Messutunnelmia ja tupareita!

Viikko lähenee uhkaavasti loppuaan myös mun äippäloma sai päätöksensä perjantaina. Voin sanoa rehellisesti, etten ole juurikaan haikealla mielellä! Ensinnäkin, mun mies jää nyt koti-isäksi pariksi kuukaudeksi ja se tarkoittaa sitä, että mulla on tsäänssit kurkata vähän kodin ulkopuolistakin elämää! Lisäksi jokaiselle isälle tekee varmaan ihan hyvää saada maistiainen siitä, millaista se arjen pyörittäminen tällä kotona on… 🙂
Toki kotona oleminen on omalla tavallaan ihanaa, mutta välillä myös rehellisesti sanottuna tylsää ja vähän yksinäistäkin. Mä olen todella sosiaalinen ihminen ja kaipaan ihmiskontakteja! En oikein voisi kuvitella itseäni vuositolkulla kotiäitinä, koska en vaan yksinkertaisesti henkisesti jaksaisi sitä. Toki lapsi on tärkein ja hänen ehdoillaan mennään, muttei se tarkoita sitä, etteikö minulla voisi olla kunnianhimoa oman uravalintani suhteen. Meillä on onneksi siinä mielessä kiva tilanne, että voidaan silti pitää pikku-hurri kotona ainakin vuoden verran vielä.
Mun mielestä on tärkeintä, että jokainen tekee oman valintansa miten asiat hoitaa ja kunnioittaa myös muiden ratkaisuja. Mä toivonkin, ettei kukaan ajattele, että olen vaan itsekäs kun en halua olla pelkästään lapsen kanssa 24/7. Itse kun ajattelen, etten ole pelkästään vain äiti. Olen ihan ensin Katri, sitten äiti, sitten maailman paras, ihanin ja kuumin avovaimo sekä lauman alfa-naaras :D!

kuliksessa1

kuliksessa2

kuliksessa3

Perjantai ja lauantai menikin messukeskuksessa I love me-messuilla, jotka ovat siis kauneuteen, terveyteen ja muotiin keskittyvät messut. Olin messuilla Puhdistamon osastolla esittelemässä ja myymässä foamroller-putkirullia Jukan kanssa! Monelle putkirullaus on varmaan jo ihan tuttua huttua ja nykyään saleillakin näkee jo rullia. Crossfitissäkin tehtiin treenin päätteeksi rullailua, tosin siellä käytettiin lacrosse-palloja, eli rullailua voi harrastaa aika monella eri välineellä. Eräs rouva kertoi messuilla rullaavansa lihakset auki kaulimella, joka kuulostaa kyllä vähintäänkin kivuliaalta :D!
Rullaus on kehitetty fyssareiden toimesta jo 70-luvulla USA:ssa, mutta Suomessa se on vielä varsin uusi juttu. Olette varmaan lukeneet, että venyttely on jäämässä taka-alalle ja sen vaikutuksia on ruvettu kyseenalaistamaan. Nykyään suositellaan enemmän dynaamista venyttelyä ja itse olen korvannut venyttelyn kokonaan rullauksella! Rullauksen vaikutus on aika pitkälti sama kun hieronnalla ja sillä saa avattua sellaisia paikkoja, joita on mahdoton venyttaa kuten esim. reiden ja pakaran sivut. Rullaus on tosi tehokasta etenkin lihasjumien aukaisussa, mutta vaan todella paljon halvempaa kuin hieronta! Myös moni fyssari ja hieroja tuli kertomaan, että on suositellut asiakkailleen rullausta. Tossa messuilla pari päivää lihaksia availleena voin kertoa, että eipä ole juurikaa kropassa enää jumeja :D.
Jos et ole vielä hankkinut rullaa kotiin, mutta mieli tekisi niin foamroller-verkkokaupasta* saat koodilla fit you too 10% kaikista tuotteista pois sekä ilmaisen toimituksen!

messuilla7

En hirveästi ehtinyt pyöriä muuten messuilla, mutta sen verran kuitenkin, että kävin nopeasti kiertämässä terveys-puolen. Harmittaa, kun messuilla olis ollut tosi hyviä luentoja (mm. Paula Heinosen ja Jaakko Halmetojan), mutta meillä kävi niin kova kuhina kokoajan ständillä, ettei siitä pystynyt juuri vessaa pidemmälle liikahtamaan! Sen lisäksi meillä oli sekä perjantaina että lauantaina messulavalla oma foamroller-demo, jossa Jukka Kertoi ihmisille rullan ominaisuuksista ja hieman fysiologiaa ja minä rullailin siinä näytösmielessä! 

messuilla2messuilla4messuilla5

Tuolla messuilla oli muuten myös bloggers-corner, josta saattoi löytää myös kaksi fitfashionin bloggaajaa eli Monnan ja Ainon! Monnaa näinkin ohimennen vessassa, mutta oli niin pitkät jonot ettei viitsinyt alkaa säätää mitään yhteiskuvaa :D. Mutkin tunnisti jokunen messuilla ja on muuten hiukan outo fiilis kun ”kaikki tuntee apinan, mutta apina ei tunne kaikkia”! Ihanaa kuitenkin kun sai tutustua lukijoihin ja vaihtaa muutaman sanan ja tervetuloa myös uusille lukijoille joita (toivottavasti) messujen kautta sain! Olisi ihan mahtavaa itsekin päästä joku päivä edustamaan tätä blogia jonnekkin isompiin ympyröihin mutta ehkä joku päivä sitten! 

Eilen illalla päästiin vielä juhlistamaan parhaimman ystäväni tupareita! Mulla oli kauhea kiire messujen jälkeen ja naislukijat tietävät mitä on laittautua kiireessä! Tää onkin ollut viime aikoina vissiin viikonlopun teema… Mulla oli ihan järkyttävä tukkakriisi ja puoli tuntia tapeltuani luovutin ja laitoin reteesti pipon päähän. Sinänsä ei väliä, koska mulla ei ollutkaan ajatusta enää lähteä jatkamaan mihinkään yöelämään. Takana on kohtuu rankat pari päivää ja lisäksi taaperoikäinen herätyskellomme ei tunne torkku-toimintoa!
Tupareissa oli amerikka-teema ja tarjolla oli mm. cake-popseja ja hodareita! En muuten edes muista, milloin olisin viimeksi syönyt hodaria! Valitettavasti vatsani on ollut aivan järkky kipeä juhlien jälkeen, koska parin siiderin ja vehnän kombinaatio on ihan tuhoon tuomittu… Kiitos kuitenkin isäntäväelle ihan huipuista kekkereistä ja toki myös kaikille mukanaolleille! Meillä oli aika huikeet tanssikuviot olohuoneessa loppuillasta :D!

IMG_7241 IMG_7249 IMG_7276

 

 

 

fityoutoo

8 vastausta artikkeliin “Messutunnelmia ja tupareita!”

 1. Hei kun sä oot kerta tuollainen putkirullailun ammattilainen, niin voisitko tehdä joskus tehdä jonkun ohjepostauksen liikkeistä, mitä tuolla voisi tehdä? 🙂 Oon itekin rullaillut jo vuoden päivät, mutta välillä tuntuu, etten saa sillä kunnon tuntumaa eikä näin ollen lihasjumitkaan hirveästi helpota. Esim. takareisiin ja pakaroihin mun on vaikea saada kunnolla tuntumaa ja yläkropallekin liikepankki on aika heikko.

  • Moikka Eveliina!
   Kannattaa ihan ensin käydä kaysoon täältä http://www.foamroller.fi/tutustu-rullaan.html videot, jossa on hyvät ohjeet rullan käyttöön. Mä voin myös tehdä oman postauksen rullasta ja mitä sillä voi tehdä!
   Noilla rullilla on myös tosi paljon eroja; Ei kannata esim. sekoittaa pilatesrullaa (iso ja pitkä) ja sit tollasta lihasten avaamiseen(kehonhuoltoon) tarkoitettua rullaa. mä en esim tykkää rullata liian isolla rullalla, koska se tuntuu liian ”möhköltä” alla ja sen päällä on hankala olla. Mä tykkään eniten rullata tolla nahkapintaisella rullalla, koska sen läpimitta on vaan 11cm ja se on tarpeeksi kova. Toi vaahtomuovi alkaa käytössä meneen kuperaksi ja sit sillä ei teekkään enää mitään! Lisäksi sinne vaahtomuoviin voi mennä esim hikeä tai kuollutta ihosolukkoa ja se pinta menee inhottavaksi. Siksi toi tekonahkainen pinta on paljon kivempi!

  • No täähän selitti jo paljon! Mulla on nimittäin just tollanen iso pilatesrulla, ehkä täytyy panostaa parempiin välineisiin myös 😉

  • Joo iso rulla on vähän kömpelö mun mielestä. Ehdottomasti parempi on joko tollanen ohut ja kova rulla tai sit esim. lacrosse-pallo, joka on ainakin edullinen vaihtoehto! Tosin, sillä pallolla voi tehdä toooosi kipeää…

 2. Mä voisin tilata putken mutta hei miten mä käytän sitä 😀 mistä ohjeet?
  Vitsi että mä olisin halunnut tonne messuille, järjestetäänkö ne joka vuosi? Jos hyvissä ajoin ens vuotta suunnittelis 😉

  • Tossa tulikin ylempänä hyvin infoa, mutta lupaan tehdä rullailusta ihan oman postauksen!
   Se on todella helppoa ylipäätään, rulla laitetaan ihmisen ja maan väliin! 🙂

 3. Kerro miehelles et teki hyvän ratkaisun. Itse olin pikkuherran kanssa kotosalla puolisen vuotta ja se oli elämäni parasta aikaa. Toki välillä kaipas aikuista juttuseuraa, mut mie kävin vauvajumpassa haastattaa muita äitejä ja isiä 😉 (yleensä olin ainoana miehenä siellä) ja muutenkin käytiin kaupungilla, ulkoiltiin, touhuttiin kaikkea (mitä nyt niin pienen nyytin kanssa voi)..

  Mitä taas itsekkyyteen tulee, niin jokainen meistä tarvitsee sitä omaa-aikaa. Rouvakin oli meillä justiinsa 8 vikkoa saikulla jalkaleikkauksen takia ja pikkuherra vietiin joka päivä hoitoon, Saikkua ei ois tarvittu niin kauan, mut rouvalla oli aikaa ottaa itselleen (kävi lenkillä, jumpissa ja salilla) heti kun jalka sen kesti. Ja kyllä se vaan on niin, että ”oma-aika” tulee takaisin muille perheenjäsenille.
  Kirjoitat kivasti kaikista jutuista, jään seuraileen.

  • Terveiset kerrottu :)!
   Ja todella hienoa että olet jäänyt kotiin noinkin pitkäksi aikaa! Arvostan!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta