Jumi on voimaa!

Kankeuskäyräni on saavuttanut lakipisteensä! Eilen joogassa tein havainnon, että 90% muista joogaajista taivutteli itseänsä asentoihin, joihin mulla ei ollut mitää asiaa.. Nyt on vaan yksinkertaisesti muutettava päivärytmissä jotain niin, että aikaa jää venyttelylle. Luin juuri Mentulan juttua uusimmasta Body-lehdestä ja hän on kyllä oikeassa siinä, että osa tuntuu oikein kehuskelevan sillä, kuinka jumissa on. Vaikkakin itseä sängystä noustessa ei juuri naurata. Eli jos tuon kokoinen jääkaappipakastinkin saa itseään taipumaan niin on se kumma, että mä en saa kohta edes sormia lattiaan!!! Toinen asia joka loistaa poissaolollaan on säännöllinen hieronta. Tampereella oli helpompaa kun oli vakkarihieroja (terkkuja Anna!!) ja tiesi etukäteen mitä saa ja että käsittely ei ole mitään hivelyä! Samalla sai myös kätevästä vaihdettua päivän polttavimmat.
Mutta täällä Helsingissä, jossa kyllä valikoimaa riittää, joutuu vaan ilmeisesti kävelemään jostain ovesta sisälle. Millos te olette käyneet hieronnassa?? Yleensähän sinne mennään vasta sitten, kun joku voi aamulla nostaa trukilla sängystä ylös kun itse ei kykene.
Olen myös vakavasti harkinnut jonkunlaisen aamurituaalin kehittelyä. Enkä nyt siis tarkoita mitään kovin spirituaalista, vaan lähinnä joku 5-10min kropan venyttely- ja avaussessio! Joogassa on tähän tarkoitukseen tosi hyviä liikesarjoja, siis aurinkotervehdykset, soturit ja muut (jos sanoo mitään).

Muuten projekti etenee oikein mukavasti. Paino on tippunut lähes joka päivä (slowly but surely!) ja näillä kaloreilla onkin turha odottaa siis mitään kilo päivässä linjaa. Tarkoituksena olis kuitenkin että ne vaivalla hankitut lihakset pysyisi matkassa. Harva laihduttaja edes ajattelee, miten tärkeää lihasmassan säilyttäminen ja hankkiminen on painonpudotuksessa. Jos kropasta otetaan pois läskin lisäksi myös lihakset – jää kasa luita. No kenen mielestä se on kaunista??? Sen takia en suosittele kenellekään näitä pussikeitto- tai muita vastaavia dieettejä. Usein myös laiha ihminen voi olla vähälihainen. Tällä tarkoitan siis sitä, että painoa on vähän ja rasva% huitelee jossain kolmessakympissä. Iho on veltto ja pyllyssä on sellua. Missä siis lihakset???
Läskin katoamisen kyllä tuntee… Tunnen sen jopa seisoessani paikallani. Reidet tuntuvat erilaisilta. Sisäreisistä palaa ihra! Usein dieetin ikävä sivutuote on palelu. Mulla ei ole ollut ainakaan vielä tarvetta vetää sisätiloissa pilkkihaalaria päälle, mutta mulla on kyllä muuten taipumusta palella usein. Nimimerkillä välihousut lokakuussa jalkaan! Kotona mulla on kyllä nykyään sisällä tossut jalassa. Jalat ovat varsinkin ikijäässä! Terveisiä vaan entisille työkavereille.. Onko ilmastointi kunnossa???

Törmäsin muuten muutama päivä sitten täällä netissä keskusteluun, jonne oli linkattu muutama kuva minusta ja myös kommentteja omasta ulkonäöstäni. Kuvat oli siis otettu ilmeisesti suoraan facesta. Ketju käsitteli bikinikisojen osanottajia ja heidän ulkonäköään. Olen vähän miettinyt, että kuinka valmistaudun henkisesti ikäviin kommentteihin ulkonäöstäni, joita varmasti tulee. Viimeistään kisojen jälkeen ilmestyvän Body-lehden takasivuilla kun on tapana ruotia kaikkien kisaajien ulkonäkö hyvin tarkkaan. Onneksi olen jo päässyt yli kahden kympin kriisistä (:D!!!), joten itseen ei suhtaudu enää niin superkriittisesti kuin ennen. Muistan lukiossa, kun eräs kiltti luokkakaverini kiertoilmauksella sanoi kaikille minun olevan lihava. En unohda sitä koskaan. Nykyään on helpompaa, kun on ymmärtänyt, että jotkut ihmiset eivät vaan millään pysty hallitsemaan suustansa ulos tulevan tekstin tasoa! Ja vielä vähemmän näissä nettikirjoituksissa on mitään suodatinta! Anonyyminä voit haukkua toisen ulkonäköä ja harvoin siellä kirjottajapäässä istuu kuitenkaan mikään scandinavian hunk. Mutta tätähän tää on!
On asioita joita ei vain voi itsessään muuttaa(paitsi kirurgin veitsellä jos silläkään) ja jos tätä ajatusta ei suostu hyväksymään, niin kehittyy kompleksi. Kyllä minullakin on muutama kompleksi, mutta onneksi hyvin pienessä ja harmittomassa muodossa. En itke itseäni joka ilta uneen.
Täytyy myös osata elää ilman, että joku koko ajan toistelee, kuinka uskomattoman upea ja ihana  ja mahtava on. Tärkeintä on tietää ITSE mitä on. Osata arvostaa hyviä puoliaan.
Mulle ainakin riittää se, että olen itseeni tyytyväinen ja tietysti pelkkää plussaa on myös se, jos mun avomiehen ei tarvi laittaa prisman pussia omaan päähänsä joka kerta kun olemme samaan aikaan kotona :D.
Ihan mahtavaa viikonloppua kaikille, tehkää lumitöitä ja nukkukaa ken voi. Mulla on huomenna edessä kevyt 8h jumppasessio mäkelänrinteessä ja otan kameran mukaan, jotta voin ikuistaa minun ja pankkineidin hikiset tunnelmat!

fityoutoo

2 vastausta artikkeliin “Jumi on voimaa!”

  1. Pikku lisäys 🙂 tosta lihasmassan säilyttämisestä dieetillä:Se on myös elintärkeää aineenvaihdunnan kannalta–>jos poltetaan lihaksia(mitä kitukaloridieeteillä -1kg päivässä varmasti tehdään),aineenvaihdunta hidastuu ja lepokulutus pienenee–>kokonaiskalorikulutus pienenee–>lihotaan aivan varmasti yli edellisten,ennen dieettiä alkavien mittojen, kun dieetti päättyy.Tsemppiä hirveästi! Millos tulee bikinibabesta kuvamatskua?? :)-Riikka-

  2. Ehkei tässä yhteydessä ollut korrektia pyytää niitä kuvia,mutta aivan varmasti siellä ollaan hyvässä aikataulussa kunnon suhteen, ja tulet loistamaan lavalla! Kaunis nainen ja tuollainen tahtotila,ei voi mennä pieleen 🙂 Antaa kateellisten haukkua,eikös se niin ollut että säälin saa lahjaksi ja kateus täytyy ansaita.-Riikka-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta