I <3 my jääkaappi!

Huh, taas on vierähtänyt neljä päivää viime postauksesta, pahoitteluni! Viikko on ollut kiireinen, koska teen comebackia työelämään ja oman bisneksen suunnittelussa riittää vielä hommaa. Niin ja ennen kuin joku ehtii siellä ihmetellä, niin jatkan silti lapseni hoitamista kotona ja ositain myös isovanhemmat auttavat.
En ole mikään matikka-, saatikka exel-nero ja tuntuu, että ne molemmat olisi hyvä hallita kun suunnittelee pyörittävänsä omaa yritystä. Kerron teille siitä enemmän, kunhan hommat ovat selvillä. Mutta pelkoni yrittäjyydestä on nyt siis käymässä toteen :D.
Palasimme myös mökiltä alkuviikosta kotiin ja ihan kiva palata omaan tuttuun rytmiin. Borta bra, hämma best – vai miten se meni…

Ja nyt kerron teille miksi.
Olen tottunut elämään tietyllä, jopa melko kaavamaisella rytmillä mitä tulee syömiseen ja treenaamiseen. Olen monessa asiassa varmaan aika kaavoihin kangistunut, Aloitan aamut lähes aina samalla tavalla, vaihtelen ehkä kahden aamupalan välillä (munakas tai puuro), syön välipalat tiettyyn aikaan jne. Tästä on toki vauva-aikana joutunut joustamaan ja välillä ollaan menty ihan päin persettä, mutta palaan heti noihin rutiineihin kun mahdollista. Mietin aamulla minkä treenin teen ja mitä syön sitä ennen ja sen jälkeen.
Kuulostaa varmaan monen korvaan oudolta, mutta mä rakastan selkeää rytmiä päivissä ja tällä systeemillä yritän välttää sen, että ruokailuun tulee hirveän pitkä tauko ja tulen nälkäiseksi. Olen maailman v-mäisin ämmä nälkäisenä, tai ehkä jopa pahempi :D. Eikä jatkuva jojoilu nälän ja ylensyömisen välillä ole oikeastikkaan lähelläkään terveellistä.
Musta on aivan kamala ajatus, etten söisi aamupalaa tai söisin ekan kerran vasta illalla! No way, hose!

iso_salaatti
Heti kotiin päästyäni tein jääkaappiin ison salaatin, josta riittää ainakin pari päivää.

Jos joku kysyy multa miten saisi muutettua syömistä järkevämmäksi, mä puutun usein suunnitelmallisuuteen. Jos jääkaappi on aina tyhjä tai välipalat on tyyliin iso latte ja croisant kiireessä, niin se ei ole suunnitelmallisuutta nähnytkään. Mä saatan joskus napata käsilaukkuun vaikka pelkän rahkan, jos en muuta keksi. Maitotaloustuotteet varsinkin näin talviaikaan säilyy kuitenkin pari tuntia ihan syötävänä. Toinen hyvä kikka on laittaa jäiset marjat sinne maitorahkan sekaan! Kunhan jotain on käsillä.
Jos ei halua / pysty ottamaan kotoa mukaan eväitä, niin kaupasta saa nykyään kaikenlaisia välipaloja. Itse ostan aika usein esim. smoothien jos en muuta keksi ja jaksa kantaa.

lounas
Söin tiistaina Kampin yläkerran Johto Cafessa ehkä elämäni hupaisimman lounaan. Etsi jauhelihakeitosta vihannes?

Aina kun me vieraillaan mun vanhemmilla, niin ongelmaksi tulee just tuo syömisen säännöllisys. Tiedättehän, kaikilla on vähän omat juttunsa ja oma tyylinsä arkirutiineissa. Heidän tyylinsä syömisen suhteen on enempi ”kerran päivässä ja kunnolla”, eli aamupalan jälkeen on iltapala :D. Niinpä mulle ehtii tulla siinä välissä noin sata kertaa nälkä ja mutsi ihmettelee kun olen koko ajan jääkaapilla. 
Kotona on niin stressitöntä, kun voi marssia jääkaapille milloin tahansa ja syödä mitä tahansa. Toisaalta, mä myös vähän ahdistun sellaisesta ruoan jatkuvasta tuputtamisesta, vaikka toki ymmärrän että äitien kai jollain tasolla kuuluukin olla sellaisia. <3
Olenko mä ainoa, joka rakastaa omaa jääkaappia? Haittaako teitä, jos syömiset on vaikka viikon verran mitä sattuu ja milloin sattuu?

ruisleipä
Löysin lähikaupasta ihanaa tuoretta luomu ruisleipää, joka on hiivaton eli tehty taikinajuureen. NAM!

Menomatkalla mä rupesin miettimään, että mitäköhän tällä kertaa unohtui kotiin… No ne urkkaliivit!!! Voi /&%¤#*!! Tein sitten erittäin kevyitä fyysisiä harjoitteita koko viikon :D. Mä en nimittäin urheile ilman kunnon urkkaliivejä! Kävin changessa katsomassa heidän valikoimaansa Joensuussa, mutta heidän valikoimassaan oli vain yksi malli ja se ei ollut mieleinen. Isä ei oikein tajunnut, miksi urheiluun täytyy olla jotkut erityiset liivit. Siitä vaan lenkille push upeissa.
Tai sitten ei. Hemmetti!
Heti kun päästiin kotiin niin kaasutin salille ja veivasin sitä crossaria viiden päivän edestä!! Ihmiset saattoi katsoa, että ei toi nyt ihan täysillä käy. Mutta mä nimenomaan kävin TÄYSILLÄ!

241013_2
Uusi laukku bongattu Aleksi 13:sta!

241013

fityoutoo

5 vastausta artikkeliin “I <3 my jääkaappi!”

  • Moikka Tasha!

   Siinä on ihan jäävuorisalaattia, luumutomaatteja, kurkkkua, paprikaa, kukkakaalia ja chiliöljyssä olevaa fetajuustoa ja sitä öljyä myös kastikkeena!
   Joo ja toi keitto..en tiedä oliko 6€ kuitenkin liikaa :D…

  • Noi fetat näytti ihan kananpaloilta 😀 Täytynee maistaa tollasia maustettujakin versioita, yleensä ostan ihan sitä normi fetaa 🙂

 1. Mä niin tiedän miltä susta tuntuu! Mua nimittäin ahdistaa hirveesti jos en voi itse päättää mitä syön ja milloin, kylässä jos on niin tuntuu siltä että koko ajan on kysymässä milloin seuraava ruoka (jotkut pitää ihan hirveitä välejä!) ja sitten jos se ruoka on jotain epäterveellistä höttöä niin… Oma jääkaappi paras kaappi!

  • Kyllä mullakin vielä päivä menee ja eihän esim matkustaessa aina pysty syömään mitä haluaa mutta kyllä useempi päivä rupee jo tuntumaan ahdistavalta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta