Bodyähky

Nykyään kun avaa feispuukin, niin mulla täyttyy etusivu kaikenmaailman tuntemattomien ihmisten fitnessblogeista. Kävin jopa unlikettämässä erään nimeltämainitsemattoman lisäravinnefirman sivuston, koska haluan enemmän lukea tuttujeni päivityksiä, kuin blogiotsikoita dieetti-sitä, tätä ja tota. Pahoitteluni.
Sinänsä blogeissa ei mitään väärää ole, mutta kuten olen joskus maininnut, niin nää treenipäivittelyt ei nyt jotenkin jaksa innostaa itseäni. Etenkin tossa bikini-fitneksessä on nyt ihan järjetön haippi päällä ja jotenkin omalta kohdalta toi eka dieetti kun on jo kuljettu tie, niin en siitä jaksa enää paljon lueskella. En tosin voi sanoa, että olisi vielä itsellä tuoreessa muistissa kun kisoista on jo vuosi aikaa.
Itsestäni voin sanoa, että olin bikinifitness kilpailija, koska yhdet skabat ei tee vielä kenestäkään mitään fitnessprinsessaa. Sitten kun kisoja on kolmet-neljät takana, niin voi kai vähän jo sanoa paneutuneensa treenaamiseen ja dieettamiseen. Tämä on toki vain oma mielipiteeni. 

Niin paljon on vielä tekemistä… Mutta onnellinen siitä mitä tein!


Toisaalta taas on myös tosi hyvä, että lajin pariin tulee uusia kilpailijoita! Mikäli fitness on ollut ennen marginaalilaji, niin ainakin hitosti se on näkyvyyttä saanut! Mielestäni ei ole mitään väliä, mikä ihmisen alkuperäinen tarkoitusperä kilpailemiseen on, kunhan se on terve (mikäli tätä lajia voi edes kutsua terveeksi…). Joidenkin mielestä esimerkiksi laihdutusurakkaa ja kisadieettiä ei pitäisi sotkea keskenään, mutta toisaalta mitä väliä sillä on miksi kukakin kilpailee jos lopullinen kunto ratkaisee! Sitäpaitsi mikäs sen mielenkiintoisempaa kuin seurata jonkun ihmisen matkaa ylipainosta kisakuntoon! Siihen voi sentään samaistua joku ihan perus taatelintallaajakin toisin kuin lihakarjan kokoiseen testomörökölliin, jonka tyyppistä ”ihannetta” kansa katselee lähinnä oudoksuen…

Tästä pääsemmekin sujuvasti aiheeseen Mens Physique elikkäs miesten versio bikini-fitneksestä. Tässä asiasta tietämättömille vähän videomatskua

En tiedä ottaisinko ton seiskan vai ysin :D…

Yllättäen tätäkin sarjaa vastaan on tullut runsaasti sosiaalisessa mediassa kritiikkiä, enkä kyllä yhtään tajua miksi (paitsi että ainahan niitä vastarannan kiiskejä löytyy oli asia mikä hyvänsä). En tiedä onko nämä kritisoijat nyt itse niitä tribalitatskoilla ja vaimareilla varustettuja perusjamppoja, jotka salaisissa unelmissaan haluaisivat näyttää juuri tuolta vai keitä ne ovat… Ja kuten entisen pomoni lempilausahdus kuuluu, ”mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos”. Jos tätä lajia halutaan kehittää yleisö (ja nais) ystävällisempään suuntaan, niin ehkäpä tämä sarja on juuri sitä! Omaa silmää kehonrakentajat ei ainakaan hivele yhtään ja jos unohdetaan toi maalikerros ja ”robot dance”-tyyppinen poseeraaminen pojilta niin ihan mielelläni heitä katselen! Siinä olen kyllä joidenkin kritisoijien kanssa samaa mieltä, että vähän vähälle on kyllä jalkaosaston treeni jäänyt, mutta silti heitä katselee paljon mieluummin noissa sporttisissa shortseissa kuin niissä pienissä tangoissa (jotka sopivat paremmin miehille niihin 80-luvun sen tietyn tyylilajin leffoihin…).
Tämä sarja on ymmärtääkseni Amerikassa supersuosittu ja toivon mukaan se saa kannatusta myös Suomessa! Itse uskon vakaasti, että tuohon kuntoon voi päästä ilman mömmöjä, vaikka jotkut saattavat pitää sinisilmäisenä. Toisaalta jos kaikki kuitataan aina testonkäytöllä, niin viekö se sitten tätä lajia ihan oikeaan suuntaa. 

Toisaalta, jos silikoni on naisten vastine hormonien käytölle, niin söin juuri sanani. En jaksa enää uskoa että esimerkiksi bikinifitneksessä tullaan tulevaisuudessa näkemään montaakaan tyttöä lavalla ilman silareita. Siitä, kannattaako niitä silareita hankkia muutaman kisan takia, voidaan olla tietysti montaa mieltä. 
Joko sun kroppa sopii lajiin tai ei. Sitä tosiasiaa ei G-kupin vappupalloillakaan pysty muuttamaan muuksi.

fityoutoo

7 vastausta artikkeliin “Bodyähky”

  1. Puhut hyvinkin asiaa.. 🙂 Itse olen osasyyllinen tuohon ähkyn aiheuttamiseen, koska meneillään on ensimmäinen kisadietti ja vähän sitä pitää hehkuttaa.. On hieno nähdä mitä makkaroiden alta kuoriutuu ja vastaako oma taso sitä mitä toivoisin tason lavalla olevan. :)Ihannekroppaa on tavoiteltu vuosia ja sen tavoittelu jatkuu edelleen, oli kilpailuita tai ei.Ja Men’s Physique, jättipeukku! Toki herättää bodymiesten keskuudessa samanlaisia tuntemuksia kun bikinifitness herätti tullessaan, toivottavasti taso on hyvä ja laji lunastaa paikkansa myös Suomessa.

    • Kilpailetko huomenna?? Tottakai ekaa dieettiä tulee hehkutettua, mulla ei esim. ollut elämässä oikeesti mitään muuta silloin! Elin ja hengitin niitä sitä kisavalmistautumista ja olin varmaan aika ajoin aika yksipuolista seuraa :D…Jos vielä joskus kilpailen, niin tilanne on varmaan eri koska nyt on kuitenkin ”pari muuttujaa” matkassa mitä silloin ei ollut.Tsemppiä ihan hirveästi, ehkäpä näämme kultsalla?

    • Kisadietillä mennään jo, mutta kilpailen vasta syksyllä. Elokuun karsintoihin matka vie. 🙂 Ja nyt jo kisat pyörivät mielessä ihan riittävästi. Onneksi minullakin on se ”pari muuttujaa”, joka pitää hieman enemmän arjessa kiinni. 😀

  2. Repesin ihan totaalisesti tolle vappupallo kommentille, niin totta kuitenkin. Katsotaan pääseekö näillä luomuilla mihinkään, mielummin sitten kunnossa luomuna, kun löysänä palloillen. :)Bikinissä ei kauheasti sopusuhtaisuutta korjailla suuntaan taikka toiseen jos ei ole luontoäiti antanut jo hyviä geenejä sille saralle syntyessään. Tosin ensimmäisen dietin jälkeen sitä vasta tietää mitä osa-alueita pitää lähteä kehittämään jos halajaa jatkosuunnitelmissa vielä kisata. 🙂

    • Osuit kyllä naulan kantaan; Mä en yhtään tiennyt millainen likka sieltä dieetin alka sitten kuoriutuu, enkä ihmettele jos osa nauroikin mun TODELLA vajaalle fysiikalle! Eka kerta on kuitenkin eka kerta ja siitä lähdetään rakentamaan sitä kroppaa. Haluan nähdä sen tyypin, joka on heti ekoissa kisoissa aivan lyömättömässä kunnossa! Sen takia mun arvostus menee jokaiselle, joka uskaltaa nousta lavalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta