Miksi lopetin Fitline -tuotteiden käytön?

Sain muutama päivä sitten instaani (katrivee) kysymyksen, että vieläkö käytän Fitline tuotteita? Moni oli varmasti nähnyt mut etenkin aamuisin juomassa ”aamudrinkkiä” ja lupasinkin jossain vaiheessa kertoa kokemuksiani tuotteesta. Sain aika paljon palautetta noihin aikoihin IG:hen ja moni ihmetteli kun olin ”haksahtanut” tuotteisiin.

Kuvan smoothie ei liity tapaukseen…

Kun tilaa Fitlineltä ensimmäistä kertaa tulee sieltä heti 3kk:n vitskut kerralla, eli optimaalisetti. Lasku maksetaan kolmessa erässä ja se tulee suoraan verkkolaskuna verkkopankkiin. Ekassa laskussa on myös n.30€ käsittelykuluja, joten lasku oli yli 120€. 1kk:n settiin kuuluu kaksi erilaista purkkia veteen sekoitettavaa jauhetta ja laatikollinen pieniä pusseja, joissa yksi pussi käytetään päivässä. Tuotteilla on vähän erilaiset funktiot, mutta en ala tässä niitä sen enempää selostamaan. Samalla itselle avautuu mahdollisuus myydä tuotteita – tämähän on verkostomarkkinointia.

Aloitin tuotteet ihan puhtaasti työkaverin suosituksesta. Vaakakupissa painoi myös hänen tyylinsä puhua tuotteista, joka ei ollut se Fitlinelle usein tyypillinen, ärsyttävä kiihkoilu. Koska atopian kanssa oli niin hankala talvi, niin olin valmis kokeilemaan oikeastaan mitä vaan, mikä voisi tuoda helpotusta. Ruokavalio auttoi taas jonkun aikaa, mutta sekään ei hyvän alun jälkeen toivomallani tavalla (siis siihen ruokavalion kyttäykseen suhteutettuna!) Työkaverini oli saanut tuotteista apua, joten ajattelin, että ei kai se ota jos ei annakaan! Pannaas tilaten!
Olin kyllä oikein tietoinen tuotteiden aika huonostakin maineesta, mutta halusin kokeilla niitä itse, jotta mulla on varaa sanoa juuta tai jaata. Ärsyttää toisaalta ihmiset, jotka torppaa heti jotkut tuotteet kokeilematta niitä. Tiedän myös tuotteiden vankkumattomia kannattajia ja he ovat saaneet omien sanojensa mukaan avun niistä jos jonkinlaiseen vaivaan. Itse olin skeptinen, mutta toiveikas.

Sanon ihan rehellisesti,että ei ne tuotteet aivan surkeitakaan ole, vaikka niiden käyttöä en jatkakaan! Tuotteet sekoittuvat hyvin veteen ja ovat aika hyvänmakuisia. Lisäksi niiden ottamisesta tulee helposti rutiini ja jos oma ongelma on nimenomaan se, ettei muista ottaa vitskuja, niin nämä tuotteet voivat toimia ihan hyvin.
Activize -jauheella on myös piristävä vaikutus, joka sopii etenkin tällaiselle, välillä aika tosi väsyneelle äidille! Tuotteessa on B-vitamiinia ja kofeiinia ja ainakin itselläni ne toimi combona aika hyvin – joskin kahvi toimii myös. Tuo on noista ainoa tuote, jonka jatkamista ainakin satunnaisesti voisin harkita.

Oikeastaan suurin syy siihen, miksi en tilaustani jatkanut on hinta. Yli 80€/kk tuntuu vaan ainakin tällä hetkellä liian isolta rahalta laittaa vitamiineihin. Ehkä tähän vaikuttaa se, että mulla on kokemusta todella monista eri vitamiinimerkeistä ja ylipäätään oon käyttänyt vitamiineja päivittäin jo yli 10-vuotta, mutta ei ne mun elämää ole samalla tavalla muuttaneet kuin ruokavalio. Tässä valossa onkin jännä, että uskoin nyt löytäväni sitten juuri näistä tuotteista ratkaisun iho-ongelmiini? No, en löytänyt.
En ihan tiedä uskonko näihin kehon puhdistumisoireisiin, mitä näiden tuotteiden aloittamisen jälkeen kerrotaan mahdollisesti tulevan. Mä en huomannut MITÄÄN eroa mihinkään – en hyvässä enkä pahassa. Iltajauheen luvataan parantaa unen laatua, mutta oon ollut aina niin täydellinen nukkuja (jos saan nukkua!!!), ettei senkään suhteen ollut muutosta.

What more can I say… Mulla on itseasiassa näitä tuotteita kohtaan hyvin neutraalit tunteet. Jos olisi enemmän rahaa, niin mikä ettei! Tällä hetkellä käytän mieluummin sen rahan ihan ruokaan. Käytän edelleen D-vitamiinia, sinkkiä ja nyt otan tehokuurin Omegoita kun pidin niistä vähän taukoa, huomatakseni onko niillä vaikutusta ihoon. Omegoita tähän settiin ei kuulu.

Onko teidän mielestä 80€ paljon vai vähän vitamiineista kuukausitasolla? Lasketteko lisäravinteita ostaessa kuinka pitkäksi aikaa ne riittävät?

 

 

Tarvitseeko lapsi vitamiineja purkista? (+Arvonta!)

*Postauksen tuotteet saatu blogin kauttaterranova

Syökö teillä lapset vitamiineja purkista tavallisen kotiruoan lisäksi?
Usein me aikuiset napsimme jos jonkinlaista lisäravinnetta, mutta helposti lasten kohdalla sitä ei pidetä niin tärkeänä asiana. Ihmettelen usein miksi, vaikka en toki tarkoita, että lapselle pitäisi tuputtaa pilleriä toisen perään. Monipuolinen ruoka varmasti riittää sekin, jos vanhemmat jaksavat panostaa. Aika usein lapset eivät kuitenkaan syö niin monipuolisesti kuin aikuiset, eikä meidän perhe tee poikkeusta valitettavasti. Varmasti vitamiinien tarpeellisuudesta ollaan puolesta ja vastaan, mutta lapsen kehityksen ja heikomman vastustuskyvyn kannalta ainakin itse annan vitamiinilisän myös lapsilleni (tai no tässä vaiheessa Benille). Ainoa virallinen suositus lapsille ruokavalion lisäksi on D-vitamiinilisä ja tiesittekö, että Arvo Ylpön aikaan lapsille suositeltiin jopa 100µg D-vitamiinia vuorokaudessa? Moni antaa vauvalle neuvolan ohjeistuksen mukaan D-vitamiinitipat, mutta sen jälkeen niiden antaminen jää. Luin joskus, että D-vitamiinin saannissa leikki-ikäiset lapset ovat ns. väliinputoajia, koska aikuiset kyllä huolehtivat oman ja sitten ihan pienten vauvojen kohdalla D-vitskulisän.
Jos lapsen ruokavalio on yksipuolinen, eikä hän esimerkiksi välitä kasviksista tai hedelmistä, niin tottakai suojaravinteiden saanti on myös kysymysmerkki. Jos haluaa saada kasviksista tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita aikuisenakin, niin ei vielä riitä, että syö kurkkua ja muutaman salaatinlehden päivässä. Niitä pitäisi siis syödä paljon ja hyvin monipuolisesti ja mieluiten osa tuoreena, koska kuumennus tuhoaa osan vitamiineista. Ruoka mitä lapsille usein annetaan eli puuro, leipä, jugurtit, murot ja hiilaripitoiset lämpimät ruoat ovat lopulta aika yksipuolista ravintoarvoiltaan ja valitettavasti päivähoidossa ja koulussa tilanne on harvoin parempi. Kuituja saattaa ruokavaliosta tulla riittävästi, mutta miten on vitamiinien laita? Myös kalsium ja rasvahapot ovat tärkeää kehittyvälle pienelle.

terranova3 (1 of 1)
Me tehdään lähes päivittäin smoothieta koko perheelle. Benille maistuu parhaiten perus mansikka-banaani ja joukkoon menee kookoksen makuista mantelijuomaa ja maustamatonta heraproteiinia (Foodin). Smoothien joukkoon on myös helppo piilottaa jauhemaiset vitamiinit!

Salaa tietysti toivon, että näiden vitamiinien syöttämisellä voisi estää edes osan kiertävistä flunssista. Jotkut tosin sanovat, että ei auta vaikka söisi kuinka terveellisesti ja vetäisi kaksin käsin vitamiineja; Silti lapsi tuo mukanaan päivähoidosta ja koulusta kaikki mahdolliset taudit ja koko perhe on alituiseen kipeänä! Itseasiassa itsekin epäilen, että pienen vastustuskyky ei riitä blokkaamaan kaikki kiertäviä pöpöjä, vaikka lapsi eläisi vitamiinipillereillä (näin karrikoidusti sanottuna). Jos lapsi ei sairastele hoidossa olostaan huolimatta koskaan, niin epäilen, että selittävä tekijä on joko a) tuurissa tai b) jossain muussa (perimässä saatu alttius saada infektiotauteja maybe??). Lapsen tietysti ”kuuluukin sairastaa” vaikka se lapsen ja vanhemmankin kannalta onkin tuskaista. Ihmiset puolustusmekanismi on hirveän monimutkainen ”koneisto”, eikä jollain yhdellä asialla voi selittää sitä, miksi on sairaana koko ajan tai ei koskaan. Löysin hyvän artikkelin netistä koskien infektiotautien sairastamista ja siinä lääkäri toteaa asiasta näin:
”Osa vastustuskyvystä on siis immuunijärjestelmän oppimista. Sitähän lapset tekevät jatkuvasti: he sairastavat paljon, ja immuunijärjestelmä oppii ja kehittää vastustuskykyä eri taudinaiheuttajia vastaan.”terranova4 (1 of 1)terranova6 (1 of 1)

Meillä Ben on syönyt vitamiinia ja rasvahappoja ruokavalion lisänä jo hyvän aikaa. Nyt sain testiin Terranovan Green Child -lasten sarjan tuotteita ja olen tässä pari viikkoa niitä pojalle antanut smoothien joukossa. Terranovan tuotteita olen itsekin käyttänyt jo pitkään ja ne ovat täysin ”vegaaneja” eikä niissä ole mitään täyte- eikä lisäaineita, joka on itselleni tärkeä tieto. Nämä Terranovan tuotteet ovat siis kaikki kasvikapseleita. Ne voi helposti sekoittaa jugurttiin tai smoothieen. Meillä lasta ei saa nielemään minkään valtakunnan pillereitä, eli ne täytyy olla pureskeltavia tai piilotettavia! Kaikkia noita ei tietenkään tarvitse antaa joka päivä, vaan monivitamiinia voi antaa esimerkiksi lapsen ollessa sairas tai kun muuten puolustuskyky joutuu koville. Terranovan monivitamiinissa on mukana myös A-vitamiinia, jonka takia en anna sitä Benille päivittäin. A-vitamiinia on kuitenkin usein lasten monivitamiinivalmisteissa, joten en ainakaan itse pelkää saantisuosituksen ylittymistä.
Terranovan lasten tuoteperheessä on neljä eri tuotetta:

Arvon kaksi Terranovan tuotepakettia teidän lukijoiden kesken, jossa ovat nämä kaikki neljä tuotetta! Paketin voit voittaa vastaamalla seuraavaan kysymykseen:
Mikä on paras vinkkisi saada kasvikset uppoamaan lapsille?

Vastausaikaa on tämän viikon torstaihin eli 7.8 klo.20 asti! Vastaa tämän postauksen kommenttiboxiin! Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti.