Helppoa arkiruokaa : Todella mehevä kanapata (G, M)

Tein eilen niin herkullista ruokaa, että ajattelin jakaa reseptin myös blogissa! Tykkään todella paljon kokkailla ja kokeilen usein uusia reseptejä. Kyllä niitä aina välillä sovellan, mutta harvoin teen mitään ihan mielikuvituksella. Käytän niiden löytämiseen nykyään aika usein pinterestiä, jonne syötän hakusanoja. Se on niin kätevä!

Vaikka otsikossa mainitaan sana ”helppo”, niin se on aina kokkaamisessa vähän kaksipiippuinen juttu. Nimittäin jos ruoka on oikeesti TOSI helppo valmistaa, niin voiko se olla myös todella hyvää? Tarkoitan, että jos aukaisee paketillisen kanan rintafileitä, maustaa ne suolalla ja pippurilla, niin onhan se toki helppoa, mutta onko se hyvää? Tai jos paistaa pannulla pakastevihanneksia? No, se on tietysti ihan makuasia. Yleensä kokkaamisessa vaan pitää nähdä hieman vaivaa ja hankkia sinne maustehyllyyn muutakin kuin suola ja pippuri. Jos teitä kiinnostaa, niin voin joskus näyttää blogissa mitä mausteita käytän arkena.

Löysin tämänkin reseptin pinterestistä, mutta se oli alunperin aika paljon työläämpi, joten muuntelin reseptistä nopeamman. Ruoka on maidoton ja gluteeniton ja mikä parasta; Sitä tulee iso annos kerrallaan! Mikään ei oo niin ärsyttävää kun se, että ruokaa ei jää yhtään yli ja taas huomenna pitää miettiä, että mitä syö lounaaksi tai onko lapsille mitään valmista! Kaikki uuniruoat on myös siitä käteviä, että ne kun työntää uuniin niin siinä ei tarvi paljon hämmennellä välissä. 🙂

Kanapadan ainekset:

  • Broileria (itse käytin paketillisen koipireisiä ja paketillisen paistileikkeitä, jotka on btw aivan ihanan maukkaita!)
  • Pataruokaan sopivia kasviksia, kuten porkkanaa, sipulia, paprikaa, varsiselleriä, kesäkurpitsaa yms.
  • Kookosmaitoa/-kermaa
  • Kanaliemikuutio
  • Maizenaa (tai vehnäjauhotkin käy, jos ei tarvi olla gluteenitonta)
  • Mausteita (suola, mustapippuri, curry, kurkuma, pari laakerinlehteä, tuoretta valkosipulia, tuoretta korianteria)
  • (Valkoviiniä, jos on esim. avattu pullo, kuten kaikilla meillä arkena heh heh)
  • Voita paistamiseen
  1. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
  2. Mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla. Pilko kaikki vihannekset + valkosipuli pieniksi paloiksi, niitä saa olla reilusti!
  3. Lämmitän paistinpannulla voita ja odota, että se kuplii. Käytä kanoja pannulla niin, että ne saavat väriä. Jos teet ison satsin, paista kanat kahdessa erässä. Huom! Niiden ei tarvitse kypsyä läpikotaisin, vain ottaa väriä! Laita kanat uunivuokaan ja lykkää uuniin odottamaan.
  4. Laita kasvikset samalle pannulle missä kanat oli ja paista niitä n.8min kunnes ne alkavat pehmenemään. Mausta kasvikset kanaliemikuutiolla, curryllä, kurkumalla ja tuoreella korianterilla. Sekoita. Ripottele päälle 1rkl maizenaa ja sekoita taas. Kaada päälle pari dl vettä (yleensä itse lämmitän veden valmiiksi vedenkeittimessä) ja jos haluat niin n.1dl valkkaria. Kyllä se aina tuo sen omanlaisensa ihanan maun ruokaan. Pyörittele kunnes liemi sakenee. 
  5. Kaada kasviskastike kanojen päälle ja varmista, että kanat peittyvät. Kaada vielä sen päälle n.2dl kookoskermaa/-maitoa.
  6. Ruoka kypsyy noin tunnin, ja kuten kaikkien pataruokien, niin tämänkin kannattaa antaa vielä folion alla vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa vaikka riisin tai vastaavan lisäkkeen kanssa. 

Kiinnostaako teitä muuten tämäntyyppiset reseptit blogeissa?

fityoutoo

6 vastausta artikkeliin “Helppoa arkiruokaa : Todella mehevä kanapata (G, M)”

  1. Kiinnostaa ehdottomasti 🙂 Kokkaaminen on varsinainen henkinen musta aukko ja meillä asiakkaat (5v. ja 8v.) ovat vallan vaativia.

  2. reseptejä tulee harvoin tehtyä tykkään itse soveltaa. enemmänkin haen ideoita ja inspiraatiota. leivonnaiset ainut jossa haen reseptiä ja jotkut erikoiset kuten proteiiniherkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 25
Tykkää jutusta