Mies 2.0 – Joonas kokeilee spinningiä :D !

No niin, mun ja Joonaksen projekti Mies 2.0 etenee hyvää vauhtia!

Joonas vaihtoi työpaikkaa, jonka johdosta meidän on ollut hieman ongelmia sopia yhteisiä aikatauluja viíme viikkoina, mutta yhteyksissä ollaan oltu koko ajan netin ja puhelimen välityksellä. Sen lisäksi Joonas kävi kokeilemassa mun spinningtuntia ja venyttelyä Fressi Clubhousella vuosaaressa ja tuntui tykkäävän kovasti. Mulla ei ole enää tälle keväälle vakkaritunteja Fressi-keskuksissa, mutta kesälukkarissa olen ainakin mukana Tikkurilassa. Lisäksi ohjaan toki ihan normaalisti pt-asiakkaita läpi kesän Malmilla. Kesälläkin voi aloittaa kuntoprojektin, vink vink 😉 !

/srv/www/fitfashion wordpress/releases/20150428115732/app/wp content/uploads/sites/14/2015/04/Vappupallot 1 Of 1
Meillä oli tänään duunissa JM Sykkeellä kunnon vappumeiningit! Oli aika näky, kun tulin sisään ja katto oli täynnä palloja 🙂 ! Pallot menevät Lastenklinikalle lasten syöpäosastolle.

Seuraavassa Mies 2.0 jaksossa on muuten aiheena First Beat hyvinvointimittaus, joka tehtiin Joonakselle tämän projektin alussa. First Beat on suomalainen innovaatio, eli rintaan kiinnitettävä pieni laite, joka mittaa palautumisen sykevälivaihtelusta. Sympaattinen ja parasympaattinen hermostomme reagoi kaikkeen stressiin, halusimme tai emme. Alunperin mittausta on käytetty lähinnä urheilijoilla, mutta nykyään se on laajasti käytössä ihan ns. taviskuluttajillakin. Suosittelen mittausta aina, jos asiakkaalla on kovasti stressiä, uniongelmia tai hän muuten kokee palautuvansa huonosti. First Beat kertoo hyvää infoa nimenomaan yöajan palautumisesta, eli mitä unen aikana tapahtuu. Uni on se hetki, jolloin kroppa pääsee nollaaman koneiston ja silloin meidän täytysi ladata koko kroppaa uuteen päivään.  Voi kuitenkin käydä niin, että kun stressihormonit ovat koko ajan tapissa, jää ns. kaasu päälle, eli kroppa saattaa myös yöaikana olla kuluttavassa tilassa (näkyy mittauksessa punaisena käyränä).

firstbeat3 (1 of 1)Teen First Beat mittauksia täällä Helsingissä ja hintoja voi kysellä multa sähköpostilla [email protected] Mittaus kestää n.4-5 päivää ja anturi on todella huomaamaton ja sen kanssa voi elää ja urheilla aivan normaalisti. Mittauksesta on selvinnyt asiakkaiden kanssa todella yllättäviäkin asioita ja palautuminen on meidän elämässämme aivan huipputärkeä asia; Ei siis pelkästään se, miten palaudut fyysisestä rasituksesta vaan testi kertoo myös sen, kuinka paljon henkinen stressi kuluttaa elimistöäsi ja liikutko oikean määrän suhteutettuna muuhun kuormaan. Joskus kova liikunta on voi pahentaa vain tilannetta ja termit kuten ”burn out” ja ”ylikunto” tuskin ovat kellekään outoja… Niin pitkälle ei kuitenkaan missään nimessä kannata mennä, vaan muuttaa elintapojaan jo kauan ennen sitä!

Oma mittaustulokseni alkukeväältä…

Jos First Beat mittaus kiinnostaa, niin ota ihmeessä yhteyttä ja katsotaan miten palaudut ja ovatko liikuntatottumukset sopivassa suhteessa lepoon.
TÄÄLLÄ kuitenkin uusin jakso Mies 2.0 nettisarjasta, olkaa hyvät (en jostain syystä saa videota upotettua tähän postaukseen suoraan)! 🙂

fityoutoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta