Hyvät pahat einekset!

Tämäkin postaus piti julkaista jo viime viikolla… Mutta enpäs sitten ehtinytkään! No anyway, tässä se tulee, tarina vierailustani Kokkikartanon ruokatehtaalle!

Tämän seksiä tihkuvan asukokoinaisuuden sain tuoda ihan kotiin asti!
Tämän seksiä tihkuvan asukokoinaisuuden sain tuoda ihan kotiin asti!

Pääsin siis viime viikolla vierailemaan Kokkikartanon tehtaalle Keravalle. Tiedättehän, se ”pieni Keravalainen ruokatehdas”. Mun mielestäni oli tosi mielenkiintoista päästä näkemään paikan päälle, kuinka homma toimii! Olin maistellut Kokkikartanon joitain tuotteita jo aiemmin ja mainosten (jotka ovat muuten mielestäni oivaltavia!) perusteella minulla oli heistä ja tuotteista ihan positiivinen kuva. Eines on monen korvaan kirosana ja varmaan moni teistä ihmettelee, että voiko niistä muka kirjoittaa mitään positiivista ja vielä terveysblogiin?? Harva meistä kuitenkaan syö valmisruokaa päivittäin ja nykyään valikoimat ovat niin suuret ja monipuoliset, että jopa terveysfriikeimmät voivat löytää itselleen jotain suuhunpantavaa. Kannatan ehdottomasti itse puhdasta ja monipuolista ruokaa ja toki itsetehty on aina itsetehtyä, vaikka toki parempia ravintoarvoja itsetehtykään ei takaa. Monen korvassa sana ”prosessointi” aiheuttaa heti inhoreaktion, mutta kuten paikalla ollut ruokatoimittaja totesi; ”Kun leikkaat porkkanan kahtia, niin prosessoit sitä”.

kokkikartano1 (1 of 1)
Tervetuliaiskahvista sai viehättävän kuvan!

Kokkikartanon päämäärä on tehdä suomalaista perusruokaa mahdollisimman laadukkaista raaka-aineista ja mahdollisimman puhtaasti. Pakkausten tuoteselosteet ovat helposti kuluttajan luettavissa ja ruoka on tunnistettavan näköistä. Tärkeä osa toimintaa on myös avoimuus, eli he toivovat kuluttajilta palautetta tuotteista.
Olin aika yllättynyt kierrellessämme tehtaassa, kuinka paljon ruokaa tehtiin käsin, eli se ei todellakaan kiertänyt putkesta toiseen! Näimme raaka-aineiden varastot ja voi todella oli voita ja esimerkiksi parmesan ei ollut vain ”juuston kaltaista valmistetta”, vaan ihan ehtaa Grana padoa. Toki kattilat ovat vähän eri kokoluokkaa kun kotikeittiössä ja linjasto huolehti monesta työvaiheesta, mutta silti ruoan valmistusprosessi näytti järkeenkäyvältä! Tällä hetkellä Kokkikartanon tuotteita on ainakin etelä-suomessa hyvin saatavilla ja tulevaisuudessa paremmin myös muualla.

kokkikartano4 (1 of 1)
Siellä yks herra leikkeli käsipelillä Snellmannin chorizomakkaraa!
kokkikartano5 (1 of 1)
Tässä lasagnea menossa kauppojen tuoretiskeihin.

Kokkikartanon ilmapiiri vaikutti rennolta ainakin näin vierailijan näkökulmasta. Heti ovella meitä oli vastassa henkilökunnan ”ohjeet”, jotka olivat pilke silmäkulmassa kirjoitetut. Pääviesti oli kuitenkin se, että kohtele työkaveria niinkuin itseäsi haluaisit kohdeltavan. Toki on vaikea sanoa miltä duuni työntekijöiden mielestä maistui, mutta ainakin itse sain sen kuvan, että he viihtyvät. Lisäksi talolla on liikuntaan liittyviä kannustimia, eli työntekijät voivat esimerkiksi ostaa korottomasti työnantajan piikkiin vaikka polkupyörän tai sukset ja summa vähennetään 12kk:n ajan heidän palkastaan. Toki siis summa täytyy maksaa, mutta summan voi maksaa osissa. Eli esimerkiksi  300€:n pyörä jaettuna 12:sta kuukaudelle tekee -25€ palkasta kuukaudessa. Mitä mieltä olette tällaisista kannustimista? Kannustaako teidän työnantajanne muuten teitä liikkumaan?

kokkikartano6 (1 of 1)
Pastat ovat Kokkikartanon yksi myydyimmistä tuotteista.

Usein ihmiset jaksavat taivastella einesten ja valmisruoan huonoja raaka-aineita. Mutta hei haloo – mitä jengi odottaa euron kananugettien sisältävän??? Kanan rintafilettä 😀 ?? Kokkikartanonolta meille kerrottiinkin, etteivät he esimerkiksi voi lähteä mukaan euron kampanjoihin, koska heidän tuotteensa eivät mahdu siihen hintaryhmään. Kannattaa siis ottaa joku euron lihakeitto ja katsoa mitä siellä purkissa oikein uiskentelee; No eipä juuri mitään! Hyvä esimerkki on myös Kokkikartanon lihapullat, joissa on 91% jauhelihaa. Siis lihaslihaa – ei siis sisäelimiä, nahkaa ja muita ns. ”turhia” ruhonosia, mitä halvoissa lihapullissa on. Usein halpapullissa on myös siipikarjan ruhon osia sekä soijaa. Niihin verrattuna itse tehty on todellakin 100 kertaa parempaa!
Toisaalta… Nykyäänhän on supertrendikästä narskutella jänteitä sekä keitellä lihalientä luista… Joten, what’s the difference??

Olettekos lukijani kokeilleet Kokkikartanon tuotteita koskaan? Mitä mieltä olitte? Oliko maku ja laatu kohdillaan?

Ps. Tästä postauksesta ei maksettu euron euroa ja palkkana oli vierailu tehtaalle ja pieni tuotekassi. Eli ei voi ainakaan syyttää maksetusta mainoksesta…

fityoutoo

15 vastausta artikkeliin “Hyvät pahat einekset!”

 1. Minä voin kyllä reilusti tunnustaa, että olen syönyt ja tykännyt. Yllätyin pisitiivisesti miten aidolta, siis itsetehdyltä heidän tuotteensa maistuu. Ruoasta myös selkeästi erottaa siinä käytetyt ainekset sekä maussa että suutuntumassa. Ihan hyvä vaihtoehto silloin tällöin syötäväksi, jos ei ehdi/viitsi/pysty tekemään ruokaa alusta saakka.

  • Samaa mieltä olen ollut jo ennen vierailua! Ja tosiaan he ohjeistavatkin, että aina valmisruoan kanssa olisi jotain tuoretta, kuten salaattia.

 2. Mä yritän välttää eineksiä mutta totuuden nimissä syön niitä useasti viikossa silloin kun en ole ehtinyt/jaksanut valmistaa ruokaa evääksi asti. Kokkikartano on mun mielestä ehdottomasti PARAS valmisruoka, ja se näkyy niin ruoan maussa, ulkonäössä kuin hinnassa, ja jälkimmäisessä ihan ymmärrettävästi. Tykkään tosi paljon Kokkikartanon broileripastasta, se on sellainen mun lemppari noista valmisaterioista. Olen toki syönyt paljon muutakin, heidän valikoimansa on mun eka valinta jos on jotain valmista ostamassa 🙂

  • Meilläkin on ollut muutamia tosi kiireisiä viikkoja tässä… Just tänään otin Kokkikartanon makaronilaatikon sulamaan, joka tuli siinä näytepussin mukana. Sitä en olekaan vielä maistellut. Toi boilerpasta on jo ihan legedaarinen ja sitä on mun mielestä ollut jo vuosia? AInakin muistelen näin! Toki se on aika hiilarivoittoista, mutta käy treenin jälkeen ja siihen kylkee raikkua ja salaattia :).

 3. Ainoat valmisruoat meidän jääkaapissa ovat Kokkikartanon tekemiä. Kyllä meillä niitä aina välillä syödään. Ovat nimittäin ainoita puhtaita markkinoilla olevia valmisruokia ja jotka todellakin maistuvat! Itse asiassa viime jouluna meillä oli vain Kokkikartanon porkkana- ja lanttulaatikoita, koska ne olivat parempia kuin itse tehdyt! Kiva postaus!

  • Kiitos, kiva että postaus maistui :). Lanttulaatikkoa mäkin taisin ostaa jouluna juuri Kokkikartanolta. Nimittäin mies ei voi sitä sietää, joten en tod jaksa alkaa itselleni sitä vain vääntämään. Usein ollaan ostettu kaupasta sellaiset laatikot jouluna muutenkin, jotka kelpaavat vain muutamille. Hommaa on muutenkin, joten miksi vaivautua!?

 4. Kokkikartanon keitot on tosi hyviä!! Harvoin niitä tulee syötyä, mutta toissa kesänä otin joskus töihin niitä keittoja. Nyt opiskelijana en raaski, kun keitto maksaa 2,5 e ja sillä saan jo parin kolmen päivän keiton itelleni ;DD heh.. Ja viime syksynä ostin nälissäni kerran lihapullat kun luulin, että se paketti sisälsi muusiakin.. 😀 Ja haha pettymys oli suuri kun avasin sen! 😀 Mut ei siinä söin sit muutaman pelkän lihapullan.. Ja oli tosiaan hyviä! 😀 Ja oon samaa mieltä kuin eräs ravitsemusterapeutti, että joskus voi syödä valmisruokiakin ( niissäkin laatueroja eri merkkien ja eri valmisteiden välillä todella..) ja siihen lisukkeeksi ottaa salaattia tai kasviksia! Usein miksi ne mielletään epäterveelliseksi on juurikin useimmiten se kasvisten puute ja joskus suolan määrä. Mutta mielestäni on olemassa kyllä vähäsuolaisiakin valmisteita! 🙂

  • Juu toki jos teet keittoa itse, niin vitosella saa jo esim ison satsin. Varsinkin jos tekee ihan sika-naudasta tai kanakeittoakin. Ison kattilan saa suhteessa paljon halvemmalla. Siinä kyllä kannattaakin laskeskella mikä tulee edullisimmaksi.
   Kyllä valmisruokia voi tosiaan syödä ja niiden kanssa muistaisi syödä myös salaattia ja muuta tuoretta. Ja juuri suolan määrää tarkkailla.

 5. Kokkikartanon tomaatti-vuohenjuustokeitto. Aivan parasta. Lisätään puoli purkkia raejuustoa, haetaan työpaikkaruokalasta salaattia sekä leipä ja lusikoidaan ääntä kohti 🙂

  • Sitä en olekaan vielä koittanut… Mutta taisi sekin olla siinä lahjakassissa eli pakkasesta löytyy 🙂 !

 6. Kokkikartanolla on ihan maukkaita ruokia, joista huomaa paremman laadun. Oon siis joskus syönyt, mutta toooosi harvoin einestä tulre syötyä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta