Mitä on MSM ja kelle se sopii?

Sain kysymyksen eräältä asiakkaaltani, että tekisinkö postauksen MSM:stä. Monelle varmaan aivan tuttu kirjainyhdistelmä, mutta silti mielestäni aika aliarvostettu lisäravinne!

solgar_msm2 (1 of 1)-001

No mitä se MSM sitten on???

MSM on orgaaninen rikki, jota esiintyy meidän kehossa luontaisesti. MSM:stä käytetään myös nimitystä ravintorikki, jota solut käyttävät hyväksi aineenvaihdunnassa. MSM on apuna useissa kehon toiminnoista luonnostaan ja lisättynä annoksena siitä voi olla apua esimerkiksi allergian ja astman ehkäisyssä, nivelongelmissa sekä lihasjumeissa- ja krampeissa. Itse otin MSM:n aikoinaan käyttöön ihoni takia (moni varmaan muistaa mun taistelun atopian kanssa) ja tänä keväänä mulla onkin ollut erittäin vähän ongelmia enää ihon kanssa (pl.käsien kuivuus, mutta siitä kärsin varmaan aina ja ikuisesti). Toki olen lisännyt ruokavalioon muutakin, jolla on sitten voinut olla merkitystä ihon kunnon paranemisessa. Monen tekijän summa siis!

MSM:ää saa myös jonkin verran ruoasta, eli etenkin lihasta, kanasta, kalasta ja maidosta. Rikki kuitenkin tuhoutuu kun ruokaa kuumennetaan. Korkein pitoisuus on muuten äidinmaidossa! Nykyinen ruoan tehotuotanko vähentää kuitenkin niin vitamiini- kuin rikkipitoisuuksiakin ruoasta.
Kun kiinnostuin itse MSM:stä jo oikeastaan vuosia sitten, oli tarjolla ainoastaan jauhmaisia tuotteita, eli valkoista kidemäistä, sokerin näköistä jauhetta, jonka maku on veteensekoitettuna….hmm… Ei niinkään hapan, mutta jotenkin äitelä. Koitin sekoittaa jauhetta myös smoohtieen, mutta kun tietää, että sitä siellä on, niin se maistui varmaan siksi läpi niin hyvin. Myös sitruunavettä kokeilin (MSM:n kanssa suositellaan aina C-vitamiinia imeytymisen takia), mutta silti en jostain syystä saanut lasillista alas.

solgar_msm (1 of 1)

Kokeilin sitten lopulta Solgarin MSM tabletteja ja ne ovat menneet alas ilman ongelmia! Yhdessä tabletissa on 1000mg MSM:ää ja sillä määrällä voi hyvin aloittaa käytön. Tabletti on isohko, samankokoinen kun magnesium-tabletti, mutta ainakin itselläni tabletti oli vain niin paljon helpompi vaihtoehto kuin tuo jauhe, koska ei maistu miltään….
MSM:ää saa esimerkiksi luontaistuotekaupoista ja on myös valmisteita, joissa on C-vitamiini samassa. Myös näitä Solgarin tabletteja saa esimerkiksi Life-ketjun liikkeistä!

Suosittelen MSM:ää lämpimästi kaikille, joilla on nivelkipuja (ehdoton!!), lihasarkuutta tai allergioita. Tiedän myös, että kaverini antoi MSM:ää nivelongelmista kärsivälle koiralleen ja siitä oli kovasti apua – tätä nyt en tietenkään voi suositella kun en ole mikään koirien nivelasiantuntija 😀 . Kyseessä on turvallinen tuote ja onhan kyseessä aivan luonnollinen aine meidän kehossamme. Haittavaikutuksia ei ole todettu suuremmissakaan annoksissa. Kannattaa toki lukea käytön rajoitukset ja tutustua lisäravinteeseen, ennen kuin aloittaa mitään uutta valmistetta!
Raskaana oleville tai imettäville MSM:ää ei suositella, joten se on itsellänikin nyt tauolla. Imetyksen jälkeen otan varmasti MSM:n takaisin ruokavalioon!

Lisää infoa tuotteesta saat Tohtori Tolosen sivuilta.
Oletteko kokeilleet koskaan MSM:ää ja jos kyllä niin mistä syystä?

fityoutoo

18 vastausta artikkeliin “Mitä on MSM ja kelle se sopii?”

 1. Itse aloitin kokeilemaan MSM:ää n. 1kk sitten ihoni takia. Oon sen kanssa taistellut jo useamman vuoden, paremmin ja huonommin tuloksin. 😀 Nyt on jo kuukaudessa näkynyt kasvojen ihossa vaikutusta kun punoitus on vähentynyt, samaten finnit. Ensimmäisen parin viikon aikana kyllä ensin naama räjähti käsiin ja mulla ei varmaan ikinä oo ollut niin paljon finnejä yms. naamassa.

  Mä käytän jauhemaista versiota ja maku on kyllä aika yököttävä. 😀 Tosin nyt sekin on alkanut tasoittumaan ja en enää yökkäile kun juon veteni.

  • MSM saattaa aiheuttaa elimistössä puhdistusreaktion, jonka takia sun naamakin on varmaan kukkinut! Mä en vaan sitä saa alas pelkän veden kanssa…

 2. Okei! Oon paljon miettiny että mitä tää aine käytännössä on kun kaupassa olen sitä tuijotellut. En tiennytkään että siitä voisi olla apua atopiaan ja allergian! Olen koko kevään kärsinyt kuivasta ihosta ja ihoni on ollut pahempi kun useaan vuoteen. Lisäksi olen monta vuotta kärsinyt mysteerisestä allergiasta joka tulee kun sitä huvittaa eikä testeissä ole löytynyt mitään joten voisi olla apua siihenkin.

  Pitääpä varmaan heti kävästä ostamassa, tosta vois olla hyötyä. Kiitos!

  • Kokeile ihmeessä MSM:ää! Tuote on kuitenkin aika edullinen ja sillä ei ole mitään sivuvaikutuksia. Joten ainakin yksi pussi/purkki kannattanee testata!

 3. Kyllä se koiralleki hyväksi on 🙂 Juuri kuukausi sitten itekki kuulin että eräs tuttu sitä koirilleen antaa mutta en sit sen tarkemmin tiedä onko se just samaa ku mitä itekki esim. syön.

  Olen itse siis kokeillu, mutta se jäi sitten kokonaan ja nyt kyllä pitäs ottaa asiaksi alottaa uudestaan!

  • Joo ilmeisesti tää on koirille ja hevosille myös hyväksi havaittu tuote! Varmaan edullisempaa, jos ostaa sitä jostain eläintukusta – varmaan ihan samaa ainetta muuten :D.

 4. Mä käytän Cocovin OptiMSM:ää ja ei se kyllä pahasti maistu 😀 Toki aina kun aloittaa kuurin niin pari ekaa kertaa vähän yököttää, mutta jotenkin siinä vaan käy aina niin, ettei se vaan enää maistu kohta millekään. Mä käytän MSM:ää hiusten ja nivelten hyvinvointiin. Mä olen kyllä lukenut, että isoina annoksina ja jatkuvassa käytössä MSM vähentää elimistön molybdeenin (http://fi.wikipedia.org/wiki/Molybdeeni) määrää ja siksi pitäisi ottaa pidemmillä MSM kuureilla tai määrillä käyttöön myös molybdeenilisä. Itse en ole kokeillut molybdeeniä vielä, mutta toistaiseksi MSM-kuurit on olleet parin kuukauden mittaisia ja käytän alle 1 tl/vrk.

  • Mulle ei ole sattunut vastaan tuo molybdeenijuttu. Varmasti riippuu tosiaan, et millaisia pitoisuuksia käyttää. Mutta toisaalta ihan hyvin voi ottaa vain kausittain, jolloin tuo molybdeenilisä lienee turha. Tosin en ole mikään asiantuntija tässä asiassa niin en voi tietenkään 100% sanoa :).

  • Muakin harmittaa, kun kotona taitaa olla peräti kaksi pussia jauhemaista versiota. Jostain syystä maku on vaan niin järkyttävä, etten saa sitä alas, kuin pienen kulauksen. Ja mäkin juon ja syön melkein kaikkea 😀 !

 5. Mä en kertakaikkiaan pääse yli siitä päänsärystä mikä tulee kun msm:n käytön aloittaa! Tuleeko muillekin, kauanko se voi kestää ja onko vinkkiä millä se yli pääsisi?

 6. Hevosillahan tuota MSM:ää käytetään melko paljonkin nykyään. Toiset tuntuvat huomaavan selvän eron hevosessaan, toiset eivät. Toki moni käyttää myös ennaltaehkäisevässä mielessä 🙂

  • Mä muistelenkin, että joku hevosalan ihminen joskus facebookissa vinkkasi, että MSM:ää saa edullisesti hevostarvikeliikkeistä. Lieneeköhän kyseessä sama tavara…?

 7. Apua!! Miksi ei saa käyttää imetyksen aikana? Mä oon nyt pari pussia käyttänyt ja imetän.. En silloin löytänyt mitään infoa asiasta 🙁 voihan :/

  • No se info mitä itse olen löytänyt oli se, että koska MSM voi aiheuttaa kehossa puhdistusreaktion, niin tämä ei olisi ainakaan sikiölle odotusaikana suositeltavaa. Ja varmaan sitten ns. jäteaineet voivat erittyä maitoon. Toisaalta, jos olet käyttänyt jo pidempään niin voisiko vaaraa olla vielä silloinkin?

 8. Heippa! Käytätkö mitään ehkäisyvalmisteita samaan aikaan kun käytät MSM:ää? Olen yrittänyt etsiä tietoa, kun itse käytän pillereitä, että vaikuttaako ehkäisyn tasoon tai muuhun, mutta en ole saanut tietoa.

  • Hmm, kysymys johon en kyllä tiedä vastausta! En ole kyllä koskaan kuullut, että vaikuttaisi ehkäisytehoon :O …??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta