Haluatko tienata 10 000€ kuussa, tekemättä lähes mitään?

Tää aihe on pyörinyt mun päässä jo pidemmän aikaa, mutta jotenkin sitä aina pelkää pahoittavansa jonkun tutun mielen. Haluan puhua kuitenkin asioista avoimesti ja toki toivon, että tästä postauksesta ei kukaan vedä hernettä nenään (toiveajattelua?).

learntosayno

Tässä joku aika sitten, noin vuosi tai puolitoista, sain yhteydenoton henkilöltä, joka oli kiinnostunut tekemään blogini kanssa yhteistyötä. Olin tavannut hänet nopeasti eräässä tilaisuudessa aikaisemmin ja hän vaikutti mukavalta tyypiltä. Olin menossa vetämään tunteja keskustaan eräs torstai, joten sovittiin tällit samalle illalle. Minut pyydettiin hieman epämääräisellä informaatiolla osoitteeseen X ja ihmettelin, kun emme tapaa missään kahvilassa (vaikka kahvin merkeissä oli sovittu tapaavamme). No, lopputulos oli se, että päädyin hieman kristillisen herätysliikkeen kokousta muistuttavaan tilaisuuteen, jossa kyseltiin, että oliko porukka valmis vastaanottamaan uskomattomia rahavirtoja?? Koskaan rahan tekeminen ei ole ollut näin helppoa ja vaivatonta!! Töitä vain 5h kuussa ja saat pian vaihtaa auton uuteen bemariin! Sen lisäksi mut otettiin ikävästi silmätikuksi, koska epäilys ilmeisesti loisti naamastani kilsan päähän.

Kyllä, olin päätynyt verkostomarkkinointitilaisuuteen.

En varmasti ole ainoa bloggari, jota koitetaan houkutella mukaan viikoittain ties mihin bisneksiin! Saan melko paljon yhteistyötarjouksia, mutta joudun kieltäytymään usein, koska a) en mainosta blogissani mitään, mihin en itse usko tai josta en pidä b) Olen nykyään niin kiireinen, että jonkun hammasharjan takia ei kannata alkaa vääntämään mitään postausta ELI mietin asiaa puhtaasti myös taloudellisesta näkökulmasta (yrittäjä kun olen) ja c) Tuotteen täytyy jollain tavalla liittyä myös blogini aiheeseen. Miksi esimerkiksi alkaisin myymään kosmetiikkaa blogini kautta, koska tämä on fitnessblogi? Kosmetiikkablogit ovat asia erikseen. Mikään ei ärsytä niin paljon lukijoita, kuin ne se, että blogissa pyörii jatkuvasti jotain aivan hatusta heitetyn tuotteen mainostusta ja taustalla haisee bloggarin oma rikastuminen.

Mutta kuten varmasti ymmärrätte, niin laadukkaan blogin ylläpitäminen vaatii aika ***vetisti aikaa ja panostusta, joten minusta on ihan kohtuullista saada siitä myös edes pieni korvaus! Siksi teen silloin tällöin yhteistyöjuttuja, mutta koitan pitää niiden määrän maltillisena.

IMG_3014
Olen tehnyt Solgarin kanssa yhteistyötä jo puolentoistavuoden ajan. Heidän tuotteensa ovat mielestäni laadukkaita ja käytän niitä toki myös itse säänöllisesti.

Mutta takaisin verkostomarkkinointiin  – siis siihen sanaan, jota ei saa verkostomarkkinointiin lähteneiden mielestä edes käyttää, koska sillä on negatiivinen kaiku. Haluan nyt aluksi selventää, että en todella väitä, etteikö verkostomarkkinoinnilla myydyt tuotteet voisi olla hyviä ja laadukkaita – varmaan teiltäkin aika monelta löytyy kotoa Tupperin kippoa ja kuppoa (kuorimaveitsi on muuten suosikkini 😀 ) tai esim Oriflamen meikkejä! Sen lisäksi äitini on myynyt joskus jotain pesuaineita ja kehui niiden olevan ihan hyvää kamaa. Itsekin saattaisin ostaa silloin tällöin jonkun tuotteen omaan käyttöön, mutta se on tosi hankalaa; Heti pitää perustaa joku oma verkkokauppa ja sitä ja tätä. Miksi en vain voi antaa rahaa ja saada siitä tuotetta vastineeksi? Kammoan myös ajatusta, että tyrkytän omille PT-asiakkailleni jotain tiettyjä tuotteita ja he joutuvat kierrellen kieltäytymään ja tuntevat olonsa epämukavaksi. Tiedätte ihan varmasti tunteen!

Se mikä mua eniten nyppii on se, että ensinnäkin mua välillä houkutellaan mukaan näihin bisneksiin johtamalla harhaan! Kun mua yleensä kysytään johonkin yhteistyöhön, niin se menee suunnilleen niin, että haluaisitkö kokeilla tuotetta X ja kertoa siitä mielipiteesi? Ja jos tuote X vaikuttaa kiinnostavalta niin saatan vastata kyllä.
Mutta jos asia esitetään niin, että haluatko tulla erääseen erittäin salaiseen tilaisuuteen, jossa mullistetaan sun elämä, niin hetkinen… En taida olla enää kiinnostunut! Sen lisäksi tämä rikastumisnäkökulma on sitten se, jolla ensimäisenä aletaan tuotetta markkinoimaan ”koska sun on niin helppo myydä näitä eteenpäin sun blogin avulla”.
MUTTA koska en ole syntynyt eilen, niin varmasti ymmärrän, että verkostomarkkinoinnin tarkoituksena on saada joku muu myymään tuotteita, jotta voin itse saada myynnistä siivun itselleni. Vai oletteko eri mieltä?
Mua harmittaa siis se, että jopa ihmiset jotka tunnen henkilökohtaisesti, näkevät mut helppona väylänä omalle rikastumiselleen!

Verkostomarkkinointituotteet ovat poikkeuksetta aina tuotteita, jotka tulevat mullistamaan elämäsi aivan totaalisesti! Tämä liioittelu on myös asia, joka mua vähän ärsyttää. Jos joku tuote on oikeasti hyvä, niin se kyllä myy itse itsensä, ilman tyrkytystä. Tai ainakin niin itse uskon! Toki markkinointia täytyy olla, jotta ihmiset tietävät tuotteen olemassaolon, mutta ainakin itselleni turn off on, kun esitetään väittämiä tyyliin ”tällä tuotteella on joku parantunut jopa syövästä”. Varsinkin hyvinvointibisneksessä tämä on liian tuttu ilmiö; Ei ole mitään yhtä purkkia tai pussukkaa, joka jollain maagisella tavalla muuttaa elämäsi. Ei etenkään, kun puhutaan hyvinvoinnista ja terveydestä! Se on aina monen tekijän summa.
Usein tuotteita markkinoillaan myös aivan epätieteellisillä perusteluilla, joissa ei välttämättä ole fysiologisesti mitään todenperäisyyttä! Se, että joskus joku, jossain huippuyliopistossa on tehnyt jonkun tutkimuksen ei vielä riitä. Ja olen myös huomannut, että jos ihminen ei tunnekaan mitään muutoksia kokeiltuaan jotain tuotetta X on perustelu aina sama; Elimistösi ei vain ole ehtinyt vielä tottua tuotteeseen. Vika ei siis ole tuotteessa, vaan sinussa!
Olen myös miettinyt, että kuinka usein nämä tuotteiden kouluttajat ovat itse ravitsemusalan ammattilaisia eli oikeasti kouluttautuneita ihmisiä? Enkä nyt tarkoita, että on käynyt jonkun firman ”oman koulutuksen” vaan on oikeasti ravitsemusterapeutti tms.

räkki

Mun mielestä on todella hienoa kun joku löytää oman ”juttunsa”, jolla hankkia edamia leivän päälle ja tekee sitä rehellisesti ja avoimesti. Mulla on jonkun verran ystäväpiirissä verkostomarkkinointiin ”hurahtaneita” ja osa on todella fiksusti esitellyt mulle tuotteitaan, ilman mitään hokkuspokkus -juttuja. Olen myös ottanut viime aikoina selkeän linjan; Jos joku juttu lähtökohtaisesti tuntuu ”ajan tuhlaukselta”, niin sanon heti ei, en ala tähän. Mulla on pieni ihana poika ja upea avomies ja kaikki heidän kanssa vietetty aika mullistaa mun elämää enemmän, kuin joku tuote, josta en ole aidosti edes kiinnostunut! Jos haluaa jotain myydä menestyksellä, niin tuotteesta täytyy aidosti pitää ja siihen täytyy uskoa. Mä oon ennen vastannut vähän liikaakin kaikkiin ehdotuksiin myöntävästi, koska en halunnut kellekkään pahaa mieltä (perinteinen kiltin tytön syndrooma). Nykykään olen opetellut tervettä itsekkyyttä ja ylpeä siitä! Varsinkin jos homma haiskahtaa yhtään siltä, että mua koitetaan saada tekemään jollekin muulle rahaa, niin hei ei todellakaan kiinnosta! Eipähän tarvitse miettiä niinkuin postauksen alussa olleessa esimerkissä, että ei hitto, miksi mä tulin kuuntelemaan tänne jotain liirumlaarumia, kun voisin olla kotona tekemässä vaikka jotain oman PT-bisnekseni hyväksi!

