Kiitos Kroatia, yllätit positiivisesti!

Suomessa ollaan taas turvallisesti ja onneksi meitä lähti ja tuli myös takaisin kolme kävelevää perheenjäsentä 😀 . Mua ei sinällään jännittänyt matkustaa, mutta toki mediassa juuri ollut ikävä tapahtuma Turkissa vähän mietitytti. Siinä naisen synnytys alkoi ennenaikaisesti lomamatkalla ja lopulta hän joutui hätäsektioon päästyään suomeen. Entäs jos mullekin käy niin? Millainen on Kroatian terveydenhoito?
Ajoitus reissulle sattui niin, että matkustimme juuri raskausviikko 28:n jälkeen, jolloin Finnair vaatii jo lääkärintodistuksen lentämistä varten. Ärsytti vähän maksaa satanen siitä todistuksesta (sitä ei saa julkiselta puolelta ainakaan meillä päin), jota ei sitten kukaan missään vaiheessa edes kaivannut! Toisaalta sitten taas, sainpahan ainakin mielenrauhan siitä, että mun oli raskauden kulun puolesta turvallista lentää.

kroatia2 (1 of 1)

kroatia1 (1 of 1) kroatia3 (1 of 1)Olimme siis kuusi päivää Dubrovnikissa ja pari ekaa päivää Radisson Blue hotellissa ja loput Sipanin saarella. Valittiin nämä kohteet aivan randomisti ja koitettiin vain välttyä turhalta matkustelulta. Me oltiin varmasti koko porukka vain ihan ns.löhöloman tarpeessa, eikä meillä ollut edes vaunuja mukana. ”Island hopping”, jota moni suositteli Kroatiassa tehtäväksi on tosi hauskankuuloinen ajatus, mutta ei 2,5-vuotiaan kanssa varsinkin, kun on itse raskaana 😀 ! Mies taisi käydä kerran salilla ekassa hotlassa, mutta mä en siinä helteessä voinut ajatellakkaan! Riitti kun ui ja käveli.
Mua ei koskaan ole kummemmin kinnostanut mitkään Kanarian tai Turkin turistirysät, mutta haluttiin kuitenkin sellaiseen paikkaan, joka on helppo ja jossa hotelli on sopiva lapsiperheelle. Lisäksi Sipanin saari oli niin pieni, ettei siellä oikein mitään sen kummempaa nähtävää (kai) edes ollut jotain kirkkoja lukuunottamatta (joissa en jaksa kierrellä en sitten yhtään)! Siispä päivämme kuluivat hyvin pitkälti hotellin uima-altaalla, sekä meressä uiden. Sen lisäksi syöminen on ulkomailla aina oma hauska ohjelmanumeronsa, vaikken täkäläisestä ruoasta ihan hirveästi syttynyt (kalasta diggaavan paratiisi!). Maisemat olivat kuitenkin aivan mielettömät ja ilma samoiten. Joka päivä oli n.30 astetta lämmintä ja yleensä päivän kuumimpaan aikaan oltiin päikkäreillä.

kroatia4 (1 of 1) kroatia5 (1 of 1)

En siis oikein osaa sanoa millainen Dubrovnik on muuten lomakohteena, koska emme sitä niin päässeet ”kokemaan” sen erikoisemmin. Meidän piti mennä lähtöpäivänä käymään vanhassa kaupungissa, mutta koska aikaisempi lautta saarelta pois peruttiin, niin emme enää ehtineet tehdä sitä reissua. Juuri muita matkamuistoja ei siis tullut ostettua paitsi riisisuklaata ja Jubilarna-kahvia, joka on muuten todella hyvää!!!
Oltiin pe-la yöllä perillä kotona ja tänäaamuna mulla olikin sitten tämän vuoden viimeiset jumpat Fressillä! Hieman haikea mieli jäi, mutta samalla on varmaan ihan hyvä jättää noi jumppahommat jo pois. PT hommat tietysti jatkuu äippälomaan asti, mutta nuo rankat hikoilut olivat siis tällä erää viimeiset tältä vuodelta.
Nyt nukkumaan, tää mamma on done!

PS. Reissu ei tietenkään voinut mennä ilman ”Katri taas hoitaa”-tilannetta! Oltiin hypätty laivaan Dubrovnikin satamassa ja lähdössä saarelle. Laivassa kysyin hurrilta, että onhan sulla kameralaukku…. Jaa ei oo…. NO VOI HELVETTI!!!!!!! Missä se voi olla???? Jäikö se taksiin??? Jätinkö sen markettiin kun ostin eväitä???
Kyseessä kuitenkin ihan toimiva Canonin 600D ja laukussa myös kaksi kalliimpaa objektiivia. Olin aivan itku kurkussa ja samalla surin myös muistikorttia, jossa kaikki lomakuvat! Tein salamannopean päätöksen ja lähdin (tietysti ilman rahoja tai puhelinta, kuinka yllättävää!), etsimään kameraa – olihan mulla ruhtinaalliset 8min aikaa ennen laivan irtoamista. Juoksin läpsyissä koittaen rikkoa varmaan jotain raskaanaolevien maailmanennätystä kaikki ne paikat läpi, jossa oltiin käyty ennen laivaan menoa. Lopulta kamera löytyi sieltä, mihin ihan ekaksi olimme menneet, eli turisti-infoon! Siellä kamera oli onneksi poimittu jo tiskin taakse turvaan ja mä huusin ”Oh my good thank you thank you” samalla kun koitin maailmanennätystä toistamiseen toiseen suuntaan 😀 ! Kun mä pääsin laivaan niin mua supisteli aivan julmetusti (kivuttomia suppareita toki), joten tuli selväksi, että toi juokseminen näillä viikoilla ei enää ole mun harraste numero 1!

fityoutoo

4 vastausta artikkeliin “Kiitos Kroatia, yllätit positiivisesti!”

  1. Hui mikä lopetus tässä kirjoituksessa. Ihan jo alkoi ketuttaa sun puolesta mut onneks kaikki päättyi hyvin 😀

    • Joo, olis kyllä tullut oikeasti itku jos kameralaukku olisi hukkunut…Eikä tosiaan pelkästään kamera, vaan tietysti myös se muistikortti jossa myös meidän Kanadan reissun kuvat!

    • Tuo kuva on Radisson Blue-hotellista Dubrovnikista samoin kuin allaskuvat. Mutta olimme Sipanissa Hotel Bozicassa, jota voin suositella aivan täydestä sydämestä! Yksi ihanimmista hotelleista, joissa olen koskaan ollut! Upea henkilökunta, ihana ruoka ja siistit huoneet. Ja hintakin oli aivan kohtuullinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta