Mulla kestää hetki…

Päivä pulkassa. Ou jes. Olen henkisesti ja fyysisesti ajettu loppuun neljänkymmenen vitosluokkalaisen johdosta. Uskotteko muuten, että militaarikoulutuksesta on todellakin hyötyä tässä kohtaa; Joukkojenhallintakyky on nimittäin ihan ensimäinen asia, jota kysellään tollasen porukan kanssa. Noin isoon joukkoon mahtuu aikamoinen kirjo kaikenlaisia lapsia; Ylivilkkaita, apaattisia, ahdistuneita, sählääjiä, herttaisia, päänaukojia ja ihan kaikenlaisia!

Lapsista tuli mieleen muuten miehet. Niillähän on paljon samoja ominaisuuksia :)… No vitsi. Mutta miksi miehillä on aina niin helppoa ulkonäön suhteen? Tänään huomasin, kuinka helkkarin työlästä on olla nainen!
Varoitan jo etukäteen, että tulossa on sitä iänikuista kitinää aiheesta naisena olemisen raskaus. Ihan vaan jos lähdetään vaikka liikenteeseen salin jälkeisistä rituaaleista! Itse kuulun siihen ryhmään, joka ei ole tyyppiä ”wash&go”, eli mulla kestää noin sata tuntia, että saan itseni kuntoon salin jälkeen. Täytyy kyllä sen verran kehua, että olen kyllä kovasti petrannut viime vuosina tässä asiassa! Nykyään pystyn hyvin järjestelmällisellä toiminnalla suoriutumaan jopa puolessa tunnissa pukuhuoneesta pihalle. Jos olen menossa salilta kotiin niin sitten hommassa ei kestä tietenkään yhtään mitään, kun imen vaan palkkarin kitusiin ja menoksi. Se nyt on siinä vaiheessa ihan sama miten räjähtäneeltä näyttää…
Tänään keskipäiväsalin suorittamisen jälkeen oikein heräsin miettimään, miten monivaiheinen operaatio on päästä siihen tilaan, että voi taas poistua vieraiden ihmisten ilmoille ja etenkin töihin. Hiusten pesu, harjaus, föönaus, rasvaus, pukeminen, meikkaus – siis mitään muuta noista miehen ei tarvitse tehdä, kuin pukea päälle! Ja tähän kategoriaan ei sitten lasketa niitä hiuksiaan tunnin asettelevia Ed Hardy-miehiä eikä homoja.
Olen vielä jotenkin pakkomielteinen tiettyjen asioiden suhteen, kuten että hoitoaine on laitettava pyyhekuivaan tukkaan, vaatteita ei voi pukea ennenkuin rasva on imeytynyt, märkää tukkaa ei voi laittaa kiinni yms.. Näin ollen kaikessa kestää vielä hiukan liian kauemmin!
Ja hei. Nyt ei sitten todellakaan puhuta siitä, että mä rupean siellä pukuhuoneessa varjostamaan luomiani tai jotain muuta näpräämistä; Nyt puhutaan ihan perusasioista!

Nykyään kun tyylini on 80 prosenttisesti tuulari/huppari-osastoa, niin säästän tällä paljon laittautumisessa. Jumankauta jos salin jälkeen aloittas vielä jonkun hiustensuoristusoperaation, niin ei siitä tulis mitään! Ilmankos mun tukka onkin nykyään uskomattoman tylsä ja kateellisena katselen kaikkien pitkätukkaisten kiharapilviä, joita on takuulla kotona väsätty tuntitolkulla aamulla. Tai siis oikeastaan pahimpia on ne ihmiset, joiden tukka näyttää laittamatta hyvältä! ”Mä vaan laitoin tän jotenkin”… Aaaargh! Voisitko ystävällisesti olla kalju, niin minusta ei tuntuisi niin pahalta!
Kotona jo pelkästään koirien kanssa menee aamuisin pihalla melkein tunti ja se aika on kyllä pois suoristusraudoilta ja muotoilutuotteilta. Kyllä mä silti monesti ihmettelen, että miten jotkut fitnesslikatkin on aina niin mielettömän freesejä ja laitettuja ja tukka kivasti… Miten te pystytte siihen???
Toinen homma, missä olen ajoittain aivan liian laiska on kaikenlainen ylimääräinen ihon hoito ja muu ”viikkohuolto”-tyyppinen näpertely, niinkuin esimerkiksi kynsien lakkaus, kulmien värjäys ja nyppiminen, ihon kuoriminen sekä ihon ja hiusten naamiot. Kynnet on varsinkin sellainen homma, johon helposti kiinnittää huomiota ja itseäni ahdistaa jos sormissa on jotkut kuukauden vanhat lohkeilleet lakat. Pitkiä kynsiä luonnollisin menetelmin en pysty pitämään ja rakennekynsiin menee kauheesti rahaa, vaikka mulla joskus taannoin sellaiset pitkään olikin ja niistä kovasti tykkäsin! Taidankin tänään ostaa muuten jonkun kivan lakan!

Tiedän, että moni ei edes juuri jaksa meikata arkena saatika laittaa tukkaa, mutta itse koen olevani työni takia myös mainos itsestäni. En todellakaan ala kävellä korkkareissa päivät pitkät kaula ja kädet jotain Guessin ketjuja täynnä, koska se ei ole mun tyyliä. Voihan sitä olla siinä hupparissakin ja näyttää silti laitetulta ja hyvältä. Tärkeää on olla siisti. Niin ja tietysti tuoksua hyvältä :).

Jotta tämä blogi edes joskus liippaisi läheltä sen alkuperäistä ideaa, eli salihommia, niin nyt on huono jakso päällä. Siis olen tällä viikolla käynyt tasan kerran salilla, mutta toisaalta mun reidet on tuosta polkemisesta ja täällä töissä juoksemisesta varmaan jollain non-stop hapoilla… Tänään kuitenkin ehdin kesken päivän bodaamaan ja tein jalkoja vähän lisää.
No, en koe olevani treeninkään suhteen mikään neurootikko ja ehkäpä tässä nyt viikko mennään vaan vähemmällä salitreenillä ja that’s it. On ollut muuten inhottavaa, kun ei ehdi päivän aikana syömään säännöllisesti ja ruokavälit on venyneet viiteenkin tuntiin, joka on mulle jo hirveän pitkä aika. Maha kurnii nytkin ja jotain tarttis tehdä asialle. Lähdenkin siis hakemaan kaupasta apetta ja toivotan teille rakkaat ystäväni hauskaa illanjatkoa!

fityoutoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta