Mitä mulle kuuluu? Rehellinen avautuminen.

En ole päivittänyt blogia nyt hetkeen, koska uuden yritykseni kuviot ovat vieneet lähes kaiken ajan ja energian. Toki olen kuvaillut tuleviin blogipostauksiin matskua ja tässä nähtävät kuvat ovatkin tulevasta hiuspostauksesta, jossa esittelen youtube-suosituksesta muotoilutuotteita!

En tiedä oliko sattumaa vai seurausta se, että torstaina tunsin itseni vähän kipeäksi ja se veti kyllä mielen todella matalaksi. Miten helv…. juuri nyt???
Sain vihdoin yritykseni nettisivut puristettua siihen kuntoon, että ne kehtasi esitellä maailmalle. Tää prosessi oli yllättävän pitkä ja aikaa vievä, vaikka en edes itse koonnut sivuja – suunnittelin ainoastaan sisällön. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, vaikka toki on vielä paljon pieniä juttuja, joita pitää muokata. Olen ärsyttävän pikkutarkka joissain asioissa ja saatan ”hinkata” niitä loputtomiin. Se taas saattaa olla vain turhaa energian tuhlausta! Haluaisin myös, että kaikki olisi tyyliin kahdessa päivässä valmista. No, kaikki ymmärtää, että ei mikään bisnes ole valmis parissa päivässä tai edes nettisivut! Vaaditaan aikaa ja kärsivällisyyttä ja olenkin miettinyt, että seuraava bisnesideani voisi olla kärsivällisyyspilleri…Voisin markkinoida sitä uusille yrittäjille, kotiäideille ennen uloslähtöä otettavaksi tai vaikka siihen hetkeen, kun seisot -15 asteen pakkasessa ja bussi on myöhässä…

Mutta palataan torstaihin. Tai oikeastaan jo perjantaihin ja mennään pois hyvinvointibloggaajan postausalueelta…
Meillä oli ystäväporukan illanvietto ja olin kiikun kaakun olenko kipeä vai en. Lähdin kuitenkin illanviettoon, koska kaipasin muuta ajateltavaa ja hauskaahan meillä oli! Join n.5-6 lasia viiniä ja painoin pään tyynyyn lopulta 00:30. Aamulla olo oli vielä ihan siedettävä, kun olin lähdössä siskoni luokse Tampereelle. Tänne päästyäni aloin sitten voimaan TODELLA pahoin enkä montaa kertaa noussut sohvalta. Mietin jo, että mitä hemmettiä?? Olin ehkä hieman kekkulissa, mutta normaalisti en kärsi krapulasta kuin korkeintaa väsymyksen muodossa ja tämä on testattu kuitenkin viimeisen puolen vuoden aikana muutaman kerran 😀 . Onko tässä välissä tapahtunut jotain?
Taisin siis olla aivan oikeasti kipeä ja vasta nyt, sunnuntain puolella tunnen oloni kohtalaisen hyväksi.

Tää viikko on ollut kaikin puolin niin intensiivinen, että en ihmettele yhtään jos kroppa on ihmeissään! Oon ollut niin jännittynyt, etten voi istua paikoillani!
En ymmärtänyt, millaisia asioita joudun selvittämään ja missä kaikissa asioissa mun tulisi olla ekspertti. Hoida tämä, hoida toi, hoida 100 muuta asiaa. Post-it lappu siellä ja toinen täällä. Samalla saan niin paljon viestejä, että niihin vastaileminen on vienyt oman aikansa (siis ei suoraan asiakkaiden yhteydenottoja, vaan onnitteluita, tsemppailuja, kehitysideoita, palautetta nettisivuihin, ihmettelyä ym).

Tein aika nopeasti päätöksen, että näin sunnuntaina koitan miettiä ihan muita juttuja. Mun pitäs löytää joku keino, jolla saisin päätä tyhjennettyä ja ns. aivolepoa. Musta tuntuu, että jopa unissani kehittelen kaikkia juttuja ja mun on vaikeaa irrottaa ajatuksen muusta kuin työstä.

Olisiko teillä hyviä ideoita pään nollaukseen?

Ps. Tervetuloa Match by K:n uusille kotisivuille 🙂

Viimeinen kuukausi äippälomaa = kriisi.

*Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Oon tässä pohtinut tulevaisuutta ja sitä, mitä haluan tehdä äitiysloman jälkeen. Kysymys on siinä mielessä vaikea, etten oikein itsekään tiedä mitä haluan. Niinkuin joka asiassa, niin myös erilaisissa aloissa ja työpaikoissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Itselläni on tällä hetkellä koulutus kahteen eri ammattiin, joita voin kumpaa tahansa jatkaa periaatteessa milloin hyvänsä. No joo, sitä ammattia johon sain ensimäisenä koulutuksen en ole tehnyt nyt viiteen vuoteen, kun siirryin liikunta-alalle. Mutta vanhan virkapuvun esiin vetäminen tuskin olisi mikään aivan mahdoton homma sekään.

Housut Nike TÄÄLTÄ* / Toppi Nike, samantyyppinen TÄÄLTÄ*
Housut Nike, samantyyppiset TÄÄLTÄ* / Toppi Nike, samantyyppinen TÄÄLTÄ*

Tää äitiysloman loppuminen on aina jotenkin kriiseilyaikaa siinä mielessä, että ainakin mä itse palaan taas sen asian äärelle, mitä haluan elämältä (paitsi että naisten kai kuuluu vähän kriiseillä milloin mistäkin ihan ilman äitiysloman loppumistakin…). Juurikin noita hyviä ja huonoja juttuja on punnittava tarkkaan. Mun äippäloma loppuu siis virallisesti tän kuun lopussa, mutta jään vielä Theon kanssa kotiin. Koska meillä ei ole taloudellisesti ihan pakko, niin emme halua vielä häntä laittaa muualle hoitoon. Ben sen sijaan jatkaa dagiksessa kun on siellä jo muutenkin vuoden ollut ja viihtyy todella hyvin. Hän onkin kysellyt jo monena aamuna, että onko tänään dagispäivä 🙂 . Taloudellisesti olisi tietysti suurin säästö pitää molemmat pojat kotona, mutta tuntuisi vanhemman pojan kannalta vähän epäreilulta ratkaisulta.

Kun on yrittäjänä näinkin ”helpolla” alalla kuin liikunta-alalla, jossa rahaa sataa ovista ja ikkuinoista, niin on pakko miettiä muutamia juttuja; Onko järkevää maksaa hoidosta lähes 600€ kuussa molemmista lapsista (en ole tosin ihan varma mitä hoito maksaa kahdesta lapsesta), koska yrittäjänä joutuu tekemään aika hiton monta pt-ohjausta ja jumpanvetoa, että jää tuo 600€ konkreettisesti käteen! Toinen vähän kinkkinen juttu on se, että tämä ala on todella iltapainotteinen. Toki pt-puolella on asiakkaita, jotka ovat esimerkiksi itse vuorotyössä ja sen takia pääsevät myös päivisin tapaamisiin. Teen varmasti jo ohjauksia tänä syksynä iltaisin ja viikonloppuisin jonkin verran, mutta koitan pitää työmäärän maltillisena (edellisestä äitiyslomasta oppineena!). Valitettavasti vaan yrittäminen ei ole hirmu kannattavaa, ellei sitä tee ihan ”full speed”, koska juoksevat kustannukset ovat niin kovat. Eli kannattavinta on tehdä täysillä, tai ei sitten ollenkaan.
Toki liikunta-alalla on myös muita päivätöitä (siis ihan palkkatöitäkin), mutta niiden löytäminen saati niihin pääseminen on todella kiven alla! Eri asia on tietysti jos olisi yliopiston käynyt, eli omaa opettajan pätevyyden. Pitää nyt pitää silmät ja korvat auki joka suuntaan ja mulle saa ehdottomasti laittaa sähköpostia ([email protected]) jos tiedät hyviä mestoja, jossa iltatyöt ainakaan jatkuvasti eivät ole vaatimus!
Jos hyvä ja mielenkiintoinen palkkatyö liikunta-alalla löytyisi, en varmaan empisi vaihtaa yrittäjyydestä siihen. Ryhmäliikuntaa sen sijaan tulen varmasti vetämään vielä ryppyisenä mummunakin!B20I5365-Edit

Olen parhaillani Helsingin kesäyliopistossa ja suoritan siellä urheilulääketieteen opinnot (toivotaan, että pääsen tenteistä läpi…) ja tuntuu, että tämä on todellakin oma juttuni – ja on tuntunut jo nyt yhdeksän vuotta! Terveys, ihmisten motivointi ja innostaminen ovat todella lähellä sydäntä ja mun on vaikea kuvitella itseäni tekemässä jotain aivan muuta. Pidän takaportin vielä vanhassa duunissani, mutta vuorotyö ja ISTUMAtyö on kuitenkin juttu, joka lähtökohtaisesti tuntuu ahdistavalta. Tiedän kuitenkin mitä se on ja miten rankkaa se on. Olisi varmaan persosastolle hirveä shokki istua taas 12h putkeen…
Joskus kuulkaa tuntuisi vain helpoimmalta vaihtoehdolta, että olisi se oma tuttu ja turvallinen ”ihan ok” duunipaikka odottamassa äitiysloman ja hoitovapaan jälkeen! Ei tarviis miettiä, että mikä olisi järkevin vaihtoehto, kun olisi tasan se yksi vaihtoehto!

Äh, tästä tuli nyt tällaista ihme ajatuksentulvaa ja pohdintaa… Ilman oikeastaan mitään järkevää pointtia 😀 ! Sorry!
Millainen tilanne teillä oli äitiyslomalta paluun jälkeen? Oliko odottamassa se oma vanha työpaikka, vai täysin uudet kuviot??

Blogin bannerikuva ja postauksen kuvat Petri Mast (http://www.petrimast.com/fi/). Suosittelen herraa LÄMPIMÄSTI, tulee mm. kuvaamaan meidän häät ensi vuonna 🙂 !