Pakko muuten mainita, että he eivät edes sitä kahvia sitten lopulta tarjonneet 🙂 . Puhumattakaan siitä, että olisin saanut ilmaiseksi testiin tuotteita, joista minun olisi pitänyt kirjoittaa blogiini!! Joo oli kyllä tarjous, josta ei mitenkään voinut kieltäytyä…

En mainitse tässä blogissa mitään tuotteiden nimiä siitä syystä, että kun jotain tuotteita on joku bloggari arovostellut tai epäillyt julkisesti, niin ko. tahon ”lakimiehiltä” on tullut heti uhkailua. Kertoo myös aika paljon bisneksen rehellisyydestä.
Kertokaa, millaisia kokemuksia teillä on verkostomarkkinoinnista? Haluaisin myös kuulla, jos käytätte säännöllisesti jotain tuotteita ja mitä olette niistä mieltä – ei kuitenkaan mainita please tuotemerkkejä. Pesen sitten käteni kaikista kommenteista, eli mielipiteet eivät ole omiani, vaan teidän lukijoiden 🙂 !

fityoutoo

34 vastausta artikkeliin “Haluatko tienata 10 000€ kuussa, tekemättä lähes mitään?”

 1. Hyvä postaus! Meinasin kirjoittaa tästä itsekin, mutta tämän jälkeen no need! 😀 Aihe on pyörinyt mielessä useasti, koska kyllähän näitä tarjouksia tulee vähän väliä. Mutta facebookissa vellova keskustelu muistutti taas näistä hurmoksellisista verkostomaekkinointihihhuleista, jotka eivät ainoastaan kauppaa tuotetta, vaan mahdollisuutta muuttaa elämäänsä ja rikastua ja ai että! Uusia ilmiömäisiä tuotteita, loputtomat rahavirrat ja elinikäisiä ystäviä! Ah!!!

  • Taisin lukea saman keskustelun :D.. Aika tiukkaa puhetta! Nyt taitaa olla taas moni tuote pinnalla etenkin hyvinvointipiireissä…

 2. Omasta vastaavasta kokemuksesta on jo (herranen aika) melkein kaksikymmentä vuotta, mutta edelleen asia saa veren kuohumaan! Silloinen ystäväni pyysi mua kahville keskustaan. Olin tietty iloinen tapaamisesta, mutta aloin haistaa palaneen käryä, kun ajankohta oli sunnuntai klo kuusi illalla. Tuohon aikaan kun mikään kauppa/kahvila ei ollut auki sunnuntaisin – saatikka sunnuntaina illalla. Olin tarkoituksella vähän myöhässä ja kaveri sieltä sitten jopa soitteli, että missäs viivyn. Ja kun tulin myös hämärään osoitteeseen X (eihän täällä mitään kahvilaa ole), mut vedettiin vauhdilla kokoustilaan täynnä ihmisiä. Samanlaisia huijattuja kuin itse olin. Tilaisuus alkoi vauhdilla ja hehkutus verkostoitumiseen oli päätä huimaavaa.. Olin vaan niin sanoinkuvailemattoman vihainen, että poistuin paikalta heti kun paasaus loppui. Sen koomin en ole vastaavaan tilanteeseen joutunut ja siinä kyllä ystävyyden pohja hävisi. Tunsin oloni huijatuksi. Miksi noihin pitää edelleen ihmiset houkutella, kertomatta mistä on kyse?

  • Sitä mäkin mietin! Molemmilla olis parempi maku suussa, kun oltais heti alusta asti avoimia! Kaverini myy Foreverin tuotteita ja on kyllä ihan rehellisesti kertonut mistä on kyse.
   Miten musta tuntuu, että nyt on taas joku verkostomarkkinoinnin ”uusi tuleminen”???

  • Joo kyllä, just luin eilen keskustelun näistä facessa ja suurinta osaa puljuista en ollut edes kuullut!

 3. I feel you.. Kerran olin mukana tuollaisessa kokouksessa/markkinointitilaisuudessa ja olin varmaankin samanlaisella naamalla varustettu kuin sinä 😀 Joitakin tuotteita olen käyttänyt (lähinnä pesuaineita) ja ihan hyviä ovat olleet, mutta halvemmallakin olen kotini saanut siivottua ja pyykkini pestyä.

  • Naulan kantaan! Mäkin kans metin, että jos kuukauden vitamiinit on luokkaa satasen, niin aika kallista. Tai jos jostain smoothiesta maksaa saman verran kuussa…

 4. Niin jaan sun ajatuksesi tähän aiheeseen! Kiitos kun kirjoitit tämän tekstin… Vähän liian läheltä nähnyt kun ihmiset tuhoaa melkeinpä elämänsä näissä vouhotuksissa :/

  Hyvä Katri!

 5. Näitä on niin moneen junaan. Olen ollut tyytyväinen useisiin ko. myyntitavan kautta saataviin tuotteisiin, esim. nyt se kaikille tuttu ”tuppervaara” 😀 Heidän purkit on oikeasti kestäneet aikaa ja käyttöä. Mutta kun mennään ravitsemuspuolelle, ollaan aika heikolla jäällä… tuttu myy erästä ravinnevalmistetta (juoma ja oheistuotteet) ja voi sitä hehkutusta. Koko ajan maistattamassa ja kokeiluttamassa, ”katso kun tää on kirkasta tää meidän mehu ja kilpailijalla on ruskeeta, mieti!” On aina vaivaannuttava olo. Uskon että monelle tuotteet sopii mutta en henk koht. koe tarvetta. Kaikesta paistaa pyrkimys hankkia pätäkkää ja omia ”tiimiläisiä”. Kun ei kiinnosta niin ei.

  Ja on myös fiksuja vm-myyjiä! Mutta nämä yli-innokkaat pilaa helposti kaikkien maineen. :/

  • No tässä tullaan taas tähän epätieteelliseen perusteluun. KAIKKI noi verkostomarkkinointituotteet on jo jossain keksitty aikaisemmin eikä lisäravinnebisneksessä ole mitään uniikkia. Tuotteita on maailma väärällään. Se että joku litku on kirkasta ei kerro mitään!

   Mutta kuten sanoit, niin Tupperista minäkin tykkään!

 6. Uuuhh..tulvi vanhat muistot mieleen! Mut on myös kerran houkuteltu sellaiseen ”uskonlahkoa” muistuttavan tapahtumaan kuuntelemaan äkkirikastumisesta..se tilaisuus oli ammattikorkeakoulun auditoriossa ja porukkaa oli paljon. Itse puhujina toimineet hlöt kertoi jakkupuvuissaan ja kultakoruissaan miten mahtava juttu se on. Minua katseltiin epäilevästi, sitten olisi pitänyt ostaa jokin 120,- maksava starttipaketti..siinä vaiheessa sanoin että mun aika loppui tähän. Koko tilaisuudesta jäi todella epämiellyttävä olo pitkäksi aikaa!

  • Voi tiisus 😀 … Kaikenlaista. Noissahan on monissa, että alkuun täytyy sijoittaa rahaa. Mutta väliäkös sillä, jos saat rahasi monin kymmen kertaisina hetken päästä takaisin!!!

 7. Mun FB-kavereissa on yks tällainen verkostomarkkinoinnin syvissä vesissä oleva henkilö. Monesti viikossa hän postailee statuksia joissa aina jotain tyyliin ”kyllä tällaisella porukalla tekee tosi mielellään työtä!” ”Ikinä en ole tällaista työtä tehnyt, niin mahtavaa!” Ja kyse on siis jostain terveystuotteista ja rasvoista kai. Mä haluaisin uskoa että nämä ihmiset on todella löytäneet jotain ainutlaatuista mutta se vaan kuulostaa niin falskilta..

  • Se kuulostaa todella teennäiseltä!!! Mulla ainkin nousee karvat pystyyn välittömästi kun aletaan puhua jostain elämän pelastumisesta ja syöpien parantamisesta…

 8. Tutun kuuloista tekstiä! Itseäni ärsytti myös melkoisesti, kun tuttava kutsui mut hänen luokseen ”työtilaisuutta” varten. Sanoin jo puhelimessa, että jos se on verkostomarkkinointia, niin siihen en lähde. No, paikan päällä oli tuttavani lisäksi hänen tuttavansa, joka alkoi myymään minulle kahvinkeittokonetta ja niihin laitettavia ”käteviä pussukkakapseleita” ja kuinka tällä homma rikastuu jne jne. Kyllä ärsytti ihan suunnattomasti, kiireiseltä aikataululta olin puristanut aikaa ja lisäksi paikkaan oli hyvin vaikea päästä.

  En lähtenyt mukaan. Olen nähnyt hyvin paljolti muutenkin tuon homman ”menestyksekkyyttä” lähipiirissä; on myyty Goldenin tuotteita, Herbalifea ja milloin mitäkin. Aina lähdetään soitellen sotaan, ja jossain vaiheessa on kuitenkin jostain syystä vaivihkaa lopetettu homma…

  • Joo ja ihan kiva, että oma tuttu sitten hiekottaa välit tollaisella tyrkytyksellä! Itse en ainakaan jaksa pitää noihin ihmisiin enää yhteyttä. No, kuten sanoit niin jostain syystä parin vuoden päästä nää samat ihmiset ovatkin palanneet normaaliin päivätyöhön.

 9. Itse olen aikaisemmin suhtautunut verkostomarkkinointiin epäilevästi, kun aina mieleen tulee pyramidihuijaus. Nyt kuitenkin olen samassa verkostobisneksessä mukana kuin ystäväsi, ja olen oikeasti päässyt näkemään, miten hyvää tuotteet tekevät, ja esimerkiksi monet asiakkaani ovat saaneet apuja vatsaongelmiinsa. Fiilis koulutuksissa ja tilaisuuksissa on mahtava, ja kaikki ovat positiivisia. No tämähän varmasti ärsyttää muita negatiivisiä ihmisiä, ja heti ajatellaan ettei ilo voi olla aitoa, ja mietitään mitä ihme hihhulointia sielläkin on. Se on sellainen juttu mikä itseä ihmetyttää.

  Mitä tulee ansaitsemismahdollisuuksiin, niin jokaisella on mahdollisuus tienata oman työnsä mukaisesti. Ja tottakai jos löytää tiimiinsä jonkun ”timantin”, edesauttaa se sekä itse timanttia että hänen ”sponsoriaan”. Mutta eihän kyse ole tällöin siitä, että joku tienaisi sinulla, itse sinä siitä rahat käärisit, mutta toki toinenkin siitä hyötyy, mutta hän myös kouluttaa ja auttaa sinua itseäsi menestymään.

  Meidän tuotteet ovat olleet markkinoilla 36 vuotta, ja niille myönnetään täysi 90 päivän palautusoikeus, jos tuote ei käyttäjää miellyttänytkään. Se on aika huikeaa, ja kertoo paljon tuotteiden toimivuudesta.

  Verkostomarkkinoinnilla on ikävä kaiku, mutta se on antanut todella monelle sellaiselle henkilölle työ- ja ansaintamahdollisuuden, mitä
  he eivät normaalissa päivätyössä pysty saamaan. Esimerkiksi kotiäidit ovat monet löytäneet tästä itselleen unelma-ammatin: he pystyvät elättämään itsensä, perheensä, ja samalla nauttimaan ajasta perheen kanssa. Itse en näe tässä pahaa, ja kummastelenkin vähän asennettasi, koska et ole edes antanut tällaiselle bisnekselle mahdollisuutta. Se, että sinut on huijattu johonkin verkostomarkkinointitilaisuuteen, on todella ikävää, eikä se ole todellakaan mikään järkevä tava hoitaa bisneksiään, mutta meitä on moneen junaan. Ihmettelen vaan tarvettasi lytätä tätä kaupankäyntimuotoa, se on vain yksi bisnesmuoto vähittäis- ja tukkukaupan rinnalla 🙂 Mutta siinä olet oikeassa, että kaiken rekrytoimisen ja tuote-esittelyiden pitäisi olla avointa ja rehellistä, eikä tuputtamista siedä varmasti kukaan. Mutta siinä päästäänkin sitten taas niihin myyntitaitoihin: voit kertoa tuotteista, ja omista kokemuksistasi, mutta ketään ei saisi pakottaa ostamaan mitään, tai jos näkee että toinen on vaivaantunut, pitäisi keskustelu lopettaa siihen. Mutta johan sen näkee ihan kaupoissakin, meitä on monenlaista myyjää ja asiakaspalvelijaa 😉

  • Niin ehkä mulla vaan menee kuppi nurin siitä, että saan joka viikko jotain pyyntöä ties mihin hyvinvointi-iltoihin, jotka on sitten aivan suoraan pelkästään bisneksentekotilaisuuksia! Ikinä näissä kutsuissa ei mainita tuotetta puolella sanallakaan. Mulla ei ole henk.koht aikaa eikä oikeastaan kiinnostustakaan alkaa myymään mitään, koska mikään ei myy itsestään (vaikka niin aina verkostomarkkinoinnissa koitetaankin kovasti väittää). Sun täytyy 100% uskoa tuotteeseen ja seistä sen takana, jotta voit rahaa sillä tehdä!
   Fiilis koulutuksissa on varmasti hyvä ja ihmiset positiivisia. Mutta se, että mulle väitetään päin naamaa, että jollain rasvoilla voi tienata 10 000€ kuussa tekemällä 5h kuukaudessa töissä on kyllä sellainen emävale, että sen tajuaa jokainen. Ainoastaan ne verkoston yläpäässä (pyramidin huipulla) voivat toki näihin lukuihin päästä.

   Valitettavasti mulla on samanlaisia kokemuksia kuin edellisillä kommentoijilla, että suhun pidetään tasan niin kauan yhteyttä kun olet kiinnostuntu bisneksestä ja se jos mikä hiekottaa kyllä ystävyyden.
   Olen myös tarkka siitä, että en ala todellakaan mainostamaan mitään ilmaiseksi blogissani, vaikka hyvin monella se tietysti käy ekana mielessä. ”Kavereita kun ollaan”.

   Mutta kuten sanoin, niin hienoa, että joku löytää tästä itselleen tavan ansaita ja tuotteet varmaan ovat ihan ok. Harmi vaan, että niitä on usin niin vaikea ostaa.

  • No bloggaajana tämä yhteistyöehdottelu on yleistä, mutta niin kuin sanoit, niihin ei tarvitse lähteä mukaan jos ei halua.
   Mikään ei myy itseään, aika jännä etten itse ole koskaan tähän väitteeseen törmännyt, edes verkostomarkkinoinnissa jossa olen mukana. Koko ajan painotetaan ettei se tule olemaan helppoa, vaan töitä saa tehdä tosissaan.

   Itse olen todistanut omin silmin, miten moni pääsee aika hurjiin lukuihin tekemättä kauheasti töitä sen eteen, mutta heillä on voinut kestää tähän pisteeseen päästäkseen 10 vuotta. Ja alussa ovat paiskineet 6 päivää viikossa töitä. Mitään ei ilmaiseksi saa.

   Mutta jotenkin koen hassuna lähteä väittelemään ammatinvalintakysymyksistä.

   Mutta siinä sulla ja muilla kommentoijilla on ihan vissi pointti, ettei ole kiva jos ystävät lähtee huijaamaan ja kutsumaan tilaisuuksiin kertomatta asian oikeaa laitaa. Mutta sekin on taas niin ihmisestä kiinni – nämä ihmiset varmasti tekevät muutenkin elämässään keljuja juttuja ystävilleen, jos näin sokeasti rahanhimossaan ovat valmiina tekemään omille ystäville 🙁 Samalla tällaiset ihmiset mustamaalaa koko verkostomarkkinoinnin, jossa on ihan aidosti paljon hyvääkin 🙂

 10. Mulla kans vuosia sitten eräs tuttu tyyppi halusi tulla käymään luonani ja juttelemaan. Vähän aluksi ihmettelin kun ei oltu mitenkään erityisen läheisissä väleissä, mutta kun oli puhetta ”yhteistyötilaisuudesta” ja ”työtarjouksesta” ja oltiin opiskeltu samassa opinahjossa media-alaa tämän tyypin kanssa niin kiinnostus heräsi. Olisin halunnut kyllä nähdä ilmeeni kun löysin itseni kuuntelemasta jonninjoutavaa verkostomarkkinointi-höpötystä varmaan tunnin tai kahden ajan. Kahvitkin jouduin tarjoamaan kun olin tähän lupautunut, enkä oikein kehdannut heittää tyyppiä uloskaan.. 😀 Jää kyllä tosi huono maku suuhun siitä, että täytyy käytännössä huijata toinen tapaamiseen.

  • Siksi nykyisin selvitänkin taustat aika tarkkaan, ennen kuin lähden mihinkään tilaisuuksiin. Jos bisness on oikeasti rehellistä, niin silloin asioista puhutaan avoimesti!

 11. Kaveripiirissä kaksi myy aloe veraa (Forever) ja kilvan värväsivät tuttavapiiristään ihan kaikkia mahdollisia, ei olisi tarvinnut kuin yli 400 euron alkupaketti ostaa :S Ja juur että sitten alkaa tienaaminen ja työt suunnilleen hoituu itsestään. Ja jos joku ei suostunut, hymyiltiin ja sanottiin että eihän se mitään, mutta yhteydenpito loppui ja tuntuu että lähinnä kiinnosti mahdollisuus ansaita toisen kustannuksella. :/

  Tilasin pari rasvaa toiselta kaverilta, ja ne oli kuulemma ei enemmät tai vähemmän kun maailman parhaita. Noh, itse luotan kuitenkin enemmän luonnonkosmetiikkaan kuin mineraaliöljyllä kyllästettyihin rasvoihin joiden inci on 20 osaa pitkä. Ja argumentti, kun näissä ei ole yhtään vettä, vaan vain aloe geeliä, no se aloe on käytännössä vettä.. 🙂 Saan edullisemmin kaupasta laadukkaampia tuotteita, jotka voi yhtä lailla palauttaa jos ei ole tyytyväinen. (Kyllä, kuluttajansuoja takaa että tuotteen kuin tuotteen saa palauttaa/vaihtaa, oli se aletavata tai mikä vain..)

  • Niin, varmasti löytyy hyviä tuotteita sekä kaupoista että muualtakin. Viimeistään oma käyttö sen näyttää, onko joku tuote hyvä vai ei.

 12. Rohkea kirjoitus! Itse en ole bloggaaja, enkä ole joutunut tuollaisten ”uhriksi”, mutta lukijana kyllä arvostan kantaasi; että teet yhteistyötä tarkasti valittujen tahojen kanssa, etkä joka toisessa postauksessa mainosta meille jotain ”tosi huikeeta” tuotetta. Eli kiitos siitä! 🙂

  Se täytyy kyllä sanoa, että sen olen oppinut, että tässä maailmassa mitään ei saa ilmaiseksi. Vaikka puhelinmyyjä soittaisi, että nyt ilmaiseksi tämän upen lehden kolme numeroa niin aika on jokin koukku, esim. pakko maksaa jatkotilaus tai vähintäänkin postikulut. Itse osaan kyllä kieltäytyä tiukasti, mutta hyväuskoiset vanhukset/ihmiset saattavat kyllä joutua pahoihin maksukierteisiin, kun heidät puhelimitse puhutaan ympäri johonkin…

  • Ei oo ilmaisia lounaita ei…
   Ja toki joskus kirjoittelen jostain tuotteista ilman mitään yhteistyöjuttujakaan, siis ihan vaan jos olen tykännyt. Mutta kirjoitettavaa keksin kyllä ilman mainostamistakin 🙂 !

 13. Joo kyllä se on liian hyvää ollakseen totta, kun luvataan että sen jälkeen kun on tarpeeksi tyyppejä sun alapuolella käännyttämässä ihmisiä niin sen jälkeen sitä rahaa vain tulee ilman töitä.
  Kaveri on luonteeltaan helposti tutustuvaa ja innostuvaa sorttia ja meni muutama vuosi sitten mukaan tällaiseen. Onneksi jätti vain siihen ekaan satsiin jota ei oikein saanut myytyä. Mutkin kutsuttiin sitten kerran ”kahvittelemaan” ja käsitin että tämä tyyppi jonka tehtävä oli kertoa tästä uudesta Eedenistä oli kaverilleni entuudestaan tuttu. No, totuus selvisi paikan päällä, viimeistään kun tyyppi veti fläppitaulun esiin 🙂 Tilaisuus ei ollut ahdistava tai painostava, mutta kieltämättä tuli dejavu-kokemus, kun nuorempana kävin ahkeraan hengellisissä tilaisuuksissa. Enkä sitten lopulta päätynyt vaihtamaan uskontoani pesuaineisiin ja kosmetiikkaan 🙂

 14. Itse olen valitettavasti tämän pas*an kokenut. Lähdin mukaan verkostomarkkinointiin nuoruuden tyhmyydessä, rahan tulon piti olla hyvin selkeää ja homman toimia mutta kappas. Eipäs se ihan niin mennytkään… Kun huomasin etten jaksa ravata kaikissa niissä ihme ”kokouksissa” joita oli kokoajan alettiin mua painostamaan ja facessa pukkasi viestiä tyyliin ”haluatko oikeasti tehdä tuota oravanpyöräduunia lopun elämääsi?” Ja muutenkin puhuttiin silloisesta duunistani halveksien. Lopulta viestejä tuli niin paljon, että kyseinen organisaation jäsen oli pakko estää Facessa. Totuus alkoi siis pikkuhiljaa valkenemaan ja se, ettei kovin moni tuohon mukaan lähtenyt ja täten myös rahaakaan ei tullut.

  Ymmärrän siis tavallaan tuon pyramidin käytännössä mutta loppupeleissä sen tietää mikä osa pyramidista vie ne massit. Ei taida jakautua ihan niin tasaisesti kuten herrat väittävät… Nykyään kyseinen lafka on kumossa mutta itsehän siis maksoin tuosta karvaan hinnan, 1200 euroa tyhjään ja penniäkään en saanut. Koska otin tuon ”liittymismaksun” (sisälsi siis tuotteet joita myydä jne.) osamaksulla, olin sitoutunut maksamaan tuon velkani perintätoimistolle jolle olin velkaa… Eli eipä auttanut vaikka koitin soitella ympäriinsä ja kysellä asiasta, koska yritystä ei ollut mitenkään ”todettu huijaukseksi” niin olin velvollinen maksamaan.

  No mutta. Jotain tuostakin opin. 😀 En siis todellakaan lähde myöskään blogini kanssa mihin tahansa yhteistöihin ja samaa mieltä kuten sinäkin, priorisointi on tärkeää. Oma vapaa-aika on kultaa joten eipä sitä jaksa viettää yhdestä hammastahnasta kirjoitellen…

  Jokatapauksessa, hyvä teksti! 🙂

 15. Heippa! Miun on myös pakko oikaista muutamaa asiaa tästä. Onhan kyse minun työstäni. Jota teen rehellisesti ja avoimin kortein. Lähdin mukaan ystäväni innostamana ja hyvin tuotteiden vuoksi. Muutin uudelle paikkakunnalle perheeni kanssa ja jouduin miettimään työkuvioni uudelleen, tässä oli oiva mahis kotirouvalle joka haluaa tehä muutaki ku olla kotirouva! En ole ”hihhuli”, en ”hippi” enkä muutenkaan mitenkään erityisen ”lennokas” Olen maalaisjärjellä varustettu tavallinen ihminen. Siksi en ehkä myöskään sulata että parin ei-niin-fiksun tyypin takia koko bisnes lytätään, ei tietenkään kukaan voi tienata kymppitonnia tekemättä mitään, mutta lisätuloja saa.. Ja tiedän tästä ihan viereltäni ihmisiä jotka ovat tienanneet ja tienaavat tuhansia kuussa, ovat sen eteen tehneet työtä ja tekevät koko ajan. Vaikka olen jonkun ”alla”, voin silti tienata enemmän kuin ihminen joka minut on rekrytoinut. Ei ole pyramidihuijausta. Eikä minua häiritse, että joku minulla ”tienaa” se joku on antanu mulle saman mahiksen, oishan se aika kurjaa jos ystävät ajattelis toisistaan et ”nyt toi vaan haluaa hyötyy minusta!!” Oon itse ajatellut antavani mahdollisuuden eteenpäin, jos sitä ei halua käyttää niin ei se mitään haittaa! Mutta oon ainakin kertonut, mikäs mie olisin aattelemaan et ei tosta ja tosta tähän ois. Ja tuotteista pitää mainita että 3kk kokeilu on perusteltua, ei mikään hämärä myyntikikka 😀 Nämä eivät ole lääkkeitä, luonnontuotteille pitää antaa aikaa. Ja rahat saa kokonaisuudessaan pois jos ei tykkääkään. Ja eikös se oo hyvä, että tulee kaikenlaisia tarjouksia, sehän osoittaa ihmisten kiinnostusta sinuu ja blogia kohtaan! 🙂 Summa summarum, tää oli siis yhden verkostoihmisen kokemus, toivottavasti ei kaikilla ole niin kauhean negatiivista näkökantaa. Itse oon saanut uusia ystäviä, vähän lisätienestiä, hyviä tuotteita, kolulutuksia ja rutkasti positiivista asennetta tästä. Elämä ei ehkä ole mullistunut mutta näiltä osin parantunut kyllä. Onko tästä loppuiän hommaksi, sitä en tiedä. Mutta nyt oon ainakin ollut tyytyväinen 🙂

 16. Onpa muuten yllättävää, että verkostomarkkinoinnin puolustajat ”tietävät jonkun joka todellakin tahkoo rahaa tuhansia”. 🙂

 17. Koska se on totta, en valehtelisi moisesta. Ei oo mitään tarvetta sellaseen. Jokainen saa työstään sen palkan minkä ansaitsee.. Ei siinä sen kummempaa. Kummastelen todella tarvetta arvostella muiden työtä, erikoista.

 18. Ystäväni yritti myös saada minua ja miestä lähtemään noihin verkostohommiin. Kulttihan noista tulee mieleen, sen verran aivopestyltä ystävänikin vaikutti asian suhteen. Suurta hehkutusta siitä, kuinka elämässä voi saavuttaa jotain suurempaakin ja jotenkin valaistua, ettei tarvi olla siinä ainaisessa oravanpyörässä. Mua jotenkin ärsytti eniten toi ”tavallisen pulliaiselämän” dissaus. Mä oon jo vuosia sitten osannut hyväksyä sen, ettei meistä kaikista tule jotain suurta ja ihmeellistä, vaan ihan tavan arjessa voi saavuttaa onnen. Mä oon ihan onnellinen tässä oravanpyörässäni, teen työtä josta nautin ja osaan olla tyytyväinen ihan tavalliseen perhearkeen. Ostokseni voin tehdä Lidlistä tai vastaavasta edullisesta paikasta, energiajuomia mun ei tarvi juoda (varsinkaan keinomakeutettuja), sillä vettä tulee kraanasta paljon edullisemmin. Lisäksi kosmetiikassa pyrin pitäytymään sellaisessa, jota ei ole ryyditetty sillä 20:n aineen inci-listalla parabeenein ja mineraaliöljyin. Lisäravinteet voin tilata jenkeistä puolella siitä hinnasta mitä niistä joutuu maksamaan Suomessa. Ilmaisia lounaita ei ole olemassakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta