Nainen kuntosalilla – tunnistatko itsesi??

Olin tänään treenaamassa ja niinkuin ehkä sata kertaa aiemminkin, niin kiinnitin huomiota naisten tapaan treenata kuntosalilla. En todellakaan tarkoita, että kaikkien naisten pitäisi treenata kuin Bull Mentula tai että kaikkien naisten tulisi näyttää fitnesslehtien kansikuvatytöiltä. Silti varmaan 95% mun naispuolisista asiakkaista haluaa ”kiinteän kropan”. Tämähän on siis yhtä kuin lihasmassan kasvatus ja läskin poistaminen. Sellaisen saa oikean ruokavalion lisäksi tarpeeksi kuormittavalla ja tehokkaalla treenillä. Tehokas ei toki välttämättä ole sama kuin hiestä läpimärkä tai koko kroppa tulessa – tärkeintä on tietää mitä tekee ja miten tekee. 

Olen havainnut jatkuvasti 5 eri ongelmaa naisten kuntosalitreemisessa ja ehdotan niihin myös ratkaisua tässä postauksessa.  

1. Salille tuleminen ilman minkäänlaista suunnitelmaa. Päämäärätön haahuilu laitteiden välillä. Vähän sitä ja ehkä vähän tätäkin. 
Ratkaisu; Ohjelman teettäminen ammattilaiselta omiin tarpeisiin on tietenkin paras ratkaisu. Treeniohjelmia saa myös lehdistä ja netistä, jos osaa etsiä ja tietää mitä tahtoo. Tuloksia ei voi tulla ilman suunnitelmaa! Vaikka itselläni ei ole ohjelmaa paperilla, on se silti aina päässäni. Päätän viimeistään alkulämmittelyä tehdessä liikkeet ja tiedän jo etukäteen mitä lihasryhmää aijon treenata. Mulla on myös vaihtoehtoiset liikeet mielessä, jos käy niin että joku laite tai paino on varattu.

2. Liian lyhyet sarjat. ”Teen kymmenen toistoa hauiskääntöä, sitten muutaman kyykyn, reiden lähennyslaitetta 100-200 kertaa ja kuntopyörää loppuun”. 
Ratkaisu: Lihas ei kehity, ellei sitä rasiteta kunnolla! Tällainen ”vähän kaikkea” tyyli on tietysti ihan ok, jos treenin tavoitteena on vain unohtaa työmurheet, poikaystävä, lapset tai ottaa instagramiin kuvia. Kehittävä treeni vaatii kuitenkin yleensä useita eri liikkeitä samalle lihasryhmälle ja tarpeeksi sarjoja. 

ojentajat

3. Liian kevyet painot. Tämän pitäisi olla varmaan ensimäisenä listassa! Mä oikeasti yllätyn joka kerta jos nään salilla naisen joka treenaa tosissaan! Onko siinä joku juttu, ettei voi näyttää siltä että treenaa kovaa? Vai pelkääkö edelleen joku nainen vuonna 2013, että lihakset kasvavat yhdessä yössä ??
Ratkaisu: Ota painoja sen verran, että jaksat juuri ja juuri tehdä esim. 15 toistoa. Ei siis niin, että vielä 15 toiston jälkeen jaksat tehdä toiset 15 toistoa. Jos painoa on liian vähän, niin tee kuitenkin sarja totaaliväsymykseen asti, koska muuten se menee hukkaan. Jos paino on pinkki tai violetti, niin se hyvin usein on liian kevyt!  😀

treeni

4. Aina samat liikkeet. Ja yleensä ne liikkeet on hauiskääntö, vatsa”laite” ja reidenlähentäjä. Meillä naisilla on se ongelma, että me aina mietitään, mitä muut mahtavat ajatella. Apua, en osaa käyttää tätä laitetta, apua entäs jos otan liian ison käsipainon käteen, apua noloo jos vedän tätä kahvaa väärään suuntaan. 
Ratkaisu: Usein laitteissa, ainakin suht uusissa, on kuvallinen ohje miten liike tehdään ja mihin lihakseen sen pitäisi vaikuttaa. Mene rohkeasti vapaan laitteen luo, tutki sitä, rämplää säätöjä ja kokeile miten laite toimii. Ei todellakaan haittaa, jos et osaa, kukaan ei varmasti pidä sinua tyhmänä. Jos laitetta on aivan mahdoton käyttää, niin lähde rennon letkeästi seuraavan luokse. 

5. Liiallinen höpötys/näpytys/papatus. Jos treenaat kovaa ja haluat tuloksia, niin silloin et voi vaihtaa päivän polttavimpia tyttökaverin kanssa puhelimessa samaan aikaan. Jotkut myös tykkäävät tekstailla samaan aikaan kun ”pumppailevat” lihaksiaan.
Ratkaisu: Jos treenaat kaverin kanssa, niin sopikaa, että kun sarja on kesken, niin silloin ei höpistä. Itsekin inhoan sitä, jos joku tulee keskeyttämään minut, vaikken haluakkaan olla epäkohtelias. Katsokaa myös kellosta tauon pituus, jottei hyvä juoru sotke koko treeniä. Jos taas epäilet, että tulee houkutus näplätä luuria, niin jätä se pukkariin. So simple. 

IMG_1732

Kolahtiko joku näistä kohdista tai jopa kaikki? Onko treeni hakoteilla?
Olen sitä mieltä, että jos salilla ei treenaa kunnolla, niin sitten on sama mennä vaikka reippaalle kävelylenkille, koska siitäkin on enemmän hyötyä. Kuntosalitreeni on aivan ykkösvaihtoehto unelmien kropan tavoittelulle, mutta sen lisäksi, että jaksaa vääntäytyä paikanpäälle on myös tiedettävä mitä tekee. 

fityoutoo

53 vastausta artikkeliin “Nainen kuntosalilla – tunnistatko itsesi??”

 1. Siis ehdottomasti kohta 3! Ei se lihas kasva, jos ei käytä riittävän isoja painoja. Eikä kroppa muokkaudu, jollei saa lihasmassaa. Tätä olen selittänyt omille asiakkailleni ja toki siitä saa välillä muistuttaa myös itseään. Ilokseni olen kyllä viime aikoina huomannut paljonkin kovaa treenaavia naisia salilla, se on hienoa!

  • Kyllä mäkin myönnän, että esim jalkatreeneissä joskus vähän hannaa painojen suhteen. Pitäisi olla joku itselläkin huutamassa vieressä! 🙂

 2. Hyviä pointteja! Suomalaiset on yleensä vielä niin juroja ja ujoja etteivät kehtaa pyytää toisilta apua.
  Ite viimeks tänään kysyin apua kun en jaksanu miettii ite puolta päivää miten saan homman säädettyy.
  Apua sain ja pääs vääntämään heti :).
  Salilla ei tarttee aina näyttää nii nätiltä, ite ku oon kattonu videokuvaa viimeisistä toistoista, niin on naama vääntyny ja kääntyny siihen malliin että huhhhei :D.

  ps. ihana banneri! miulla on itellä 3kk ikänen poika 🙂
  http://fitfatmamatiina.blogspot.fi/

  • Kiva blogi, kävin lukemassa ja kiva HABA!!! Kommentoinkin sinne, mut ne kommentit tais hävitä bittiavaruuteen…Mulla on ollut vähän ongelmia, kun mun googletili ei aina pelitä!

  • No kuule, been there done that. Mulle iski raskausaikana ihan karmeet sisäreisilöllöt, jotka lähtee myös ihan viimeisenä. Mulla on aina ollu jalat kamala murheenkryyni mutta vielä joku päivä mä näytän niille!

  • Miullaki sisäreidet sellaset löllöt et huhheijjaa. Lisäsin blogis lukuluettoloon, feississä olinkin jo tykkääjänä :).

   Jatkakaamme taistelua sisäreisi laardia vastaan 😀

 3. Mä niin totta!! Monesti huomaan itse salilla naispuolisen henkilön ”pumppaavan”jalkoja reiden loitonnuslaitteessa ja samalla näpyttävän viestiä, puhuessa puhelimessa ”että kuinka kätevästi juouruilukin hoituu salilla”, tai lukiessa lehteä.. Järki käteen!

 4. Apua 😀 Oon todistanut ihan liian monta kertaa nämä kaikki – en onneksi kuitenkaan omassa treenissäni 😉 Mikä siinä hauiskäännössä/vatsalaitteessa/reidenloitontajassa on niin viehättävää…?! Henk.koht. vihaan kaikkia hilanvitkutuslaitteita ja rakastan isoja liikkeitä, kuten kyykkyä <3

  • Mä pidän henk koht ainakin noita kaikkia keskivartalo vääntö/kääntölaitteita todella turhina. No, ehkä joillekkin vanhuksille ne voi olla ihan jees, mutta niin paljon on turhia laitteita saleilla. Hauiskääntö on tosin yks mun lemppareista!

 5. Niin totta joka kohta! Oon kans ite monesti nähnyt salilla tota päämäärätöntä haahuilua, josta näkee jo muutamalla vilkasulla ettei ole mitään käsitystä siitä mitä siellä salilla kuuluis tehdä. Enkä nyt tarkota että aina pitäis hikeä valuen ja karjuen tehdä jokainen treeni 😀 Mun mielestä siinä vaiheessa jos on esim. yli vuoden treenaillut säännöllisesti salilla eikä oo havainnut mitään tuloksia omassa kropassa olis syytä vähän tsekkailla missä kohtaa menee pieleen. Ja ei niitä painoja tarvi pelätä 😉

  • Tota mä oon kans miettinyt; Meidänkin salilla käy aika paljon porukkaa, jotka on siellä lähes joka ilta (varsinkin miehiä, vaimoa paossa?) ja sama vatsan kellukka ja rimpulareidet niillä on ollut siitä lähtien kun kaksi vuotta sitten rupesin nykyisellä salilla aktiivisesti käymään! Toki lihas kasvaa hitaasti, mutta kyllä ny ainakin puolessa vuodessa jotain pattia pitäs jonnekkin tulla!

 6. Joo aika tuttuja juttuja on! Vielä kaksi mitä näen itse paljon salilla on ne, jotka tekee liikkeet ihan päin persettä, eli ei oo mitään hajua miten se pitäis oikeesti tehdä ja toisena ne jotka taas laittaa liikaa painoa ja tekniikka kärsii siitä, yleensä noi kaks on vielä yhdessä. Tuntuu uskomattomalta, että jollain on kolminkertaset painot itseen verrattuna, mutta selviäähän se syy kun sitä tekemistä hetken seuraa 😀

  • Tiedätkö mäkin oon pari kertaa oikein hätkähtänyt, jos joku tuntemattomampi likka on kasannu prässiin vaikka 200kg. No syys selvis nopeesti; Liikerata noin 10cm. Onneks näitä huonoja tekniikoita näkee aina harvoin, mutta aina silloin tällöin. No, meidän salilla tosin naisia on ehkä 30% kaikista asiakkaista. Maksimissaan.

 7. Senkös takia ne ihmiset tuijottaakin salilla, kun on hikinen, punoittava ja jalat tutisten kävelevä nainen! Minä kun luulin, että mulla on jotain mun naamassa… Olen selkeästi alusta alkaen ymmärtänyt väärin tuon salilla treenaamisen, kun en ole pitänyt puhelinta mukana ja kuntoa uhmaten olen vaan paahtanut menemään! 😀

  • Sama täällä, vaikka mistäs sitä tietää, vaikka joku pitäs naamaakin vähän oudon näkösenä :D…

 8. Me ollaan vaimon kanssa päivitelty tuota 3+4 kohtaa. Käydään salilla aina tiettyyn aikaan, jolloin siellä tulee samat naamat vastaan. Siellä on eräskin ”tyttö” (arvio 26 vee), joka on nyt treenannut nyt yli vuoden, tekee aina samat liikeet, samassa järjestyksessä ja samalla painolla (luokkaa: vipunostot 1-2kg).

  Ollaan monesti mietitty, että onko tuossa yhtään mitään järkeä, et eikö sitä itteään harmita kun ei kehity? tai MIKÄ sen tavoite on? Tosin vaimoni epäili olevan tytöllä pientä anoreksian poikasta. Tekis mieli mennä sanomaan et hyvä immeinen, elä tuolla tavalla itteäs kiusaa, mut ei kehtaa. Voihan siinä olla sekin et tyttö vaan syö liian vähän, siihen määrään mitä treenaa. Itseäni ainakin harmittas jos ei mitään näkys.

  Muuten tuo Marjan kommentti ”juoruilusta” niin kyllä me miehetkin osataan. Tänään kattelin parin jannun touhua, 4 toistoa ja sit juorutaan 5-10minuuttia kaverin kanssa… eikös sitä salille tulla treenaamaan? Sain tosin pidettyä suuni kiinni.

  • Todellakin te miehet osaatte!! Meillä on salilla joka ilta, ei martta- vaan MARKKUkerhollinen ukkoja jotka aina n.klo.21 tulee bodaamaan eli yks tekee muutaman vedon ylätaljassa ja yks polkee n.5min kuntopyörää ja yks romplaa kaukosäädintä. Sit käydään läpi jääkiekkokierros ja uusimmat YT-uutiset.

   Kyllä munkin tekis mieli mennä monesti sanoon, että laita nyt ne 2kg:n käsipainot pois, kun sulla on ainakin viideskymmenes toisto jo menossa! Mutta jokainen toki tyylillään ja voihan se olla, että tässä haetaan jotenkin todella kaukaisesti lihaskestävyystreeniä :D…

 9. Ennen sorruin JOKAISEEN edellä mainittuun kohtaan…mutta sitten hankin PT:n, ja tajusin ettei minun tarvitse välittää muista vaan haluan vain keskittyä omaan treeniin !!! 🙂

  • No just noin! Jos ei yksin kehtaa hikoilla niin PT:n kanssa ainakin! Ja periaatteessa pitääkin, koska muuten on PT:n maine vaakalaudalla jos asiakas vaan näpyttää puhelinta :D!

 10. Itsellä vielä on kyllä haahuilua välillä tuo salilla olo, vaikka välillä menen päämäärätietoisesti liikkeestä/laitteesta toiseen ja ”oikeilla” sarjoilla/toistoilla.. Aloittelijana käyn joskus ihan vain tutkailemassa ja kokeilemassa, ”mitenköhän tämä laite toimii” tai ”mitenköhän se yksi liike piti tehdä”, eli opettelen enkä välttämättä tee kunnon hikitreeniä. Liikkeet saattaa eka mennä ihan väärällä tekniikalla, mutta kotona katson uudelleen videoita ja näin koitan ”kehittää” ja oppia lisää. Painoja en vielä näin alkuun kovin paljoa uskalla laittaa, kun lihaskunto on vielä aika heikko ja niveletkin aika tottumattomat kovaan rasitukseen. Mutta pikkuhiljaa olen lisäillyt! Ja mietin aina, että kokeneemmat treenaajat varmaan katsovat mitä tuo tuossa koittaa säätää.. 😀

  Vaikka toisaalta, onko siitä mitään haittaa, jos joku tykkää muuten vain käydä salilla harrastamassa ja ”kuluttamassa” aikaa ja sortuvan lähes kaikkiin huomion arvoisiin kohtiin.. 🙂

  • Mutta kiva kuitenkin, että oot niin kiinnostunut salitreenaamisesta! Mäkin usein katson videoita ja jos tulee joku uuden oloinen liike niin kokeilen sitä. Jotkut liikeet vaan ”sopii” parmmin itselle kuin toiset ja niillä saa eri tuntuman! Säätää mitä säätää, tärkeintä että keskittyy omaan tekemiseen. Se mitä muut ajattelee on aika yks hailee. Senpä takia siitä ei ookkaan mitään haittaa, vaikka hinkuttas 1500 toistoa sitä reidenlähentäjää jos siitä tykkää! 🙂

 11. Hyviä pointteja, jäin tosin miettimään että miksi ”lenkkeily” koetaan aina vaihtoehdoksi sille, jos ei jaksa keskittyä tekniikkaan tms.
  Esim. noin 99% vastaantulevista sauvakävelijöistä ei todellakaan osaa sitä tekniikkaa. Sauvoja töpötellään ujosti siinä vartalon etupuolella, työntö jää tekemättä, tai niitä laahataan perässä, tai rytmi on sekaisin jne.
  Sama pätee hiihtämiseen ja juoksemiseen. Ne ovat keskittymistä vaativia lajeja, siinä missä tavoitteellinen / tehokas kuntosalitreenaaminenkin.
  Toki kävellä nyt varmaan suurin osa ihmistä osaa ilman kiivasta keskittymistä, mutta ei sillä kävelehtimisellä järin täräyttäviä tuloksia kukaan ole saanutkaan kroppaansa..

  Toinen oma pohdinta on, että miksi PT:t (minun vajavaisen käsityksen mukaan) useimmiten keskittyy salitreeniin ja lihaskuntoon, sen sijaan että opettaisivat myös kuntoliikunnan tekniikoita (vai eikö PT:t osaa hiihtää?). En oikein allekirjoita sitä, että kuntosalitreeni olisi ainoa tie lihaksekkaaseen kroppaan, esim. hiihto tekee yhtälailla hyvää lihaksistolle ja tekee samalla kropasta kestävämmän.

  Mutta yhtä kaikki, treeni maistuu ja sehän on tärkeintä! 🙂
  Tsemppiä talveen ja hyvää joulua!
  t. K

  PS. tuosta yhdestä kommentista tuli mieleen, että miksi naisten pitää erikseen aina mainita, että ”ei salilla tarvi näyttää aina nätiltä ja naama meni irveen viimeisissä toistoissa, mut hei ei se mitää!”
  Hahaha, kukaan kestävyysurheilija ei mieti miltä se räkä näyttää poskella, it’s part of the game 🙂

  • Tosi hyviä pointteja! Mä olen sun kanssa sauvakävelystä täysin samaa mieltä, koska olen vetänyt asiakkaille myös sitä ja se on tekniikkalaji, joka oikein tehtynä on tosi tehokasta! Sama pätee myös juoksutekniikkaan, siinäkin monella on parantamisen varaa. Hiihdosta en itse tiedä hirveästi, mutta olen ajatellut, että olisi hyvä ostaa sukset ja opetella kunnolla tekniikka.
   Tsemppiä myös itsellesi :)!

 12. Itse olen varmaan useampi näistä , mutta ihmettelen mitä se muita haittaa. Haittaako se jotain jos en tee tarpeeksi isoilla painoilla? Tai että teen liian lyhyitä tai pitkiä sarjoja? Käyn salilla n. 1-2 krt viikossa, juoksen tai hiihdän 4-5 krt, tarkoituksena ei ole muu kuin pitää yllä olemassa olevaa lihasta. Miksi Se haittaa jos pompin laitteesta toiseen, kunhan saan tehtyä edes kaikki lihasryhmät kerran läpi.. Ja siitä huolimatta voin sanoa että kehitystä on tullut.. Monesti tuntuu, että salille ei ole muilla asiaa kuin niillä jotka treenaavat kovaa ja haluavat tähdätä kisoihin.
  hyvää joulua sinne!

  • Tarkoitin tällä jutulla lähinnä sitä, että usein naiset haluaa kiinteytyä, laihtua ja ties mitä ja olettavat, että tällä treenillä se tapahtuu. Jos kehityt, niin luultavasti treenaat ihan oikein! Mutta kuten sanoinkin, niin voihan siellä salilla lukea vaikka pari tuntia lehtiä, muttei kannata ihmetellä jos kehitystä ei tule. Minua se ei toki haittaa, koska olen vastuussa vain omasta ja asiakkaiden kehittymisestä! Musta tuntuu, että salilla kovaa treenaavat saatikka kisoihin pyrkivät naiset ovat ihan marginaalijoukkoa…:)
   Hyvää joulua myös sulle!

 13. Hyvä postaus, noi kohdat 3 ja 4 kyllä tosiaan näkyy omallakin salilla 😀

  Itse aloitin salikäynnit vasta noin vuosi sitten. Sitä ennen urheilin ahkerasti lähinnä kestävyyslajien puolella. Salilla aloin tehdä, kyllä, ilman ohjelmaa, mutta sain nopeasti ”jujun päästä kiinni”. Liikkeet ja sarjat vaihteli ja tein todella niin isoilla painoilla kun pystyin. No, en tiettykään aina, mutta niin, että lihasta tosissaan kuormitettiin. Painot oli siis reiluja. Varmaankin tästä syystä minulta on pukukopin ja ihan salinkin puolella kysytty monta kertaa, että treenaanko jotain kisaa tms.varten 🙂
  Vastaus on kuitenkin enemmänkin tyyliä: en, kun olen lapsia paossa ja hakemassa hetken hengähdysaikaa!

  Eli. vaikka syy salille menoon (tai muuhun harrastamiseen) olisikin puhtaasti oman ajan hakeminen, niin ei se tarkoita etteikö silti voisi treenata kunnolla! Naiset, isompaa painoa kouraan, jaksatte kyllä! Ja silloin vasta todella mieli tyhjenee arjesta kun kroppa puskee täysillä!

 14. Olipas hyvä juttu ja niin totta. Olen samat asiat salilla huomannut. Meitä ”kovaa” treenaavia naisia on todella vähän. Tykkäänkin trenaata salilla miesten kanssa, koska sieltä saa tsemppiä omaankin treeniin, kun rautaa nousee ja hiki haisee. 😉 Sä oot todella hyvä kirjoittamaan. Nää jutut on niin loistavia ja huomaan aina hymyileväni ja nyökyttäväni täällä. Olen yleensä aina niin samaa mieltä kanssasi. 🙂
  Oikein ihanaa joulun aikaa!!!! 🙂

  • Tulee vähän myöhässä mutta kiitos :)!
   Mä tykkään kyllä kans treenata ihan tavallisella sekasalilla!

 15. Loistava kirjoitus! Ja mikä loistavinta – en tunnistanut itseäni yhdestäkään kohtaa! Jee! 😉

  Mä en näitä sun mainitsemia asioita juuri näe, koska sali, jossa käyn on pääsääntöisesti miesten käytössä. Ne naiset, jotka siellä käyvät niin 80% ovat palkanneet jonkun tekemään itselleen ohjelman -ja hyvä niin. 🙂

 16. Tää toistojen määrä on mulle jotenkin outo juttu. Minkä mittaisia sarjoja sinä teet salilla? Mä en oikein osaa päättää, minkä mittaisia mun kannattaisi tehdä. Olen yrittänyt säätää painot & sarjan pituudet niin, että ensimmäiset menee jee jee ja viimeiset toistot sitten räkä poskella.

 17. Itse aloitin salilla treenaamisen vuosien tauon jälkeen syksyllä. Koska en ollut aikoihin käynyt salilla, tuntui hyvältä saada ohjausta. Hyödynsin salilla ohjaajan toimesta tehtävän ohjelman, joka tehtiin omien tavoitteiden pohjalta.

  Huomasin kuitenkin pian, että treeni ei todellakaan tunnu missään. Päivittelin miehelleni (joka treenaa paljon vuosien kokemuksella) asiaa joka käski lisätä painoja. Olen joutunut nopeasti jopa tuplaamaan painoja, jotta treenaaminen tuntuu jossain. :O Olis pitänyt koko ohjelma pyytää mieheltäni eikä salilta. Tässä varmasti yksi mikä voi mennä pieleen. Kokematon salillakävijä luottaa ohjaajan arvioon ja jämähtää tekemään tehotonta ohjelmaa. Kuulostaa varmasti kokeneen korvissa todella typerältä, mutta ei kaikilla ole vuosien näkemystä treenaamisesta 🙂

  • Ei todellakaan kuulosta typerältä! Nimittäin tiedän, että joillain saleilla ohjelma ei ole kovinkaan yksilöllinen, vaan valmis ohjelma printataan suoraan koneelta. Usein aloitteilijoiden neuvotaan myös tekemään pitkiä sarjoja, koska näin olleen painot pysyy kohtuullisina. Tämä taas varmistaa sen, että liikerata ja tekniikka olisi ainakin siellä päin. Ohjelmaa tulisikin muuttaa ainakin 2kk välein ja välillä kannattaa tehdä pidempiä ja välillä lyhempi sarjoja, jotta lihas saa erilaista ärsykettä. Tämä on muuten juuri se syy, miksi yksilöllinenkään saliohjelma ei kuukausien päästä enää kehitä; Kroppa tottuu siihen. Tsemppiä treeneihin!

 18. Itseasiassa samaa mieltä kuin Saarakin. Jännä että teillä täydellisillä treenaajilla on tosiaan aikaa huolehtia muiden treeneistä ja esittää ties mitä arveluita kuten esim. Puuha-Pete tuossa ylempänä. Onkohan omatkaan treenitehot ihan kohdillaan, jos on aikaa noin muihin keskittyä ja irvailla heidän kustannuksellaan. Jotenkin niin….suomalaista.

  • Noo ei tarvitse tästä jutusta mieltänsä pahoittaa…En pidä itseäni todellakaan minään ”täydellisenä treenaajana”, mutta kyllä mä aina pyrin treenaamaan täysillä. Ikävää jos susta tuntuu että irvailen sun kustannuksella!

 19. Heheh, niin totta. Unohdit vielä seiskan lukijat kuntopyörässä tai parhaimmillaan niissä reidenlähentäjissä. 😉 Mutta joo, mulla itsellä on kauhea turhautuminen ja pieni häpeä, kun sattuneista syistä useampaan vuoteen ei oo tullut käytyä salilla ja nyt joutuu tekemään minipainoilla. Ei vaan pysty enempään, niin nolottaa heilutella niitä 4kg:n painoja. Jospa sitä pian siirtyis kilot vyötäröltä sinne rautojen puolelle.

  • Jokaisen pitää lähteä jostain. Ei kannata ahdistua. Tärkeintä on kuitenkin, että rohkeasti kokeilee myös kiloa tai kahta raskaampaa. Kyllä mäkin teen neljän kilon käsipainoilla jotain viimeistelyliikkeitä, että älä yhtään vähättele siellä itseäs :)! Tsemppiä salille!

 20. Hahaa joo tiietään! Ja yksi mikä mua vaivaa muiden salitavoissa suuresti on sellainen ihme venkoilu laitteissa. Esim ylätaljassa näkee ihan kaameita taidonnäytteitä, ku heilutaan nii et hyvä ettei niska katkea. Niskan asentoa harva miettii salilla ja itelle se on tullut valitettavasti kokemuksen kautta tärkeeksi jutuksi, nimim. niskajuminen päänsärkypotilas. ps. Käydään samalla salilla 🙂 erä rules 🙂

  • Joo itseasiassa aika moni tekee just ylätaljan ihan väärin, eli vedetään vaan vauhdilla sitä kahvaa alas!
   Olisit joskus tullu moikkaan Erällä! Mä ehdin käymään siellä nykyään enää aika harvoin, ja itseasiassa lopetan siellä käymisen tämän kuun jälkeen, koska mun uusi yhteisetyökumppani on Malmin Eastbody!
   Kävin tsekkaamaassa muuten sun blogia ja WAU toi teidän kämppä!!! En kestä! Tuu meillekkin sisustaan, mulla on joku kauhee inspiraation puutos meneillään!!!

 21. Siis kyllähän lihas kasvaa kun sitä käyttää ja se saa erilaista ärsykettä. Ei kaikki jaksa jotain 150 kg painoa mulle 70 kg on jo liikaa.
  Kaikki riippuu henkilöstä ja kropasta itse saan lihaksia tosi helposti käsiin ja jalkoihin vaikka käytän kevyitä painoja tyyliin joku 50 kg ja oon ite 60 kg.

  • Niin no tuohan on päivän selvä asia, ettei kaikki voi tehdä samoilla painoilla… aika kovilla painoilla teet jos teet yläkroppaa viidenllä kympillä :D. Eli ei ne mun mielestä kevyet painot ole…

 22. Jes, tosi siistiä oli löytää sun blogis! Täältä olen jo nyt saanut monia hyviä vinkkejä.
  Olen vähän alle kolmekymppinen nainen, normaalipainoinen, juuri salitreenin ja lenkkeilyn aloittanut. Olen hyvin epävarma tuosta treeniohjelmasta eikä googlettelukaan kauheasti auta, kun vaihtoehtoja on niin mielettömän paljon. Tänään aloitin 15 min crosstrainer-treenillä, sen jälkeen puolen tunnin intervallitreeni/lenkki, sitten painonnostoa viiden kilon painoilla 25 hauisojennusta per käsi (mulla ei välttämättä ole edes termit hallussa…).. Olen täysin keltanokka ja kaipaan apua. Olisi hienoa saada joku henkilökohtainen ohjelma ammattilaiselta, mutta mistä ja miten ja mihin hintaan? Kuntosalilla käyn asukastalossa, jossa ei voi saada ohjausta eli se ohjaus pitäisi hakea jostain muualta. Tarkoitus on kuntoilulla siis saada lihaksia, kiinteytyä, parantaa ryhtiä yms peruskunnon kohennusta ja ylläpitoa. Arvostaisin suuresti jos saisin sinulta vinkkejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta