Elämästä nauttimisen jalo taito

No niin, aika pakata taas joulupaperit komeron nurkkaan odottamaan seuraavaa joulua, koska tämä joulu on  ainakin omasta mielestäni jo paketissa. Moni teistä jo varmaan palailikin sorvin ääreen pyhien jälkeen ja sitten on taas niitä, joille nämä joulut, juhannukset ja muut kissanristiäiset eivät työn puolesta eroa mitenkään normaaliarjesta. Muuta kuin ehkä parempien pyhälisien ansiosta…
Itse olen niinsanotusti missannut tähän mennessä muutaman joulun. Olen ollut yhden joulun kiinni armeijassa vuonna 2002 ja yhden jouluaaton olen myös viettänyt töiden takia yksin, koska pääsin aattoaamuna vasta yövuorosta ja menin joulupäivänä taas aamuvuoroon. Ei se yksin oleminen silti niin kamalaa ollut ja olihan mulla noina aikoina jo koirani Tyson, jonka kanssa kaivauduttiin sohvannurkkaan ja vedettiin joulukarkeista överit :). En myöskään noina aikoina juuri perustanut joulusta sen enempää. 
Ilmeisesti ikä alkaa jo kuitenkin sen verran pehmittämään päätä, että nykyään odotan joulun tuloa enemmän ja enemmän. Niitä jouluverhoja ei kuitenkaan tänä(kään) vuonna nähty meidän ikkunoissa… Nythän niitä saisi halvalla alesta, joten olisikohan aika jo hankkia??

Kun sohvalla makoilu alkoi kyllästyttämään, niin käytiin tapaninpäivänä hakemassa mieheni vanhemmilta stiga ja minisukset ja laitettiin meidän pikkunorsulle vetovaljaat! Itse en kyllä minisuksia enää uskaltanut laittaa jalkaan(yllätys yllätys), mutta anopin ehdottomista kielloista huolimatta oli pakko kokeilla jaksaako se meidän pikku puudeli vetää perässään yhtä pallomahaa stigan selässä! Ja hyvinhän se jaksoi!! Katsokaas vaikka!


Ihan varoituksen sanana, että tätä ei sitten kannata kokeilla koiran kanssa, ellei käytössä ole asianmukaiset vetovaljaat (joita saa esim. koiraurheiluliikkeistä). Millään kuristuspannalla homma ei nimittäin toimi ja kannattaa myös ottaa huomioon, että tämä poniajelu ei välttämättä onnistu ihan samalla tavalla sen 20-kiloisen spanielin kanssa kuin ton 45-kiloisen dobermannin kanssa, jolla tuo vetäminen tuntuu olevan muutenkin verissä.
Ehkä Alilla on kuitenkin ensi vuonna mahdollisuus päästä joulupukin varaporoksi, koska niin hullaantunut se on tuosta touhusta! 😀

Mango-mansikka-rahkasmoothie


Jokos teillä on muuten joulukinkku tuhottu? Itse jaksan syödä joulumättöä sen pari päivää ja sitten tulee raja vastaan. Tapaninpäivänä kaiveltiin jo jämiä jääkaapin perukoilta ja illalla tehtiin vielä ”terveyssmoothiet” kuten mieheni asian ilmaisi. Joulun aikaan ainakin itselle tulee helposti ällötys kaikkea makeaa kohtaan, eikä tämä vuosi tehnyt poikkeusta! Siksi onkin ihan kiva palata taas normaaliarkeen ja normaaliruokavalioon, joka meillä kaikilla on toivottavasti jotain muuta kuin laatikollinen Pandan kovehteja…
Eilen illalla pääsin lunastamaan jo ensimäisen joululahjani, kun menimme syömään Tomi Björkin ravintola Farangiin! Lanttulaatikon jälkeen olikin todella mukavaa päästä taas ihan eri makumaailmaan ja ruoka oli aivan taivaallista kaikkien ylisanojen kera! Okei, paikka ei ole ihan halvimmasta päästä (meidän maistelumeny 64€ per lärvi) mutta jos tykkäätte aasialaisesta ruoasta ja haluatte syödä oikeasti todella hyvää ruokaa niin suosittelen lämpimästi! Ruoka on ehkä parasta jota olen koskaan syönyt. Me ollaan käyty jo kaksi kertaa Gaijinissa syömässä, mutta maut ovat näissä paikoissa kuitenkin aika erilaisia, koska ne tulevat täysin eri puolilta Aasiaa. Aterian jälkeen olin kyllä kuin täyteen puhallettu ilmapallo, kun tuntuu ettei tonne vatsaan mahdukkaan enää entiseen malliin… Illalla oli pakko vaan makoilla sohvalla ja nostaa jalat ylös!
Ilta oli kuitenkin ihan kympin arvoinen ja jotenkin kaikesta osaa nauttia kaksin verroin enemmän, kun tietää, että näitä parisuhdeiltoja on ehkä tulevaisuudessa vähän harvemmin. Nautitaan nyt siis vielä kun voidaan! (Apua, kuulostaa siltä kuin maailmanloppua odottelisin…)
Päivän treenistä vastasi tänään parin tunnin pyöriminen ikeassa ja kokoan loppuverryttelynä tossa muutamat kenkätelineet.
Illalla onkin toisen joululahjan vuoro, nimittäin stand uppia Apollossa! Palailemisiin!

PS. Sattuisko kukaan tietämään, jos jossain saisi alennuksella Indoor Garden-pöytäpuutarhan? Itse haluttaisi kovasti ostaa tuollainen, kun käytetään tuoreita yrttejä usein ruoanlaitossa. Kaupasta ostetut yrttiruukut vaan kuivahtavat niin nopeasti ja harvoin tulee käytettyä koko satsia kerralla…

fityoutoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta