Kuinka onnistua valokuvissa? (Ja muutama epäonnistunut otos…)

epaonnistuneet3 (1 of 1)

”Mä en koskaan onnistu valokuvissa!”
Tämä lause kuuluu aina kun kamera kaivetaan esille! Viimeksi tällä viikolla, kun hyvä ystäväni pyysi minua ottamaan hänestä ”kerrankin jonkun onnistuneen kuvan”. Siitä sainkin juttuidean, eli jaan teille omat vinkkini kuinka näyttää kuvissa hyvältä ja parhaat puolensa.
Nää on sit täysin amatöörivinkkejä, koska en edes runsaasta 167cm:n pituudestani huolimatta ole ponnahtanut kansainvälisille mallimarkkinoille… Ilmeisesti mun vartalotyyppi ei ole vielä tarpeeksi muotia 😀 !

Mä en usko, että joku ei koskaan onnistu valokuvissa luonnostaan, vaan kysymys on siitä, että oppii vääntelemään naamaansa ja kroppaansa kameran edessä ollakseen edukseen! Olen kirjoittanut blogia kohta neljä vuotta, joten uskokaa pois – ihan muutama (tuhat) kuvaa on minustakin napsittu! En itse viitsi laittaa useinkaan selfieita blogiin, koska ne helposti toistavat itsäään ja ovat yleensä ihmisestä vielä aina samasta kuvakulmasta. Toisaalta, ainakin mun on vaikea saada ketään ottamaan blogiin kuvia ja kuvat ovat kuitenkin hyvän blogin elinehto! Mulla on puhelimessakin ihan ok kamera (Samsung K Zoom), mutta parhaat kuvat tulee kyllä ehdottomasti järkkärillä! Kun vielä oppii säätämään valoitusta niin avot! Tärkeää on myös katsoa, onko tarkennus kuvissa varmasti kasvoissa vai jossain takana olevassa puussa….

epaonnistuneet5 (1 of 1)
Oonkohan mä superinnostunut vai lentoon lähdössä 😀 ???

Jos pyydän jotakuta ottamaan musta kuvia blogijuttua varten, niin kuvia otetaan yleensä 30-50kpl. Ihan vähintään 20! Niistä onnistuu sitten yleensä aina se 5-10 kuvaa, jotka kelpuutan. Mulla on itselläni tietyt ilmeet, jotka ei oikein näytä hyvältä kuvissa. Eli esimerkiksi näytän helposti tosi tympääntyneeltä, jos koitan näyttää vakavalta. Mua on myös joskus esimerkiksi baarissa luonnehdittu vastakkaisen sukupuolen johdosta vihaisen näköiseksi perusilmeeltäni(???).
Kannattaakin kysyä kavereilta, että missä kuvassa olen eniten itseni näköinen eli luonnollinen. Mun mies aika usein myös sanoo, jos jossain kuvassa en ole oikein onnistunut (vaikka itse sen kelpuuttaisinkin). Lisäksi miehet aika usein pitää noita duckface selfieitä ihan hirveen näköisinä (eli vinkkinä vaan jos olet tinderissä!) Mä en niinkään mieti kuvissa, että näytänköhän mä nyt läskiltä näin tai noin päin, vaan lähinnä se, onko asento hyvä ja ilme ”itseninäköinen”. Mun mielestä luonnollinen hymy on kaikista kaunein ilme, eli kaikki ne eteeriset ”minulla on salaisuus”-ilmeet näyttävät yleensä aika hölmöiltä 😀 …

epaonnistuneet2 (1 of 1)
No tässä mulla ei oo salaisuuksia…

Kannattaa myös kiinnittää huomiota vaatteisiin, jos on kuvattavana tai kuvauksissa. Musta ja valkea erittäin harvoin näyttävät hyvältä kuvissa ja etenkin valkea väri saa vaalean ihon näyttämään helposti tosi kalpealta ”aaveelta”. Toinen juttu on tietysti vaatteiden malli, eli säkkimäiset vaatteet toimii hienosti jos olet tosi kapea – vähän niinkuin elävässäkin elämässä! Muuten saattaa helposti näyttää vähän muodottomalta, eli mieluummin tyköistuvaa. Itse tykkään paljon kirkkaista väreistä ja ne tuovat ilmeeseen aina sellaisen positiivisen viban!

epaonnistuneet4 (1 of 1)
Tuli näistä kuvauksista kyllä runsaasti laadukasta matskua…

Tärkeintä on kuitenkin vaan harjoitella erilaisia ilmeitä ja kyllä melkein aina bloggareillakin on ne muutamat ”parhaat ilmeet” joita kuvissa näytellään. Varmaan tärkeintä on juurikin se luonnollisuus, eli tosiaan se eteerisen seksipommin esittäminen viirusilmillä näyttää helposti vaan todella humoristiselta!
Eli eipä muuta kuin peilin eteen ”naurahtelemaan vapautuneesti”, koska siitä ne parhaat ilmeet yleensä tulee! Unohda liika poseeraaminen!

heinäkuu2 (1 of 1)
Tässäpä se on, lempikuvakulmani 🙂

 

 

 

 

fityoutoo

2 vastausta artikkeliin “Kuinka onnistua valokuvissa? (Ja muutama epäonnistunut otos…)”

  1. Mulla on sama ongelma, ei ole oikein ketään ottamassa kuvia ja itselaukaisimella ei vaan saa samalla tavalla hyviä kuvia, kun niisä on vaan aina se sama kuvakulma. Kaveripiirissäni ei ole muita bloggaajia, joten he eivät aina ihan ymmärrä tätä kuvaamisen tarvetta 😀 Varsinkinkin kun niitä kuvia pitää olla paljon, sillä yksi tai kaksi kuvaa ei riitä, varsinkaan jos ne ei ole ihan niitä onnistuneimpia. Olisi hyvä sellainen ”yksinäisten” bloggaajien ryhmä, josta voisi saada kuvaus apua, mutta en sellaisesta kyllä ole kuullut.

    • Joo useinhan ammattibloggarit ottaa toistensa kuvat, koska moni on jo ammattilaistason kuvaaja. Ja sen tietysti myös blogin kuvista näkee! Tietysti jos on muotiblogi niin asukuvat ovat silloin pääosissa. Mun mies kyllä osaa käyttää järkkäriä ihan hyvin, mutta yleensä jaksaa ottaa sen kaksi kuvaa ja sitten on jo ihan tuskastunut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta