No mitäköhän tästäkin nyt ajattelisi…?

Proteiini on nyt kova sana. Protskutuotteet menee kuin kuumille kiville ja on erikseen proteiinirahkaa, proteiinikerrosrahkaa, proteiinivalmisjuomaa, proteiinipastaa, proteiinipuuroa… Lista on loputon! Jopa Helmi-mummu 95v tietää, että ”roheiinia” pitää syödä, jotta pysyy kasassa 🙂 ! Tämä ei ole ainakaan PT:n näkökulmasta todellakaan mikään huono ilmiö ja vaikka liikaproteiini muuttuukin elimistössä ehdaksi läskiksi aikanaan, niin harva silti sitä onnistuu syömään siihen vaadittavia määriä. Kyllä se proteiinin puuttuminen ruokavaliosta lienee kumminkin yleisempi ongelma. Varsinkin keski-ikäisillä ja iäkkäämmillä ihmisillä! Kannustakaa siis te nuoret ja proteiinitietoiset syömään omia vanhempianne lihaa, kanaa, kalaa, kananmunia, maitotuotteita, papuja tai mitä ikinä he nyt tykkäävätkään syödä. Itsekkin ”paasaan” tasaisin väliajoin omille vanhemmilleni liian hiilihydraattipitoisesta ruokavaliosta ja isälleni kasvisten heikosta kulutuksesta.

Suunnittelen juuri toivepostausta koskein lihaksenkasvattajan ruokavaliota :). Tässä yksi aterioista!

Myös markkinamiehet ovat huomanneet proteiinibuumin ja omasta mielestäni aika moni tuote on kehitetty enemmän dollarin kuvat silmissä, kuin sen takia, että niillä oikeasti pelastetaan maailma. Se että jossain proteiinirahkaksi ristityssä tuotteessa on 2g enemmän proteiinia kun siinä tylsässä ja tavallisessa purkissa on ihan olematon ero. Mitä väliä oikeasti??? Kokonaisuuden kannalta ei mitään!
Te jotka luette esim Steffit-blogia tai Oona Tolppasen blogia, olette varmaan huomanneet, että Valio on tuonut markkinoille uuden rahkajuoman! Tällaista tuotetta ei vielä taidakkaan olla markkinoilla….

IMG_2158

Leukani loksautti kuitenkin auki ehkä tuotteen outouttakin enemmän siihen liittyvä mainoskampanja! Hmmm… Puolialastomia, tosin erittäin kauniita/komeita bloggareita ja….rahkaa! Liittyvät toisiinsa, miten?

Mun mielestä on hienoa, että nää kaikki huikeat bloggarit + Pekka Hyysalo ovat päässeet tähän isoon Valion kamppanjaan! Arvostan jokaista heistä kovasti ja varsinkin Steffit blogista tykkään kovasti! Älkää siis ymmärtäkö väärin, ihmetykseni ei liity mitenkään näiden ihmisten valintaan! Silti itsestäni tuntui vaan jotenkin kaukaa haetulta laittaa ”riisuttu” bloggari mainostamaan vedellä ohennettua rahkaa :D. Enkä sano tätä edes mistään seksistisestä näkökulmasta, koska itse en kokenut noista kuvista mitään sellaisia viboja. Kuvathan ovat tosi tyylikkäitä ja hyvällä maulla tehtyjä!
Vähän tuli toki fiilis, että hehkutus tuotteesta on hippasen epäaitoa blogeissa, mutta voihan toki olla, että he kaikki kamppiksessa olevat todella kokevat ton tuotteen tarpeelliseksi. Sitäpaitsi tuskinpa heistä kukaan tuotetta haukkuisi julkisesti 😀 !

IMG_2173

No, koska en tuomitse tai hehkuta mitään tuotetta blogissani kokeilematta, niin ei muuta kuin kauppaan ja maitohyllylle! Hintaa 0,75L purnukalla oli Pukinmäen K-Kaupassa 2,59€ ja muistelen saman merkin rahkan olleen 6,39€/kilo. Joku matemaattisesti kyvykäs vois vaikka laskee ja kommentoida tohon kommenttiboxiin, että mikä on rahkan litrahinnaksi tulee…? Siis vertailun vuoksi. Mä keskityn vain kirjoittamiseen 🙂 .
Toi tuote on selvästi tarkoitettu ehkä enemmän smoothiehommiin, koska paljaaltaan tämä tuote maistui…no rahkalta!? Siis luirulta rahkalta! Koostumus on tosi juokseva, siis ei mitään piimään verrattavaa. Varmasti helppo juotava sellaiselle, jolle tavan rahka jää kitalakeen kiinni. Tähän voisi myös sekoittaa vaikka marjoja lasissa ja vetää pikaisena aamupalana. Laitan tähän vertailuksi myös sisällysluettelon sekä rahkasta, että rahkajuomasta, josta voitte huomata, että ”juotavassa rahkassa” on hieman vähemmän proteiinia per 100g (eli ne MERKITTÄVÄT 3g!!! 😀 ) mutta muuten ainesosaluettelo on sama.

IMG_2162 IMG_2169

Mitä ajatuksia teille heräsi a) tuotteesta b) kampanjasta?
Sopiko teidän mielestä kampanja hyvin tähän tuotteeseen? Ostaisitteko juotavaa rahkaa?

 

fityoutoo

16 vastausta artikkeliin “No mitäköhän tästäkin nyt ajattelisi…?”

  • Jee mahtavaa Steffi! Kuten sanoin, niin en todellakaan kritisoi sinua ja olet aivan upea kuvissa! Onhan toi myös aikamoinen kunnia päästä ison kotimaisen firman keulakuvaksi – siitä haaveilee varmasti niin moni bloggari.

 1. Kampanjasta mulla ei ole mitään erityistä mielipidettä, mutta tää yleinen proteiinihypetys kaikissa mahdollisissa muodoissaan on jo hippasen koomista. En tiedä kuinka moni asiakas ostaa sokeasti näitä ’superproteiini’tuotteita ajatellen niiden olevan jotenkin parempia tai terveellisempiä vaihtoehtoja. Itse luotan terveeseen järkeen ja tutkin tuotteiden ravintosisällöt, huusipa tuotteen nimi proteiinia tai ei.

  Itse rahkajuoma on mielestäni aivan turha ellei sitten rakasta maustamattoman maitorahkan makua niin paljon, että haluaa ostaa siitä tuollaisen helpon, lennossa nautittavan nestemmäisemmän version. Smoothiet ym. on helppo tehdä ihan normaalista purkkirahkasta tai sitten vaikka piimästä. Rahkajuomassa itsessään ei sinänsä ole varmasti mitään vikaa, mutta en näe mitään mikä tekisi siitä erityisen hyvän tai käyttökelpoisen. Tuotteena tuo luultavasti hukkuu maitohyllyjen pursuilevaan ylitarjontaan eikä tule eksymään omaan ostoskoriini.

  • Niin, se terve järki toimis aika monessakin asiassa :). Olen sun kanssa samaa mieltä siitä, että ehkä se proteiinin hehkuttaminen nykyään vähän jokaisen tuotteen kohdalla on outoa.

   Piimää mäkin olen muuten käyttänyt nykyään jonkun verran smoothieissa! Tykkään siitä happamasta mausta ja se sopii todella hyvin tosi makeiden hedelmien kanssa! Mangolassi on sitäpaitsi aivan herkkua!

 2. Rakastan rahkaa mutta rahka rahkana (maustamaton+rasvaton ihan perus Xtra merkkinen) en juo maitoa enkä piimää ja taidan jättää rahkajuomankin testaamatta:)

  • Ymmärrän. Ei tätä oikein voinut piimäänkään verrata ja mielestäni piimä on parempaa! Makuasia tosin…

 3. Olipa kiva että postasit tästä! Bongasin ton just tänää kaupasta ja katoin purkkii vähä et whaaattafaack?!
  Mut iha kiva tietää et ravintoarvot on melkee just samat ku normirahkassa, pitää ostaa joskus :).
  Kampanjaa en oo ees nähny vielä

 4. Joo, proteiinia tunkee ulos joka paikasta ja jokainen uutuus tuntuu olevan proteiini-uutuus. Välillä tämä hämmästyttää mutta toisaalta taas kun kysyntää ja markkinarakoa on niin tottakait pusketaan eteenpäin silloin kun rauta on kuumaa (ja minä itseasiassa odotan että löydän jostain tätä markkinoille tullutta prodejätskiä). Mutta asiaan itseensä, mainoskampanjasta ei ole sanottavaa koska en ole siihen missään törmännyt. Tuotteesta taas sanoisin että taotaan nyt kun rauta tosiaan on kuumaa – en näe mitään syytä miksi itse ostaisin tuota sillä en varmasti sitä halua juoda sellaisenaan ja jos smoothien haluan tehdä niin voin lisätä sinne itse vettä/maitoa/mehua mitä notkistajaa sitten tahansa. Jossain tilanteessa (en kyllä keksi missä) tästä varmasti on jollekulle kuitenkin iloa mutta vahva epäilyni on että se katoaa kaupan hyllyiltä vähin äänin..

  • Kuulin myös tuosta prodejätskistä. Sekin mietityttää, mutta toki nyt terveellinen herkuttelu on myös tosi in. Taidan silti syödä jädenkin ihan perus jädenä 🙂 !Nyt toi kamppis näyttää pyörivän täällä Fit Fashionillakin!

 5. Mutta onhan se parempi , että tulee lisää tuonkaltaisia tuotteita, kuin lisää niitä hirveitä lisäainepommeja täynnä sokeria ja makeutusaineita. Tuollaisen voi hätätapauksessa ottaa vaikka matka- tai välipalajuomaksi maidon tai limsan sijasta..

  • Totta! Jos joku tähän tarttuu jonkun sokerijugurtin sijaan niin ehdottomasti 100 krt parempi!

 6. Ollaan puolison kanssa odoteltu, että milloin tällainen tuote tulee markkinoille. On vaan töissä tullut todettua, että rahkan rahkana muputtamiseen voi tulla välillä aika tympääntyminen. Vedellä kun tekee rahkasta juoksevaa on se kahvitauolla nopsa nauttia työkavereiden kahvitellessa. Kivaa vaihtelua kitalakeen jäävään perinteiseen malliin. 🙂

  Ehkä vähän turhake tuotteena, mutta kiva välipala juurikin matkoille pikahätään 🙂

  • Mä näkisin tän paikan juurikin nopeasti vedettävänä välipalana! Tämä juotava versio on aika helppo ja vaivatonkin juoda, kun taas rahka ehkä paljaaltaan vaatii vähän totuttelua ja suutuntuma voi olla vähän tahmea. Tämä kyllä menee helposti kurkusta alas!

  • No eipä niitä tule juuri itsekkään käytettyä. Turkkilainen jugurtti on suosikkini, tosin sotken sitä rahkan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta