Bikinikuntoon… Ja nopeasti!!!

Siis apua! Tuokaa mulle pikaisesti tehokkaimmat bikinidieetit, detox-kuurit, saunabelt, elmukelmu ja laihduttavat sukat!
Nimitäin viiden viikon päästä meidän sakki suuntaa lämpöön!!!

biitsillä8 (1 of 1)
Kuvat ovat Krabilta, jossa olimme 2014 marraskuussa.

Meidän piti oikeasti lähteä vasta kesäkuussa reissuun, mutta tehtiin vähän tällainen ex-tempore ratkaisu, ”kun halvalla sai”! Haluttiin lähteä sellaisena ajankohtana, kun täällä suomessa ei ole vielä ne parhaimmat säät – tosin viime kesänä niitä sai kyllä odottaa turhin toivein ja sitten olikin taas syksy. Olen jotenkin niin loman, tai oikeammin maiseman vaihdon tarpeessa, koska välillä tuntuu, että elämä pyörii aika pientä ympyrää (varmaan moni kotona lapsen kanssa oleva tietää mistä puhun). Rakastan tätä meidän kotia ja arjen rutiineita, mutta välillä kyllästyttää. Jotain säpinää täytys vähän saada! Tiedän, että tuo viikko riittää vallan mainiosti eli tässä ei nyt täarvita mitään ”alaston perhe selviytyy Afrikan kaukaisimmissa sademetsissä” -kokemusta. Suuntaamme nimittäin ekaa kertaa pesunkestävälle Bamse-reissulle! 😀 Bamseklubben, tuo jokaisen vauhdikkaan sinkun painajaisuni!

thaimaa14_3 (1 of 1)

Mä oon kiertänyt jonkun verran maailmaa, lähinnä Aasiassa ja Euroopassa. Olen myös reppureissannut ja yöpynyt jos jonkinlaisissa koloissa. Mutta kummasti sitä lasten saannin jälkeen rima nousee ja odottaa lomaltaan yhtä asiaa; Helppoutta (okei ja näin vanhenemisen myötä myös siisteyttä)! En ole mikään turistirysien ystävä, enkä esimerkiksi välitä sellaisesta perinteisestä ”Teneriffa-matkailusta”, että aina mennään samaan paikkaan ja käydään vain suomibaareissa. Sellaiset paikat ovat olleet parhaita, jossa ei kuule suomea ollenkaan! Ymmärrän myös vallan hyvin ns aikuisten hotellit ja jos esimerkiksi mentäs miehen kanssa lomalle kahdestaan, niin tuskinpa Bamsekohteeseen päädyttäisiin 😀 . Nyt kuitenkin lasten kanssa reissatessa se minidisco ja pelle puupään askartelutuokio alkaakin kuulostaan erittäin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Niin sitä elämä muuttuu… Ja ihminen siinä mukana! thaimaa14_4 (1 of 1)

Meidän kohde on siis Kreetalla, Geranissa. Hotellimme kohteessa on Blue Village Family Life Caldera Beach by Artlantica (huh, mä melkein hengästyin jo tota kirjoittaessa!). Hotelli on saanut tosi hyvät arvostelut netissä ja allasalueet näytti kivoilta kuvissa. Ben on tosi kova uimaan, joten lapselle sopiva pooli on kyllä kaikki kaikessa! En tiedä miten itse tän ihon kanssa uskallan pulikoida, vaikka mieli kyllä kovasti tekisi. Kreeta on mulle täysin uusi tuttavuus, mutta mulla on yks hyvä ystävä joka käy siellä tänäkin vuonna kolmesti lomalla ja on kehunut paikan maasta taivaaseen. Kyproksella olen käynyt kerran. Onko teillä Kreetasta millaisia kokemuksia? Onko joku ollut jopa tossa samaisessa hotellissa??
Ei olla vielä päätetty, otetaanko all inclusive, vaikka moni sitä kyllä netissä suositteli. En ole koskaan ollut sellaisessa kohteessa ja mietin, että kyllästyykö ruokaan… Haluttaisiin myös kokeilla paikallisia ravintoloita, mutta kahden pienen lapsen kanssa ei toisaalta jaksa lähteä vaeltamaan ihan joka ruoka-aikaan muualle.thaimaa14_2 (1 of 1)Buffapöydistä tuli mieleeni, että nyt pitäs tietysti päästä vielä nopeesti bikinikuntoon… Huh huh! Mitä veikkaatte, mikä toimis parhaiten: Elmukelmussa hölkkääminen, saunabelt, joku oikein räväkkä mehupaasto vai ne laihduttavat sukat? Vai ehkä jopa kaikki noi samaan aikaan käytettynä? Mä kun en oo ehtinyt vielä aloittaa edes kesäkuntoon 2016 treenaamista! Miten tässä nyt voi mihinkään reissuun lähteä, jos ei oikeaa kireyttä saada kohdilleen juuri loman ajaksi.
Voi voi. Tätä olisi kannattanut miettiä jo ennen reissun varaamista….

fityoutoo

21 vastausta artikkeliin “Bikinikuntoon… Ja nopeasti!!!”

 1. Sä olet jo kesäkunnossa, älä murehdi, varmasti näytät todella hyvältä 🙂 Reissu kyllä kelpaisi tännekin (ei kyllä Bamse-hotellissa :D) Nauttikaa!

 2. Heippa Katri! Kreeta on kiva paikka lasten kanssa! Olimme esikoisen ollessa vuoden ikäinen Staloksen kylässä ja tykättiin kovasti. Helppo kulkea rattaiden kanssa ja rannat sopii pikkuisille. Tänä kesänä menemme uudestaan, nyt tosin matkassa kaksi lasta ja kohde agia marina. Olen käynyt itse lapsena paljon Kreikassa ja pidän maasta ja eritoten ruuasta älyttömästi. En ottaisi itse all inclusivea Kreikassa, koska tavernoissa syöminen on vaan niin mukavaa. Ja ruoka niissä älyttömän hyvää😃 ihmiset ovat todella lapsiystävällisiä ja tuolloin kun esikoinen oli vuoden niin melkein joka ravintolasta löytyi leikkipaikka, syöttötuolit yms. Mukavaa matkaa!!!😃 ps. Minusta olet jo hyvässä biksu kunnossa 😃

  • Moikka ja kiitos kokemusten jakamisesta! Me tehdään niin, että päätetään otetaanko ruoat hotellilta vasta paikan päällä. Meillä on vain yhdet rattaat mukana, joten toi 3v joutuu nyt kävelemään omin jaloin (tai sitten on olkapäillä). Eli mihinkään kovin kauas ei ainakaan kävelypelillä pystytä lähtemään. Mutta tosiaa paljon on paikallisia ravintoloita kehuttu!

 3. Me oltiin viime kesänä Kreetan plataniaksessa ja tykättiin! Lapsi oli 1.5 v. Meillä oli all inclusive ja oli tosi toimiva ja stressitön, aina oli ruokaa helposti ja nopeasti tarjolla.
  Tulevana kesänä lähdetään kahdeksi viikoksi ja lapsi vuoden vanhempi ja otimme vain aamiaisen 😊 mun mielestä Kreeta oli kiva lapsiperheelle! Tykättiin kovasti.

  • Joo jää nähtäväksi että mihin ratkaisuun päädytään! Itse tykkään kyllä kovasti syödä paikallisissa mestoissa, mutta toki tässä ratkaisee myös helppous (kahden lapsen kanssa on vielä pikkusen haastavampaa kuin yhden…). Mutta aamiainen nyt ainakin 🙂 ! Hyvää reissua myös teille!

 4. Oi Gerani on ihana! MUTTA tosi rauhallinen paikka. Tai siis siellä on ne hotellit ja pari leipomoo ja that’s it melkein. Plataniaksesta sit löytyy kivoja ravintoloita, sekä paikallisia että niitä jossa voit katsoa kymppiuutiset. Hania on kamala paikka, ahdas ja täynnä. Eli siis melkein suosittelisin all inclusivea, koska ruokatarjonta Geranissa on kuitenkin suurimmaks osaksi hotellien ravintolat. Ja jos joka ilta ei huvita hypätä bussiin ja Plataniakseen tms. niin… Toki tilanne voi olla muuttunut, siitä on jo 4 vuotta kun itse ko. paikassa lomailin. Ihanaa reissua teille!! 🙂

  • Me tehdään varmaan yksi päiväreissu Haniaan. Ben ei jaksa kauaa keskittyä mihinkään nähtävyyksiin, joten hänelle riittää varmaan hyvin ihan hotlankin tarjonta. Joo ja mies ei jaksa shoppailla 😀 …

 5. Geranista pääsee suhteellisen nopeasti bussilla tai taksilla Hanian kaupunkiin, jonka satama on erityisen kaunis – jopa kreikkalaisella mittapuulla. Kannattaa käydä reissun aikana vaikka edes kertaalleen katsomassa kaupunkia. Välttäkää satamakadulla olevia turistiravintoloita ja kokeilkaa ehdottomasti pientä, pieneltä sivukujalta löytyvää ravintolaa nimeltä ”To Xani”. Vaikka aikaisemmasta Kreetan reissusta on jo vuosia, kuuluu ravintolassa saamani ruoka ehdottomasti top 10 foodgasmseihin.

  • Oi kiitos vinkistä! Laitetaan ehdottomasti ylös tuo paikka! Ja varmasti teemme Haniaan ainakin yhtenä päivänä reissun. Katsotaan millaiseksi säätämiseksi menee. Kahden lapsen kanssa tuo liikkuminen on oma hommansa, mutta toki taksi on siellä varmaan aika halpa ja pääsee helposti paikasta a paikkaan b.

 6. Samaisessa hotlassa lasten kanssa 1,5 vuotta sitten oltiin, 1 ja 4 veet silloin. Oikein toimiva paikka, kivat altaat, ranta vieressä. Meillä oli all inclusive, hyvät safkat oli tarjolla. Ihan vieressä ei muistaakseni ollut hirveesti ruokapaikkoja, parin kilsan päässä kyllä 😊 Mutta ei mitään valittamisen aihetta paikasta!

  • Hei kiva kuulla että tykkäsitte! Näytti ainakin netissä tuo hotelli tosi kivalta juuri lasten kannalta. Ben on jo sen verran iso että haluaa varmaan hengailla niissä järjestetyissä aktiviteeteissa. Ihan kiva että on vähän äksöniä siis 🙂 .

  • Joo epäilemättä! Mutta tän matkan pointti onkin se, että valittiin kiva lapsiystävällinen hotelli ja paikka jossa takuulämmin, kun ollaan vain perheen kesken liikenteessä. Teneriffalla en tosin ole käynyt. Alunperin itseasiassa suunnitelma oli vuokrata talo Italiasta, jostain pienemmästä kylästä isommalla porukalla (joka ei olisi niin turre mesta) mutta suunnitelma meni mönkään erinäisten juttujen takia. Ehkä ensi vuonna sitten! Se on vielä to do-listalla, koska Italia houkuttelee!

 7. Oltiin noin 1,5v sitten Kreetalla lasten kanssa. Blue villaget ei ole vielä kertaakaan onneksi tuottaneet pettymystä! Suosittelen allinclusivea, helpon lomailun avainsana. Eikö sen saa lapsi ilmaiseksikin kun aikuiset ottaa? Kiva kun on aina kunnollista ruokaa ja juotavaa tarjolla välipaloineen ja lounaineen. Ja varaa valita! Ja blue village ketjujen allincitkään ei ole vielä pettäneet meillä. Lentokentälle suosittelen pitkää pinnaa 😀 Se ei ole kovin toimiva. Mukavaa reissua!

  • Kiitos! Lentokentät on kyllä lasten kanssa aina yks pieni seikkailu. Mutta jos Israelissa jaksettiin odottaa puoli päivää 1v muksun kanssa niin eiköhän täälläkin! Siellä oli kyllä paremman luokan tenttaus päällä ja jonossa seistiin ikuisuus.
   En muista ihan tarkkaan tota AI maksua lapselta, mutta järkeenkäyvältä kuulostaa. Eihän tollanen 3v syö vielä kovinkaan paljon.

 8. Itse olin Kreetalla Rethymnonissa viime keväänä, ihana paikka <3 ja tuossa vaiheessa vuotta vielä niin vihreä, helteet kuivattaa luonnon varsin tehokkaasti kuuman kesän aikana.
  Sanoisin että jos teillä ei ole lähes joka päivä tarkoitus tehdä päiväretkiä tai muuten liikkua nähtävyyksissä reilusti, niin ehdottomasti All Inclusive! Ruuat vaihtelee kyllä viikon aikana sen verran että kyllästymään ei pääse, ja varsinkin lasten kanssa niin mahdottoman helppo kun valinnanvaraa on. Paikallinen ruoka on vielä niin sairaan hyvää! Myös altaalle saa sitä kautta sitten mehua sun muuta juomista niin paljon kun tarvitsee, niihinkin kun saa uppoamaan yllättävän paljon rahaa kun aina sen pari euroa maksaa mukista.

  • Ei todellakaan ole! Tällä reissulla maksimoidaan helppous eikä oteta mitään ylimääräistä stressiä. Pakko mennä lapsen ehdoilla eikä tollanen 3v jaksa tsiigailla vielä mitään tippukiviluolia 😀 . Jos käydään satamassa laivoja katsomassa niin se on jo kokemus sinänsä.
   Ja on ihan totta että noi pienet välipalat ja juomat maksaa aina yllättävän paljon… Vaikka reissussa nyt ei tarvi joka penniä säästääkään, niin mä oon aina vähän pihi noissa 😀 .

 9. Mä kanssa liputan lasten kanssa matkustaessa all inclusiven puolesta! Selkeätä rahan ja hermojen säästöä! 🙂 Ja eihän se sulje pois ravintolassa syöntiä. Lapset tykkäsivät ja myös aikuiset, eikä viikossa ehtinyt kyllästyä. Muistan hyvin kun aikoinaan etsittiin ensin lasten kanssa ravintolaa ”tuntitolkulla”, sitten kun saatiin ruuat eteen niin muksut söikin ehkä vaan sen yhden kananuggetin ja ranskalaisen. Kyllä otti kupoliin kun jouduit maksamaan närpitystä annoksesta täyden hinnan… 🙂

 10. Haniassa ollut 2004 ja aikamoinen turistirysä oli silloin. Voi toki muuttunut. Ärsytti ne kauppiaat jotka houkutteli koko ajan ostamaan ja katsomaan sisään omaan kauppaan. No jokainen kulttuuri omalla tyylillä… Onneksi ihmiset ovat todella ystävällisiä.

 11. Itse olen ollut juuri kyseisessä hotellissa töissä pari kesää 🙂 Hotellialueeseenhan kuuluu kaksi vierekkäistä sisarushotellia, joiden allasalueita/palveluja saa molempia käyttää vapaasti. Itse tykkään Kreetasta ja kyseisestä hotellista todella paljon! All Inclusiven ottaessa sai ainakin pari vuotta sitten käydä vapaasti syömässä kummassa tahansa hotellissa, ja allasalueiden lähellä on myös juoma/snack-baarit joissa tarjolla tosi hyvin välipalaa – pitsojen/hodareiden/nakkien/sämpylöiden lisäksi myös hedelmiä. Mielestäni hotellin tarjoama ruoka on myös äärettömän hyvää, aina aamupalasta jälkkäreihin! Ainakin pari vuotta sitten joka viikonpäivänä oli eri ”teema”, joten vaihteluakin ruoassa oli. Caldera Beach sijaitsee tosiaan Geranissa, jossa ei juurikaan kummoisia ruokapaikkoja hotellin lähellä, mutta ihan hotellin vierestä kulkee jatkuvasti busseja Agia Marinaan/Plataniakseen (n.5-10min bussimatka), joissa sitten todella paljon hyviä ravintoloita. Omia suosikkipaikkojani ovat rantaravintola Waves, Nymfi ja Plataniaksessa korkealla ”rinteen” päällä oleva Cosmos. Cosmoksesta on myös todella kauniit maisemat Agia Marinan/Plataniaksen yli merelle auringon laskiessa, ja ruoka äärettömän herkullista, henkilökunta hyvin palvelualtista 🙂
  Haniaan bussilla matkustaa Geranista ruuhkasta riippuen 30-45 minuuttia. Satama-alueella hyviä ravintoloita, itse tykkäsin eniten Zepos-nimisestä ravintolasta.
  Tekstistä tulee varmaankin ilmi, mutta rakastan Kreetaa ja kreikkalaista ruokaa, namnam! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta