Miten luoda menestyvä fitnessblogi?

Capture

Halusin kirjoittaa postauksen bloggaamisesta ja siitä, mitä asioita itse koen tärkeänä laadukkaan blogin ylläpitämisessä. Pohdin myös, mitkä asiat ovat (ehkä, en tiedä) tehneet omasta blogistani sellaisen, että sitä aika moni jaksaa lueskella!
Toivoisin myös teiltä kommentteja siitä, miksi luette jotakin blogia, mikä on suosikkiblogissasi niin mielenkiintoista, mikä teitä ärsyttää blogeissa tai miksi ette välttämättä palaa enää ensilukaisun jälkeen joihinkin blogeihin?
Kommenteistanne hyötyy varmasti myös moni sellainen, joka vasta harkitsee blogin perustamista ja toki itsekkin kuulen mielläni palautetta 🙂 ! 

Blogin nimi

Blogin nimen keksiminen on yllättävän kinkkinen homma! Kannattaa harkita nimea tarkkaan ennen bloggauksen aloittamista; Sitten kun olet kirjoittanut jo useamman vuoden blogiasi ja siitä tulee mahdollisesti suosittukin, niin nimen vaihtaminen ei ole välttämättä kovin järkevää; Blogisi nimi on jo iskostunut ihmisten ja mahdollisten yhteistyökumppaneiden mieliin ja sen muuttaminen jälkikäteen voi olla epäedullinen juttu blogille.
Jos minun pitäisi nyt keksiä blogilleni hyvä ja iskevä nimi, niin en liittäisi siihen enää sanaa ”fit”.
Sanat ”fit ja ”fitness” rupeavat olemaan blogin nimissä jo aika tuhat kertaa nähty juttu, eivätkä sellaiset nimet kovin hyvin jää enää ihmisten mieliin. Nimen kannattaa myös olla jollain tavalla mieleenpainuva; Tulee monesti tilanteita, että kerron jollekin puolitutulle tai tuntemattomalle blogini nimen. Jääkö se mieleen? Joutuuko ihminen miettimään kauan, että mikäs hitto sen blogin nimi oli…? Tätäkään en miettinyt itse tarpeeksi – tosin aloittaessani bloggaamisen en mitenkään voinut uskoa, että siitä tulisi näinkin suosittu. Englanninkielinen nimi on hieman hankala ehkä ääntää – ainakaan älykkään kuuloisesti 😀 ! Yleensä sanon vain junttimaisesti ”fit juu tuu-blogi” ilman, että koitan kuulostaa smoukahontakselta.

face_banneri2

Sisältö

Postatako päivän kuulumisia, pelkkiä treenipostaukasia, mielipidejuttuja vai kaikkia? Itse sanoisin että sopivasti kaikkia! Tai ainakin itse tykkään postata vähän sitä sun tätä.
Jotenkin itsestäni tuntuisi hassulta kirjoittaa päivä toisensa jälkeen pelkkiä kuulumisia. Blogin aiheilla täytyy myös olla ns.syvyyttä, eli en ainakaan itse jaksa lueskella pelkästään ”tänään oli jalkapäivä ja sit söin salaatin”-tyyppisiä juttuja.
On tietenkin jokaisen oma asia, miten paljon haluaa raottaa yksityisyytensä verhoa, mutta jos ei anna mitään itsestään ja ”sydämestään” ihmisille, jää helposti nobodyksi. Siis bloggaajaksi, joka ei jää mitenkään ihmisten mieliin eikä blogiin luultavasti palata! Kuten varmaan jokainen ymmärtää, niin suosittu bloggaaja on kiinnostava ihminen; Ei vain hajuton ja mauton persoona ilman mitään omaperäistä sanottavaa.
Kannattaa myös kiinnittää huomiota kirjoitusasuun, kielioppiin ja ”omaan tyyliin” kirjoittaa. Joskus murteella kirjoitettu blogi voi olla tosi omaperäinen, mutta sitten kannattaa pitää se linja koko ajan. Ei kannata myöskään yrittää matkia jonkun muun kirjoitustyyliä.
Niin ja sitten vielä se, että ainakin itselläni teinix-tyyppinen tekstintuotto nostaa karvat pystyyn!!
Et mä oon siit ihan et OMG 🙁 , voix joku niinq 😛 kirjottaa oikeesti noin 😀 ?!?!?!?!?!?!?

Kuvat

Kuvat ovat mielestäni lähes yhtä tärkeässä asemassa blogissa, kuin tekstikin. Toki esim. muotiblogeissa kirjoittajalla ei tarvitsekaan olla juuri sanottavaa, koska lähes kaikki panostus on laadukkaissa kuvissa. Silloin saattaa muutama hassu rivi tekstiä riittää.
On tietysti makuasia, miten paljon kuvia haluaa postauksiinsa laittaa, mutta itse ajattelen, että jokaisessa postauksessa kannattaisi olla ainakin 2-3 kuvaa (eikä käyttää pelkästään vaan jotain tylsiä ilmaiskuvia). Kuvat rytmittää hyvin postausta ja tuovat siihen vähän ulottuvuutta, kuin jos siinä olisi ainoastaan tekstiä. Toki joskus, jos teksti on todella asiapitoista tai postaus on enemmänkin kolumni, ei kuvia välttämättä tarvitse edes olla. Tällaisia postauksia on kyllä aika harvassa.
Mielestäni blogin laatu on nähtävissä aika nopeasti myös kuvien laadusta. Jos haluaa blogilleen lukijoita, kannattaa ehdottomasti panostaa kuviin ja kameraan! Itse pyrin siihen, että en laita suttuisia iPhone kuvia enää postauksiin, koska mielestäni ne näyttävät vähän…no suttuisilta! Hyvässä valossa toki puhelimellakin saa tosi hyviä kuvia ja hyvä kuvaaja ottaa laadukkaan näköisiä kuvia vaikka pokkarilla!
Voi tuntua vähän oudolta ja jopa nololta ottaa itsestään kuvia, mutta siihenkin tottuu 🙂 . Blogi henkilöityy yleensä sen kirjoittajaan aika voimakkaasti ja on vähän tyhmää, jos blogissa ei näy kirjoittajaa ollenkaan kuvien muodossa! Mun mies pyörittelee aina silmiä kun pyydän häntä kuvaamaan mua, mutta pyöritelkööt! Ja otan mä joskus kuvia myös kaukosäätimellä.
Ota paljon kuvia, koska harvoin se hyvä kuva tulee ekalla painalluksella! Kannattaa harjoitella poseeraamaan eri asennoissa, niin huomaa kuvista, missä kuvakulmissa näyttää omaan silmään parhaimmalta. ”Mä en onnistu ikinä kuvissa!” Joo joo, kuultu sata kertaa ja se on harjoituksen puutetta!

IMG_1334

Vaivannäkö

Multa aina kysytään usein, kuinka paljon blogi vie aikaa. Jos haluat lukjoita blogille, eli haluat että se menestyy niin here’s the thing; Ole valmis laittamaan aikaa bloggaukseen!
Itse käytän kirjoittamiseen, kuvien ottamiseen, taustatyöhön yms n. 8-15 tuntia viikossa. Ja olen blogannut tähän asti ihan puhtaasti harrastusmielessä!
Mikään ei ole sitäpaitsi helpompi keino kadottaa lukijoita, kuin postata harvoin! Moni innostuu aluksi blogin pitämisestä, mutta väsyy nopeasti kirjoittamiseen tai ei keksi aiheita. Itselläni on suuri ero lukijamäärissä, jos postaan vaikka joka toinen päivä versus kerran viikossa. Uskoisin, että hiljaiseloa viettäviä blogeja onkin kaikista suomen blogeista enemmän kuin puolet.
Ahkeruus palkitaan muutenkin bloggaamisessa, eli heti alusta alkaen kannattaa panostaa blogin ulkoasuun, sisältöön ja kuviin. Suomessakin on bloggareita, jotka ovat vuodessa tehneet bloggaamisesta itselleen ammatin (tämä toki todennäköisempää, jos kaunis ihminen kirjoittaa lifestyleblogia…).
Itseäni harmittaa, että muutama ihan mielenkiintoinen bloggari postaa niin harvoin. Täällä FF:ssäkin on sellaisia tyyppejä, joiden juttuja lukisin paljon useammin. Kannattaa muuten tehdä blogilleen facebooksivut, jotta lukijat saavat uusimmat postaukset aina facebook streamiin! Itsekkin luen lähes kaikki lemppariblogini facen kautta! Jos et ole muuten vielä tykännyt Fit you too -blogista facesbookissa, niin TEE SE ENSI TILASSA TÄSTÄ!

vatsat

 

Yhteenvetona sanoisin, että näe vaivaa blogisi eteen ja kun olet päättänyt blogisi ”genren” niin pysy siinä. Ainakin jos itse seuraan jotain muotiblogia, niin skippaan yleensä kaikki ”treenasin tänään salilla” postaukset, koska olen kiinnostunut bloggarin tyylistä ja asukuvista. Nykyään tosin on aika muodikasta, että muotibloggarista tulee myös fitnessbloggari :D. Mutta ymmärsit varmaan pointtini.
Ole myös innostava ja inspiroiva! Vältä toisten ihmisten julkista haukkumista ja arvostelua, mutta pidä kuitenkin omista mielipiteistäsi kiinni; Maailmanhalailupostauksiin ja täydellisen elämän hehkuttamiseen kyllästyy aika nopeasti. Jotain särmää täytyy siis olla. 
Ai niin ja tärkein juttu; Älä koita miellyttää kaikkia – se on mahdotonta ja tulet huomaamaan sen. Miellytä kuitenkin vakiolukijoitasi sitäkin enemmän 🙂 !

IMG_1380*Kaikki kunnia ja ylistys näistä kuvista menee huippukuvaajalle Jan Jernmarkille!

 

fityoutoo

5 vastausta artikkeliin “Miten luoda menestyvä fitnessblogi?”

 1. Mää tykään kans, että on paljon kuvia. Mun lempiblogeissa yhteistä on se, että hyvien kuvien joukossa on niitä suttuisempia kännykkäkuviakin, muuten blogi tuntuu liian kaupalliselta vaikkei se sitä olisikaan. Tykkään, että on vähän semmoinen kotikutoinen meininki mukana.

  Niitä blogeja missä käytetään ilmaiskuvia tai varsinkin jos kuvat on pöllitty vaan jostain netistä en jaksa lukee, jotenkin on tärkeää, että kuvat ovat blogin kirjoittajan omia.

  Semmosta tällä kertaa. =)

  • On tietysti ihan täysin makuasia millaisista kuvista tykkää ja tosiaan onhan täällä FF:kin paljon ns.kotoisampia blogeja jotka on kuitenkin hirmu suosittuja!
   Mutta mä oon kans samaa mieltä, eli pelkät hauskat kissakuvat ei jaksa kauaa kiinostaa.

  • Moikka! Tosi kiva että postauksesta oli hyötyä! Kävin sun blogissa ja mielestäni näytti oikein hyvältä! Itse laittaisin kuvat isompana sekä niitä kannattaa hieman käsitellä (esim. picasa on tähän hyvä). Kannattaa harjoitella kuvien valaistusta – tässä olen tosin itsekkin vielä aika amatööri :). Banneri oli tosi kiva ja houkuttelevan näköinen! Toivottavasti uskallat julkaista kuvia myös itsestäsi ja kehityksestäsi :)! Se tekee blogista aina henkilökohtaisemman ja lukijaan no helpompi samaistua. Olen kuitenkin sen ikäinen kirjoittaja, että löydät varmaan paljon saman ikäisiä lukijoita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta