Muistitko juoda tänään?

*Yhteistyössä Sodastream

sodastream1 (1 of 1)

Ennen kuin alat lukea tätä juttua, niin käy juomassa iso lasi vettä ja ota toinen lasillinen viereen odottamaan 🙂 !

Olen saanut tässä kuussa muutamankin todella mielenkiintoisen yhteistyöpyynnön, joka liittyy rakastamaani aiheeseen – eli ravintoon! Sodastreamilla on meneillään kampanja, jossa he haluavat lisätä suomalaisten vedenjuontia ja tämä aihe on myös mun sydäntä lähellä! Moni juo kyllä mehuja, limuja ja energiajuomia (eli aivan turhia kaloreita!), mutta veden juonti unohtuu. Sen lisäksi Suomi kahvihulluna maana hörppii kuppitolkulla Presidenttiä päivittäin, joka vielä ajaa vielä tehokkaammin vettä pois elimistöstämme (eli toimii diureettina)! Kuten tiedätte, olemme todella ”mehukkaita” olentoja, eli vettä meissä on 60-70% painostamme. Nestettä poistuu koko ajan kehosta ja sen takia sitä tulisi myös nauttia tasaisesti pitkin päivää. Silti vedenjuominen tuntuu olevan monelle edelleen ihan mission impossible ja asiakkaillekin urputan tästä samasta asiasta uudelleen ja uudelleen!
Vedenjuonti on ensisijaisen tärkeää elimistön hyvinvoinnin kannalta ja sitä ei voi koskaan korostaa liikaa. Olit sitten aktiiviliikkuja tai ihan täysi sohvaperuna, niin vettä pitäisi juoda suositusten mukaan 1-1,5L päivässä, joka on, no varmaan monien mielestä lopulta todella vähän! Pidän sitä ihan minimaalisena tavoitteena…Mutta siitä on hyvä lähteä liikkeelle!

sodastream4 (1 of 1)

Itse pidän veden juomista aivan yhtä tärkeänä, kuin terveellistä ruokaakin. Veden tärkeyden tajuaa jo siitä, että säilymme kyllä hengissä ilman ruokaa pitkäänkin, mutta emme ilman vettä! Rakennumme soluista ja solu ei toimi ilman vettä ja sen lisäksi kaikki kuona-aineet poistuvat veden avulla kehostamme. Lisäksi runsas vedenjuonti saa aineenvaihdunnan hyrräämään, eli toisinsanoen LAIHDUTTAA! Moni myös juo vasta kun on jano, vaikka silloin kroppa kärsii jo nestehukasta; Kehon toiminta on häiriintynyt. Etenkin kesäkuumalla ja hikoillessa veden juominen on todella tärkeää muistaa ja hikoillessa myös kivennäisaineiden saannista täytyy pitää huolta. Veteen voi laittaa vaikka hieman suolaa ja sitruunamehua.
Tiesittekö muuten, että ihminen voi hikoilla jopa litran päivässä?

Pyrin nykyään itse juomaan mahdollisimman vähän mitään muuta kuin vettä! Poikkeuksen tekee joskus harvoin maitolasi tai juhlissa limppari. Kotiin emme koskaan osta mehuja tai limuja, ihan siitäkin syystä, ettei poika niitä oppisi pyytämään. Joskus juomme vichyä ja hän osaa jo pyytää ”bubbea” eli bubbelvattenia – harmi vaan että usein nuo pullovichyt on lapselle vähän turhan hapotettuja!

sodastream4 (1 of 1)

Vedellä on myös uskomaton vaikutus ihoon! Itselläni oli ennen tosi usein tummat silmänaluset, mutta kun nostin päivittäisen vedenjuonnin lähes kolmeen litraan, niin kasvojen väri on muuttunut eli kirkastunut aivan silmissä! Voin siis sanoa, että oman ihoni salaisuus on runsas veden juonti (ja hyvä valokynä heh heh). Olette varmaan moni törmänneetkin tähän juttuun, joka pyöri joku aika sitten sosiaalisessa mediassa. En tiedä kuinka paljon noiden ennen ja jälkeen kuvien eroon on vaikuttanut valaistus, mutta mikäli ei, niin aika hurja tulos. Siskoni piti joskus samanlaisen ”vesikuurin” ja hän sanoi, että aluksi iho puski epäpuhtauksia pihalle ja sitten muuttui todella kuulaaksi ja tasaiseksi! Ja jos kysytte keneltä tahansa ammattimaskeeraajalta, niin kyllä se vedenjuonti on yleensä ruokavalion ohella se ihon kuntoon eniten vaikuttavin asia.

Sain Sodastreamilta kiitokseksi yhteistyöstä kotiin tuollaisen Play-laitteen ja valitsin ihanan piristävän keltaisen värin – aika makeen näköinen, eikö? Meillä on mustat keittiönkaapistot ja jo ennestään violetti kahvinkeitin, niin ajattelin, että tuo keltainen laite olisi kiva väriläiskä kokonaisuuteen! Voin laittaa joskus kuvia enemmän keittiöstä, kun olen pyyhkinyt noi ihanat sormenkuvat noista kaapinovista 😀 !

Olenkin miettinyt monesti, olisiko tollainen Sodastream hyvä kapistus, koska kaverini kehui sitä kovasti ja pulloroskaa tulee meillä jo ihan turhaan! Kuten sanoin, niin vichyä ostetaan melkein viikottain, mutta nyt on päästy kokeilemaan noita natural-tiivisteitä (ei keinotekoisia maku-, väri- eikä säilöntäaineita). Lapselle voi laittaa vain vähän tuota hiilihappoa, koska hiilihapon määrää voi säädellä itse, samoin kuin tietysti sitä maunkin määrää.

sodastream2 (1 of 1) sodastream3 (1 of 1)

Sodastreamilla pyörii Instagramissa kisa ja ohjeet tulee tässä:

Tule mukaan kuukauden Vesihaasteeseen! Juo tarpeeksi vettä ja seuraa, miten tämä vaikuttaa sinuun.
Osallistu haasteeseen juomalla joka päivä yleisten suositusten mukaan vettä 1-1,5 l päivässä 12.1.–8.2.2015 ajan. Ota joka viikko kuva kasvoistasi ja kirjaa ylös fiiliksesi.

Viikkoarvonnat:
Osallistu Vesihaasteen viikkoarvontoihin jakamalla kasvo- tai vesihetkikuvasi fiiliksilläsi sekä tunnisteilla #sodastreamvesihaaste ja @sodastreamsuomi. Arvomme joka viikko yhden Play-laitteen (arvo 89,90) kuvan jättäneiden kesken. Osallistuaksesi kisaan profiilisi on oltava avoin.

Pääpalkinnot:
Pääpalkintona on vuoden kuplavedet viidelle haasteeseen osallistuneelle (sis. Play-laite, 2, kpl Fuse-juomapulloja, 4 kpl hiilidioksidipulloa ja 4 kpl makuvesiä, arvo 244 €). Pääpalkinnon arvontaan osallistutaan tekemällä kollaasi Ennen ja jälkeen -kuvista (Vesihaasteen 1. ja 4. vko) ja jakamalla se Instagramissa tunnisteilla #sodastreamvesihaaste ja @sodastreamsuomi 13.2.2015 mennessä. Pääpalkinnon arvontaan voi osallistua myös sähköpostitse lähettämällä Ennen ja jälkeen -kuvat osoitteeseen [email protected].

sodastream6 (1 of 1)
Kippis!

 

fityoutoo

6 vastausta artikkeliin “Muistitko juoda tänään?”

 1. Itse olen kova vedenjuoja, ja juon päivässä 2-3 litraa vettä (treenipäivinä tuo 3l menee helposti). Itselläni on aina alumiininen pullo täynnä vettä ja hörpin siitä vähän väliä. Muovipullosta en suosittele litkimään vettä; niistä voi irrota myrkkyjä, mutta turvallista esim. SIGG merkkistä alumiinipuolloa suosittelen! Itse olen nimittäin huomannut, että pullosta juodessa pysyy hyvin kärryillä paljon on juonut ja siitä muistaa hörppiä usein, kun ottaa sen joka paikkaan mukaan. 🙂

  • Joo mä kans pidän pulloa aina mukana.. Pitkään ollut hankintalistalla tuo SIGG…Mutta jostain syystä en koskaan muista ostaa sitä! Tarviipa viikonloppuna käydä katsoon, josko niitä olis tarpeeksi isoja saatavilla! Mä en nimittäin jaksa mitään puolen litran pulloja, koska niitä pitää sit koko ajan täyttää…

 2. Hei,
  tästä tuli mieleen että onko ok jos juo paljon teetä? Täyttääkö se kehon nestetarpeita? Juon siis myös vettä, mutta teetä menee myös paljon. Eli onko ok jos juo osan päivittäisistä tarpeista teenä ja loput vetenä? 🙂 Kiitos vastauksesta jo etukäteen ja hyvää viikon alkua sinulle!

  • Tee sopii myös hyvin. Toki riippuu paljon teestä, eli jos on kunnon ”enkkutee” höystettynä sokrulla ja maidolla, niin sitten en suosittele kovin suuria määriä :). Mutta esim vihreä tee on todella hyvä (laadukas) ja kannattaa tosiaan katsoa, että tee olisi laadukasta. Esim Clipper on hyvä merkki. Monissa kaupan perus pussiteissä voi olla lisättyä sokeria. Teestä voi sitten tehdä hyvin itse jääteetä ja makeuttaa sitä vaikka vaniljastevialla!

 3. Töissä tulee juotua hyvin (työpäivän aikana kuluu tuo 1,5l), koska pöydällä on jatkuvasti iso lasi täynnä raikasta vettä. Vapaalla ollessa se juominen vaan jotenkin unohtuu… Olenkin ottanut tavoitteeksi, että saisin myös viikonloppuna pidettyä saman juomisrytmin, vaikka muuten ehkä päivärytmi onkin aika erilainen. Ja parhaiten se onnistuu niin, että täytän kotonakin puolen litran pullon ja pidän huolen, että se tyhjenee ainakin kolme kertaa päivän aikana!

 4. Entäs jos koittaisit tehdä vedenjuonnista johonkin kellonaikaan rutiinin? Tutkimuksen mukaan vesilasin juominen aamulla muuttuu tavaksi 21 päivässä eli kolmessa viikossa!
  Itse käytän puolentoistalitran pulloa ja pidän sen tiskipöydällä. Mun mielestä se on jotenkin helpompi tyhjentää ja sitten on jo puolet päivän juomistavoitteesta täynnä 🙂 !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta