Negatiivinen kommentointi ja mitä ajattelen siitä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teidän lukijoiden kommentit ovat bloggaamisen suola! Olisi varsin tylsää kirjoittaa vain ”yksinpuhelua”, koska kommenteista huomaa, valitseeko blogiin kiinnostavia aiheita. Lähes jokainen bloggari törmää ennemmin tai myöhemmin myös negatiiviseen kommenttiin ja mitä suositummaksi blogi tulee, sitä enemmän saa myös (yleensä) niitä ei niin kivoja kommentteja. Omalla blogillani on esimerkiksi kuukausittain kymmeniä tuhansia (yksilöityjä) lukijoita, joten on sanomattakin selvä, että joukkoon mahtuu kaikenkarvaisia tyyppejä. Onneksi negaa tulee kommenttimääriin suhteutettuna tosi vähän!
Joskus joistakin kommentoijista tulee oikea ”pain in the ass”, eli he käyvät eri nimimerkkejä käyttäen kommentoimassa kaikenlaista loskaa eri postauksiin. Ei siis kannata koittaa nokkelasti vaihtaa vaan nimimerkkiä, koska saman kommaajan tunnistaa kyllä. Yleensä jo kommentin kirjoitusasu ja sanavalinnat paljastaa saman henkilön.

Halusin kuvata tällä kertaa myös videon aiheesta ja kertoa mun omia ajatuksia negatiivisista kommenteista. Pahoittelen, että videosta tuli niin pitkä… Mun on näköjään vaikea lopettaa puhumista 😀 !

Omat vinkkini muille bloggareille:

 • Älä muuta tyyliäsi jonkun yksittäisen kommentoijan takia! On aina joku, jonka mielestä blogisi on huono/tylsä/nolo tms. Jos koittaa vaan miellyttää mahdollisimman monia, niin tuloksena on aika hengetön sisältö, josta tuskin välittyy lukijalle hirveästi persoonaasi!
 • Älä ota anonyymiä ilkeilyä henkilökohtaisesti! Kommentoija tuskin tuntee sinua ja ainoat ihmiset, joille merkitset oikeasti on perheesi ja ystäväsi! He tietävät, millainen oikeasti olet!
 • Älä alennu kommentoijan tasolle. Et voi koskaan tietää, millainen henkilö negatiivisen kommentin takana on; Syynä voi olla huono päivä, mielipide-erot, kateus ja jopa mielenterveysongelmat. Luin juuri tänään erään erittäin suositun bloggaajan kommenttiboxia, jossa joku lukija toivoi bloggarin koiran kuolevan!! Voiko oikeasti ihan päästään terve ihminen kommentoida tollaista?
 • Koita olla provosoitumatta. Ei ole helppoa – tiedetään! Itseäni ärsyttää eniten kommentit, jotka alkavat lauseella ”En halua arvostella, mutta….”.
 • Hyväksy se tosiasia, että jos kirjoitat hiemankin mielipiteitä jakavasta aiheesta, niin luultavasti joku ei ymmärrä / halua ymmärtää kantaasi. Mutta kuten sanottu, jokainen on oikeutettu mielipiteeseen (ja sen saa tuoda esille niin kauan, kun ei loukkaa ketään henkilökohtaisesti).
 • Ole avoimesti onnellinen ja iloinen! Elämä ei ole kilpailu siitä, kellä menee kurjimmin ja kuka kärsii eniten! Jos jonkun mielestä sulla menee liian hyvin ja se purkautuu katkeruutena kommenttiboxissa, niin kannattaa suhtautua lähinnä huumorilla. Terveen itsetunnon omaavan ihmisen ei tarvitse painaa muita alaspäin, päästäkseen itse ylöspäin!

Laittakaahan kommenttiboxiin mietteitänne negatiivisesta kommentoinnista – esiintyy se sitten blogissanne tai jossain muussa ympäristössä! Kivaa sunnuntaita kaikille! 🙂

fityoutoo

5 vastausta artikkeliin “Negatiivinen kommentointi ja mitä ajattelen siitä!”

 1. Hyviä pointteja kyllä! Itsekin aina silloin tällöin saan blogissani kuulla tahallista ilkeilyä ja kumma kyllä -mitä paremmin laihdutusprojektini menee, sitä enemmän ilkeily kommentteja satelee! 😀 Ei osata olla iloisia toisten onnistumisen puolesta (toki suurin osa on ja suurin osa kommenteistakin on positiivisia). Jännä homma, itselläni ei ainakaan tulisi mieleenkään tahallaan käydä v*ttuilemassa kenenkään blogiin.. Jos joku bloggaaja ärsyttää tyylillään niin sitten en vain seuraa sitä blogia enää. Sun tyyli kirjoittaa on kyllä ihan huippu ja mielellään tulee aina uudestaan lukemaan sun juttuja. 🙂

  Terkuin:
  Oman elämänsä pieni suuri pudottaja -Sanna
  http://pudotus.blogspot.fi/2016/02/jos-se-ois-helppoo-niin-kaikki-tekis.html

  • Toi on kyllä jännä juttu, miten kaikilla pitäs mennä huonommin kuin itsellä …
   Ja kiitos kehuista, mukava kuulla etten ihan kaikkia sentään ärsytä! 😀

 2. Samaa mieltä olen Sannan kanssa. Sulla oli tosia hyviä pointteja ja näin lukijana voin sanoa, että jos sulla ei olisi yhtään voimakkaita mielipiteitä/ sellaisia aiheita jotka jakaa mielipiteitä niin blogi todennäköisesti olisi vähän kuivaa luettavaa. Omasta mielestäni on paljon mukavampi lukea sellaisia blogeja joissa bloggaaja uskaltaa tuoda oman mielipiteensä esiin.

  Itse en aina ole samaa mieltä bloggaajan kanssa tai joskus tulee eteen kirjoituksia, joiden takia omat kulmat kohoaa taivaisiin. Tuolloin joko kommentoin oman eriävän mielipiteeni toivon mukaan niin että siitä käy ilmi, että kunnioitan muiden eriäviä mielipiteitä tai sitten jätän kommentoimatta kokonaan.

  Mun mielestä kaikenlaiset haukkumiset, toivotaan että kirjoittajalle käy jotain kamalaa yms. kommentit on ihan törkeyden huippu. En vaan ymmärrä omassa mielessäni mitä tuollaista kommentoivan ihmisen mielessä liikkuu. Itse siis todellakin tykkään että tuollaisia kommenntteja ei julkaista, koska niissä ei ole mitään järkevää sisältöä.

  • Oon samaa mieltä, eli en näe niiden julkaisussa mitään ideaa. Yleensä kommentoija haluaa tietysti huomiota itselleen, joten sitäkään vähää ei kannata antaa.
   Mutta tosiaan itsekin olen sitä mieltä, että ei pidä pelätä tuoda omaa mielipidettään esille. Asiat voi riidellä, mutta toivottavasti ei ihmiset!

 3. Moi, Itse tykkään sinun suorasta tyylistä tosi paljon. Minusta on mielenkiintoista lukea blogia jossa on myös mielipiteitä niin puolesta kuin vastaankin. Se että mihinkään ei uskalla sanoa mitään on kovin tylsää luettavaa. Pidän myös siitä ettei vellota turhassa negatiivisuudessa. Ja se ettei haeta tieten tahtoen itseä nostattavia kommentteja itseä ”mollaamalla”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta