Entinen oli parempi!

Jotkut fitfashionin bloggaajat (en minä) ovat saaneet kuraa niskaansa siitä, kun ovat siirtäneet bloginsa fitfashionin puolelle. Jotkut vanhat lukijat ovat jopa lopettaneet blogin lukemisen tästä syystä, mitä en kyllä henkilökohtaisesti ihan käsitä! Ongelmia toki on ollut, mm.kuvat latautuvat hitaasti ja ulkoasua muokataan vielä. Ongelmia kuitenkin korjataan koko ajan!
Suomessa on useita blogihteisöjä kuten lily, indiedays ym. ja kun blogista tulee suosittu, siitä kiinnostutaan myös mainostajien toimesta. Samalla joillekkin kirjoittajille aukeavat rahahanat ja ilmaisen tavaran hanat.

stress_relief

Seuraan itse joitakin blogeja aktiivisesti ja usein facebookin kautta. Myös tämän fitfashionin kautta olen löytänyt pari kivaa blogia, joiden olemassaolosta en edes tiennyt, vaikka ne suosittuja olivatkin! Ymmärrän kyllä lukijoiden huolen siitä, kun ”pöytälaatikkoblogista” tuleekin yhtäkkiä suosittu ja bloggaaja houkutellaan johonkin yhteisöön kirjoittamaan. Yhteisö ei kuitenkaan blogin tasoa huononna, vaan kirjoittaja itse.
Olen lopettanut itsekin muutaman blogin lukemisen aivan järjettömän ylimainostuksen takia. Jos postaukset olivat ennen tyyliin ”tänään sattui salilla yks todella hauska tapaus”, niin nykyään ne ovat luokkaa ”haluaisitko tutustua liettualaisen huippusuositus kosmetiikkabrändin rasvanpolttokapseleihin, koodilla ”ookkemoi” saat 0,5% alennusta kaikista yli 200€:n ostoksista.”

Luin Monnan blogista erään hyvän kommentin, jossa komentoija kritisoi joidenkin blogipostausten tason laskua. Kyllähän lukija huomaa heti, jos teksti on copypastettu joltain toiselta sivulta eikä yhtään istu kirjoittajan omaan kirjoitustapaan. Meitä kirjoittajia ei kuitenkaan ole ohjeistettu kirjoittamaan fitfashionin puolelta jostain asiasta jotain tiettyä tai olemaan jostain tuotteesta tiettyä mieltä. 
Itsekin toki saatan tehdä tuotetestauksia tulevaisuudessakin tai yhteistyöpostauksen jonkun tahon kanssa jos koen aiheen kiinnostavaksi. Mitään laihdutuskapseli- tai lehtitarjousmainontaan tms. en kuitenkaan lähde, koska itseänikin kiinnostaa ehkä sata kertaa mieluummin lukea jonkun ihmisen oikeasta elämästä. Mainoksia tulvii muutenkin ihan koko ajan ja jatkuvasti joka paikassa. Haluan myös kuitenkin sanoa sen verran, että jos käyn vaikka jossain tapahtumassa ja laitan blogiini linkin, ei se välttämättä ole mainos; Minulle ei makseta mitään / en saa mitään muutakaan hyvitystä linkityksestä, mutta haluan lukijani saavan muuten vain infoa asiasta, joka itseänikin kiinnostaa. Jos mä linkitän tänne vaikka jonkun  mielestäni kivan blogin osoitteen (esim Kaunis vahva onnellinen– blogi, joka on todella laadukkaasti toteutettu ilman tyrkytysmainontaa!), niin ei se tarkoita, että mä pyydän Elsiltä 5 senttiä jokaisesta lukijasta joka on mennyt häneen blogiinsa tämän sivuston kautta :D!

Tässä vielä Monnan postauksen kommenttiosiosta kopioitu teksti joka kiteyttää omat ajatukseni täysin. Kommentin kirjoittajana ehkä maailman nokkelin nimimerkki ”Unelma Säleikkö” 😀
”Blogien taso vaihtelee tässä portaalissa kovasti, enkä tarkoita että kuvien tai tekstin täytyisi olla just eikä melkein, mutta sellainen postaus joka aidosti soljuu eteenpäin ja siitä välittyy kirjoittajan fiilis on musta tärkeää. Jokaiselle varmasti löytyy jotain.”

fityoutoo

9 vastausta artikkeliin “Entinen oli parempi!”

 1. Kyllä tästä vielä hyvä tulee kunhan noi muutamat epäkohdat saadaan korjattua, porukka vaan hätäilee jotenkin. Mää tykkään ainakin tosi paljon, että voin nyt kirjoittaa blogiani Fitfashionissa. Mukava muutos pitkäään jatkuneeseen blogikirjoitteluuni. =)

  • Niin ja tuskinpa monikaan bloggaaja ajattelee, että ”toivottavasti ei tule lisää lukijoita” tai ”ei, en halua blogistani suosittua”. Minua ainakin imartelee se, että joku tykkää kirjoitustyylistäni / jutuistani ja haluaa jatkossakin lukea mun elämästäni vaikken olekkaan missi, joka on jääkiekkoilian vaimo :D…

 2. Kyllä mäkin aluksi mietin et mitähän tästä tulee, mut nyt tykkään kyllä kovasti kirjoittaa fitfashionille, tuntuu jotenkin omalta 🙂 Mä kävin kans kommentoimassa Monnan postaukseen, herätti itsessänikin ajatuksia. Multa on valehtelematta lähtenyt puolet lukijoista pois mut ei se mun kirjoitustahtia tai -tyyliä miksikään muuta.

  Musta on kans hienoo kun oon löytänyt monta hyvää blogia täältä luettavaks, kuten tän sun blogin 🙂 Meidän pitäis kyllä treffata joku päivä kun asutaan alle kilsan säteellä toisistamme!

 3. Näin omasta kirjoittajanäkökulmastanikin katsoen tämä sivusto kyllä paranee koko ajan 🙂 Kunhan vielä muutamat epäkohdat saadaan korjattua, niin uskoisin että ennen pitkää ne ”kadonneetkin” lukijat saadaan takaisin ja hyvässä tapauksessa jokunen uusikin 😉

 4. Hei, löysin tämän blogisi itseasiassa juurikin tämän fitfashionin kautta, eli ei yhtään huono homma. En oikein ymmärrä mistä ihmiset valittaa, en ainakaan ole huomannut mitään muutosta kirjoituksien laadussa jne. Ainoa asia on juurikin tuo kuvien näkyminen, mulla ei näy kuvat mistään fitfashion blogeista Samsungin puhelimella tai tabletilla. Toivottavasti tuo korjaantuu pian, aina ei viitsi töissä näitä fitnessblogeja lueskella, kun ei tiedä koskaan mikä puolialaston kuva lävähtää ruudulle 😀

  • Mulla on kans samsung ja kuvat näkyy kaikki, samoin iPadilla.. ainoo on toi meidän läppärin romu jolla on vähän hitaampaa 😉

 5. ”…niin ei se tarkoita, että mä pyydän Elsiltä 5 senttiä jokaisesta lukijasta joka on mennyt häneen blogiinsa tämän sivuston kautta !”
  Okei eli se tilinumero minkä mä sain sulta mailiin oli vahinko vaan. Mä jo ajattelin, että aika kallista touhua tää bloggaaminen.

  En henkilökohtaisesti ymmärrä miksi kukaan lopettaisi lempparibloginsa lukemisen vain siksi, että se pääsee mukaan johonkin blogiyhteisöön. Eri juttu sitten jos blogin sisältö todella muuttuis huonompaan suuntaan, vaikkapa pelkäksi mainostukseksi. Mä nään esimerkiksi lisääntyvät tuotetestailut ja muut yhteistyöt perussisällön ohella pelkästään hyvänä juttuna, kunhan ne tuotteet yms. on linjassa blogin kanssa. Nykyisellään luotan itse esimerkiksi meikkiostoksissa enemmän tutun bloggarin suosituksiin kuin naistenlehdistä luettuihin hehkutuksiin.
  Ehkä tässä on monia vaan ärsyttänyt nämä alkukankeudet tän sivun kanssa ja se on saanut aikaan noita ikäviä kommentteja. Eiköhän tilanne tasaannu ja muutosvastarinta laannu kun noi tekniset ongelmat on selätetty ja porukka huomaat et blogien sisältö on ennallaan.

  • Mäkin tykkään lukea esim. kosmetikkatestauksia, mm.Karkkipäivä-blogi on siinä mielessä ihan suosikki. Selkeästi kerrotaan tykkäskö vai ei, eikä mitään copypastettuja mainoshehkutuksia vaan ajatuksia OMASTA päästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta