompaa. Joku olisi voinut neuvoa mitä ja missä järjestyksessä mun tulee tehdä asiat. Käytännössä tammi- ja helmikuun mä käytin kaiken liikenevän vapaa-aikani siihen, että suunnittelin kuinka yritykseni voisi toimia!

Yrityksen perustamisvaiheessa on todella paljon ”ei niin innostavia” asioita, joihin kannattaa suhtautua riittävällä vakavuudella ja hoitaa ne kuntoon; Alvit, verotusasiat, vakuutukset, YEL, kirjanpito yms. Päälle vielä omat ja muiden epäilykset siitä, että kannattaakohan, aika riskiä, voiko tää toimia? Onneksi itsellä on niin vahva tunne siitä että onnistun, joten olen voinut seurata sitä ääntä. Nyt puolen vuoden jälkeen olen jo paljon viisaampi, kun palaset loksahtelevat kohdalleen ja huomaan, että kyllä, kyllähän tämä toimii! Taloudellinen epävarmuus on jokaisen yrityksen alkutaipaleella läsnä, mutta alussa on syytä tehdä laskelmat, kannattaako koko yritystoiminta. Itse en ainakaan aio ”harrastella” mitään, vaan tavoitteeni on kasvattaa yritystoimintaa pikku hiljaa.

Tuo alun sitaatti on muuten Jen Sinceron kirjasta ”You are a badass” josta olen saanut todella paljon itse voimaa sellaisina hetkinä, kun ahdistaa ja mietin, että miksi tää on niin vaikeaa ja miksi vastoinkäymisiä tulee. Kaikki on vaikeaa tietysti siksi, ettei mikään tavoittelemisen arvoinen tule helpolla! Jos mietit elämäsi suuntaa ja tarkoitusta, tai muuten vain haluat itsevarmuutta, niin suosittelen kirjaa erittäin lämpimästi.
Tässä vielä yksi todella tärkeä sitaatti, jonka itse koitan muistaa kaiken kaaoksen keskellä:

”Kun hyppäät tuntemattomaan ja päätät luottaa siihen mitä et vielä näe, sinun ei ole tarkoituskaan tietää miten kaikki tulee tapahtumaan. Jos tietäisit, olisit todennäköisesti toteuttanut kaiken jo tähän mennessä. Koska kyse on oman todellisuutesi radikaalista muuttamisesta, on vain todennäköistä, että siihen johtavat tapahtumat eivät ole vielä tiedossasi eivätkä tämänhetkisen käsityskykysi puitteissa.
Pidä ajatuksesi lopputuloksessa ja tee kaikki, minkä osaat tehdä päämääräsi eteen. Päätä kaikella määrätietoisuudellasi, että asiat tulevat tapahtumaan ja pidä kaikkia mahdollisuuksia silmällä.”

Jos haluat jollain tavalla tukea yritystäni, niin käy tykkäämässä Match by K:n facebook-sivuista ja instagramtilistämme.
Eniten toivon tietysti sitä, että kerrot palvelustamme PK-alueella asuvalle sinkkukaverillesi, joka haluaa löytää elämäänsä rakkauden ja parisuhteen! Etsimme nyt etenkin 35-45 -vuotiaita miehiä asiakkaiksemme. Olen kiitollinen pienestäkin tuesta ja avusta.
Toivottavasti tästä postauksesta joku sai nyt kimmokkeen alkaa mielessään työstää muutosta kohti jotain parempaa! Unelmat on tehty toteutettaviksi!

☆☆☆Kiitos☆☆☆