Joululahjatoiveena kuukausikortti buffet-pöytään…

Tänään oli pakko laittaa vähän järkeä tähän jatkuvaan pupeltamiseen!

Mulla on ollut synnytyksen jälkeen lähes koko ajan nälkä! Voisin syödä lähes mitä vaan ja kuinka paljon vaan! Tunne on vieras, koska normaalisti en pysty syömään kovinkaan isoja annoksia. Voihan santsikierroksen santsikierros sentään! Nyt tekisi mieli muuttaa buffet-pöytään!piparit3 (1 of 1)

En tiedä vaikuttaako imetys asiaan, mutta aivan täysin en voi jatkuvaa syömistä sen piikkiin laittaa! Jos laittaisin, niin koittaisin huijata itseäni. Varmaan imetyksellä on ainakin sellainen vaikutus, että sitä luulee alitajuisesti kuluttavansa nyt jotenkin hirveästi, joka saa nälän syttymään. Vähän sama juttu kuin se, että raskaanaollessa voi muka syödä kahden edestä.
Muistan ekasta synnytyksestä, että sen jälkeen söin pari viikkoa melko epäterveellisesti, koska joka päivä joku tuntui tuovan herkkuja meille ja mähän rakastan etenkin makeaa! Nyt olen syönyt enimmäkseen kunnon ruokaa, mutta hauskaa sinänsä – tuntuu, että himoitsen todella energiatiheää ruokaa; Voisin pistellä päivittäin avokadon kavereineen suuhuni ja sama pätee esimerkiksi pähkinöihin. Ja mähän en ”lautaselle sylje” (keksin juuri tämän sanonnan itse) oli sitten kyseessä ruoka kuin ruoka, eli mulle maistuu kaikki kaurapuurosta kinuskikastikkeeseen!suklaarusinat (1 of 1)

Vitsailin miehelleni, että tällä menolla olen hyvin pian reilun viikon takaisessa painossani, eli kaikki se huima 6kg, joka jäi laitokselle on pian kerätty takaisin! Pudotettavaa siis tosiaan on, mutta mitään kiirettä asian suhteen ei ole. Eikä onneksi kilojakaan ehtinyt kertyä liikoja.
Kirjoittelen vähän tarkemmin seuraavaan postaukseen, että millaisia suunnitelmia mulla on ruokavalion ja treenien suhteen. Tämä on kuitenkin fitnessblogi ja niin ihana kuin olisikin postata kuvia pelkistä aurajuustopipareista (jumalainen yhdistelmä…), niin koen, että palaan jotenkin blogin alkuperäiseen ideaan mielelläni! Vauvajutut ovat lukijamääristä päätellen olleet kiinnostavia teidän lukijoiden mielestä, mutta hyvinvointi, ravinto ja treeni ovat kuitenkin blogin kannalta kaikista lähimpänä mun sydäntä. Mietin jossain vaiheessa aihealueen laajentamista enemmän lapsiperhearkea koskevaksi, mutta suoraansanottuna se alue tuntuu vähän liian yksityiseltä. Siksipä kirjoitan siitä, mikä tuntuu luontevimmalta!

tyttöpipari (1 of 1)
Lapseni teki viime jouluna hoidossa liikuttavan piparin <3

Olen hakenut ”ftiness-inspistä” taas muista blogeista ja selaillut uusia, etenkin kasvispainotteisia reseptejä! Hirveä into kokeilla kaikkea uutta keittiössä! Mun synnytyksestä toipuminen on edennyt muutenkin todella hyvin ja pääsin viime viikolla jo kävelylenkeille koiran kanssa ja vähän jumppaillutkin olen kuminauhalla omassa olohuoneessa. Mitään paineita treenien suhteen en koe, mutta liikunta auttaa mua myös löytämään motivaatiota terveellisempään ruokavalioon. Ja kyllä mä kaipaan sitä tunnetta, kun hiki virtaa aivan solkenaan 🙂 ! Kun vain saisi tämän nälän jollain hiljennettyä…
Moni varmasti tietää, että ”poissa keittiöstä, poissa suusta” -sanonta pitää hyvin paikkansa!
Nyt taas kotiäitinä ollessa huomaa, että piirit ovat pienet ja aina keittiössä vieraillessa tulee nappaistua helposti jotain suuhunsa. Tähän yhdistettynä lähestyvä joulu ja siihen liittyvät houkutukset, eli piparit, konvehdit ja suklaa yleensä, joulutortut, glögi…. Vaikka normaalisti en edes pidä konvehdeista! Toki jouluaattona annan itselleni luvan syödä mitä mieleen juolahtaa (poislukien karkit), mutta seuraavat 10 viikkoa tulee olemaan itselleni tulikoe.
Mullahan on karkkilakkoa ENÄÄ 652 päivää jäljellä. Eli ei juuri mitään 😀 !! Toisaalta, mä oon jotenkin niin alistunut kohtalooni, että tuntuu ihan samalta onko niitä päiviä 652 vai 256, eikä mulla ole ollut vaikeuksia kulkea ruokakaupassa karkkihyllyn ohi. Virallisesti karkkilakkoni loppuu 24.9.2017, jolloin mulla on ehtinyt vaihtua ainakin sukunimi! Saas muuten nähdä mitä mahtaa tälle blogille kuulua silloin vai kuuluuko enää mitään……

Jos teillä muuten tulee vielä jotain kysymyksiä mieleen koskien synnytystä, siitä palautumista, imetystä tai muita ns. vauvajuttuja, niin kommentoikaa – teen niistä kaikista postauksen ja sitten siirryn enemmän muihin aiheisiin. Siis tokihan vauva-arki on mun elämää, eli sitä en noin vaan voi unohtaa, mutta ehkä se ei täällä blogin puolella tule näkymään niin voimakkaasti! Blogissa oli vain tällainen ohimenevä vauvabuumi päällä 😀 ! Toki myös kaikenlaisia postausehdotuksia voi muutenkin antaa, kuulen niitä aina mielelläni! Nyt syöm….. eikun nukkumaan!
Loppuun pakko laittaa vielä yksi vauvakuva, hihi!121215_3 (1 of 1)

 

fityoutoo

11 vastausta artikkeliin “Joululahjatoiveena kuukausikortti buffet-pöytään…”

 1. Onnea vielä koko perheelle uudesta tulokkaasta! Vauvajutut kiinnostavat kovasti, koska odottelemme esikoista syntyväksi helmikuussa. Esim. imetykseen ja raskausajasta palauttavaan treeniin liittyvät jutut olis tosi pop. Vatsalihasten erkaumasta palautumiseen ja treenien järkevään ajoittamiseen (ettei aloita liian aikaisin liian kovaa) liittyvät jutut kiinnostais myös.

  Mukavaa joulunalusaikaa!

  • Sen verran voin sanoa tuosta vatsalihasten palautumisesta, että hirveän yksilöllistä tuntuu olevan. Mulla nyt 4kk synnytyksestä on vatsalihakset jo palautuneet ja treeni tuntuu oikealta, vielä n. Kuukausi sitten ei tuntunut hyvältä. Jumppasin lantionpohjan lihaksia ja syviä vatsoja heti synnytyksen jälkeen ja jatkan edelleen, liekö auttanut asiaa? Mahani oli tosin myös pieni…

  • Vatsalihasten palautuminen onkin tosi yksilöllistä! Ekassa raskaudessa vatsalihakset palautui suht nopeasti, mutta välttelin kuitenkin esim istumaannousuja ja lankutuksia aika kauan ja tein muuten keskivartaloa vahvistavaa treeniä. Samalla tavalla aijon toimia nyt, koska minullakin on ollut asiakkaita, joilla vielä vuosien jälkeen jäänyt pysyvä rako. Mieluummin siis tarpeeksi aikaa palautumiseen! Ja mullakin vatsa ollut aika pieni molemmilla kerroilla.

 2. Vautsi vau mikä pikkuhurmuri kuvassa:) Minua kiinnostaa erityisesti synnytyksestä palautumiseen liittyvät jutut, imetys, must-have vauvanhoitotarvikkeet ja kaikki synnytykseen sekä sen jälkeiseen aikaan liittyvät jutut. ELi kaikki luetaan täällä mitä ulos kirjaat koneeltasi, hih.

  • Oi kiitos! 🙂 Tuossa olikin paljon hyviä juttuideoita, koitan niitä tiivistää vaikka samaan postaukseen!

 3. Hei ja kovasti onnea!! Mua kiinnostaa kans kaikki vauva-aiheiset jutut yhdistettynä hyvinvointiin. Esim. Postaus raskauskiloista (mihin tahtiin niitä tuli) ja millaiset tavoitteet treenin suhteen. Myös henkisestä puolesta kuulen mielelläni, eli onko vaikuttanut minäkuvaan tms. 🙂

 4. Onnea heti alkuun!! 🙂 Pakko siis kommentoida ihan ekaa kertaa sun blogiin, että kyllä vaan se imetys voi tehdä aivan jäätävän nälän. Mä tosin imetin kahta, kun kaks lykkäs heti ensimmäisestä raskaudesta, mutta oikeesti se ruuan ja herkkujen määrä, mitä mä silloin söin oli ihan jäätävää ja silti mulla tippu paino noin 2,5kg/vko pari ekaa kuukautta. Ja mä oon aina ollut vähän pyöree, vaikka oonkin liikkunut yms. Raskauden aikana en pystynyt syömään kun ihan mini-mini-annoksia, koska mun vatsa oli niin suuri (oon mahtavat 160cm ja vauvat syntyi viikolla 39), joten se muutos siihen synnytyksen jälkeiseen syömiseen oli jo naurettava. Jengi vaan hoki, et mahtavalta näytät ja kyllä lähtee nyt raskauskilot vauhdilla ja mä olin vaan, et TUOKAA MULLE RUOKAA!!! 😀 Mun mieskin nauroi niille ruokamäärille ääneen.

  Pakko vielä loppuun sanoa noista vatsalihaksista, kun oli jo niistä muutamia kommentteja, et se on kyllä niiiiiiin yksilöllistä, että toivottavasti et anna täällä mitään lankkuvinkkejä heti synnäriltä tms. Esim. monikkoraskauksissa oikeesti se vatsalihasten palautuminen kestää niin kauan, et vain ja ainoastaan maltti on valttia tai tulee isoa vahinkoa. Itselläni oli semmonen onkalo synnytyksen jälkeen ja vielä 8kk:n jälkeenkin meni neljä sormea ihan heittämällä toista niveltä myöten vatsalihasten väliin, että jos mulla ei olisi ollut järjen ääni (mun paras ystävä, jolla kans ollu iso rako) niin oisin pilannut sen palautumisen täysin, koska musta tuntui ihan hyvältä tehdä vatsoja. Ison raon kanssa kun ei missään nimessä saa alkuun tehdä edes lankkua! Reilu vuoden jälkeen se rako on nyt kiinni ja treeni kulkee paremmin kuin koskaan…Ja mä sain ihan ammattilaisilta (lääkäri ja fysioterapeutti yms. lupaa alkaa tehdä vatsoja. Onneksi perehdyin asiaan itse tarkemmin, sillä nyt tiedän monia äitejä kellä vuosia synnytyksistä ja edelleen rako lihasten välissä..Eri asia tietty, jos on ollut pieni maha niin nehän saattaa myös palautua jossain kuudessa viikossa. 🙂

  • Hei onnea kaksosista, en voi edes kuvitella miltä tuntuu kantaa sisällään KAHTA vauvaa! Ajatus on myös hieman pelottava :D. Varmasti kahden vauvan imettäminen käy ihan kokopäivätyöstä, kun tuntuu, että tuo yksikin on jatkuvasti tissillä.

   Ja tosiaan, vatsalihasten palautuminen on hirmu yksilöllistä ja siihen vaikuttaa todella moni tekijä. Ihan jo pelkästään sulla iso vatsa kaksosten takia on takaa sen, ettei sitä sikspäkkiä kannata todellakaan lähteä liian rajusti treenaamaan. Itse treenaan näin aluksi lantionpohjaa ja teen ryhtiä ja etenkin alaselkää voimistavia harjoituksia. Vatsalihastreenillä ei ole kiire. Sitäpaitsi ruokavalio on tärkeämmässä roolissa muutenkin, jos mietitään ihan puhtaasti sitä, miten saa keskivartaloa ”siistittyä”. Siinä ei istumaannousujen hinkkaus paljon auta :).

 5. Onnea kovasti pienestä perheellenne!
  Luen kaiken mitä julkaiset, mutta kieltämättä nämä vauva ja raskausaiheiset postaukset on kiinnostaneet jo esikoisenne odotuksesta alkaen. Nyt meillä toiveissa toinen, joten taas on ihanaa nämä vauvajutut😄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta