Helppoa arkiruokaa: Tonnikalatäytteiset paprikat (G)

Tonnikala ei kuulu mun ihan suosikkiraaka-aineisiin makunsa puolesta. Se sopii kuitenkin hyvin tahnoihin, joten jaan teille nyt yhden resepteistä, josta on tullut ihan suosikkini! Tonnikala on myös hyvää vaihtelua sille ainaiselle jauhelihalle ja kanasuikaleille. TÄÄLLÄ muuten aikaisemmin postaamani mehevän kanapadan ohje.
Nämä paprikat ovat helppo valmistaa ja mikä parasta, ne ovat todella herkullisia! Reseptiä voi muokata sen mukaan, miten rasvattomasti haluaa syödä. Tosin, juustokuorrute on juurikin se paras osa näissä paprikoissa. Mä rakastan juustoa muutenkin, etenkin kaikkea juustokuorrutteista!

Kokeilin tällä kertaa tonnikalaa oliiviöljyssä (Lidlin), mutta ehkä täytteeseen kuitenkin sopii paremmin joko tonnikala vedessä tai sitten mitä itse suosittelen, eli tonnikala tomaattikastikkeessa. Tahnasta tuli ehkä hieman liian öljyinen, koska myös aurinkokuivatut tomaatit ovat öljyssä.
Muista muuten valita MSC-sertifikaatin saanutta tonnikalaa, koska se kertoo eettisestä pyydystämistavasta. Esimerkiksi John West on hyvä merkki. Myös nuo Lidlin tonnikalat olivat saaneet MSC-tunnuksen purkin kylkeen.

Toinen vinkkini on käyttää Mutti-merkkistä tomaattimurskaa, koska se on tomaattimurskien ”Mersu”. Ainakin omasta mielestäni! Sokeria on reseptissä siksi, että täydellinen tomaattipohja kaipaa aina ripauksen sokeria tuomaan esiin tomaatin maun.

Reseptiin tarvitset:

  • 4 paprikaa (tästä tulee siis 8 täytettyä paprikaa)
  • 2prk tonnikalaa
  • 1prk Mutti-tomaattimurskaa
  • n.8kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • puoli rasiaa Creme Bonjouria (käytin tällä kertaa ruohosipulin makuista)
  • (Kapriksia n.10kpl, jos haluat)
  • Juustoraastetta
  • Mausteita: Herbamarea, suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria

1.Laita uuni n.200-asteeseen. Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenkota ja siemenet. Laita paprikan puolikkaat esimerkiksi lasagnevuokaan ja pohjalle n.1dl vettä. Paprikat uuniin.

2. Valmista tahna. Sekoita keskenään tonnikala, tomaattimurska ja Creme Bonjour. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit pieneksi (ja kaprikset jos laitat niitä).  Lisää ne tonnikalamössöön. Mausta tahna ripauksella (n.1-2tl) sokeria, herbamarella, mustapippurilla ja lisää vielä suolaa jos tarve vaatii.3. Ota paprikan puolikkaat pois uunista. Niiden pitäisi olla aavistuksen pehmentyneitä. Kaada ylimääräinen vesi pois vuoasta käyttäen esimerkiksi siivilää apuna.

 

4. Lusikoi tonnikalatahna paprikoihin. Älä täytä niitä ihan yksitellen, vaan lisää täytettä niin, että sitä riittää tasaisesti kaikkiin paprikoihin. Ripottele päälle haluamaasi juustoraastetta ja laita paprikat uuniin. Pidä uunissa n.20min, tai kunnes juusto on ihanan ruskistunut!

Bon apetit!

Kuulisin mielelläni, jos sulla on mielessä joku hyvä tonnikalaresepti tällaiselle ”ei niin suurelle tonnikalafanille”!

Ps. Mulla on tällä viikolla Fitfashionin snapchat-vuoro, joten laita fitfashionfi seurantaan 🙂 !

fityoutoo

9 vastausta artikkeliin “Helppoa arkiruokaa: Tonnikalatäytteiset paprikat (G)”

  1. Nam ! Kuulostaa hyvältä! Pakko kokeilla vaikka jo heti viikonloppuna.

    Itse olen tehnyt tonnikalasta lasagnea joka on koko perheen herkkua. Tarkkaa ohjetta ei ole mutta tonnikalaa sekoitetaan tomaattimurskaan ja lisätään mausteet. Juustokastike tehdään oikaisten sulattamalla kattilassa juustoraastetta ruokakermassa. Toki voi tehä myös ”kunnon” kastikkeen mutta joskus on lupa oikoa 🙂 sitten vain ladotaan kastikkeita ja levyjä vuokaan ja paistetaan normilasagnen tapaan. Paljon juustoraastetta päälle! Tätä voi varioida mielensä mukaan ja herkkusienet sopii tähän tosi hyvin.

    • Lasagne on muuten PARASTA!!! Täytyypä tehdä ens kerralla tonnariversio. Myös kasvislasagne on todella hyvää!

  2. Tää kuulostaa just tosi hyvältä ruualta, mutta yks meidän perheen herkuista on kissanruoka. 😀 (eli tonnikalapasta). se pelastaa aina, kun jääkaapissa ei oo mitään.
    Keitettyjen makaroonien sekaan soppeli määrä tonnikalaa ja kermaviiliä/ranskankermaa/turkkilaista jugurttia ja rutkasti ketsuppia. Nam.

    • Piti oikein kaksi kertaa lukea, että oliko se kissanruoka?? 😀 Mutta täähän kuulosti oikein toteuttamisen arvoiselta idealta.

  3. Pirkan ohjeissa joskus oli tonnikala-pinaatticannelonit, ai että! Koska cannelonien täyttäminen on kuitenkin kamalaa, oon tehnyt lasagnea samalla ohjeella ja nam!

    • Hei oonkin jo tässä miettinyt että pitäs kokeilla veivata niitä canneloneja. Joku muukin sanoi, et niiden täyttäminen on ihan tuskaa… Siksipä tartun haasteeseen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 12
Tykkää jutusta