Muutama juttu, joka teitä saattaa kiinnostaa…

*Sisältää mainoslinkkejä

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Ajattelin kertoa teille, mitä blogissa ja snäpissä tapahtuu ensi viikolla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eli ensi viikolla blogissa on kasvispainotteinen ruokaviikko!

Julkaisen ensi viikolla joka päivä sellaista sisältöä blogiin, jonka tarkoituksena olisi innostaa teitä käyttämään kasviksia monipuolisemmin ruokavaliossa! Minusta on kiva, jotta te lukijat voitte saada jotain ihan konkreettistakin täältä, eikä pelkästään niitä ”helouhelou” -postauksia.
Heti maanantaina voit ottaa talteen valmiin ruokavalion, jonka pointti on nimenomaan monipuolisten kasvisten lisäämisessä! Ruokavalio ei kuitenkaan sisällä pelkkää vihreää, eli kyseessä on ihan sekaruokavalio. Yleisesti ajattelen, ettei lihan syömistä ei tarvitse välttämättä lopettaa täysin, enkä itsekään sitä tee. Proteiinia tietysti kohtuudella, mutta pääpaino kokonaisuudessa – ja niissä kasviksissa! Usein sitä saattaa myös jämähtää siihen jäävuorisalaattiin ja kurkkuun, vaikka tarjolla olisi niin paljon muutakin herkullista kaupan hevi-osastolla!
Kuten varmaan ymmärrätte, niin on aivan mahdotonta tehdä sellaista ruokavaliota, joka käy aivan kaikille. Ihan kaikkien tuhansien lukiojoiden yksilöllisiä toiveita en voi ottaa huomioon 😀 ! Mutta toivottavasti ainakin resepteistä on iloa, joita julkaisen pitkin viikkoa! Uskon, että tämä asia on monella ruokavaliossa se, jossa voi aina parantaa!

Toinen juttu on se, että ensi viikolla Fitfashionin snäppivuoro siirtyy mulle! Käy laittamassa Fittarin oma tili snapchatissa seuraukseen (fitfashionfi) ja mikäli et seuraa vielä mun omaa tiliä, niin se löytyy nimellä katrivee. Snäppiin koitan laittaa arkisempaa sisältöä, eli kaikenlaista mitä tällaisen perusmutsin elämässä tapahtuu päivittäin!

Vielä kolmantena juttuna voisin antaa teille Zalandon alekoodin, joka on SUPERALE15
Zalandoon saa todella harvoin alekoodeja ja tämäkin on voimassa vain 24H (eli tänään 6.1)! Lisäalennuksen saa myös aletuotteista ja etenkin treenivaateosastolla on hirveästi kamaa hyvässä tarjouksessa! Go and buy!recently-updated
1. Keep it cool -paita* 2. Nike Metcon2 -kengät* 3. Puma Pulse XT V2 -kengät* 4. Adidas trikoot* 5. Shock Absorber Ultimate -urheiluliivit* 6. Under Armour -hiuspannat* 7. Adidas trikoot* 8. Haglöfs Tight -reppu*

Outlet naiset talvi 2016 - 468x60

Muista siis tulla maanantaina nappaamaan blogista ruokavalio ja pitkin viikkoa ilmestyvät vinkit & reseptit.
Lisäksi ensi viikolla paljastan jotain, mitä blogissa tulee tapahtumaan helmikuussa. Se on nimittäin jotain sellaista, mihin te lukijat voitte vaikuttaa… Uskon vahvasti, että sen projektin seuraaminen tulee olemaan mielenkiintoista sekä mulle itselle, että teille lukijoille!

Testissä: Sannan ruokakassi

Tiedän, että moni jo kiinnostuneena odottelee tätä postausta. Sannan ruokakassin tilaaminen on herättänyt mielenkiintoa ja lupasin kirjoittaa puolueettoman mielipiteen tästä kokemuksesta. Tämä ei siis ole blogiyhteistyö, vaan tartuin tarjoukseen ruokakassista I love me -messuilla. Meille on nyt tullut kaksi ruokassia ja ainakin kolmas ruokakassi vielä ”katsotaan” tilannetta ja tehdään päätös jatketaanko. Koska kaikkia kiinnostaa tähän kärkeen hinta, niin eka tarjoushinta oli 59€/vko ja sen jälkeen tilaukset 74€/vko – siis tästä tilaamastamme kassista. sannanruokakassi3

Sannan ruokakassi toimii siis sillä periaatteella, että se toimitetaan kotiovelle maanantaisin sisältäen raaka-aineet ja reseptivihkosen. Toki kotona on oltava jotakin (mm.mausteita), mutta näet etukäteen sähköpostiin saapuvista resepteistä, mitä kotiin täytyy hankkia. Tällä viikolla sellaisia elintarvikkeita oli mm. hunaja, suola, soija ja kasvisliemikuutio. Eli aika perusjuttuja.
Ruokakassi täytyy tilata ja myös perua viikkoa ennen; Eli kun ruokakassi toimitetaan aina maanantaisin, niin et voi edellisenä perjantaina päättää, ettet haluakaan kassia. Tämä on ihan ymmärrettävää toki, koska hommasta ei tulisi mitään, jos ihmiset venkslaisivat tilauksia viime tippaan asti.
Tässä on eka asia, josta en tiedä tykkäänkö vai en; Tilaus jatkuu automaattisesti, ellet peru sitä edellisenä maanantaina! Eli jos et klikkaile netissä oikeiden viikkojen kohdalla ”peru”, niin kassi lähetetään sinulle automaattisesti. Asia on sekä hyvä että huono; Toisaalta inhoan sitä, että käytetään hyväksi ihmisen muistamattomuutta ja ”laiskuutta” perua (saattaa olla etenkin perheellisille tuttua 😀 …). Toisaalta sitten taas. Jos haluaa kassin jatkuvasti, niin sitä ei tarvitse muistaa joka kerta erikseen tilata. Nettisivuilta näkee kalenterin, johon voi klikkailla ne viikot kun haluaa tai ei halua kassia. Tai perua koko höskän.
Mitä mieltä te olette, hyvä vai huono…? Olisiko vain parempi tilata aina kassi vain viikoksi kerrallaan?

sannanruokakassi1
Possu inkiväärikastikkeessa omenalla höystettynä. Mies valmisti.

Valittavana on eri tyyppisiä kasseja, joita en ala tässä sen enempää luettelemaan (löytyvät nettisivuilta). Meille tulee perhekassi 3 hengelle, jota messuilla suositeltiin kokoisellemme jengille. Yhdestä kokkailusta riittää hyvin kolmelle aikuiselle ja joskus ruokaa tulee enemmänkin. Eilen ruokana oli lohta ja annoksia oli 5. Toki paljon riippuu siitä, onko paikalla suursyömäreitä. Toisaalta on muuten todella hyvä, että annokset ovat hallitun kokoisia! Tämä voi olla oikein hyvä tapa opetella järkeviä annoskokoja, kun sitä lohta ei olekaan tarkoitus yhden ihmisen syödä koko filettä.
Valitettavasti reseptejä ei nää etukäteen niin, että voisi niiden perusteella valita ottaako kassin vai ei. Tämä on mielestäni huono puoli. Esimerkiksi nyt molemmilla kerroilla on ollut possua pääraaka-aineena ja sitä me emme juurikaan normaalisti syö (maun ja eettisyyden takia). Onneksi Sannan Ruokakassin possu oli sentään luomua. Kassi toimii siis parhaiten silloin, kun perhe on kaikkiruokainen!

sannanruokakassi2
Uunikirjolohta hernepestolla. Tämän ruoan kokkasi 17-vuotias kummityttöni alusta loppuun. ”Ei tarvinnu silleen hirveesti mitään ihmeellistä tehdä.”

Yksi asia, joka myös ruokakassissa olisi (ehkä) kehitettävää on reseptit. Ruoka on tosi hyvää ja helppoa laittaa, mutta joskus vähän liiankin yksinkertaista. Toki noita reseptejä osaa laittaa kuka tahansa katastrofikokki, mutta ainakin itse nimenomaan kaipaan arkeen uusia ideoita ja makukokeiluja! Osaan kyllä itsekin ostaa lohifileen, maustaa sen suolalla ja pippurilla ja laittaa sen uuniin. Toki tässä varmasti haetaan takaa puhtaita perusmakuja ja eilen lohen kanssa tuli ihan tosi hyvänmakuinen hernepesto! Tämä on varmasti mielipideasia haluaako pihvin ihan pihvinä. Ruoka jää helposti minusta vaan vähän kuivan makuiseksi. Ens viikolla tosin taitaa olla joku keitto (NAM), yrttiset lihapullat kastikkeessa ja kanapannu, joten luulen, että ensi viikon ruokakassista tulee tähänastinen suosikki.

Se mikä on myös aivan loistavaa on se, ettei ruokakassista tule hävikkiä! Kaikki ainekset on mitoitettu riittämään resepteihin(no okei, pastaa saattaa olla 100g ylimääräistä). Ainakin itse oon kaupassa huomannut, että kun en keksi mitä laittaa ruoaksi, niin ostan vähän sitä ja tätä…
Ja hei, onhan se nyt luvattoman helppoa kun ruokakassi tulee omalle ovelle! Meiltä jää tältäkin viikolta se supermarkettirumba välistä, eikä yhtään haittaa! Käydään kaupasta hakemassa vain maidot, leivät ym. Ruokakassin helppous onkin se joka vetoaa!
Jokainen voi sitten päättää itse, onko kaikki tämä hintansa väärti.

Mielipiteitä, kokemuksia tai kysymyksiä???