Mitä kuuluu asiakkalleeni Kristalle?

Musitatteko, kun kerroin teille blogissani PT-asiakkaastani Kristasta?

Krista

Nyt ollaan 6kk projektin puolessa välissä, eli viime torstaina meillä oli vuorossa  se kaikkien tuntema ”välipunnitus”, sekä kuntotestin uusiminen. Sen lisäksi Krista teki polkupyöräergometritestin, koska hän oli kiinnostunut tietämään oman hapenottokykynsä. Kristahan harrastaa vpk-toimintaa ja hänen tavoitteenaan on suorittaa hälytystoimintaan vaadittava kuntotesti. Kuntotestin vaatimuksista voitte lukea täältä!

Aloitimme InBody-kehonkoostumusmittauksella työpaikallani JM-Sykkeen tiloissa ja sen tulos oli erinomainen; Kuten tuosta kuvasta huomaatte, niin rasvaa on lähtenyt lähes neljä kiloa tämän kolmen kuukauden aikana! Lisäksi lihasmassa on kasvanut ja varmasti tiedätte, että naisella lihasmassan saaminen on todella kiven alla; Puoli kiloa kuukaudessakin on jo aivan äärimmäistä. Kristan lihastalkoiden tulosta ei siis yhtään voida pitää huonona saavutuksena! Kiinnittäkää myös huomiota viskeraalisen, eli sisäelimiä ympäröivän rasvan vähentymiseen, upeaa!

inbody2701
Ensimäinen InBody 27.1

 

inbody0904_2
Puolivälin InBodyn 9.4

Seuraavana oli vuorossa pp-ergo, joka on siis epäsuora hapenottokykytesti ja sehän meni aivan putkeen! Tulos oli asteikolla ”hyvin hyvä” eikä todellakaan jäänyt paljon erinomaisesta! Ergo kertoo MET-luvun (metabolinen ekvivalentti), joka kertoo rasituksen aiheuttaman eron energiakulutukseen verrattuna lepotasoon. Tulos ilmaistaan kahtena eri lukuna; Painoon suhteutettu hapenottokyky(ml/kg/min), sekä absoluuttinen hapenottokyky(l/min). Jos henkilöllä on hieman tai reippammin liikakiloja, niin silloin tuo absoluuttinen tulos on parempi. Eli toisinsanoen tässäkin pienellä painonpudotuksella saataisiin myös painoon suhteutettu tulos hilattua erinomaiselle tasolle, koska kevyemmän massan liikuttelu vaatii vähemmän työtä!20150409_112716

ppergo_tulosTuo polkupyöräergo on rankka testi, vaikka siinä ei vedetäkään testattavaa aivan tappiin, kuin vaikka juoksumaton kynnystestissä. Olen itse suorittanut joskus tuon testin juoksumatolla ja noutaja siinä tulee väkisinkin lopussa. Polkupyöräergo on siinä mielessä käyttäjäystävällisempi, ettei siinä tarvitse vetää itseään aivan piippuun, vaan ohjelma ottaa laskennallisesti maksimisykkeen.
Tämän jälkeen läksimme vielä Malmin Eastbodylle tekemään lihaskuntotestin! Testi ei siis tällä kertaa ollut aivan 100% verrattavissa ensimäiseen kertaan, koska torstain lihaskuntotestin tekohetkellä Kristalla oli jo ollut kova rasitus alla. Silti häne kahdessa liikkeessä kolmesta pystyi parantamaan omaa tulostaan, eli olin todella tyytyväinen hänen tsemppaamisestaan! Tässä tulokset:
– Jalkaprässi 100kg  30kpl (19.1) / 40kpl (9.1)
– Leuanveto kuminauhalla 10kpl (19.1) / 14kpl (9.1)
– Burbee (1min aikaa)  20kpl (19.1) / 18kpl(9.1)

testin_jälkeen
Still alive, testit takana!

 

Testit ovat usein valmennettavan mielestä motivoivia, koska niistä nähdään ihan konkreettisesti onko edistystä tullut jollain tietyllä osa-alueella. Ihan niinkuin laihduttaessa kannattaa ottaa joka viikko mitat mittanauhalla esim vyötäröstä, koska kadotetut sentit konkretisoituvat. Tähän muuten pieni vinkki vitonen; Kannattaa pitää mittauspäivänä perjantaita! Yleensä viikonlopun jäljiltä syömistottumukset ovat saattaneet poiketa normaalista ja kropassa saattaa olla ylimääräistä hiilariturvotusta…

Mutta kaikenkaikkiaan täytyy sanoa, että olen kyllä todella ylpeä Kristan toiminnasta tähän mennessä! Tällainen tulos on tullut, vaikka hän ei todellakaan noudata mitään kisadieettiä eikä aamuaerobisia esimerkiksi ole ollenkaan ohjelmassa. Toki Kristan puutarhurin työ on fyysistä, eli hän saa surutta syödä myös aika korkeilla kaloreilla. Hän tarvitsee energiaa vielä työpäivän jälkeen vielä perheen kanssa ja salilla!
Mutta kuten olen noin 10000 kertaa aikaisemmin sanonut, niin tuloksia voi tulla myös ilman grammavaakaa ja nälän näkemistä 😉 . Ja vielähän tässä ehtii kiristellä kesääkin kohden oikein mainiosti…

avoimet_ovet
Osaatteko lukea väärinpäin???

 

Mitäs olette mieltä Kristan tuloksista ja edistyksestä? 
Oletteko muuten kokeilleet polkupyöräergoa ja milaiset tulokset saitte itse?

fityoutoo

2 vastausta artikkeliin “Mitä kuuluu asiakkalleeni Kristalle?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta