Jumppaa henkesi edestä…

No niin Helsinki Workout takana päin, enkä tiedä onko mun kropassa yhtään lihasta joka ei olis hellänä. No joo, ehkä joku sulkijalihas mutta sitä ei lasketa.

Vähän huonoon saumaan sattui sitten Benkin sairastumaan räkätautiin, joten hieman piti nipistää aikatauluista….ei sillä, että olisin edes jaksanut varmaan ihan kaikkia varaamiani tunteja.
Ehkä ihan päällimmäinen fiilis on se, että nyt tajusin viimeistään, että:

a) Miten rajallisesti punttitreenissä tulee käytettyä KOKO kroppaa, vaikka treenaisikin jokaisia lihasryhmiä erikseen. Olen jämähtänyt selkeästi tämän viikonlopun perusteella liikaa punttiin, koska koordinaatio, liikkuvuus ja tasapaino on edelleen aika surkeassa jamassa. Alan nyt ehdottomasti kiinnittää niihin huomiota.

b) Kuinka hauskaa oli pitkästä aikaa liikkua ryhmässä! Vaikka tykkään yksinäisestä puurtamisesta salilla, niin kyllä ryhmässä tsemppaaminenkin on hauskaa! 🙂

c) Miten hauskaa on kokeilla jotain UUTTA!! Sitä niin helposti jämähtää noihin vanhoihin kuvioihin ja mullahan repäiseminen tarkoittaa sitä, että teen koiralenkin jotain uutta reittiä :D. Ei kaiken tarvi aina olla ”mun juttu”, mutta silti asioita kannattaa kokeilla ja kaikesta voi aina oppia jotain.

workout4
Ehdinhän mä siinä puhelimenkin sitten hävittää. Tuhannet kiitokset vaan sille ihanalle ihmiselle, joka palautti sen sitten infoon!

workout1Paikalla oli tosiaan hurjasti porukkaa ja tunneilla oli aika ahdasta. Järjestelyistä haluan sanoa sen verran, että vähän parempia opastuksia olisin toivonut paikan päälle, koska tapahtuma oli jossain kaapelitehtaan ihme päässä ja juostiin rakennusta ympäri ennen kuin löydettiin sisään – väärästä ovesta tosin. Paikalla oli vain yksi vessa (ei pukkareita, ei hyvä) ja vain YKSI vedentäyttöpiste ja jos noin 1000 ihmistä täyttää vesipulloa tunnin välein, niin voitten uskoa että siinä invavessan edessä kävi kuhina! Siksi toi ei ehkä paikkana ollut sopivin tuollaiseen tapahtumaan. Lisäksi lattia oli kiveä, eikä siinä pystynyt tekemään mitään polvillaan tai selällään ilman mattoa.
Paikalla oli jonkun verran näytteilleasettajia ja lauantain lounastauolla kivaa väliaikaohjelmaa.

workout5
Tanssikoulu Saiffan pojat veti näyttävän väliaikashown!

Tapahtuma oli hyvin Les Mills-vaikutteinen ja varmaan ainakin puolet yleisöstä oli ohjaajia itsekin. Itsekin toki ohjaan ryhmäliikuntaa, mutta en Les Millsejä (ainakaan vielä) ja nää tunnit joilla olimme oli mulle ihan uusia tuttavuuksia. Jotenkin huvittavaa, että noilla uusilla ryhmäliikuntatunneilla keksitään suunnilleen AINA pyörä uudelleen, eli tehdään jotain aivan uutta ja uskomatonta, joka onkin loppupeleissä vatsalankku käsipainot kädessä ja kuminauha suussa :D. No ei ihan, mutta ymmärrätte mitä tarkoitan. Nyt selkeesti on crossfit muotia ja kaikille täytyy tulla niin helvetin hiki ja mahdollisimman nopeesti. Niinkuin yks ohjaaja sanoi ”ei ole enää alkuverryttelyä, vaan heti painetaan täysillä”.
Hmm, mä pidän kyllä ton tyyppisistä tunneista, mutta ei kannata pelkästään harrastaa aina vaan kovaa, täysillä ja megatehokasta. Koska vaikka tunnit on koko vartaloa kuormittavia, niin vetää ne myös mehut irti. Tuntuu että elämä on muutenkin aika hektistä ja tollanen ”crazyboompowyeah” meininki ei ainakaan tasapainota sitä. Tasapaino rankan ja kevyen välillä siis.

workout8
Yhtään enempää ei olis enää irronnut!!!

workout2Välillä oli vähän vaikeuksia nähdä ohjaajaa tai kaverin mono oli melkein suussa, kun jumppaajia oli niin paljon. Vaikka tunneille piti varata paikka etukäteen, niin sitä ei mitenkään valvottu. Me käytiin sitten CXWorks sekä perjantaina että lauantaina, kun perjantaina oltiin pihalla kuin lintulauta :D. Ei nähty ohjaajia ja pankkineidin jumppamatto oli unohtunut kotiin ja koitettiin äheltää samalla matolla…no eihän siitä tullu mitään ja tunti meni melkein pipariksi. Perjantain toinen tunti Sh’Bam olikin oikein hauska kokemus ja mullahan on hyvin minimaalinen tanssitausta. No joo, ehkä enemmän tykkään siitä kuin mitä osaan oikeasti tanssia ja mulla on aivojen koreografian oppimiskeskuksessa varmaan joku häiriö :D. No, onneks mulla on pianonpimputusharrastuksen takia jäätävän hyvä rytmitaju, joten en mä ihan toivoton ole. Meillä olis ollut perjantaina vielä balance, mutta lähdin kotiin hoitamaan lasta.

Lauantaina uutta virtaa täynnä ja ekana Fight n funk tunnille, joka nimenä kuulosti vähintään erikoiselta. Mä ajattelin, että tässä on pakko olla kyseessä joku body combatin ja latinalaistanssin fuusio, mutta eipä ollut. Hyvin perinteinen patteriharjoitus ja mulle jäi vähän epäselväksi mikä se funkki oli. Mutta hauskaa oli!
Sit käytiin Grit Plyo tunnilla ja siinä vedettiin kyllä luulot viimeistä pisaraa myöten pois. Tää oli just se tunti, missä ei paljon tuhlattu aikaa lämmittelyyn, mutta toisaalta porukka oli lämmitelly jo koko aamun niin mitäs turhia. Tehtiin kaikenmaailman hyppyjä ja laudallenousuja ja tietysti varmaan miljoona kyykkyä (yhdistettynä hyppyyn ja nousuun)! Mun perät huusi hoosiannaa ja lopussa mulla oli sellainen olo kun olisin kuumeessa! Mun koko kroppa oli tulikuuma! Musiikkina oli tietysti skrillex tyyppistä dubstep hässäkkää missä oli vähintäänkin agressiivinen meininki, mutta eipä kai tolla tunnilla mikään Kaija Koo kovin hyvin toimiskaan.

workout7
Siellä muutama punnertaja :)!

Mulla olis ollut vielä viimeinen tunti Body Jam, mutta pankkineiti houkutteli mun uusinta CXWorksille ja lupas heittää mut minillä, eli puolikkaalla autolla kotiin :D. Tällä kertaa meni aika paljon paremmin, kun tiedettiin mikä on homman nimi, mutta ei mun pakaroilla juuri ollut enää annettavaa tolle tapahtumalle. ”Joku tolkku se on talkkunansyönnilläkin” tapas mutsi sanoa, eikä sitä voi määräänsä enempää jumpata.
Paitsi jos olet tiukkakroppainen huippuohjaaja, jota en itse ole:D. Kiitos järjestäjille todella kivasta tapahtumasta, ensi vuonna uudestaan!!!!

fityoutoo

9 vastausta artikkeliin “Jumppaa henkesi edestä…”

 1. crossfit- eininki tai toisinsanoen verta hkeä ja kyyneleitä meininki oli kyllä teema monissa jumpissa. Taitaa olla nyt ylppäätään sellanen buumi, vähän niinkuin josksu zumba aikoina oli aina tanssibuumi 😀 Olinpa sitten tuolla samalla Pkyo tunnilla, niin kova reeni oli, että en mitenkään ois muistanut näin jälkeenpäin edes että mitä musaa siellä soit tms. Ihme ”tilassa” mennyt koko jumppa. AIvan TAPPOA oli, mutta aivan sairaan hyvä, tehokas tunti. Harmi ettei mee vielä omalla salilla 🙂 Bongasin jopa itseni sun kuvasta 😉 hahaha…:D ja oli muuten kans nimenomaan KUUMEINEN olo sen jälkeen ja crworxin alussa mietin että jokohan se ykä tulee suuhun..tai taju lähtee…:D Huippu tapahtuma vaikka vähän huonosti järjestetty jotkin asiat..No ekasta kerrasta oppii aina, ens vuonna asiat paremmin 🙂 Kiitos hyvästä blogista!

 2. Hauskan kuuloinen tapahtuma kyllä! Voisi tosin miettiä sopisiko joku toinen ajankohta häppeningille paremmin, sillä samana viikonloppuna juoksi 11000 potentiaalista jumppapirkkoa (ja -petteriä) midnight runissa…

  Mutta siitä piti tosiaan sanomani, että siitä lähtien kun aloitin ryhmäliikuntahaasteen (=testaan kaikki ketjun ryhmistunnit), mulla on ollut jatkuvasti joku paikka jumissa tai vähintäänkin hellänä. Kiva kuukauden jumiputki takana ja ties kuinka pitkä edessä 😀 että kyllä ryhmäliikuntatunnit voi parhaimmillaan tuoda tosi paljon tehoa ja monipuolisuutta reeniin!

  • Hei toi kuulostaa tosi hauskalta idealta! Kun vielä aikaa sais jostain revittyä! Mutta aijon jatkossa ottaa kyllä enemmän ryhmistä ohjelmistoon… Sais ehkä vähän lisämotivaatiota tähän treeniin…

 3. Moikka!
  Kävin itsekin samaisessa tapahtumassa ja kivaa oli! Sen verran on nyt vaan oikaistava, että Kaapelitehtaalla oli kyllä pukutilat kaappeineen ja suihkuineen (3. krs), samoin kuin vessojakin oli useampia ympäri tapahtuma-aluetta. Tosiaan ne opasteet olivat kyllä todella puutteelliset…

  • Siis täh??? Meillä meni kyllä nää aivan ohi… Me mentiin sinne naisten vessaan vaihtamaan vaatteet ja kysyttiin että eikö täällä oo missään pukuhuoneita. Ja kaikki vakuutteli ettei ole… Kyllä mä vähän ihmettelinkin, että voiko muka olla urheilutapahtuma ilman pukuhuoneita?!? Vettä käytiin hakemassa invavessasta, jonne oli pitkät jonot jumppien välissä. Mulla oli vielä 1,5L:n pullo, joten sitä piti täyttää puolen litran pullolla… :/
   No, itseä saa syyttää kun ei ollut asioista paremmin perillä.

   Kun etsin sitä puhelinta, niin se nainen siinä infossa sanoi, että tuskin kukaan edes tajuaa että tää on info :D…

  • Heh.. no onneksi sinä et varmaankaan ollut se leidi, joka sattui tarttumaan kamerani linssiin vessojen edessä vaihtaessaan jumppahousuja. Sloggit näky olevan ;).

  • HUH, onneksi mä en käytä sloggeja :D!! Muuten olisin kyllä pyytänyt sua laittamaan kuvan oitis nettiin ja tägännyt itseni siihen…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta