Mitä ”saa” 2000:lla kalorilla?

Aloitin eilen mun ryhmäliikuntatunnit taas pienen tauon jälkeen oikein ryminällä! Keväällä mulla oli vain muutama vakkaritunti viikossa ja tein sijaistuksia helmikuun jälkeen vähän. Olin alkuraskaudesta tosi väsynyt ja muutenkaan eivät sitten sijaistukset sopineet kalenteriin. Otin kuitenkin kesälle vakkaritunnit, koska liikunta-alalla kesä on aina vähän taloudellisesti epävakaata aikaa ja on pelattava varman päälle! Stressasin etukäteen, miten asiakkaita riittää kesäksi, mutta onneksi mun huolenaihe oli turha ja aloitin toukokuussa jopa neljän uuden motivoituneen, elämänmuutosta halajavan asiakkaan kanssa!
Jos olet pyöritellyt mielessäsi yhteydenottoa, niin muistutan, että syksyllä en ota enää uusia asiakkaita, joten nyt on viimeiset hetket sille 🙂 . Toki teen myös yksittäisiä salikertoja ja pelkkiä saliohjelmia + ohjauksia. Viimeiset nettivalmennukset alkavat pyörimään syyskuun alussa!

kristajama (1 of 1)
Tänään oli mun ja Kristan viimeinen tapaaminen. 6kk:ssa Krista pudotti rasvaprosenttiaan 7% – siis ottaen huomioon, että hän oli jo lähtötilanteessa normaalipainoinen!! Muutenkin likka sai huikeita tuloksia ja kova työ todella palkittiin!

Eilen tosiaan vetäisin kevyen kolmen jumpan (spinning, kahvakuula ja vatsapeppu) putken ja siihen päälle pyöräilin Tikkurilan Fressille ja sieltä kotiin eli yhteensä 12km. Vaikka kroppani on tottunut rankkaankin liikuntaan, niin vielä aamulla herätessä kroppa oli toooosi tukkoisen tuntuinen ja huomaan, että tollainen megatreeni sekoitti hetkeksi systeemin. Rullailu auttoi hieman ja asiakkaiden kanssa venyttely. Kuten varmasti tiedätte, niin eihän noin monen jumpan vetäminen putkeen ole mitenkään järkevää, eikä edes ”vain” kahden rankan tunnin! Ryhmäliikuntaohjaajalla tilanne on tietysti erilainen kun kyseessä on työ ja myös keho tottuu kuormitukseen. Vaara vaanii tässä ammatissa kuitenkin jos ahnehtii liikaa. Ikävä kyllä monenlaiset niveltulehdukset ja flunssakierteet ovat meidän ammatissa normaaleja, koska työkseen liikkuminen on ammattiurheilun tapaan kaikkea muuta kuin terveellistä pidemmän päälle! Ihminen on luotu liikkumaan, mutta ei pomppimaan ja pumppaamaan tuntikaupalla päivittäin! Mietin aina, kuinka sellaiset ohjaajat jaksavat, jotka vetävät esimerkiksi 20h/vko jumppaa. Vaikka siellä olisi välissä kevyempiäkin tunteja, niin silti rasitus on kropalle hirvittävä!

jumppaselfie (1 of 1)
Ihan hirveä jumppaselfie…Luojan kiitos kuva ei paljasta mun naaaman oikeaa väriä, joka oli tulipunainen! Jossain välissä se mun ainatäydellinen ”salimeikki” ja miljonääriäitikiharat vaan hävisivät :D…

Katsoin kotona sykemittarista kuinka paljon olin kuluttanut siitä hetkestä, kun olin lähtenyt kotoa siihen hetkeen kun palasin kotiovelle. Mittari näyttä 2040 kcal, joka voi olla normaalikokoiselle naiselle koko päivän kalorinsaanti. Ei siis kovin yllättävää, että olin kotona taas ihana tyttöystävä; Väsynyt ja erittäin nälkäinen 😀 !
Myönnän, että etenkin ennen usein ”ostin” itselleni herkkuja liikunnalla ja tiedän, että varmasti moni teistä lukijoista tunnistaa saman ongelman; Etenkin kovan treenin jälkeen nälkäisenä sallii itselleen epäterveellistä ruokaa herkemmin ja ”kyllä noin kovan treenin jälkeen voi syödä vielä pienen pussin karkkia ja juoda vähän limua”. Joskus tilanne voi olla niin vinksallaan, että aina kun liikut, niin sen jälkeen on aika herkkujen. Vaikka liikkuvan ihmisen ruokavalio joustaakin enemmän, niin jos treenaa kaksi kertaa viikossa ja syö molempien kertojen jälkeen big mac aterian, niin ainakaan liikunta ei kovin hyvin auta painonhallinnassa 😀 !
Usein hyväkuntoiset ja hyväkuntoisen näköiset ihmiset julistavat, kuinka he syövät kuin hevoset, mutta vaikka ruokaa olisi määrällisesti paljon, niin se on kuitenkin suht kevyttä ja laadukasta. Ei todellakaan mitään rasva-hiilarimättöä!

Liikunnan osuutta usein vähän liioitellaan ja samalla vähätellään ruokien kalorimääriä. Liikunnalla on tietysti monta muutakin tehtävää kuin kuluttaa energiaa, mutta liikuntaa tukeva terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on tosi tärkeää jos haluat kehittyä – olipa tavoitteena sitten parantaa juoksukestävyyttä tai vaikka saada jalkaprässissä 200kg rikki. On todellakin väliä mitä syöt ennen ja jälkeen treenin ainakin silloin, jos haluat saada treenistä mahdollisimman suuren hyödyn! Onneksi monen kohdalla säännöllinen liikunta myös lisää motivaatiota syödä tervellisemmin, mutta ei aina. Liikunta voi olla myös hyvä tekosyy mässäillä!

ribs (1 of 1)
Tänään tehtiin hottiskokki Tomi Björckin ohjeilla ribsejä… Hyviä olivat, mutta ribsien liha on hieman liihan rasvaista mun makuun!

Kun poljin töistä eilen kotiin, niin mietin samalla aikani kuluksi, että mitäkähän kaikkea voisin kotona vetää, jotta saisin imuroitua itseeni sen ”menettämäni” reilun 2000kcal..?  Siis en tietenkään tosissäni tätä asiaa pohtinut, vaan lähinnä silkasta mielenkiinnosta…
Eipä muuta kuin kalorilaskuri kotona kauniiseen käteen ja tässä muutamia esimerkkejä:

2000kcal tulee täyteen kun syön yhdellä aterialla:
– Big mac ateria + sunday-jäätelö + 200g irttareita = 2065kcal
– Kebab-sipuli-peppronipizza + 0,5L cocis + levy (200g) fazerin sinistä = 2061kcal
– Ben & Jerry’s Beanutbuttercup-jäätelöpurkki + 120g jugurtticashew = 2027kcal
– Iskender kebab + 0,5L kevytmaito + 10kpl Rainbow suklaakeksi = 2113kcal
– 350g kermaista pekonipastaa + pari viipaletta vehnäpatonkia creme bonjourilla + 0,5L punkkua + 300g täytekakkua = 2012kcal

Ennen kuin joku teistä ehtii kommentoimaan, että kyllä paljon liikkuva voi herkutella. No niin voikin, mutta pointti ei olekaan se. Tämän postauksen tehtävä ei ole nipottaa herkuttelusta, vaan osoittaa, kuinka jumalattoman jumppaurakan joutuu vetämään ”normaalista” lauantai-illan herkkusetistä! Ehkä kerran viikossa ylimääräinen 2000kcal päivässä ei ole katastrofi, mutta joka kerta liikunnan jälkeen ei kannata suunnata autokaistalle!
Mutta kertokaas te, mikäs noista seteistä laitetaan 😉 ??

fityoutoo

8 vastausta artikkeliin “Mitä ”saa” 2000:lla kalorilla?”

 1. Järkytyin kuinka helposti noi tulee täyteen. Mä oon täl hetkel herkuttomal 3 kk. 😀 just sen takii, et me herkuteltii melkee joka ilta poikaystävän kaa ne reilut 300 g karkkia plus ”pikku jätskit” päälle. Limpparii, alkoholii ja roskaruokaa syön silloin tällöin, koska ne ei ole mun todellisia ongelmia. Viime viikonloppuna join – sitä ennen viime kerta oli vappuna. Mut oloki oli ihan hirvee sen juomisen jälkeen ja varsinkin sen krapulapäivän jälkeisten syömisten jälkeen, eka kamujen kaa kiinalaiseen buffettiin, jossa tuli otettuu useampi kierros. Sen jälkeen poikaystävän kanssa leffaan, namit ja popparit jäi hyllylle, mut himaan mentiin just sen mäkkärin kautta. 😀 varmaan paukku kalorit ihan hyvin, kun miettii niitä juomisiikin.. 😮 🙂

  • Joo, aika usein asian tiedostaa vasta, kun esim itse täyttää ruokapäiväkirjaa ja laskee kalorit. Toki ihminen tarvitsee energiaa, mutta on tärkeintä mistä ne kalorit tulee!
   Alkoholistakin tulee tosi helposti kaloreita, etenkin makeista coktaileista ja likööreistä. Toki itsekin juon kohtuudella joskus (paitsi nyt, yllätys) mutta jos esim joka viikonloppu kekkeröi, niin helposti paukkuu tosiaan viikonlopun potit huolella 😀 !

  • Mun on pakko myöntää, että irttarit on paheeni. Niitä tulee helposti ahnehdittua, mutta en jaksa paljon kerralla. Sit se pussi jää kaappiin…mutta ei se siellä kyllä seuraavaan viikonloppuun säily :/ !

 2. Benjerry jäätelö ja jogurtticashewt!! Nam 😀 mutta huhhuh kuinka paljon ”tyhjiä” kaloreita… taidan jatkossakin nauttia jäätelöni satunnaisesti pieninä annoksina 😉 ja ennemminkin täyttää liikunnan aiheuttaman energiavajeen oikealla, terveellisellä ja ravitsevalla ruoalla 🙂

  • Ben & Jerry’s purkki on vähän hämäävä, koska ”eihän se niin iso ole”. Jäde on kuitekin tosi paljon tuhdimpaa, kuin esim joku Valion litran perus vanilja tai mansikka, kun niissä on kaikenmaailman chunkyt ja kastikkeet ja strösselit ja suklaapalat….

 3. Oi, mä luulin että sä postaat oikeasti mitä kaikkea saa syödä 2000 kcal/pvä jos syö oikein kunnolla? Koska siihenhän saa syödä todella hyvin. Mut sithän tää oliki tämmönen mättöpostaus 😀

 4. Huh, miten uskomattomat kalorimäärät tuollainen ”pieni överiherkuttelu” voikaan sisältää! Käsittämätöntä 😀 Eihän tuollainen nyt tietenkään silloin tällöin kiskaistuna herkkuateriana maailmaa kaada, mutta kyllä alkaa varmasti näkymään ja ennen kaikkea tuntumaan olossa, jos samanlaiset läjät vetää useamman kerran viikossa (tai edes kerta viikkoon!)…
  Mulle liikunta toimii lähinnä motivoivana tekijänä eikä salitreenin tai lenkin jälkeen tulis mieleenkään avata suklaalevyä tai syödä kerrosateriaa. Ajatuskin tekee oikeastaan lähinnä pahaa ja onneks näin päin! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta