Kakkumysteeri…hmmm…

kakun_rippeet (1 of 1)Kuten olen blogissakin kirjoitellut, niin olen kovasti tykästynyt raakakakkuihin! Tähän mennessä olen niitä tosin tehnyt vasta ehkä viitisen kappaletta, mutta hankittuani kunnon vehkeet (eli sen sellaisen sauvasekoittimeen kiinni laitettavan hienonnusjutun), niin kakkujen teko on ollut noin miljoonakertaa helpompaa, kuin pelkällä sauvasekoittimella! Ensimäinen raakakkukokeiluni oli aika turhauttava kokemus (mustikkakakku Karita Tykän Raakaa ja makeaa -kirjasta) kun koitin sekoittaa massaa sauvaskoittimella ja eihän se sekoittunut! Sitten kun kakun pohja ja täytemassa ei hienontunut kunnolla, niin kakusta ei tule oikein hyvä….

IMG_1400
Ensimmäinen, kökköinen raakakkutekeleeni…

Pari kertaa piti käydä sen hiton sauvasekoittimen kans pihalla jäähdyttelemässä… Nykyään kakku syntyy todella nopeasti kun ainekset ovat kasassa. Vitamix olisi varmaan kans ihan onnen omiaan näiden kakkujen valmistuksessa!
Siis oikeastaan ainoa miinuspuoli raakakakkujen leipomisessa on se, että raaka-aineet ovat hintavampia kuin voi ja sokeri, joskin myös tuhat kertaa myös ravitsevampia! Vaikka raakakakkua voi syödä ihan välipalana, niin silti kannattaa muistaa, että kakku on silti aikamoinen rasvapommi; Usein raaka-aineena käytettään paljon pähkinöitä, kookosöljyä, kaakaovoita, avocadoa ja muuta toki terveellistä, mutta rasvaista. Makeutuksena olen käyttänyt hunajaa ja kookossokeria, jotka ovat parempia kuin valkoinen sokeri, mutta eivät kuitenkaan puhtaasti terveystuotteita. Eli ihan lounasta en kuitenkaan alkaisi kakulla korvaamaan…

IMG_2871
Tällä koneella olen surautellut viimeisimmät luomukseni… Ja hyvin on surissut!

kinuskilimekakku (1 of 1)

Viimeksi tuli tekaistua Mustikkapuuro-blogista napattu päärynä-limekakku suolaisella kinuskipäällysteellä, joka osoittaitui oikein kelpo kakuks! Alunperin bongasin ohjeen instagramista (itse olen siellä muuten nimimerkillä katrivee). Tällä kertaa laitoin valmiin kakun suosiolla pakkaseen ja olen sieltä ottanut sitä aina palasen tai pari kerrallaan. Miehelle ei raakakakut oikein maistu ja mä en yllättäen ihan koko kakkua jaksa vetää kerralla. Oma kakkuni näyttää muuten ihan erilaiselta kuin Mustikkapuuron versio, mutta olen ehkä maailman huonoin kakunkoristelija! Älkää siis kysykö mua leipomaan hääkakkuanne hehehe! 😀
Tässä kakussa itseäni häiritsi ainoastaan avocadosta johtuva, hieman ”tunkkainen” maku… Tai äh, en mä osaa selittää. Silti kyllä rohkaisen koklaamaan tota reseptiä! Päällä oleva kinuski oli todella hyvä ja se sopisi todella hyvin jonkun marjaisan täytteen päälle!

raakaleivonta

On kuitenkin yksi kakku, johon olen korviani myöten ihastunut; Se on Kalliossa sijaitseva Onda-ravintolan vegaaninen Snickerskakku! Itseasiassa tämä kakku ei ole täysin raaka, koska suklaapäällyste ei tainnut olla raakaversio. Tuo kakku maistuisi kuitenkin ihan täydelliseltä myös raakasuklaalla kruunattuna! Mutta mistä löytää oikea resepti??
On ihan kuningasidea laittaa kakkuun siemeniä! Varsinkin pellavansiemenet rouskuvat ihanasti hampaissa ja kakussa todellakin oli paljon oikean Snickers-patukan makua, eli suolaista kinuskia suklaakuorrutteella. Netti on toki pullollaan raaka-snickers ohjeita, mutta jotenkin haluaisin tehdä juuri tätä mielettömän makuista Ondan versiota!
Kun ostin kakkua viimeksi oli rarvintolassa taas kauhea hälinä ja huiske… En sitten siinä kehdannut jäädä utelemaan kakun reseptiä. Jos kukaan teistä sattuu tietämään juuri tämän kakun ohjetta, niin olisin maailman onnellisin nainen jos sitä pääsisin tekemään! Lupaan ehdottomasti antaa julkisesti ihailuni tälle henkilölle, joka tämän ohjeen mulle löytää 🙂 !

snickers_kakku (1 of 1)

Tai sitten mun vain aivan pakko mennä sinne Ondaan uudestaan ja lahjoa kakkumestari Sanna jollain, jotta saisin kakun resepti tietooni ja tietysti myös teille lukijoille jaettavaksi! Sen verran muuten tiedän, että täytteessä on pellavan- ja auringonkukansiemeniä sekä maapähkinävoita.

Kuulisin mielelläni teiltä, että mikä on oma suosikkinne raakakakuista ja onko joku kakku, joka ei puolestaan oikein uponnut…?
Mä kyllä haluaisin ruveta kakkuilemaan vähän enemmänkin, koska raakakakku on todella hyvä ja etenkin terveellisempi vaihtoehto makeanhimoon ja ihana kahvin kanssa nautittavaksi! Todellista hemmottelua ilman huonoa omaatuntoa.

 

fityoutoo

4 vastausta artikkeliin “Kakkumysteeri…hmmm…”

  1. Joo, tuo tehosekoittimella hermojen kiristely oli itselläkin, mutta neuvostasi viisastuneena uutta osaa ostoslistalle. Olen tehnyt vasta omenapiirakkaa, mutta se oli todella herkullista ja maistui samalle kuin uuniversio. Teen uudelleenkin ja aluksi epäileväinen puoliso söi puolet kakusta yksin illan aikana

  2. Hei! Joko oot selvittänyt snickerskakun ohjeen? Aivan sairaan hyvää, oon ite samalla asialla. Tuntuu vaan vähän hakuammunnalta alkaa kokeilemaan kaikkia eri ohjeita!

    • Äh en oo löytänyt sitä! Koitin kovasti pinterestistä ja instastakin etsiä sitä, mutta taitaa olla salaisuus… Kokeilemalla vois toki onnistua löytään edes vähän samanlaisen koostumuksen 🙂 !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta