Bye bye äiti, äiti good bye.

Mun on pakko myöntää, että tällä hetkellä omatuntoni kolkuttelee hiukan. Nimittäin se äidin KUULUISA huono omatunto. Äiti lähti taas ja jätti lapsensa isänsä kanssa. Tämä on se äiti, joka revitään kappaleiksi äityleissä, mammaliineissä ja vauvafoorumeilla. Itsekäs äiti.

Mulla on ollut todella kiire viikko, kun yrittäjänä asiat tuppaa aina kasaantumaan samalle viikolle. Mulla on todella ristiriitainen tunne välillä, kun pitäisi takoa silloin kun ”rauta on kuuma” ja samalla pitäisi olla mahdollisimman paljon lasten kanssa, koska he ovat vain kerran pieniä. Äääh. Ja sitten kun on paljon lasten kanssa, koska he ovat vain kerran pieniä, niin silloinkin hajoaa pää ja toivoo, että olisi työ, jonne olisi ihana mennä.
Mun tämänhetkisessä elämässä suurin energia menee tietysti yritykseeni Match by K:hon, jossa on isoja muutoksia asiakasmäärän kasvaessa. Sen lisäksi teen vielä jonkun verran liikunnanohjausta, koska sijoitan kaikki ns. ylimääräiset tulot MBK:hon (koska investoinnit eivät ole aivan ilmaisia). Sitten on vielä tämä blogi.

Ai niin, ja sen päälle mulla on kaksi pientä lasta ja mies, joka ylipäätään mahdollistaa tän koko kuvion. Ilman häntä… No mistään ei tulisi mitään!

Tällä hetkellä istun hotellihuoneessa Kylpylähotelli Peurungassa! Yksin! Luksusta, siis todella megaluokan luksusta. Osallistun Ihannaisten somevaikuttaja -matkalle, eli meitä on täällä yhdeksän somevaikuttajan porukka tutustumassa Jyväskylän alueen matkailunähtävyyksiin. Olen ilmoittautunut matkalle jo sata vuotta sitten ja totta hitsissä se sattui JUURI sille viikolle, kun olin ollut jo kahtena iltana aika myöhään töissä.

Kuvat: Kati Pilli-Sihvola. Tein tänään korvikset itse Suomen Käsityömuseossa Jyväskylässä. Aikas hienot, vaikka itse sanonkin!

Kyllähän mä tiedän, etten ole todellakaan ainoa äiti, joka on yrittäjä ja jolla on paljon töitä! Oma äitini on ollut yrittäjä koko elinikäni ja hän muutti opiskelemaan toiselle paikkakunnalle, kun olin kolme. Sinänsä tässä on aika turha tuntea tunnontuskaa, koska lapset tuskin yhden viikonlopun aikana unohtavat äitinsä olemassaolon. Silti tiedän ja myönnän, että olen ollut tällä viikolla liian vähän läsnä ja oikeasti, liian väsynyt iltaisin. Liian väsynyt kolmevuotiaan kamaliin uhmakohtauksiin ja vitosen ”en tykkää, en halu” -vaiheeseen.
Ja kuten te äidit tiedätte, niin kun on väsynyt niin palaa pinnakin helpommin. Nyt mulla on suunnitelmissa operaatio ”kuinka korvaan lapsilleni heille aiheuttamani tuskan, kun äiti on niin paljon töissä?”.

Toisaalta sitten taas…

Mä oon aivan hemmetin onnellinen siitä, että saan tehdä työkseni jotain näin hienoa! Match by K on unelmieni täyttymys ja tämä blogi tarjoaa upeita mahdollisuuksia. Kuten esimerkiksi nyt mahdollisuuden tutustua Jyväskylään, josta mulla ei ole muuta kokemusta kuin yksi mönkään mennyt seurusteluyritys. Jo pelkästään yhden päivän aikana olen päässyt kivan porukan kanssa tutustumaan monipuolisesti alueen matkailukohteisiin ja huomenna jatkuu! Nautin myös suuresti tästä hotellihuoneesta, jossa voin olla yksin, koska yksinäisyys on nykyään mulle myös elämys. Pitäisi siis muistaa olla myös kiitollinen. Itsekin koitan muistuttaa aina itseäni, että jo pelkästään se, että on oma perhe ja työ josta pitää, ei todellakaan saisi olla mitään itsestäänselvyyksiä!

Onko siellä muita joilla on näitä samoja fiiliksiä? Sanokaa, etten ole ainoa äiti, joka tuntee toisinaan piston sydämessään omistautuessaan töilleen?

Joukkolynkkaus on jokaisen yrittäjän pahin painajainen!

Varmasti moni teistä on törmännyt uusimpaan somemyrskyyn, jossa Oululainen nainen osallistui IG:ssä kilpailuun ja voitti palkintona ripsipidennykset. Tekijä kuitenkin perui ajan viime tipassa vedoten siihen, että kilpailun voittanut nainen on entinen Jehovan todistaja. Nainen postasi facebookiin kuvankaappauksen keskustelusta, josta näkyy selvästi yrityksen nimi ja ripsitekijän kasvot. Postaukseen oli eilen tullut satoja kommentteja. Voitte arvata mitä mieltä porukka tästä yrittäjän peruutusilmoituksesta oli: Törkeää toimintaa!

Ja kyllä, niin se on minunkin mielestäni. Ajan peruminen vedoten henkilön mahdolliseen uskonnolliseen vakaumukseen on väärin, sekä todella huonoa mainosta itse yrittäjälle. Ymmärtääkseni ko. ripsitekijä on töissä siskonsa omistamassa hoitolassa, mutta siis yrittäjä itsekin. Näin ollen hän ei riskeeraa ainoastaan oman elinkeinonsa, mutta myös koko hoitolan maineen.

Silti mun on pakko sanoa, että mä tunnen sympatiaa sekä tätä viestin lähettänyttä yrittäjää kohtaan, että myös hänen siskoaan kohtaan, joka omistaa paikan. Asia sai taas aivan JÄRJETTÖMÄT mittasuhteet internetissä! En syytä tätä ihmistä, joka laittoi kuvan viestiketjusta FB:hen, mutta nykyään on pakko ottaa huomioon se, että asiat leviävät somessa kulovalkean tavoin. Ja kun joukkolynkkaus alkaa, niin siihen osallistuvat ihmiset eivät välttämättä halua nähdä kuin yhden puolen asiasta.

Uskonto on todella monelle arka aihe ja ”niitä piirejä” ymmärtämätön on mielestäni myös väärä ihminen moittimaan ketään. Onko kukaan miettinyt, että onko tämä ripsien tekijä itse joutunut esimerkiksi painostuksen uhriksi omiensa puolelta? Hylkääminen tai sillä uhkaaminen on todella raaka henkisen väkivallan muoto ja käsittääkseni tässäkin keississä oli kysymys siitä, että Jehovan todistajat eivät saa olla tekemisissä eronneiden kanssa.
Tän ripsitekijän viesti oli kuitekin asiallinen (ei sillä, että se nyt asiaa muuttaisi) ja ainakin mä ajattelen, että tuskinpa hän vain ”tuosta noin” olisi tehnyt tällaista peliliikettä. Tai ainakin toivon niin.

Nyt tää yrittäjä (sisko) on saanut viestejä, että hänen liikkeensä ikkunat särjetään, puhumattakaan siitä, että yrityksen some on aivan täynnä haukkumakommentteja ja ihmisiä, jotka toivoo kamalaa loppuelämää tälle yrittäjälle! Mun mielestä tässä on menty niin yli tässä hommassa kuin olla ja saattaa. Tuskinpa tämä arvonnan voittajakaan halusi, että hänen aikansa peruuntumisen ansiosta joku käy kivittämässä tän kauneushoitolan ikkunat.
Pahimmillaan tällainen juttu vie pienyrittäjän konkurssiin. ”Siitäs sai!”. Niinkö?
Eiköhän tuolla uutisissa ole hieman suurempiakin rikollisia, kuin joku Oululainen ripsiteknikko?

 

 

Kun on itse yrittäjä ja tietää, miten kovasti töitä menestyäkseen on tehtävä, niin mulla on paha mieli tavallaan molempien osapuolien takia. Vaikka joku käyttäytyisi ajattelemattomasti, niin mun mielestä se ei silti oikeuta ketään uhkaamaan toisen ihmisen terveyttä tai omaisuutta. Joku mielenterveydeltään epävakaa ihminen voi saada tällaisesta jutusta kimmokkeen nyt kun tän yrittäjän kaikki henkilötiedot on vuotaneet someen.
Tääkin keissi osoittaa, miten paljon suomalaiset nauttii toisen epäonnistumisesta ja me ollaan suorastaan verenhimoista kansaa! Jos joku on lyöty, niin ei muuta kuin vettä myllyyn!

Se ei varmaan kuitenkaan vie sitä tosiasiaa pois, että nää yrittäjät (ja kaikki siinä hoitolassa työskentelevät) voi olla aivan ammattitaitoisia ja hoitaa työnsä hyvin ja huolellisesti? No, sitä ei muista enää kukaan siinä vaiheessa, kun varauslista ammottaa tyhjyyttään ja yrittäjä on taloudellisesti suossa.

Mitä mieltä olette tästä koko keissistä? Meneekö sympatiat arvonnan voittajalle vai myös yrittäjälle?