Miksi aloin kirjoittamaan blogia?

Muuten vain. Täysin huvin vuoksi. Pidän kirjoittamisesta. Muutama ihminen on kuitenkin ollut sitä mieltä, että blogin kirjoittaminen on vain kiinnostavien ihmisten etuoikeus. Minä en kai ole erityisen kiinnostava. Kuitenkin esimerkiksi jonkun julkkiksen elämä voi olla niin jännittävää, että hän voi kirjoittaa blogia ja on ansainnut muiden ”tirkistelyn” omaan elämäänsä. Tavallinen ihminen, jonka elämässä ei ole minkäänlaista viihdearvoa älkööt vaivautuko.
Myös facebook on mielenkiintoinen ilmio. Mitenkähän ennen on osattu edes elää ilman sitä…Miksi jotkut päivittävät statustaan kerran vuodessa, jotkut kerran kuukaudessa, jotkut kerran päivässä, tai kerran tunnissa? Onko se merkki siitä jos et koskaan päivitä statustasi, että sinulla ei ole elämää? Elämässäsi ei ole mitään, mikä saattaisi kiinnostaa muita. Olet jopa tylsä. Miksi jotakuta kiinnostaisi lukea ”istuu pöntöllä”. Nykyään mummonkin on oltava facessa. Muista päivittää ennen kuin pappi heittää mullat arkulle.
”Minulla on ainakin elämässä parempaa ja tärkeämpää tekemistä kuin päivittää joka päivä statusta”.  Ja miksi verenpaineesi nousi heti kun kerroit asiasta? Onko silläkään loppujen lopuksi mitään väliä. Minusta joku voi päivitellä statustaankin ihan vaikka minuutin välein. En tuomitse häntä heti addiktoituneeksi, joka kaipaa pikaisesti elämäänsä joitakin sisältöä. Ylipäätään ihmisten tuomitseminen on aika ala-arvoista.
Myös tämä timeline-päivitys herätti näköjään ihmisissä aika vahvoja pelkotiloja. Inboxissa ex-pomolle lähetetyt alastonkuvat ovatkin yhtäkkiä kaikkien nähtävillä…o-ou. Kannattiko niitä sittenkään laittaa nettiin.. Älkää ystäväni kuitenkaan minusta huolestuko, minä en jaksa lukea mitä teitte 12.3.2007.
 
Toinen kysymys joka on myös mielenkiintoinen liittyen faceen; Oletko tylsä ihminen jos sinulla ei ole kavereita facebookissa?
Oletko vain nolo ihminen, jos sinulla on yli 1000 kaveria, koska pyydät joka ikistä, jota olet koskaan tervehtinyt?
Oletko parka jos ainoastaan äitisi kommentoi statuksiasi?
Oletko nyt ihan **tun outo ihminen jos et ole edes koskaan liittynyt facebookkiin?
Kaikki tämä ansaitsee hiukan syvempää pohdiskelua, hetken. Vaikka monet väittävät kovaan ääneen, että heille on ihan sama, mitä netissä tapahtuu, niin silti he ovat kuitenkin sen verran kiinnostuneita, että loggautuvat sisään säännöllisesti. Jopa bussissa. Jopa pöntöllä istuessaan.
 Itse ainakin seuraan facesta säännöllisesti aika monen ihmisen elämän tapahtumia. Kommentoin ja tykkäilen. Olen salaa kiinnostunut joidenkin sellaisten elämästä, jotka eivät sitä tiedä. Seuraan myös muutamia blogeja lähes päivittäin, ne ovat mielestäni viihdyttävää luettavaa ja niissä puhutaan minusta kiinnostavista aihealueista, yleensä urheilusta ja sen sellaisesta. Tylsien ihmisten tylsiä blogeja en tietenkään jaksa lukea. Enkä esimerkiksi niitä, joissa juuri 19v täyttänyt muotifriikki kertoo päivän asukokonaisuudestaan. Silti näilläkin blogeilla voi olla tuhansia lukijoita.
 

Tätäkin blogia on luettu jo yli 800 kertaa. Määrä tuntuu aivan älyttömältä, koska ajattelin, että ehkä vain muutama ihminen vaivautuisi päivittäin.. Mutta onko sillä sitten mitään väliä onko lukioita 10 vai 1000. Jos joku läheiseni, tuttuni tai kaverini haluaa lueskella näitä juttuja ja on kiinnostunut tästä kisaprojektista, niin tuntuuhan se tosi kivalle. Jos joku ajattelee ”Voi *&%¤# miten turha ämmä, lopeta jo”, niin sekin on ihan mukava juttu. 

fityoutoo

2 vastausta artikkeliin “Miksi aloin kirjoittamaan blogia?”

  1. HÖH! Tää ei anna jakaa linkkiä naamakirjaan!! Mun mielestä kaikkien mun kurssikavereiden pitäis kirjottaa blogia, näkis silleen päällisin puolin kuulumiset ihan just sillon kun ehtii lukea ;)T:Missu

  2. No mä oon kans ihmetellyt miksei anna lisätä! Herjaa vaan tota timelineä koko ajan… Outoa. Totta se onkin, että tätä kautta pysyis paljon paremmin kärryillä mitä kenenkin elämässä tapahtuu…mäkin kun oon niin hiton hyvä soittelemaan ihmisille! Mut nainen, laita se 14.4 kalenteriis, ne mun kisat on turun konserttitalolle ja A messiin myös!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta