Ei tippa tapa!

Muutama kaveri on kysellyt viimeaikoina millos ruvetaan taas tissuttelemaan! Siis tämä on meidän keskuudessa ihan iso vitsi, koska olen todella ”huono” juomaan! Ja hidas! Tässä nyt vielä sattui niin hassusti kisadieetti ja raskaus peräjälkeen, joten alkoholista on ollut yli vuoden tauko muutamaa siideria / viinilasillista lukuunottamatta. Olen juuri ja juuri selvinnyt.
En ole alkoholin käyttöä vastaan, mutta olen entisessä työssäni nähnyt, miten suuri ongelma tämä kännikulttuuri Suomessa on! Se on ihan puppua että me suomalaiset osaisimme pitää hauskaa selvinpäin ja olet edelleenkin enemmän outo kuin normaali jos ei hapan maistu. Eikä viinassa vielä kaikki; Nyt kun olen esimerkiksi lukenut tästä ilokaasun viihdekäytöstä, niin en voi todeta muuta kuin että ”pää sekaisin keinolla millä hyvänsä”. Aina tarvitaan helpompi, nopeampi ja halvempi keino saada kuuppa sekaisin. Sitä en vaan voi mitenkään käsittää. Mitäs olette mieltä? Kokeilisitteko ilokaasua viihdekäytössä?


Sitten on vielä niitä ihmisiä, joille viina ei yksinkertaisesti sovi ja ilta päättyy yleensä katastrofiin! Ei ole kiva mennä viettämään hauskaa iltaa kaverin kanssa ja päätyä kuuntelemaan jossain baarin vessassa itkunsekaista vuodatusta siitä miten elämä on paskaa, kaikki ihmiset on paskoja, mistään ei tuu mitään ja sitä rataa… Omat rajansa pitäisi edes jotenkin oppia tuntemaan. Jos mä olen allerginen tomaatille, niin enhän mäkään sitä vain syö ja syö siihen pisteeseen että koko naama on turvonnut kolminkertaiseksi ja kirkkaanpunainen! Tomaattia syödessä sitä tosin kontrolli ei ihan samalla tavalla hämärry…
Ruokajuomana viini on mielestäni todella ok ja punaviinillähän on tieteellisesti todistettuja terveysvaikutuksia. Itse olen varmaan niin juntti, että viinit ei oikein uppoo… Paitsi no ehkä lasi silloin tällöin hyvässä seurassa.
En todellakaan halua kuulostaa miltää pyhimykseltä alkoholin käytön suhteen, se ei ole tarkoitus. Kaippa jokaiselta löytyy (tai ainakin kannattaisi löytyä, mielestäni) ne bilevuodet elämästä ja niin multakin. Niinä aikoina lempidrinkkini oli muuten long island ice tea, tuopissa :D! Ja monta! Silloin tais likalla olla viinapääkin aika paljon nykyistä parempi.

Meillä on aina välillä tapana tehdä drinkkejä kotona, koska ne maksaa vain murto-osan siitä mitä baarissa ja esim. erilaisilla hedelmillä ja marjoilla saa tosi hyvänmakuisia coctaileja. Mä en oikein viitsi maksaa baarissa lasillisesta jäitä yli kymmentä euroa (niinkuin täällä stadissa, viimeksi eilen)! On takuulla parempaakin käyttöä sille rahalle… Shottejakaan ei tule juuri juotua (ehkä jotain akkamaisia mustikkashotteja lukuunottamatta).
Tiukan viinan makua drinkissä ei mielestäni tarvitse olla, joten muutamalla liköörillä pärjää. Tai sitten voi tehdä kuten me tehtiin esim. uutenavuotena, eli alkoholittomia drinkkejä! Ostettiin minttua(molempien suosikki), eri hedelmiä, eri lantrinkeja ja ei muuta kuin kokeilemaan! Kaupasta saa myös erilaisia makusiirappeja jos haluaa hifistellä. Blenderi on tosi kätevä ja sillä saa muuten tehtyä myös niitä ihania hedelmäshakeja mitä aina Aasian reissuilla tulee tilattua (esim. lassi-juomia)!


 
 
fityoutoo

4 vastausta artikkeliin “Ei tippa tapa!”

  1. Hyvä vaan ku oot huono juomaan. Eipä tuo alkoholi oikein fitness-elämään sovi. Muista unohtaa myös se tupakka ;).anne

  2. Hei!Mulla olis yks kysymys. Oon hirveen kiireinen 21v naikkonen. Olen aloittanut laihdutuksen tänä keväänä. Käyn salilla 4 krt/vk ja joudan käymään vain aamulla ennen kouluun menoa. Koulu alkaa puoli 9 joka aamu ja herään aina siinä vähä jälkeen 5 aamulla. Mitä mun kannattaisi syödä ennen salille menoa?? Onko parempi syödä jotain ennen sinne menoa vaiko olla syömättä mitään?Kiitos vastauksestasi! 🙂

    • Moikka!Jos teet salilla normaalin treenin, etkä pelkkää aamuaerobista (eli siis aerobista harjoittelua), niin suosittelen syömään jotain kevyttä. Esim joku pieni puuro tai ruisleipäviipale kunnon kinkkupäällysteellä vois toimia. Myös protskujuoman voi ihan hyvin juoda ennen salia ja salin jälkeen sitten palautusjuoma jossa myös hiilaria!Jos menet salille tyhjällä vatsalla, niin ensinnäkin energiavarastot on ihan tyhjät eikä treenistä näinollen saa maksimihyötyä irti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta