Kasvispainotteinen ruokaviikko: ”Oldies but goldies” täytetyt paprikat!

paprika4Tervetuloa 80-luvulle, nimittäin vuorossa on tuon ajan kotikeittiöiden hitti – täytetyt paprikat! Paprika on varmaankin oma lempparikasvikseni ja etenkin kypsennettynä voisin syödä sitä jokaisella aterialla. Paprikan ja sipulin liitto on makunystyröitäni huumaava…

Täytetyt paprikat saattavat olla kasaria, mutta hitsin hyviä ne ovat! Valmistus ei ole ehkä nopein, mutta pieni vaivannäkö kannattaa. Lisäksi täytettyjä paprikoita kannattaa tehdä silloin, kun paprikat ovat tarjouksessa (kuten esimerkiksi viime viikonloppuna cittarissa).
Vegeversion saa helposti jättämällä jauhelihan pois ja tekemällä täytteen riisistä ja he-ma-pasta tai vaikka jostain muusta pakastesekoituksesta. Olen tehnyt myös pari kertaa paprikoita mifu-kanatäytteellä ja se täyte oli niin hyvää, että olisin voinut syödä sen ilman paprikoita. Voin joskus postata sen blogiin.paprika1

Tällä kertaa, poikkeuksellisesti, laitoin sisälle myös keitettyä täyjyväriisiä, koska ajattelin paprikoiden olevan näin vähän täyttävämpiä. Tää on täysin makuasia, mutta ehkä riisitön täyte on mun makuuni parempi. Tuli muuten mieleen, että täytteeseen saattaisi sopia ohrakin?
Mun elämässä ei ole olemassa täytettyjä paprikoita ilman juustokuorrutetta, koska se on vähän sama asia kuin kaakao ilman kermavaahtoa (joka on muuten juuston lisäksi toinen ikisuosikkini, tervetulo häädieetti…). Joten juustokuorrute on must! Laitoin vielä juustoraasteen alle teelusikallisen pippurituorejuustoa. Nam…..

Vinkki: Ennen täytteen valmistamista laita uunivuoan pohjalle vettä hieman ja halkaistut (ja puhdistetut) paprikat uuniin esikypsymään muun valmistelun ajaksi!

Mitä tarvitset?

  • Paprikoita
  • Jauhelihaa (itse käytin Lidlin 17% luomua)
  • 1 iso sipuli
  • He-ma-paa
  • Pippurituorejuustoa
  • Juustoraastetta, esimerkiksi mozzarella-emmental
  • (Keitettyä riisiä)
  • Mausteita mm. suolaa, mustapippuria, paprikamaustetta ym.paprika2 paprika3

Tee täyte jauhelihasta, paistetusta sipulista, hemapasta ja riisistä, jos haluat käyttää sitä. Lusikoi täyte esikypsennettyjen paprikanpuolikkaiden sisään, laita päälle hieman tuorejuustoa ja vielä juustoraastetta.
Paista uunissa 200-asteessa n.20min tai kunnes juusto on saanut väriä paprikoiden päällä. Meillä tuo annos yhtä paprikaa lukuunottamatta meni yhdessä illassa, eli lapsetkin tykkää ihan sikana!

Mites täytetyt paprikat uppoaa?? 

Ps. Paprikat maistuu oikein hyvin myös kylmänä… Testasin just 😀 !

 

 

fityoutoo

Yksi vastaus artikkeliin “Kasvispainotteinen ruokaviikko: ”Oldies but goldies” täytetyt paprikat!”

  1. Hyvä muistutus niin toimivasta reseptistä! Olen kokeillut juustoraasteen sijaan kuorrutusta myös rouhituilla hasselpähkinöillä, mitkä toimivat yllättävän hyvin, kun saavat uunissa kivan paahdon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 12
Tykkää jutusta