”Hyvät” ideat, niitähän riittää!

 

pukemassaSitten kun mä joku kaunis päivä vihdoinkin pääsen Seiskan tähtitytöksi (eivät edelleenkään vastaa siellä mun ”lukuisiin” yhteydenottoihin 😀 …), niin mulla on jo siihen info-kenttään vastaukset valmiina; ”Parasta minussa” -osioon vastaan, että yllytyshulluus ja kokeilunhalu! Mitä tulee yllyttämiseen, niin mähän lähden mukaan vaikka maailmanympärisukellukseen, mikäli joku sitä mulle tarpeeksi hehkuttaa! Eli varsinkin urheilussa kokeilen uusia juttuja ja haasteita mielelläni!
Kai mä nykyään paikkaan jotain menneisyyden epäonnistumisia, kun olin parikymppisenä niin huonokuntoinen plösö, etten jaksanut tehdä mitään… Ja nyt nautin siitä täysin rinnoin, että jaksan! Sama se kai sitten on, juokseeko sen coopperin maaliin asti lukiossa vai vasta lukioikäisen äitinä ollessa! 😀
Ja toki myös ruokavalioasioissa tykkään testailla uusia juttuja, hyvänä esimerkkinä vaikka ensi viikon raakaruokahaaste!

Mulla on muhinut koko kesän päässä ajatus, että kun mä pääsen tässä kesän aikana vielä uudestaan vanhempieni kesämökille, niin voisi repäistä siellä jotain mukavan hapokasta! Viimeksi tuli kokeiltua 100*burbee, mutta sitähän ei voi kutsua edes kunnon haasteeksi, koska koko homma oli ohi alle kymmenessä minuutissa!
Ajattelinpa sitten, josko kokeilisi esimerkiksi triathlonia! Juuri viikonloppuna luin hesarista, että triathlon on tällä hetkellä muotilaji ja näin ”muodikkaana fitnessbloggaajana” se sopiikin mulle mainiosti! Mulla on ainakin treenin suhteen ööö.. Liian pieni lukumäärä lenkkejä takana tänä vuonna! Pohjat siis tehty!

headstand

Eli Hawain teräsmieskisat – pieni hetki, olen matkalla! Haittaako jos vedän pyöräilyosuuden kymmenen vuotta vanhalla Helkamalla???

IMG_0171

Mä olen aika huono pitkissä projekteissa tai ainakin silloin, jos täytyy omin päin harjoitella ja puurtaa. Tai toisaalta, jos löisin vaikka sen haaveilemani puolimaran lukkoon, niin olisiko sitä sitten pakko käydä useammin lenkillä? Varmasti siellä päässä on myös sellaisia, joita motivoi aina joku tietty tavoite. Eli esim. lenkkeily voi tuntua ihan turhalta, paitsi sitten kun on tyhmänrohkeana ilmoittautunut johonkin Pirkanmaan ympärijuoksuun…
Ja mitä siihen triathloniin tulee, niin siitä mulla ei ole toistaiseksi mitään kokemusta! Paitsi tietysti siinä mielessä, että osaan polkea pyörää, juosta jollain tekniikalla ja uida ihan välttävästi.
Ei se nyt niin vaikeaata voi olla…vai voiko…? Mun mies sanoo aina, ettei hän ymmärrä, miksi joku haluaa tieten tahtoen aiheuttaa itselleen tuskaa ja kärsimystä 😀 ! Mutta kai siinä on kysymys vain itsensä ylittämisestä ja tietysti jonkinlaisesta hulluudesta! Uskon, että monella on syynä juurikin nämä samat asiat esimerkiksi silloin, kun lähtee juoksemaan ensimmäistä maratonia. Väittäisin, että hirveän moni ei siitä välttämättä nauti kirjaimellisesti, mutta joku itsensä ylittämisen himo siinä vain tulee. Mä haluan myös voittaa itseni ja inhoan luovuttamista!

IMG_5215

Koska olen nainen vailla kohtuutta, niin ajattelin aloittaa ns. kevyestä matkasta! Voi olla, että tämän kokonaisuuden suorittamisessa menee koko päivä, mutta kuten intissä on tapana sanoa ”matka ei tapa vaan vauhti”. No okei, tässä tapauksessa voi kyllä matkakin tapaa, mutta lähden sitten lenkkarit jalassa!
Lähtöpisteeni on siis vanhempieni kesämökki, josta etenen ensin uiden, sitten juosten ja lopuksi pyöräillen Kiteelle (jos nyt kellekkään sanoo mitään…)! Tiedän, ettei tämä ole mikään virallinen kisajärjestys, mutta minäpä vähät siitä välitän. Tämän suunnitelman ”paras” osa on tietenkin matka, joka on varmaan kymmenen kertaa liian pitkä tällaiselle sunnuntaipyöräilijälle, eli:
– Uinti 2km
– Juoksu 16km (nään jo itseni piiputtamassa 6km:n jälkeen…)
– Pyöräily 32km

Mulla ei ole suoraansanottuna aavistustakaan pääsenkö mä edes maaliin saakka!
Jos nyt näyttää siltä, että keskiviikkona tai torstaina ei tule pieniä mummoja taivaalta, niin koitan toteuttaa tän mun ideani. Täytyy myös tarkistaa, onko toi mun kesämökin varastossa nököttävä n.15v vanha Nopsa vielä iskussa.
Jos ja kun matkaan pääsen niin blogiin tulee myös pientä aikaveikkaus-kilpailua, jossa taas voittajalle lähtee Fitnesstukun* tuotepaketti! Laitan sitten erikeen postauksen siitä blogiin! Voin sitten nolata itseni oikein julkisesti, kun porukka veikkaa jotain kahta tuntia ja mulla menee 20 tuntia…
Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä tai ideoita, mitä ottaa huomioon triathlonia suunnitellessa, niin kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita! Etenkin vähääkään lajista kokemusta omaavilta toivon hyviä neuvoja! Onkohan mulla mitään mahiksia päästä edes maaliin……?

fityoutoo

19 vastausta artikkeliin “”Hyvät” ideat, niitähän riittää!”

 1. Tuota listaa lukiessa voisin melkein yhtyä sun miehen mielipiteeseen 😀 Juoksin itse lauantaiaamuna (lähdin 6.30!) 16 km eikä musta näillä keleillä olisi sen jälkeen ollut pyöräilemään tuplasti sitä – tai saati että olisin sitä ennen uinut (olemattomalla uimataidollani) edes 100 metriä. Nostan hattua!

  • Logistisista syistä. Vaihtoehdot oli joko uinti, juoksu ja pyöräily tai sama toisinpäin. Halusin joko lähteä täältä mökiltä tai tulla tänne maaliin.

 2. Herramunjee! Oot sä kova muija, jos ”kylmiltään” ja ilman kunnon välineitä vedät ton maaliin asti 😀 Mä en jaksais uida ees 200 metriä. Mutta siis hirveenä tsemppiä vaan ja toivotaan, että Nopsa on iskussa 😉

  • Joo alkaa pikkuhiljaa tuntua aivan hullulta idealta, mut hei – pakko ainakin yrittää kun ääneen meni sanomaan!

 3. Uitko pelastusliivit päällä? 😉
  Ihan vaan siksi kysyn, koska itselle nousi pelkästä ajatuksesta (uiminen keskellä järveä ja matkaa ikuisuus..) iho kananlihalle 😀
  Yhtään väheksymättä tai edes tietämättä uintitaitojasi; tsemppiä! Itsekin olen haaveillut jostain vastaavasta haasteesta- jos joskus sitten = kun olet selviytynyt matkasta (hih..)
  ps. käy tankkaamassa Kiteellä karjalanpiirakalla ja kahvilla välissä, että jaksat 🙂

  • En ui pelastusliivit päällä…. Täällä on vesi on yli 20 asteista ja isä soutaa vieressä 🙂 !
   Mulla on myös uintitausta…

 4. Kyllä oot kovassa kunnossa jos tuon vetäiset kylmiltään!! Ei muutaku onnea matkaan:) varmaan päivänselvä homma sulle mutta näillä helteillä ei voi liikaa korostaa juomisen merkitystä. Ja koska nyt kuitenki urheilujuomaa tarvit veden lisäks tuolla matkalla niin kannattaa tutustua siihen juomaan ennen varsinaista suoritusta, siis juoda sitä edellispäivinä pieniä määriä kerrallaan, koska mulla ainakin lähes kaikki urheilujuomat vetää mahan aivan sekaisin oli ne kuinka laimeita tahansa. Itseasiassa niitä on vain yks joka sopii ja muita en enää juo kuin hätätapauksessa. Myös energiageelejä jos niitä käytät niin kannattaa niihinki tutustua jos esim jollain harjoituslenkillä vielä ennen koitosta käyt. Koska pelkällä vedellä ei tuota matkaa kannata lähtee koittamaan. Kuulostaa muuten niin tutulta tuo sun miehen kommentti. Täällä ihan sama, ei täälläkään mies pysty ymmärtään miksi joku haluaa rääkätä itseään, eikö liikunnasta pitäis nauttia jos sitä vapaaehtoisesti harrastaa. No joo kyllä kyllä mutta entisenä kilpaurheilijana en edelleenkään osaa harrastaa ilman tavotteita ja sitä että ylittää itsensä. Ja tavoitteenahan ei voi olla muu kuin se että aina pitää vähän parantaa edellisestä. Ennen suoritusta mietin että jos juoksen tavoiteaikaan niin sitten ei ”tartte” juosta enää ikinä. Ja kun tavoiteaika on juostu nii alan samantien miettiin seuraavaa tavoitetta ja että miten suoritusta vois parantaa:)

  • Mulla on käytössä noi Maximin poretabletit! Kyllä täytyy ehdottomasti olla jotain kunnon juomaa… Otan poretabletteja aina joskus, jos on vaikka joku kolme jumppaa putkeen… Onneks tätä on hyvin harvoin :). Myös Dexalia otin mukaan kaiken varalta. En lähde todellakaan juokseen mihinkään suoraan auringonpaisteeseen! Tänä iltana olisi ollut aivan täydellinen sää; Ei liian kuuma ja peilityyni järvi.
   Mulla on tavoitteena ihan vaan että pääsen maaliin ja ylitän itseni! Olen miettinyt tätä jo varmaan kuukauden ja olin pettynyt, kun juhannuksena oli niin kylmät vedet, ettei ollu mitään järkeä lähteä sillon yrittämään…

 5. Triatholon on hauskaa. Kävin kokeilemassa leikkimielellä HCT:n parisen vuotta takaperin. Siitä oppi sen, että kannattaa kyllä treenata. Uimisen jälkeen pyöräily kyllä onnistui, mutta pyöräilyn jälkeen juokseminen, taisi siinä juosta elämäni hitaimmat kilometrit. Siihen saattaisit itsekin vielä ehtiä, ja se mene ihan varmasti kylmiltään, eikä siihen tarvitse varata kuin max tunti suorittamiseen.

  Mun mielestä on kans ihana, että yllytetään tapahtumaan, erityisen kivaa olisi tietenkin jos olisi kaveri mukana. Jos vielä joskus kroppa sallisi niin haluaisin myös kokeilla noita extreme run -tapahtumia.

  Itse olen kuunnellut nyt paljon hehkutusta maantiepyöräilystä, löysin itseni toissapäivän polkupyöräliikeestä ihmettelemässä hybridien ja fitnesspyörien eroja.

  • No mähän sitten menin ja ilmoittauduin HCT:hen! 🙂
   Onneksi ne matkat tuntuu ihan kohtuullisilta.. Katsotaan jääkö se mun osalta ”yhden hitin ihmeeksi” vai tuleeko myös tulevaisuudessa kokeiltua oikein kisoja!

 6. Tiedätkö, mä niin tykkään susta! Sä oot just sellanen ihanan spontaani ja teet kaikkea hulluakin jos siltä tuntuu. Tunnistan itseni noista sun jutuista. Tosin täytyy sanoa, että tämä sun uusin juttusi vetää kyllä jo mutkin hiljaiseksi. 🙂 Jus pari päivää sitten mietin ja puhuttiin miehen kanssa, että hitto ois siistiä esim. ensi kesänä osallistua johonkin thriatloni juttuun – siis johonkin ultralyhyeen matkaan. 😀 Pari päivää sen jälkeen mä luen tämän sun jutun! Kuten jo Instaan kirjoitin niin sä oot ihanan hullu nöiden juttujesi kanssa!

  Mä en hetkeäkään epäile ettetkö suoriutuisi tuosta jos sulla kerran uintitaustaakin on. Tosiaan kun nesteytys/tankkaus on kunnossa ja ei yritä mitään maailmanennätyksiä niin varmasti hyvä tulee. 🙂

  Tsemppiä koitokseen. Mä aattelen sua veneilemässä kun syön herkkuja ja luen ”Puhdasta ravintoa” – kirjaa. 😉

  • Voi Janna mäkin niin tykkään susta!!!

   Oliko siinä kirjassa hyviä vinkkejä?? Ens viikolla pupunruokaa sitte! 😀

 7. Mun veli on yhtenä kalana vedessä järkkäämässä triforfun kisoi helsingin keskustaan. Ne on semmoset leikkimieliset kisat joil pyritään kasvattaa lajin suosioo, että porukka voi osallistua niihi iha niil vanhoil helkamillaan omas sarjassaa, mut tuos on myös se kilpasarja erikseen. 🙂 matkat on pidetty lyhyinä ja lähin pyöritään siin stadionin ympäristös.. en nyt muista erikseen, mut kyl se on raskaalt näyttäny kun on kattonu sitä helkamasarjaa! Kaikki tsemppi vaan kisaajille 🙂 jos sinne viel ehtii, nii kantsii osallistua jos nuo jutut kiinnostaa, kun on viel matalan kynnykse kisat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta