NRJ Workout – sivulle viereen ja sitten mä sekosin!

IMG_1934

Viime viikonloppuna järkättiin Helsingissä Kaapelitehtaalla NRJ Workout -tapahtuma! Sama tapahtuma oli jo viime vuonna, mutta yksipäiväisenä. Tänä vuonna Workout oli laajentunut ja tuntivalikoima oli monipuolistunut. Tarjolla oli Les Mills tuntien lisäksi esim. TRX-tunteja, joogaa ja kehonhuoltoa. Ihan varmasti jokaisella jotain!
Perjantaina kruunasi Rähinä-treeni, eli treeni livemusan tahtiin! Lavalla nähtiin Brädi, Uniikki ja viimeisenä naisten kestosuosikki Elastinen. Nam.

IMG_1947
Tarkkasilmäisimmät crossfit-ihmiset saattoivat bongata lavalta tutun naaman; Emilia Leppänen on suomen ykkös crossfitnainen ja JESTAS, kattokaa tota valakyykkyä!!!! Siinä lapa liikahtaa…
IMG_1926
”Tuo mulle lämpöö, yy kaa koo nee vii kuu…” I’m sorry, mutta maailman rasittavin biisi kun jää soimaan päähän….
IMG_1936
”Ehkä pieni muttei silti heikkoo, siks selkä suorana mä seison”. Aww, söpöä <3.

IMG_1929
Treenien lisäksi paikan päällä on pienimuotoista messumeininkiä, eli näytteilleasettajia, lähinnä lisäravinneputiikkeja, kuntosaleja ja treenivaatteita. Itse olisin toivonut jopa isompaa valikoimaa, koska etenkin treenivaateaddiktina tartun kiinni kaikenlaisiin messutarjouksiin kuin nälkäinen haukka!
Myös tuttuja oli joukossa, eli aina niin iloinen Alona!

Siis mitä!?! Bodybeibe jakaa karkkeja!
Siis mitä!?! Bodybeibe jakaa karkkeja!

 

Kuten kerroin tossa muutama päivä sitten, niin olin vähän kipeän oloinen ja sen lisäksi mun penikat on äityneet aika pahoiksi. Olen nyt ottanut hierontaa Tarjalla kahden viikon välein, mutta edellinen oli juuri ennen Helsinki City Triathlonia (jossa olin muuten tulosten tarkistusten jälkeen sijalla 35, wuhuu!) eikä silloin mun jalkoja viitsitty kovin äkäisesti runnoa. Jotenkin siis ajatus hyppimisestä ja hosumisesta ei oikein houkutellut. Muutaman tunnin katselin ihan reunalta mutta onneksi muutamalle tunnille pystyin osallistumaan ihan täysin itsekkin.

Ihanan tuoreina tässä... Muutama tunti jo alla!
Ihanan tuoreina tässä… Muutama tunti jo alla!

Helsinki Workoutissa on aina todella hyvät ohjaajat ja tänäkin vuonna he saivat kyllä tunnelman kattoon! Toki yleisössä oli varmasti paljon ohjaajia, joita ei yleensäkkään tarvitse houkutella eturiviin 😀 … Itseäni suomalaisissa juuri hieman harmittaa meidän ”jäykistely”, eli hymyäkin joutuu välillä vaatimalla vaatimaan! Tämä viikonlopun jengi oli kuitenkin ihan messissä ja kaikilla iloisen hikiset naamat! Toki onhan meitä ohjaajiakin monenlaisia ja osa tykkää niistä rauhallisista ja osa niistä duracell-pupuista. Itse toivoisin ainakin, että oma persoonani näkyisi ohjauksestani, enkä olisi vain ”joku tylsä ohjaaja”….

IMG_1892

Itse en ohjaa Les Millsejä, enkä juuri käy niillä tunneillakaan. Tunneissa ei sinällään ole tosiaan mitään vikaa ja etenkin tanssillinen Body Jam on superhauska tunti! Jos joku ei tiedä, niin Les Mills tunnit ovat siis ns.konseptitunteja, eli joka paikassa pyörii sama tunti. Mun on jotenkin vaivalloista oppia jonkun muun tekemä tuntirakenne ja tässä varmaan se yksi syy miksi en LM tunteja vedä! Sen lisäksi en ole mikään koreografiaihminen… Näkisittepä mut esimerkiksi step tunnilla – mulla on kaksi vasenta jalkaa 😀 ! Mä RAKASTAN tanssimista ja kaikenlaista vetkutusta ja onhan mulla vankka tausta kilpatanssin harrastajana… Siis silloin kun olin n.12v ja kävin siellä tunneilla sen vuoden verran! Olen myös hyvin musikaalinen ja lähes niuhottaja kaikissa rytmiasioissa, mutta aivojen koreografioiden oppimista säätelevä keskus mulla on varmaan jäänyt normaalia heikommaksi kehitysvaiheessa…. Lattarit kyllä menee, rumba, samba ja cha cha irtoaa milloin vain (mun mies just sano eilen kun mä tanssin keittiössä, että olen ”kuin suoraan kummelista”…)!

Parhaat antimet viikonlopun Workoutista sijoittuivat lauantain aamupäivään, kun vuorossa oli Timo Kurvin Acro yoga ja heti perään CompactFit-kuntosalin liikkuvuustreeni. Uppouduin täysin! Etenkin Acro yoga oli jotekin NIIN mun juttu. Ja nyt kerron teille jotain, mitä ette todellakaan saa kertoa hurrille… Olen nimittäin ilmoittanut meidät ensi perjantaiksi acro yoga workshoppiin! Siis minun rakas tosimieheni JOOGAA! 😀
Ainoa vaan, että acro yogalla ei ollut mielestäni oikein mitään tekemistä perinteisen joogan kanssa, vaan se oli ennemminkin pariacrobatiaa! Tässä pieni youtubeklippi siitä, miten mä perjantaina lentelen höyhenen kevyenä! Eikö olekkin aivan superhienon näköistä?

Älkää kysykö mitä toi norsu teki tuolla tunnilla :D...
Älkää kysykö mitä toi norsu teki tuolla tunnilla :D…

IMG_2024

Sikahyvä oli myös CompactFit-salin Jukka Rajalan liikkuvuustunti! Sain todella paljon myös työhön ideoita ja asiakkaiden liikkuvuuden ja tasapainon parantaminen tulisi olla personal trainerille tärkeä pointti valmennustyössä. Itse ajattelen, että jotain hyvinerottuvaa perskannikkaa paljon tärkeämpi asia on kuitenkin se, miten meidän keho toimii. Hyvin liikkuvassa ja vetreässä kehossa on mukavampi elää ja tämä korostuu etenkin kun vanhenemme. Muistan kun entinen työkaverini totesi joskus työpaikan salilla, että ”tuli joskus nuorempana bodattua sen verran kovaa, että siinä hötäkässä hajos koko kroppa!”. Eli eikö kuitenkin tärkeämpää ole tehdä sellaisia asioita jotka pitää meidän kehon kunnossa ja tasapainossa, kuin vain keinolla millä hyvänsä saada penkkimaksimi…?
Liikkuvuus ja kehonhuolto korostuu etenkin silloin jos haluaa kilpaurheilla tai treenata kovaa; Silloin kovin montaa vuotta ei voi luistaa noista edellämainituista. Jukka antoi myös hyvän muistutuksen tunnilla, eli ”ryhti ei kerro vielä mitään”.

Tässä mä treenaan mun liikkuvuutta liikuttamalla itseni johonkin aivan outoon asentoon...
Tässä mä treenaan mun liikkuvuutta liikuttamalla itseni johonkin aivan outoon asentoon…

Kiitos kovasti tapahtumanjärjestäjille mahdollisuudesta osallistua NRJ Workouttiin! Toivottavasti ensi vuonna tapahtuma järjestetään taas, koska mielestäni tämän tyyppisiä tapahtumia on suomessa liian vähän!
Millainen fiilis teille jäi tapahtumasta, jotka pääsitte paikan päälle? Mitä mieltä olitte tunneista? Entä järjestelyistä?

 

fityoutoo

3 vastausta artikkeliin “NRJ Workout – sivulle viereen ja sitten mä sekosin!”

  1. Kuulostaa tosi kivalta tapahtumalta! 🙂 Itseäni kumminkin järkytti sunnuntai-iltana tulla treenaamaan kun Kaapelin pukkarit oli jätetty ihan järkyttävään kuntoon! Roskia ympäri lattiaa ja penkkejä ja jopa rintaliivejä siellä sun täällä 😀

    • Eihän :(?! Mä en käynyt siellä pukkareissa ollenkaan… Kukakahan sinne on jättänyt liivinsä :D? Onkohan se lähtenyt ihan ”au naturel” kotimatkalle???

  2. Blogiarvonnan onnellinen voittaja kiittää mahdollisuudesta päästä mukaan tapahtumaan! 🙂 Kävin testaamassa mm. C-Workout Totalin, joka oli kuin meikäläiselle räätälöity tunti. Tykkäsin kovasti tästä painonnosto-/crossfit-tyylisestä treenistä. Lounastauon jälkeinen TRX-kuntopiiri hapotti mukavasti Totalin jälkeen 😀 Päälle vielä BodyCombat ja illalla Midnight Run. Mikä mahtava sporttiviikonloppu! <3

    Yllätyin väkimäärän vähyydestä, kenties kohtalaisen kallis hinta karkotti osallistujia?? Näytteilleasettajat olivat vähän ahtaasti kujamuodostelmassa. Pukkareita en myöskään käyttänyt, vaan kiskoin jumppakamat päälle jo kotona. Kokonaisuudessaan mukavan oloinen tapahtuma, vaikkakaan ei ihan minun näköiseni. Oli huomattavasti enemmän ripsen- ja hiustenpidennyksiä, meikkiä ja koruja, kuin mihin olen nyrkkeilysalilla tottunut 😉 Mutta tosi nastaa vaihtelua omaan treenaamiseen. Kiitos Katri!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta