No millon se #fitnesslifestyle oikein alkaa???

Vuonna 2000.. ja jotain... Sipsi ja siideri maistui!

Oli vuosi 2004 tai 2005 kun hinkkasin vatsalihasrutistuksia Tampereen Uintikeskuksen pikkuisella kuntosalilla ja odotin fitnesslifetyleä alkavaksi. Tämä tapahtui siis joka viikko ja aina seuraavana maanantaina piti tapahtua ISO elämänmuutos! Olin kyllästynyt rehevään olemukseeni ja muffinsivyötäröön ja mä vannoin, että tästä puoli vuotta eteenpäin vedän todella tiukan dieetin ja syön pelkkiä pakastevihanneksia (tämä oli siis käsitykseni terveydestä)! Mulla ei ollut tietoa, eikä taitoa toteuttaa sitä kuuluisaa ”fitnesselämäntapaa” ja ainoa, josta osasin aloittaa oli kieltäytyminen kaikesta kivasta (lue: roskaruoka, suklaa, Senssin kymppitiistai) ja kuulin jo ruoskan viuhuvan päässäni. Katri oli valmis, mutta Katrin pää ei.
Mä en ymmärtänyt ruoka-asioista juuri mitään, en tiennyt mikä on proteiini tai hyvä rasva. Tottakai mä tiesin, että hampurilainen ja friteerattu kanapallero on epäterveellistä, mutta siihen mennessä olin lueskellut lähinnä naistenlehtiä ja hankkinut tietoni niistä. Hyvinvointi ja terveys ei ollut silloin samalla tavalla muotia kuin nyt, eikä ollut esimerkiksi blogeja. Fitnessurheilu oli muuten vielä tuohon aikaan ihan marginaalilaji Suomessa ja lihaksikkaita naisia ällöttiin. Nykyään naapurin mummokin tietää mikä on proteiinisynteesi. Tai no ei ihan, mutta you got the point 😀 …

IMG_2001

Vaikka ”fitness” ja ”fitnesslifestyle” ovatkin jo joidenkin mielestä kuluneita ja jopa noloja termejä, niin nehän ovat vain käännös sanoille terveys ja terveellinen elämäntapa – eli sitä mitä niin moni koittaa tavoitella! Se, että osaa toteuttaa terveellisiä elintapoja vaatii kuitenkin tiedon keräämistä ja jollain tavalla myös omistautumista. Ei se fitnesslifestyle vaan ”ala” yksi kaunis päivä, vaan se tarkoittaa, että alat tekemään tietoisia valintoja joiden tarkoituksen ymmärrät ja samalla myös joudut luopumaan ehkä jostain. Ymmärrät mikä on haitallista omalle keholle ja mikä ei. Täytyy olla myös rohkeutta hypätä omalta mukavuusalueelta ulos, koska pelkästään unelmoimalla et voi saavuttaa mitään. Se voi olla jopa raastavaa tajuta. Enkö mä oikeasti muutukkaan vain makaamalla???
Se, mikä mulla itselläni on muuttunut eniten, on ajatusmaailma! Ilman pitkää ajatusprosessia ei ole elämänmuutosta! Tänään et voi olla pullanmussuttaja ja huomenna hypätä fitnesslehden kanteen vatsalihakset pingottaen. On oltava valmis hyväksymään, että kaikki ei tapahdu hetkessä (itselleni tämä oli vaikeaa ymmärtää) eikä kaiken tarvitse tapahtua hetkessä. Ja vaikka monella fitness elämäntapana ruumiillistuukin piukoiksi pakaroiksi, niin parasta on kuitenkin se, kun nauttii omasta kehostaan ja siitä, mihin se pystyy! Eikä läskistä kannata murehtia; Kun löydät oikean tavan syödä ja liikkua, niin se ylimääräinen laardi lähtee aivan väkisin kropastasi! Et voi kuin huutaa hyvästit!

Kuten kerroin, niin mulla oli kyllä kovasti intoa mutta ei hajuakaan miten toteuttaa näitä villejä unelmiani. Suunnittelin (huom. suunnittelin!), että syön tosi vähän ja liikun joka päivä ainakin kaksi kertaa hiki hatussa. Pikkuhiljaa asiat kuitenkin muuttuivat ja olin valmis muutokseen. Hylkäsin mun lemppari kiinalaisen, aloin ihan aikuisten oikeasti syömäään niitä vihanneksia (en siis vain kuvitellut syöväni), enkä kulkenut enää kahta pysäkinväliä bussilla, koska fitnesspörsön ei tekisi niin 😀 ! Lopulta hankin myös valmentajan, koska halusin yrittää fitnessmallikisaan 2009. Se oli salainen haaveeni.
Opin syömään säännöllisesti, mutten vielä ollut läheskään työstänyt asiaa päässäni tarpeeksi, enkä oikein osannut kohtuutta.
Opin myös rakastamaan kuntosaliharjoittelua ja se on edelleen kaikista liikuntamuodoista mulle rakkain. Raudan nostelu on vaan NIIN kivaa!

fitnessmalli
Näillä kuvilla hain castingiin ja pääsinkin! Kuvat Juuso Erholtz.
katri_2 (1)
Mun uudet lukijat ei taida tietääkkään, että mulla on ollut pitkään lyhyt tukka, joka oli kyllä omalla tavallaan aivan ihana!

Yksi mikä on varma on se, että aina tulee elämässä kausia jolloin se lehtivihreä ei maistu eikä treeni kiinnosta. Joskus kroppa koittaa kertoa tällä jotain ja joskus taas…. No ei vaan luista! Harva pystyy oikeasti olemaan ihan 100% terveyden perikuva aina ja kyllä mullakin on välillä muutaman viikon kausia, kun ei jaksa oikein innostua ja joka ilta on joku herkku käsissä. Huomaan kuitenkin, että kun terveelliset elämäntavat ovat juurtuneet jo itseen, niin silloin huonot kaudet hyväksyy paremmin ja pääsee niistä yli! Ei myöskään kannata ajatella, että se ”fitnesslifestyle” on toisille vaan niin helppoa ja itse on vain niin selkärangaton vätys – he ovat vain pidemmällä muutoksessa! Mä neuvoisin ensimmäiseksi ottamaan vaikka kynän ja paperia ja kirjoittamaan niitä omia tavoitteita paperille. Mihin asioihin oikeasti haluaisit muutosta ja mitä jos et muutukkaan – mitä siitä seuraa?? Jokainen voi päästä tavoitteeseen kun tietää mitä tekee!

Asiat eivät ole aina helppoja ja joskus täytyy ihan vaa’an kanssa opetella niitä oikeita annoskokoja tai lähteä sinne treenaamaan vaikka ei huvita. Myös se on osa terveellistä elämäntapaa ja omistautumista omalle hyvinvoinnille.
Mulla on ollut esimerkiksi itselläni tunne, että hakkaan vain päätäni seinään tän maidottoman ruokavalion kanssa, kun kaikki saa sen kuulostamaan niin helpolta ja silti itse en siinä onnistu! Ajattelen vaan koko ajan turkkilaista jugurttia ja juustoa ja luen kun joku kertoo blogissaan, miten helppo oli luopua kaikesta muusta paitsi vehnänorasmehusta 😀 ! Sitten lopetin koko aiheesta stressaamisen ja tänään tajusin, etten ole tällä viikolla käyttänyt maitoa juuri ollenkaan! Päässä siis ajatustyötä on ainakin jollain tasolla tapahtunut (siis minulla, kuvitelkaa) mutta väkisin ne tavat ei kyllä muutu! Jollekkin se on helppoa, mutta ei mulle. Vielä.
Antakaa siis itsellenne aikaa ja ajatelkaa vaikka vuosi tai viisi vuotta taaksepäin?
Oletko päässyt yhtään siitä eteenpäin ja onko ajatusmaailmassa tapahtunut muutosta? Millaisia eroja huomaat?

Hyvinvointi yhdistää! Kuvassa parin supermukavan bloggaajan, eli Eevin ja Eevskun kanssa!
Hyvinvointi yhdistää! Kuvassa parin supermukavan bloggaajan, eli Eevin ja Eevskun kanssa!

Muutoksessa kaivataan aina tietoa ja oikeaa suuntaa mihin edetä! Jos kaipaat omaan projektiisi tukea, niin omaan personal training ”talliini” mahtuu taas muutama uusia asiakas (huomio etenkin te, joille päivätreenit sopivat kuvioon)! Teen myös nettivalmennusta sekä pelkkää kuntosaliohjausta!
Voit laittaa mulle sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai täytä yhteydenottolomake kotisivuillani! Ihan rohkeasti vaan 🙂 !

fityoutoo

2 vastausta artikkeliin “No millon se #fitnesslifestyle oikein alkaa???”

  1. Hyvä kirjoitus! Monilla tuntuu olevan harhakäsitys, että muutos tapahtuu vaan simsalabim eikä tarvitse tehdä mitään. Toinen harhakäsitys tuntuu olevan se, että terveellinen elämä vaatisi jotain älytöntä hifistelyä. Lopulta kyse on aika yksinkertaisista asioista, jotka vaatii eniten vaan päättäväisyyttä. Itse kirjoitin aiheesta joskus miljoona vuotta sitten: http://gooddaytoworkout.blogspot.fi/2013/11/suuri-motivaatiopostaus_8640.html 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta