Lemppariblogini!

Tällaisena kylmänä sunnnuntaina on kiva lueskella muiden kirjoittajien blogeja! Usein oman blogin hengissäpitäminen vie sen verran aikaa, ettei muiden juttuja tule kovin aktiivisesti luettua (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta). Usein bongaan postaukset nykyään facebookista ja klikkaan sieltä lukemaan eteenpäin. Luen sekä tiedollisesti mielenkiintoisia ja sitten myös vain hyvän viihdearvon omaavia blogeja. Nykyään treeniblogeja on vaikka ja kuinka, mutta niiden juttujen taso on aika mielikuvituksetonta. Pelkät hauiskäännöt tai kanasuikaleet lautasella ei jaksa kiinnostaa, jos ihminen ei uskalla kertoa aidosti mitä ajattelee eikä mene asioissa pintaa syvemmälle. 
Nykyään uusia fitness-tyylisiä blogejakin syntyy varmaan päivittäin, mutta en usko että edes puolet jaksaa kirjoittaa kahta vuotta kauemmin. Itse rakastan kirjoittamista ja se on myös tavallaan terapiaa – enemmän kuin julkisuushakuisuutta (vaikka osa väittääkin blogin kirjoittamisen olevan pelkästään sitä). Totuus on se, että jos päivittää blogia vain kerran tai kaksi kuussa, niin ei sinne tule usein myöskään eksyttyä. Ainakaan minä.

IMG_6801
Yksi suosittu ja pari megasuosittua bloggaria :)!

Jos jaksan oikeasti kiinnostua nykyään jostain blogista, niin täytyy siinä oikeasti olla jotain koukuttavaa. Kerron tässä listassa ainoastaan oman aihepiirini (liikunta&terveys) blogeista yhtä lukuunottamatta, mutta luen myös muutamia muitakin blogeja esim. laadukkaiden ja tyylikkäiden kuvien takia! Mulle on myös tärkeää ulkoasu, luettava kieli ja oikein jaksotettu teksti. Mulla nousee karvat pystyyn teiniangstausmeiningeistä tai jatkuvista kielioppivirheistä (toki niitä myös itselläkin joskus tulee). Myös aiheen täytyy olla jollain tavoin sisällöllisesti kiinnostava, eli joko tiedollisesti tai muuten vaan viihdyttävää tekstiä :). En mainitse tässä listassa Fitfashionin blogeja. Niitäkin tulee luettua silloin tällöin, muutamaa aktiivisesti. 

1. Lihastohtorin blogi. Tässäpä todella hyvin ja myös hauskasti kirjoitettu blogi, jossa on todella paljon hyödyllistä tietoa varsinkin voimaharjoittelusta kiinnostuneille! Korkeat lukijamäärät eivät todellakaan ole mikään yllätys – mielenkiintoisia aiheita ja hyvin perusteltua faktaa, jota voi ymmärtää vähän blondimpikin lukija. Lisäksi mua miellyttää se, että Herra Hulmi ei ole ottanut mitään tiettyä ”linjaa” ravitsemuksen suhteen, eli blogissa ei paasata. 

2. Sami Sundvikin blogi. Ulkoasultaan todella selkeä ja helppolukuinen, ns.lukaistava blogi (aika lyhyitä tekstejä). Asiat kerrottu aika lyhyesti ja ytimekkäästi, paasausta hieman, mutta ei ärsytykseen asti. Niille joille Sami Sundvik ei sano mitään, niin yksi varmaan maamme tunnetuimmista personal trainereista ja alan ”tyypeistä”. Monipuolisia aiheita. Luen aina.

3. Katarina Tunturin blogi. Tätä blogia lukisin mielelläni joka viikko. Katarina on todella valoisa ja aika filosofinenkin tyyppi, jolla on tosi paljon myös henkisellä puolella annettavaa. Aika diippiä matskua, mutta antaa ajattelun aihetta. Kata tietää treenaamisesta aivan hirveästi ja on ollut fitness-skenessä yli kymmenen vuotta.

4. Pöperöproffa eli Patrik Borg. Myös todella mielenkiintoisia kirjoituksia varmaan suomen tunnetuimmalta terveysintoilijalta. Kannattaa lukea juttuja ajalla ja ajatuksella. Helposti luettavaa kieltä ilman pätemisen tarvetta.

4. Oonan ja Eevskun blogit. Laitan nämä samaan kappaleeseen, koska molemmat tytöt ovat niin söpöjä ja positiivisia, ettei heistä voi olla kertakaikkiaan pitämättä!! Mun mielestä on tosi surullista, että varsinkin Oona saa niin paljon kaikkea kakkaa kommenttiboxiin anonyymeiltä, jotka mitä luultavimmin ovat jotain keskenkasvuisia finninaamoja. Mutta silti. Ei ole helppoa olla kaunis ja lahjakas!

porukoilla
Selfiet – nuo nykyblogien vitsaukset!

5. Fitness Nora. Tämä blogi ei ole siis suomalainen, vaan norjalainen, enkä todellakaan tiedä kuinka eksyin sitä seuraamaan! 😀 Joskus luin blogia tosi aktiivisesti ja käänsin google translatorilla tekstit, joka on vähän hölmöläisen hommaa. Onneksi nykyään toi ruotti sujuu itseltä jo sen verran kankeesti, että saatan sanan sieltä toisen täältä ymmärtää! Tässä blogissa on kivasti asiaa, laadukkaita kuvia, iloista fiilistä ja lihaksia! Tällaisia blogeja kaivataan myös suomeen lisää!

6. Viimeiseksi en voi olla mainitsematta Pink Bubblea, joka ei itseasiassa ole mikään treeniblogi, vaan ”bloggaamisesta kertova blogi”. Olen ottanut täältä monta monta vinkkiä itselleni ja kehoittaisin jokaista bloggaajaa tutustumaan Pink Pubblen kirjoituksiin (esim ulkoasun osalta). Niiiiiiin moni asia vaikuttaa lukukokemukseen ja siihen tuleeko lukija koskaan takaisin blogiisi. Tässä blogissa on myös monia hyviä vinkkejä siihen, kuinka saat blogiisi lukijoita. 

IMG_0432
Uskallatko näyttää blogissasi myös idiootilta? Minä uskallan.

No niin, tähän loppuun lienee kai ihan paikallaan sitten pyytää teitä lukijoita paljastamaan omat suosikkibloginne!! Muistakaa myös perustella miksi luette sitä mitä luette. Voitte saada kivasti näkyvyyttä myös jollekkin vähän tuntemattomammalle blogille!
Kuulen myös mielellään mikä ärsyttää blogeissa, onko ne kirotusvihreet, huonot kuvat, tylsä sisältö…vai mikä?!

 

fityoutoo

11 vastausta artikkeliin “Lemppariblogini!”

 1. Ihania vinkkejä, kiitos vielä kun jaksoit tehdä pienen esittelyn 🙂
  Osa oli jo entuudestaan tuttuja, mutta muutama uusi pääsee tutkailun alle.
  Energisiä pakkaspäiviä!

 2. Hyviä pointteja sinulla liittyen blogeihin. Oma kiinnostukseni pariin blogiin lopahti yksitoikkoisuuden vuoksi, esim. jos taustakuva ja tekstiosa liikkuu ikäänkuin eriaikaan on tosi rasittavaa, en vaan pysty lukemaan 🙂
  Oma suosikkini ehkä tällä hetkellä on Lift Like a girl -blogi.
  Blogista löytyy hyvää videomatskua ja ideoita tosi paljon erilaisiin treenihommeleihin.
  Lisäksi tykkään Endorfiinikoukussa- blogista hirmuisesti. Ja monista muista tottakai, myös tästä sinun 🙂 (tykkäsin siitä edellisestä bannerista enemmän, se sai minut houkuteltua blogiasi lukemaan 😉

  • Mä vähän kyllästyin jo siihen vanhaan banneriin + että halusin hieman ”ammattimaisemman” bannerin. Se antaa kuitenkin ensivaikutelman koko blogista. Kiva kuitenkin, että tykkäsit siitä vanhasta!

 3. Mun ehdottomasti lemppariblogeja on voimariinin, saran ja monnan blogit! Kaikki postailee useesti ja motivaatiota löytyy. ++ postaukset aina tosi positiivisia ja energisiä.

 4. Oi kiitos! Minäkin tykkään sun blogista!!!
  Mulla on aina tavoitteena kirjoitella usemmin, mutta taidan kuulua niihin joille se vaatii vaan enemmän energiaa, en pidä kirjoittamisesta, mutta tämä palaute vähän inspiroi 😉
  Terkuin,
  Katarina Tunturi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta