Muista kastella kukat!

Soon moroo!!

Perille päästy, minä, 15kiloa kamaa (vain yksi matkalaukku tosin, erittäin ahtaasti pakattuna!) ja polkupyörä. VR velotti sitten pyörän roudaamisesta ”vain” 9€ per suunta! Onko ahneudella mitään rajaa?
No, pääasia että pääsin perille. Käytiin heti täyttämässä Annan jääkaappi n.kilolla rahkaa ja raejuustoa :D. Ihan kun oltas oltu tuore nuoripari kaupassa…”Syötsä tätä, entäs tätä?”

Ei hitto muuten…Tämä on noloa. Olen muuttumassa JUURI sellaiseksi naiseksi, jota en halua olla! Olen nimittäin jo hieman etukäteen ahdistunut siitä, mitä kotona tapahtuu poissaollessani! Olenko mä alkanut pitää itseäni jotenkin hiton korvaamattomana?
Ärsyttää muutenkin ukkojaan hyysäävät tyttöystävät! Munattomat miehet seurailee pikkuvaimojensa perässä kuin mitkäkin tiibetinspanielit! Äh. Räjähtäkööt vaikka koko kämppä! Kuolkoot sekin 25€:n kukka-amppeli etupihalla, jonka ripustin siihen nostaakseni statusta meidän rivitaloyhtiössä. Kestän senkin, että löydän samat pyykit pesukoneesta märkänä/homeessa, jotka jätin sinne pyörimään lähtiessäni.

Toivottavasti ei sada paljon, tai muuten pihalla kuivumassa olevat pyykit joutuvat käymään läpi muutaman ylimääräisen huuhteluohjelman viikon aikana :D. Tulee ainakin raikasta jos ei muuta!

Pakkaaminen oli muuten kauhea operaatio! Tavaraa on nyt sen verran, että jos atk-tuki löytää viikon aikana tilalleni jonkun vähemmän rasittavan kotihengettären, niin käyn ostamassa Honkkarista teltan ja laitan leirin pystyyn Pyynikin harjulle. Ihan sinne itsensäpaljastelijoiden suosituimmille mestoille! Ja tottakai kutsun heidät nauttimaan kupposen kuumaa mikäli vilauttelultaan ehtivät. Kyllä tuolla tavaramäärällä ainakin kuukauden siellä teltassa pärjää!
Minulla on entisellä työpaikalla pyykinpesukone ja tottakai sumeilematta käytän hyväksi tilaisuutta väärinkäyttää työnantajan tarjoamia palveluita (se on tarkoitettu oikeasti työvaatteiden pesemiseen). Ja jos oikein tiukka paikka tulee, niin voin käydä sosialisoimassa muutamat eväät kahvihuoneen jääkaapista..tai ottaa mallia entisestä päälliköstämme ja kaivella vähän roskista jos sinne olisi vaikka eksynyt jotain vielä syötäväksi kelpaavaa ;)!

Olen joutunut hieman miettimään ensi viikkojen ruokajärjestelyitä. Saan talon puolesta ruoan ja olisi opiskelijana typerää mielestäni jättää tämä etu käyttämättä! Onneksi kyseessä on urheiluopisto ja kokemuksesta tiedän, että ruoka on kunnollista ja valinnanvaraa löytyy. Pystyn siis oletettavasti noudattamaan kohtuullisen tiukkaa linjaa, vaikka söisin talon tarjoamaa ruokaa. Onhan se muutenkin urheilijoille tarkoitettua.
Minulta kysellään usein, kuinka voi syödä järkevästi kesken työpäivän, jos syö työpaikan ruokalassa tai ulkona. Siis painonhallinnan kannalta järkevästi. Se voi toki olla haasteellista, mutta ei mahdotonta! Olenkin koonnut tähän viisi asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon valmiissa pöydässä:

1. Älä syö roskaruokaa! Tarvitseeko tätä edes selittää? Okei, jos olet palomies, niin ei kepsu viikossa varmaan kesää tee… Mutta jos olet konttorirotta, niin sinuna pysyttelisin kaukana siitä kinkkibuffasta…

2. Aloita isolla lautasella salaattia! Pahin nälkä lähtee, eikä sinun tarvitse ahtaa itseesi enää viittätoista lihapullaa. Ja tämä toimii varsinkin jos vihannesosasto on huonolla huomiolla ruokavaliossasi.

3. Välttele leipäpöytää! Varsinkin jos tarjolla on tuoretta leipää… Leipä on monelle painonpudottajalle kompastuskivi. Totta hitossa se on hyvää, tiedetään. Mutta leipä, varsinkin vaalea leipä valahtaa kyllä suoraan lantiolle, ellet satu olemaan kuikelogeeneillä varustettu tai tankkaa maratonille.

4. Tiedätkö mitä syöt jos et katso ruokalistaa? Yritän itse syödä aina tunnistettavaa ruokaa. Jos tarjolla on jotain epämääräistä sotkua jossa 90% on jauholirua ja 10% oletettavasti jotain lihaa, niin sinua skippaisin…
Tervellinen ruoka tarkoittaa sitä, että tiedät mitä syöt kun katsot lautaselle! Mieti esimerkiksi kinkkukiusausta: Kuinka paljon lautasellisessa mahtaa olla kunnollista lihaa?

5. Älä säästele jälkiruokaa varten! Syö mieluummin oikeaa ruokaa vatsasi täyteen äläkä jätä siksi syömättä puolikasta pihviä, että voit vetää puoli kiloa suklaamoussea palan painikkeeksi ja töihin palattua viettää seuraavan tunnin järjettömässä sokeriähkyssä! Jos ruoan jälkeen tuntuu, että vatsalaukussa on vielä moussen mentävä aukko, niin yritä pitää kohtuus kaikessa.

Jos et ole käynyt vielä tykkäämässä Fit you toon facesivuista niin vaadin selitystä! Siirräppäs nuoli pikapikaa oikeaan yläkulmaan siis! Mutta nyt, adios lepidos ja huomiseen.

fityoutoo

2 vastausta artikkeliin “Muista kastella kukat!”

  1. Oletko koko kesän Tampereella? 🙂 Itse muutan kesäksi täältä Treelta Hkiin töihin ja kuljen viikonloppuisin katsomassa miten mies täällä on pärjännyt. Tai no ainakin miten mun kukat on pärjänny miehen hoidossa, kun ne sälekaihtimet pitää avata, että ne kukat saa valoo…!!!. (ikuinen riidanaihe) 😀 Itellä olis kans tarkotuksena viedä pyörä Hkiin, eli 9e suunta, kiitos tiedosta ja mukavaa kesää! 🙂

  2. Eksyin sun blogiin toisen blogin kautta ja oon nyt kahlannu kirjotuksia pari iltaa läpi. Avokki kiittelee sängyssä, kun TAAS kerran törmäsin uuteen lukuelämykseen 😀 Ja iso ylläri oli, kun tunnistin sut vanhoista kuvistasi..oon siis itekin alunperin Susirajalta! Tälläset muodonmuutokset minkä säkin oot kokenu kiehtoo eniten näin lukijana. Se vaan luo uskoa kaikkiin ihan tavallisiin pulliaisiin, et kuka vaan pystyy muuttamaan oman elämänsä suunnan, kun on vaan tarpeeks tahtoa ja halua. Oon tehny liikunta-alalla 7v hommia ja välillä (lue aina) se viimenen niitti onnistumiseen ja muutokseen lähtee sieltä sun korvien välistä. Sanon asiakkaillekin, et tää homma onnistuu vaan, jos sä ite haluat tarpeeks. Tekosyitä vois keksii vaikka maailman ääriin, mut loppujen lopuks terveellinen elämä on mun mielestä järjestelykysymys.Sain ite kolme vuotta sitten sain muksun ja töitä painoin ihan loppuun asti. Et sikäli tän hetkiset jutut treenaamisesta/ohjaamisesta ”siunatussa” tilassa on tuttua ja kiinnostaa edelleen.Mut enivei, törkeen hyvä blogi ja sait itelles vakkarilukijan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta