Kulmien microblading: Kokemukset ja kannattiko maksaa?

Omasta kulmien microbladingistani on kulunut nyt tasan 5 viikkoa ja niistä on kyselty multa paljon. Voin toki kertoa vain omasta kokemuksesta, mutta ehkä siitä on apua jollekin, joka on harkinnut toimenpidettä itselleen.

Tässä valmiit kulmat heti microbladingin jälkeen.

Lähtötilanne kulmieni suhteen oli se, että olen joskus ihanina teinivuosina nyppinyt kulmiani niin paljon, että ne kasvoivat todella harvasti. Lisäksi toinen kulma alkoi sentin ylempää kuin toinen ja molemmat olivat liian lyhyet, eli kulman häntä puuttuu. Kun kulmia koitti täyttää värillä, niin oli ihan mahdotonta saada niistä symmetriset.
Kulmien kestopigmentointi ei missään vaiheessa kiinnostanut mua, koska en ole toistaiseksi nähnyt vielä mielestäni luonnollisia kestopigmentointeja. Microblading tehdään karvatekniikalla, eli ihoon piirretään kirjaimellisesti uusia karvoja!

Koko kulman alku puuttuu. Kiitos kulmien ahkeran nyppimisen teini-iässä!

Kysyin täällä blogissa teiltä kokemuksia ja vinkkejä tekijöistä ja sain myös runsaasti yksityisviestejä. Oikeastaan kolme nimeä mainittiin useamman kerran; Katarina Lagus (tekee Espoossa), Riina Kyllönen a.k.a Browriina (Helsinki) ja Noora Niemelä (Tampere). Varmasti muitakin hyviä tekijöitä on, mutta suosittelu on kyllä ainakin minun kohdallani aika tehokas mainospuhe! Ja vielä kun moni suosittelee samaa ihmistä. Varmasti monia hyviä tekijöitä on suomi pullollaan, mutta ala houkuttelee valitettavasti myös henkilöitä, jotka tekevät puoli-ilmaiseksi ja työn jälki on surkeaa. Mulle oli todella tärkeää, että tekijällä on runsaasti kuvia esim. instassa tekemistään kulmista.
Microbladingia ei tehty blogiyhteistyönä.

Katarina Lagukselle ei ollut valovuosiin aikoja (joka tietysti on aina asiakkaan kannalta ärsyttävää), joten käännyin Browriinan puoleen! Sain kuin sainkin hänelle seuraavaksi kuuksi ajan (toukokuulle), mutta sekin oli yksittäinen peruutusaika. Hyvät tekijät ovat erittäin työllistettyjä, joten kannattaa varautua tähän! Varmasti olisin seuraavana kokeillut onneani Tampereelta, jos Riinakaan ei olisi natsannut. Riinalla kulmat maksavat 329€. Hyvillä tekijöillä hinta alkaa usein kolmosella.

Riina on upea meikkitaiteilija ja myös persoonana erittäin tarkan ja ammattimaisen oloinen! Hänestä huokui oikeasti pakkomielle kulmakarvoihin, joka on pelkästään hyvä juttu 🙂 ! Kulmakarvat ovat kasvoissa mielestäni (ja myös Riinan mielestä) kriittisin kohta. Siksipä miettisin kaksi kertaa, ennen kuin antaa jonkun tatuoida kaksi viivaa naamansa! Riina myös korjailee kuulemma paljon kestopigmentointeja sekä nykyään jo pieleen menneitä microbladingeja.

Varmasti monen mielestä nykyään kaikilla on samanlaiset, palkkimalliset ”instakulmat”, mutta ainakin Riina mittasi erittäin tarkasti kasvojeni mittasuhteet! Tottakai sain myös itse vaikuttaa minkälaiset kulmat itselleni haluan.
Vaikka Riina varoitteli, että kulmat ovat todella tummat ja paksut heti toimenpiteen jälkeen, niin itseasiassa minusta ne olivat heti aika täydelliset!

Moni on kysynyt, että sattuiko? No, kulmien tekeminen tuntuu siltä, kun joku rapsuttaisi kulmia terävillä pinseteillä! Ekaan kerrokseen ei laitettu puudutetta, mutta sen laittamisen jälkeen en tuntenut mitään, rahiseva ääni vain kuului. Kulmia tehdään aika monta kerrosta, joten kärsivällisyyttä se vaatii! Toisin kuin esim ripsihuollossa, niin silmiä saa pitää onneksi auki ja nousta välillä jaloittelemaan.
Yhteensä koko show kesti 2,5h.

Kulmista on nyt viiden viikon jälkeen lähtenyt väriä ja ne ovat ohentuneet. Tämä mulle kerrottiin heti ja se luki myös kotihoito-ohjeissa. Lisäksi laiton jälkeen pitää välttää joitakin päiviä hikoilua ja kuumia suihkuja. Hoito-ohjeet vaihtelevat TODELLA paljon tekijän mukaan (tiedän tämän, koska ystäväni kävi juuri eri tekijällä). Ensi viikolla mulla on Riinalla kulmien vahvistus ja ehkä haluan ainakin toiseen kulmaan hieman paksuutta vielä lisää. Väri on kuitenkin tosi hyvä, koska ilman meikkiä kulmat eivät ”pomppaa” naamasta esiin ja meikatessa voin kevyesti lisätä niihin väriä. Microbladingin jälkeen värin pysyminen on yksilöllistä. Kyseessä ei ole ihon tatuointi, vaan kyseessä on ns. semipermanentti lopputulos. Jos lukee ohjeet, niin tietää, että nämä kulmat eivät ole ikuiset, vaan vaativat vahvistusta.

Summa summarum; Mielestäni joka sentin väärti!! Turhamaista tai ei, niin olen todella iloinen että a) otin kulmiin microbladingin ja b) sen teki juuri Riina! Voin lämpimästi suositella microbladingia Riinan tekemänä  🙂 !
Teitä varmaan kiinnostaa, miltä kulmat nyt, parantuneina näyttävät? Tähän vielä loppuun kuvat eiliseltä. Ekassa kuvassa kulmissa ei ole meikkiä ja toisessa kuvassa olen kevyesti lisännyt niihin väriä! Tuossa kuvassa meikki on muuten ollut naamassa jo päivän, mulla on nyt testissä Diorin Air Nude -meikkivoide häitä varten. Ripsienkin huollosta on jo kolmen viikkoa.

Meikkaamattomat kulmat
Meikatut kulmat

Mitä pidätte? Onko tulos mielestänne onnistunut?

fityoutoo

22 vastausta artikkeliin “Kulmien microblading: Kokemukset ja kannattiko maksaa?”

 1. On nätit! Olen jäämässä työttömäksi syyskuussa ja mietin että jos saan jatkaa tai löydän muita töitä niin palkitsen itseni näillä. Sen hyvän tekijän löytäminen on haastavaa… Onneksi on jo teitä joilla on hyviä kokemuksia.

  • Kuten sanoin, niin hyviä tekijöitä on varmasti monia, mutta kannattaa lukea suosituksia!

 2. Itse en ole mikään kulmakarva”friikki” enkä edes tiennyt mitä tuo kyseinen toimenpide tarkoittaa. Mutta kyllä nuo näyttää tosi kauniilta ja luonnollisilta sekä tyylikkäiltä!

 3. On hyvät ja kauniit! ottaisin itsekin, mutta arveluttaa maksaa niistä noin suolaisesti, jos niitä pitää kuitenkin itse meikata… 🙁

  • Sanotaanko, että jos mulla olis omissa kulmissa hyvä tummuus ja niitä karvoja kasvaisi tiheässä, niin sitten varmaa vain muotoiluttaisin ne ammattilaisella ja that’s it.

 4. Moi! Siis on tosi luonnollinen lopputulos, se on hienoa, mutta joudut kuitenkin kulmia meikkaamaan? Mietin vaan että kuinka kauan väri pysyy, jos se pysyy tyyliin kolme kuukautta, niin aika arvokkaalta toimepide kuulostaa..

  Ei ole tarkoitus kritisoida, vaan lähinnä pohdiskelen ,kun oon tätä toimenpidettä itsekin harkinnut.
  Mukavaa kesää!

  • No lähinnä täytän tyhjiä koloja. Ne täytetään nyt vahvistuksessa, joka kuuluu hintaan.
   Kuten tuolla jo kommentoinkin, niin jos mula itsellä kasvas muuta kuin kaks karvaa niin tuskin olisin ottanut 🙂 .

 5. Siis mie niiiin tartteen kulmien microjutskan/kestopigmentoinnin mutta nyt raskaus ja sen jälkeen imetys joten ehkä sit parin vuoden päästä :D. Mutta joo sit kyllä todellakin otan, miulla on tosi vaaleet kulmat jotka ei edes kasva kivaan muotoon -.- Hyvältä näyttää kulmasi :)!

  • Kiitos, oon myös tosi tyytyväinen! Tällä viikolla otin vahvistuksen, joten aukotkin saadaan piiloon 🙂 .

 6. Hyvältä näyttää ja kulmat sopii sun kasvoihin! Itsekin olen käynyt Riinalla laittamassa kulmat viime syksynä (sulle myös Riinasta vinkkasin), ja edelleenkin ne näyttää tosi hyviltä. Meikkaan kulmia vain kun lähden ulos tai juhliin tms. kun haluan vähän skarpimman lookin, muuten riittää pelkkä kulmageeli. Ainakin minulla kulmien mikroblading on helpottanut meikkaamista hurjasti, sillä jos haluan kulmiin meikkiä laittaa niin aikaa menee se muutama minuutti kun malli on jo valmiiksi oikea ja arkena ilme on paljon pirteämpi vaikka meikkiä ei laitakaan. Aiemmin kulmat oli aina se mun murheen kryyni ja aikaa kulmien laittoon meni vaikka kuinka paljon kun olivat niin eripariset. Kulmien pysyvyyshän on yksilöllistä, mutta yleensä tekijät uskaltavat luvata vähintään vuoden pysyvyyden, totuus on varmaan jotain 1-3 vuoden välillä. Ja lopullinen tulos näkyy vasta vahvistuskerran jälkeen kun kulmat ovat parantuneet 🙂

  • Just näin! Itselle kulmat on meikissä tärkeät ja myös se, että ne ei ole piirretyn näköiset. Nää on ilman meikkiäkin huolitellut ja etenkin nyt kun vahvistus on tehty niin ihan mielettömän tyytyväinen olen, kulmiin sekä tekijään 🙂 . Kiitos siis suosituksesta!

 7. Lopputuloshan tulee vasta sen ekan vahvistuksen jälkeen, eli ei kannata vielä ekan kerran jälkeen pelästyä jos haalistuu ym 🙂

  Niin ja siis kestopigmentointihan tehdään nykyään myös useimmiten tuolla ”karvatekniikalla”, on hellävaraisempi iholle kuin microblading (suurin ero ehkä se että microblading viilletään käsivaralla ihoon ja 3d-pigmentoinnit tekee kone neulaamalla) 🙂

  • No ei hirveästi ja mullehan tehtiin vielä vahvistus sen jälkeen 🙂 . Oon todella tyytyväinen kulmiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 25
Tykkää jutusta