Kanawokki kukkakaaliriisillä

kanawokki7 (1 of 1)Olen suunnitellut blogiin kasvisvoittoista ruokaviikkoa ja reseptien testaus on juuri meneillään! Etsin siis sellaisia reseptejä, joissa pää raaka-aineena ovat kasvikset ja ruoan valmistaminen on joko a) nopeaa ja vaivatonta tai b) ei välttämättä nopeinta, mutta ruokaa tulee kerralla paljon. Ylipäätään kasvisten valmistaminen ei (mielestäni) ole koskaan ihan supernopeinta, ellei käytä valmiiksi pilkottuja pakastevihanneksia. Toki siitä saattaa ruoan maku sitten hieman kärsiä. Itse oon silti valmis näkemään sen vaivan, jota kasvisten preppaus vaatii. Ja teen kerralla ison satsin!kanawokki4 (1 of 1)

Ihan ekana ohjeena testasin minulle aivan uutta juttua; Nimittäin kukkakaaliriisiä! Pidän kukkakaalista, jos se on raaka yhdistetty homejuustoon ja viinirypäleisiin (kannattaa testata!). Tai dippikastikkeeseen 😀 . Kypsennettynä se taas ei kuulu ihan lemppareihini. Kukkakaaligratiini voi olla ihan jees, mutta yleensä niissä hyvissä versioissa on kermaa ja juustoa laittoman paljon.
Mutta kukkakaaliriisi, eli kukkakaalirouhe riisin tapaan käytettynä. Uhka vai mahdollisuus?kanawokki1 (1 of 1)

kanawokki2 (1 of 1)Kaikki lähtee kukkakaalin hienontamisesta, johon käytän tuota kuvassa näkyvää, sauvasekoittimeen liitettävää hienontajaa. Se on HELPPO ja yksi suosikkikeittiövälineistäni! Niin helppo heittää sinne vaikka chilit ja valkosipulit, eikä tarvitse pelätä, että kädet haisee viikon eteenpäin (tai hierot chilisillä käsillä silmiä, joka on myös tosi miellyttävää). Kukkakaali hienontui parissa erässä tosi nopeasti, ilman leikkuulautashowta. Varmasti kukkakaalin saa tuhottua käsipelilläkin, mutta se vaatii enemmän työtä. Loppujen kasvisten pilkkominen ja kuoriminen tapahtuu kukkakaalin hienontamisen jälkeen ja siihen ei oikein löydy omia käsiä kätevämpää vempainta. Tosi tässäkin voi oikaista valmiilla pakasteilla.

Tässä vielä suuntaa-antava ohje, jota voit varioida mielesi ja kotoa löytyvien raaka-aineiden mukaan!

Kanawokki kukkakaaliriisillä (n.6 isohkoa annosta)

2pkt marinoimatonta kanaa (itse käytin paistileikkeitä, mutta myös suikaleet tai fileet käyvät)
puolikas iso kukkakaali hienonnettuna riisimäiseksi
3 porkkanaa suikaloituna
2 pientä sipulia
puolikas isosta kesäkurpitsasta
paprika
Tuoretta chiliä oman mieltymyksen mukaan
Valkosipulia oman maun mukaan
Tuoretta inkivääriä oman maun mukaan
Teriyaki-kastiketta ja soijaa
Suolaa, pippuria (musta ja valko)
Öljyä paistamiseen

  1. Hienonna kukkakaali ”riisiksi”. Pilko kasvikset. Pilko kana jos et käytä suikaleita. Hienonna chili ja valkosipuli.kanawokki3 (1 of 1)
  2. Paista hetki hienonnettua chiliä ja valkosipulia haluamassi öljyssä. Lisää kanapalat pannuun ja ota väriä pintaan. Wokkipannu toimii parhaiten, mutta miksei kattilakin sovi! Mausta suolalla ja mustapippurilla.kanawokki5 (1 of 1)3.Lisää vihannekset pannulle. Anna kypsyä välillä sekoitellen n.5min. Kasvisten ei tarvitse olla muussia, vaan niihin kannattaa jättää hieman purutuntumaa.kanawokki6 (1 of 1)4. Lisää lopuksi kukkakaaliriisi. Sekoita ja lisää teriyaki-kastike ja loraus soijaa oman maun mukaan. Lisää haluamasi määrä kuorittua ja raastettua inkivääriä (parmesan-raastin on kätevä tässä!) ja valkopippuria. kanawokki8 (1 of 1)5. Tsekkaa maut! Syö 🙂 !

PS. Mitäs tykkäsitte blogin uudesta bannerista? Mielipiteitä? Onko keskellä oleva fontti hyvä vai huono??white2-001

fityoutoo

19 vastausta artikkeliin “Kanawokki kukkakaaliriisillä”

  1. Meillä tykätään (myös lapset) sellaisella leikkurilla tehtävästä vihannesspagetista. Sillä saa mm kesäkurpitsasta, punajuuresta ja porkkanasta tehtyä spagetin kaltaista pitkää kiemuraa. Ostin leikkurin Stockalta. Kesäkurpitsaa kun paistaa pannulla ja maustaa sitruunalla ja pippurilla niin tulee tosi hyvää. Myös raakoja vihanneksia kuten kurkkua on helppo leikata tuolla. Stockan sivulta ei nyt löytynyt kyseistä leikkuria mutta tällainen: http://www.kitchentime.fi/fi/p/hand-held-spiralizer

    • Hei tätä oonkin myös kyylännyt ja meinasin joskus ostaa ebaysta! Mietin sitten kuitenkin tulisko käytettyä…

  2. Kiitos reseptistä! Menee kokeiluun soijasuikaleilla tai quornilla, kun kanaa en syö.

    Banneri on minusta hieno ja tasapainoinen.

    • Kiva kiitos!
      Varmasti molemmat toimii tässä hyvin (vaikka quornia en tosin ole maistanut…). Mutta soijasuikaleet varmasti!

    • Käytän ihan perus kastiketta. Ainakin S-Marketin valikoimissa olevista en löytänyt suuriakaan eroja. Paljon oli myös maustettuja versioita, mutta menin ihan perinteisellä. Aika pieni määrä sitä loppupeleissä annokseen lopulta tulee.

  3. Oon tön joskus vuos sitten sanonut mutta sanontahan uudestaan ku se niin usein mieleen tulee! ;D Eli en itse yhtään välitä mammablogeista, ja kun ensimmäistä lastasi odotit vähän jopa pelkäsin että jahas, tässä meni yks lemppari blogeista sitten. Kuitenkaan et oo onnistunut kun ihan pari sellasta tekstiä tuottamaan mitä en ole jaksanut lukea läpi:D Ja tykkään jopa uudesta banneristas!! Sun mammahöpinät on jotenkin sellasta luettavaa, että muutkin kuin itse vanhemmat pystyy samaistumaan/kiinnostumaan

    • Aww voi kiitos ihanasta kommentista! Oon juuri halunnutkin, ettei tästä tule mitään mammablogia. Toki joskus jotain lapsiin liittyviä juttuja on, mutta sopivasti luettavaa myös ”ei niin lapsijutuista kiinnostuneille” 🙂 !

  4. Hei, tosi kiva resepti! Menee kokeiluun, kun meidän perheen kokkikin ehdotuksesta piti! 😃 Kiva banneri! ☺

    • Kiitos! Joo kyllä kannattaa kokeilla, tää oli mielestä jopa yllättävän hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta