Kisarapsaa Fitness Exposta….

Kohtuullisen vaativa viikonloppu takana… Perjantai viiva sunnuntai buukattu täyteen ohjelmistoa ja samaan aikaan ympäriltä kaatuu porukkaa petiin kuin viljaa eli meillä oli koko muu perhe appivanhempia myöten kipeenä. Siispä sunnuntain Fitness Expoonkin mentiin hieman tyylillä ”hit and run” ja katsottiin vain nopeasti messut läpi ja bikinifitness-kisat. Onneksi itsellä on vielä terveen paperit…mutta kuinka kauan?

IMG_6812

Menomatkalta ei draamaa puuttunut, kun Korson liittymästä laskeutunut celica veti sivuluisulla meitä edellä ajavan auton kylkeen!! Meillä oli todellakin enkeli matkassa ja niin taisi olla myös kolarin osapuolilla, jotka nousivat omin avuin autosta ylös (vaikka tämä tosin ei vielä takaa mitään, koska nopeudet on kovat ja energia suuri.) Luojan kiitos takana tullut auto oli pitänyt hyvän turvavälin koska jouduin itsekin jarruttamaan aika nopeasti ja ajamaan sivuun!
Voitte kuvitella mitkä tärinät oli loppumatkan, kun mähän suunnilleen ahdistun jo siitä, jos orava juoksee tien yli…

No sitten itse kisoihin. Sanon nyt ihan suoraan, että näiden kisojen myötä meni kyllä maku melkein koko bikinifitneksestä! Se myös vahvisti päätöksen siitä, että kilpaileminen tässä lajissa ei enää kiinnosta. Oma kauneusihanteeni ei ole se, mitä tuomarit etsivät, tai no on varmaan joskus ollut, kun A Virmajoki on edennyt pro-tasolle saakka. Anna onkin toki ihan omaa luokkaansa ja jakaessaan palkintoja oli ero hänen ja finalistien (ainakin suurimman osan) välillä ihan 6-0.
Mun makuuni suurin osa finalisteista oli AIVAN LIIAN LAIHOJA. Sellaisen kropan saa, kun laiha dieettaa! Laji on kuitenkin bikiniFITNESS? Missä ovat lihakset? Mä olin todella yllättynyt, että esim. lyhyen sarjan finaalikuusikossa oli sellaisia mimmejä, joihin mä en ollut alkukilpailussa kiinnittänyt mitään huomiota! 
Samalla tuli vähän sellainen fiilis, että ehkä sille viiskymppiselle oli ollut muutakin käyttöä… Messut olivat ihan ok ja luultavasti ensi keväänä passaan kisat ja tulen vuoden päästä vain messuille. Homma on mennyt aivan liian paljon missikisojen suuntaan. 

IMG_6793
Jaa missejä? No ei ihan mutta melkein! Bongasin myös messuilta todella rakkaan ystäväni Marin!!!

Mun suosikki kaikista kilpailijoista oli ehdottomasti upea Sara Back (linkki Saran treeniblogiin, nyt suomi-ruotsi-sanakirja esille :D!), joka sitten voittikin pitkän sarjan ja lopulta myös overall mestaruuden bikinissä. Hänellä on vaan kerrassaan mieletön kroppa (tässä kaikkien sarjojen voittajat vierekkäin)!! Ja aivan ihana lookki muutenkin, hiukset oli tosi kauniisti eikä mikään liian tupeerattu pehko niinkuin monella…
Mä todella yllättynyt, että niin moni kova nimi ei päässyt edes finaaliin! Lyhyissä likoissa esim. Titi, Umppu ja Alona olivat mielestäni kaikki tosi hyvässä kunnossa eikä kukaan finaaliin….ööö what? Mun suosikki oli Linda Härkin jolla oli kyllä ihan järkky hyvä takapuoli, mutta ei…ilmeisesti aivan liikaa lihasta. Laihoin voittakoon.
Mia oli keskipitkässä sarjassa mun mielestä aika ylivoimainen, tai no ei ehkä ylivoimainen mutta ansaitsi kyllä voiton. Mutta oli esim. Nora Vuorio ja Riina Saastamoinen oli mielestäni todella hyvässä kunnossa.

IMG_6791
Messujen pirteimmät likat löytyikin sitten Wrangen osastolta, jossa rakkaat työkaverini Jenna ja Riina pitivät ”firmaa pystyssä”!

Voin kuvitella. että aika moni pidempään kilpaillut tyttö on ollut aikamoisen pettymyksen vallassa kun ei päässyt edes finaaliin! Moni on kuitenkin ehtinyt hiomaan kuntoaan jo useamman vuoden ajan. Sitten tulee joku, joka on treenannut puoli vuotta kovaa…No, toki kyseessä voi olla luonnonlahjakkuus ja toki sillä on väliä onko harrastanut jotain kilpaurheilua ennen fitnesstä. Kyllähän sen aika pitkälti näkee jaloista ja olkapäistä, että kenelle on ehtinyt tulemaan ihan oikeaa lihastakin. Laihat jalat saa kuka vain, mutta entäs lihaksikkaat, mutta sopivan timmit jalat???

IMG_6782
Ihana upee Sara Sievinen

IMG_6784
Sara on muuten uusimma Wrangen kuvaston kannessa!

En yhtään ihmetellyt, kun Sievisen Saran kanssa jutellessani hän sanoi, ettei tiedä kannattaako edes yrittää enää lavalle…? Jos aiemmin ”takaosasto” on ollut oma vahvuus ja näissä kisoissa siitä lähinnä verotettin. Ei toki yhdestä kilpailusta kannata lannistua, mutta voin ymmärtää että aika monella kisaajalla meni hommasta ”maku”. Nyt ollaan kuitenkin tosi paljon kauempana siitä, kuin mitä esim. pro-lavoilla haetaan. Tässä on esimerkiksi kuva lauantain pro bikini-kisasta ja onhan nää likat kaikkea muuta kuin luisevia!!!

IMG_6801
No nää likat ei oo luisevia 😀 ! Pääsin ”fanikuvaan” parin upeen Fitfashion bloggarin kanssa, eli tietenkin Too big to be me Annan ja Go Sara Go Saran!

Nämä on taas mun ajatuksia ja tottakai jokaiselle muotoutuu se oma ”ihannevartalo” mikä voittajalla kuuluisi olla. Sekin on niin makuasia mikä on liikaa lihasta ja mikä liian vähän. Kyllä mä uskon, että jos joltain ns. yllätysvoittajan kaverilta tai sukulaiselta kysytään, niin varmasti kaikki sanoo että ”hänen kroppansa oli kuin luotu voittamaan bikinifitness kilpailu”. 
No, näistä kisoista jäi vähän outo sivumaku ja ajattelinpa sen teille vain kertoa :D. Onneksi messuilla törmäsi kaikkiin ihaniin ihmisiin, joten kannatti lähteä!!!

IMG_6789
Kävin Four SIgma Foodsin osastolla höpisemässä niitä näitä ja Jesse Väänänen esitteli mulle uutuustuotteet! Tässä Jessen versio ”bodypeukusta”…
fityoutoo

19 vastausta artikkeliin “Kisarapsaa Fitness Exposta….”

 1. Aamen! Niin samaa mieltä sun kanssa tuosta suuntauksesta! Mä olin aivan varma, että Titikin on taas finaalissa ja että Umppu hienon työn jälkeen pääsisi nauttimaan työntuloksista, mutta ei. Mä en käsitä myöskään tota touhua, koska mun ihanne ei myöskään ole tuon suuntainen. Sinänsä mulla mitään väliä minkä näköisiä kisailijat on, koska en itse sinne ole pyrkimässäkään, mutta mieluusti näkisin terveemmän ja lihaksikkaammannäköisiä naisia lavalla. 🙂 Lajista alkaa tulla juurikin sellainen ”heti-mulle-kaikki-nyt-treenaan-puoli-vuotta-ja-minäkin-pääsen-kisoihin-ja-lavalle”. Kyllä mun mielestä lajiin kuuluu kuitenkin se suurena osana, että oikeesti treenataan ja muokataa kroppaa ja sitten vasta mennään kisaamaan. Ellei sitten tosiaan ole luonnonlahjakkuus. 😉

  Ps. Sä näytät tosi pirteeltä! 🙂

 2. Joo, vähän jäi outo fiilis koko kisoista. Sara Back oli voittajista ainoa, joka ansaitsi voittonsa ja muuten palkittujen kropilla ei maailmalla pärjää-

 3. Aivan asiaa puhut! Oon itsekin tässä pari päivää jo sisäisesti raivonnut siitä, miten nuo arvostelukriteerit on voinu olla tuota luokkaa. Maailmalla ja etenkin pro-tasolla kun on kriteerit ollu täysin erilaiset kuin noissa Expon bikinin kisoissa. Finalisteissa oli tosiaan ihan kamalasti sellaista porukkaa, joista sai kysyä, missä niillä niitä lihaksia on. Sitten nämä oikeasti tosi huikeassa lihaksikkaassa kunnossa olleita tipahti vauhdilla pois finaaleista. Missä se logiikka nyt taas oli? Miksi tuon tuomarilinjan pitää olla ihan päinvastainen pro-tasoon verrattuna? Nyt mää en ymmärrä.

  Ymmärrän kyllä, että bikinissä vaikuttaa niin paljon muukin kuin se lihaksikkuus, mutta kauheesti muuta en pelkkien kuvien perusteella näe. Eipä noiden lihaksettomien tyttöjen lookit tai muut nyt kauheasti eronnu muista lihaksikkaista kilpasiskoista. Toki esiintyminen on muuten voinu lavalla olla joillain parempi, mutta ainakin mun mielestä tuo linja on ollu nyt ihan hukassa.

  • Joo ei mennyt kyllä esiintyminenkään kaikilla ihan nappiin, tai mietin että onko kukaan katsonut asentoja etukäteen. Moni seisoi ihmeellisesti ihan vinossa ja pää kallellaan…

 4. Jep todellakin jäi kitkerä maku tän vuoden SM-kisoista. Kyseessä pitäis olla URHEILUkisa, mutta kilpailijoilta vaaditaan jo karsinnoissa lähes anorektista laihuutta. Ei vaan voi ymmärtää, minkä takia tämäkin kisa on täytynyt pilata. Jotenkin tän vuoden kisojen jälkeen en yhtään enää ihmettele, minkä vuoksi fitness-urheilu liitetään syömähäiriö keskusteluihin. Nyt tuomarit haloo!

  • Kyllä munkin mielestä oli muutama jo aivan liian laihassa kunnossa.. Ei voi olla enää hyvä olo muutenkaan!! Ei ole varmaan tarkoitus, että yleisön käy sääliksi kilpailijaa… huh.

 5. Joo mä en vois mitään lisätä tohon sun tekstiin! Ihan täysin samaa mieltä oon. Itekkin oon miettinyt, että muutaman treenivuoden jälkeen bikini fitnesstä olis kiva kokeilla, mutta en taida siihen lähteä. Ei ollut oikeen voittajat mun makuun 🙂

 6. Kiitos Katri! 🙂
  Kiva lukea ajatuksiasi kilpailuista, ja ymmärrän sua! Mulla oli sama fiilis kun mä katsoin bikinifitness-kilpailusta eka kertaa. Mä kuitenkin päätin kilpailla, koska halusin tehdä tämä laji tyylikkäämpi. Olen samaa mieltä että lajissa pitää olla urheilullinen fysiikka. Ei saa olla mitään missikisa 🙂

  Kiva blogi! Ja kiva että mä löysin suomenkielinen treeniblogi, koska haluan parantaa kielitaitoni!:D

  Terveisiä
  Sara Back

  • Moi Sara!

   Så skönt att du kommenterar min blogg!!! 😀
   Meillä on sama tavoite kielen suhteen, tosin mun täytyy parantaa mun ruotsinkieltä… Mähän olen opiskellut Arcada ammattikorkeakoulussa 1,5v linjalla idrott och hölsopromotion, mutta nyt on kyllä mennyt kielitaito vähän ruosteeseen äippälomalla! Ihmeen hyvin olen kuitenkin ymmärtänyt sun blogin jutut! Pitää vaan lukea enemmän ruotsia yleensäkin!

   Treenaa lujaa, olen sun fani jo nyt!! 🙂

  • Ihanko totta?! Olemme opiskelleet samassa koulussa! Olen opiskellut fysioterapia ja valmistuin keväällä.

   Kiitos!:)
   Hyvää jatkoa sulle ja tsemppiä treeneihin!

 7. Aivan uskomatonta että Linda Härkin ei pärjännyt, hänen fysiikkansa oli mielestäni parhaista parhain. Pitää olla muhkeutta!

 8. Moikka,

  Ensiks kiitos maininnasta 🙂 Ja toiseks toooosi hyvin kirjotettu!!!
  Mä kyllä tiedän että mulla on parannettavaa mut koskaan en halua olla yli laiha. Nyt on tavoitteena treenata hyvään kuntoon kroppa mutta myös panostaa kuntoon. En halua vaan näyttää sporttiselta, vaan haluun oikeesti pystyä tekeen jotain! Hyvä kun meinaa jo kävellessä hengästyä 🙂 Mulla muuttu treeni tyyli nyt täysin. Vielä kerran, hyvä kirjotus ja Tsemppiä sulle kovasti kaikkeen 🙂

  • Mun mielestä tässä vaan vedettiin mattoa niiden jalkojen alta, jotka on jo pidempään tehnyt kovaa duunia. En mä sitä sano että bikinifitneksessä pitäs naaman tai tunnettavuuden perusteella pisteitä jakaa, mutta kyllä sen näkee vanha puusilmäkin kenellä on lihasta ja kenellä ei.
   Mutta ota tuosta nyt sitten selvä…

   Jotenkin kun luin taas kerran iltalehden viihdesivulta erään julkkiksen treenaavan ensi kevään bikinifitnesskisaan niin kyllä sitä rupee miettimään että mihinkähänä suuntaan tää laji menee – tosin ainahan sitä voi uhota tekevänsä mitä tahansa…
   Nostan sulle kyllä mielettömästi hattua, sullakin varmaan pari (tuhatta) rautaa samaan aikaan tulessa ja silti vuosi dieetillä yhtä kyytiä. Ei se oo todellakaan herkkua ja nyt on varmaan pieni lepo paikallaan :). Keep on going ja kiitoksia tsempeistä!!

 9. Yeps! Mallitoimistojen ei tartte kohta enää buukata malleja, kun samannäkösiä tyttösiä löytyy joka vuos exposta… Bikini tytöt varmaan menestys erinomasesti New Yorkin, Parisin yms. muotiviikoilla… Itseäni harmittaa kyllä valtavasti, jos vanhat jättää leikin kesken,ÄLKÄÄ TEHKÖ SITÄ! Ekoissa kisoissa näkee yleensä löytyykö intoo tehdä duunia kauempaa ja useimmiten homma tyssää siihen kun ei pokaalia kotiin kannetakkaan eli heikot väistyy tieltä… Trendihän on monelle nykyään bikini Fitness kisat, bikini Fitness kroppa ja Fitness Fitness Fitness… Toivottavasti tämä liika touhotus menee kohta pois ”muodista”, niin pääsette te OIKEESTI paremmat ja enemmän duunia tehneet lavalle 😉 Sara onneks luo toivoa siitä että se lihaksikkaampi ja timmimpi kroppa menestyy jatkossa =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta