Painonpudottajan 5 huonoa ideaa!

Olen ajatellut joskus, että kaikille painonpudotusasiakkaille pitäisi varmaan väsätä joku ”varoituslehdykkäinen”, jota henkilön tulisi kuljettaa mukana esim lompakossa ja vilkuilla säännöllisin väliajoin 😀 . Kuten varmasti kaikki tiedätte, niin itseään ei tule saattaa kiusaukseen – ei ainakaan jos koittaa laihduttaa! Silti matkan aikana tulee AINA virhearviointeja ja niitä ei niin hyviä valintoja. Toisaalta ehkä kannattaakin ottaa heti alussa sellainen asenne, että takapakkeja tulee ja tärkeintä on niissä tilanteissa katsoa hommaa eteenpäin! Ei todellakaan jäädä mihinkään sohvannurkkaan nyyhkyttämään vaan huomenna on päivä uusi ja takaisin parempien valintojen pariin!

IMG_1638Välillä voi olla että homma lähtee todellakin lapasesta ja usein se haastava tilanne tekee varkaan! Ja hei, nyt en TODELLAKAAN puhu tilanteesta, jossa on syöty ”5 kirsikkatomaattia ohi ruokavalion”. Itse ainakin koen, etten halua olla sellainen valmentaja, joka tylyttää valmennettavan maan rakoon jonkun muutaman kymmenen kilokalorin takia! En ole koskaan ymmärtänyt mitä pysyvää voi olla sellaisessa muutoksessa, että neuroottisesti ajatellaan ruokavalio sen kahden riisin tarkkuudella.

Joskus kuitenkin käy niin, että homma ajatutuu järkyttävään hiilarifestivaaliin ja SE onkin jo sitten hieman eri asia. Silloin on ehkä ihan paikallaan jo miettiä, että mikä johti tähän tilanteeseen, jotta ensi kerralla se voitaisiin välttää! Ihminen on esimerkiksi välillä niin omien tapojensa orja ja joskus vain toimii jo lähtökohtaisesti aivan hassusti – eikä välttämättä itse tajua ettei se ole terveellistä tai järkevää.

Kokosin tähän sellaisia tilanteita, jotka ovat varma tie kadotukseen 😀 ! Nämä riskitilanteet kannattaa pitää mielessä etenkin, jos koitat pudottaa painoa, mutta aivan varmasti myös tavallinen painonhallitsija näistä vinkeistä hyötyy. Ainakin niillä voi väittää ilmapalloksi turvonneen vatsan ja ällötyksen!

1. Älä lähde nälkäisenä kauppaan!
Tämä on jokaisen painonpudotusraamatun johdantoteksteissä! Nälkäisenä verensokeri on alhaalla ja on fysiologinen fakta, että juuri silloin makea ja rasvainen houkuttaa. Ei ole todellakaan huono idea kantaa laukussaan jotain pientä välipalapatukkaa/protskupatukkaa, jonka voi vetää ennen kuin antautuu keksihyllyn vietäväksi. Heti kun verensokerit hieman tasaantuvat, kaupassakäynti on niin paljon siedettävämpää. Ihminen myös aika törkeästi yliarvioi yleensä ruokatarpeensa nälkäisenä, joten ostoskärryyn saattaa vahingossa eksyä noin viisinkertainen määrä ruokaa tarpeeseen nähden. Sen takia kauppalistan teko etukäteen on hyvä asia, jos ei jo valmiiksi ole päässä ”kestolista” kuten meidän huushollissa. Siitä poiketaan yleensä vain perjantaisin.
Ja jos ei ole tarkoitus ostaa niitä munkkeja, niin siihen paistopisteelle on silloin ihan turha jäädä palloilemaan!!!

Raakaruokaviikon ostoksia… Ostetaan me yleensä aika paljon muutakin mutta ei ollut nyt tuoreempaa kuvaa!

2. Älä suostu sinne (kiinalaiseen)buffettiin lounaalle!
Buffet on ihan vihon viimeinen paikka painonhallitsijalle! Varsinkin kiinalainen sellainen! Tai no ”kiinalainen” – en tiedä kuinka autenttista kinkkiruokaa noi friteeratut kanapallerot ja hapanimeläkastike oikein ovat 😀 . Kuinka usein olette lähteneet buffasta virkeänä???
Monihan huitaisee siinä yhdeltä istumalta päivän rasvatarpeen tappiin ja suolaa roppakaupalla! Pidän aina kinkkiruokaa ainakin lähes roskaruokana, jonka ei pitäisi kuulua painonpudottajan ruokavalioon kuin satunnaisena herkkuna. Kastikkeet ovat yleensä todella rasvaisia ja voitte kuvitella että niissä lämpöhauteessa lilluneissa porkkananpalasissa ei enää hirveästi ole mitään ravintoarvoa jäljellä. Ainoa kinkkimesta, josta olen saanut edes jotenkin tasokasta sapuskaa ovat Joensuun Deli China ja Helsingissä China Man, jossa riisin saa myös tummana.
Jos taas eksyt salaattibuffettiin lounaalla niin se ei kuulosta ollenkaan niin vaaralliselta. Toki siinäkin voi vetää överiksi.

3. ”Tilaan ravintolassa pihvin ja salaattia!”
Tätä neuvoa hoetaan aina joka paikassa; Ravintolassa voi tilata järkevästi, etenkin jos tilaa naudanlihapihvin ja salaatin. Joo kyllä, ennen kun repeätte liitoksistanne niin aivan VARMASTI löytyy niitä jotka aina ottavat kevyimmän vaihtoehdon listalta. Mutta kun kavereille alkaa tippua pöytään höyryäviä pitsoja ja juustohampurilaisia, niin aika moni kokee hetkellisen romahduksen! Ravintolassa on tietenkin tyydyttävä syömään se ruoka jonka tilasi ja voihan sitä toki kiusata itseään muuten vain tai kalastella kavereiden lautasilta!
Neuvoni sinulle: a) Älä syö ravintolassa, jos et halua pahaa mieltä tai kivempi vaihtoehto b) mene silloin ravintolaan kun hemmottelet itseäsi ja ansaitset herkullisen aterian! Silloin nauti ruoasta, äläkä tilaa pelkkää vihersalaattia kun sitä voi puputtaa kotonakin.
Tähän tekee sitten poikkeuksen kaikenmaailman businessihmiset, jotka ”joutuvat” alituiseen ruokailemaan ulkona. Silloin on vaan pakko kasvattaa selkäranka.

steak

4. Älä vedä herkkupäivää överiksi!
Liian tiukkoja dieettejä seuraa yleensä täysin överiksi vedetty herkuttelu! Liukuhihnalle päätyy sipsiä, keksejä, limpparia, suklaata, irtokarkkeja ja vielä ”kirsikaksi” joku Riitan Herkun metripitsa. Useimmilla lihomisen takana on hallitsematonta ahmimista ja tällaiset tilanteet lähes 100% laukaisevat sen uudelleen! On pakko syödä, vaikka on jo aivan täynnä ja olo on hirveä. Mutta kun on ostanut. Ei voi jättää kaappiin.
Herkkupäivän käsite on muutenkin vähän huono. Itse käytän sanaa ”herkkuhetki” eli se on siis tyyliin yksi pieni pussi karkkia, pala kakkua tms. Eikä niin, että sillä määrällä pystyisi ruokkimaan 20 nälkäistä teinipoikaa.

IMG_1521[1]

5. Älä luule, että terveellinen ruoka vain ilmestyy jääkaappiisi!
Tämän tulisi ehkä oikeasti olla ykköskohdassa!
Yleensä tulee syötyä sitä, mitä on helposti saatavilla ja valmiina jääkaapissa. Jos pitkän työpäivän jälkeen ajattelet, että kotona alat vielä kokkaamaan jotain uunivihanneksia ja paistia niin pieleen menee. Kyllä se ruoka täytyy olla siellä valmiina kauhottavaksi lautaselle! Ei ole todellakaan mikään yllätys, miksi leipä on niin monelle se aamupala, päivällinen ja iltapala. Ja samalla housunkaulus turpoaa! Se vaan on niin helppoa syödä aina sitä leipää!
Myös salaatin syöminen on monelle ongelmallista siksi, kun ei sitä ole valmiina, eikä jaksa alkaa tekemään. Sinänsä on melkein ihan sama mitä kasviksia ylipäätään syö – itse pilkon kurkkuja valmiiksi usein muovirasiaan tikuiksi ja äsken raastoin karmeen kokosen ämpärin porkkanaraastetta! Kirsikkatomaatit menee ihan sellaisenaan suoraan rasiasta pesun jälkeen ja ainoastaan avocadon eteen nään vähän vaivaa. Itse koitan myös käyttää hyväksi aina sellaisen luppoajan, jolloin voi valmistaa ruokaa seuraavaksi päiväksi! Esim paistan jauhelihaa ja lyön sen rasiaan ja siitä voi ottaa sitten helposti vaikka riisin kanssa tms. Kannattaa kehittää sellainen ruoanlaittosysteemi, ettei illalle jäisi mitään kokattavaa (ainoastaan lämmitettävää), jos arki on tosi kiireistä. Tai sit voi kouluttaa hyvin puolisonsa ja kun tulee väsyneenä treeneistä, niin siellä on loimulohet pöydässä 😀 !

Kertokaas rakkaat lukijat onko joku näistä kohdista koitunut kohtaloksenne tai miten itse ratkaisette ko. tilanteet? Vinkeistä varmasti hyötyy moni! Onko muita tilanteita, joissa mopo karkaa helposti käsistä syömisen suhteen???

aamupala
Munakas on todella helppo ja halpa iltapala! Nykyään saa jopa valkuaisia suoraan pullosta. Tässä kasvismunakokkelia maustettuna valkopippurilla ja soijalla.

 

fityoutoo

31 vastausta artikkeliin “Painonpudottajan 5 huonoa ideaa!”

  1. Repesinn tuolle riitan herkku metripizzalle.. Joskus laihduttaessa sitä alkoi himoitsemään vaikka sitä riitan herkku lättyä metreineen,mutta nykyään en ikipäivänä haluaisi tunkea itseeni tuollaista kuraa. Ajatusmaailma on muuttunut siitä kuinka laihduttaessa kielsi kaiken ,niin nykyään ajattelee onneksi minun ei tarvi enää syödä tollaista kuraa. T.-35kg 🙂

  2. Moikka!

    Nyt tuli kyllä niin osuva kirjoitus osuvaan hetkeen! 🙂

    Aloitin aika tarkkaan kuukausi sitten elämantapamuutos remontin ptn kanssa, ja noi tilanteet on tulleet tutuiksi! Muutos on ollut elämäntapojen suhteen hurja vaikka paino olikin vain korkeintaan pari kiloa ylipainon puolella. Voisin kai mieltää itseni näihin ”business”- ihmisiin kun lähden aamulla seitsemältä kotoa ja palaan kuuden ja kahdentoista välillä 😀 Ongelmani oli se etten syönöyt kuin pari kertaa päivässä, silloinkun joskus vaan ehdin ja muistin, aamupalaa en ole vuosiin syönyt ja illalla kun kotiin asti pääsen niin on jotenkin tosi helppoa vain sallia herkut itselleen rankan päivän päätteeksi. Ja jos vaihtoehtona oli kokous tai lenkki, niin ei kahta sanaa kumman valitsin! Kesällä alkoi sitten menemään överiksi ja ajattelin että pakko tehdä jotain, en kohta enää jaksa kun yöunetkin sellaista 3-7 tuntia…

    Olin aluksi ihan shokeeraantunut, siis viisi ruokaa päivässä, ja tälläisiä määriä!? Nyt kun on ehtinyt tottua niin en voi edes uskoa miten epäterveellisesti söin aiemmin, ajatuskin hirvittää.. Aamupala on kätevää tehdä illalla valmiiksi (smoothie) kun ei mik,ään aamuvirkku ole, ja napata aamulla mukaan ja syödä matkalla. Ongelma on juurikin ollut tämä että olen syönyt about 90% ruoasta ulkona ja nyt sitten alkanut kanniskella omia eväitä mukana. Välillä tulee syötyä ulkona, mutta mua ei onneksi niiden salaattien syöminen haittaa kun olen niitä muutenkin pitkään jo ulkona mutustellut muiden syödessä esim sitä pizzaa 🙂

    Olen kuitenkin huomannut että olo on ihan erilainen, jaksan paljon paremmin enkä kärsi juurikaan enää päänsäryistä, ja vaikka omien sapuskojen vääntäminen ja liikkuminen on aikaa vievää verrattuna edelliseen elämäntyyliin, niin sen olemassa olevan ajan saa käytettyä paljon tehokkaammin ja olo on huippu! 🙂

    Täydellinen en minäkään ole ja välillä tulee lipsahduksia, nämä sattuvat helpoiten nimenomaan jos ei sitä omaa sapuskaa ole mukana.. Satunnaiset sokerinhimot ratkaisen pepsi maxilla ja parilla sokerittomalla salmiakilla, ajattelen että ne eivät ole niin suuri paha kun sen jälkeen ei sitten enää teekään mitään makeaa mieli 🙂

    • Heippa laihduttaja ja kiitos viestistä! Onpa kiva että olet löytänyt sellaisen PT:n, jonka kans olette saaneet asiat rullaamaan! Aika moni kauhistelee alussa ruokamäärää, mutta pian keho alkaa jo vaatimaan ravinnerikasta ja terveellistä ruokaa! Usein kyllä löytää sellaisia keinoja, jotka helpottaa arkea (kuten juuri tuo, että teet jo illalla smoothien valmiiksi) jos vaan haluaa!

      Eikä kannata ajatella niitä ”lipsahduksia” niin suurena juttuna, tärkeintä on että oot päässyt hyvään rytmiin ja sulla on elämänmuutoksessa hyvä boogie päällä! 🙂

  3. Tosi hyviä vinkkejä! Mulla ainakin on se ongelma, että jos ostan vaikka karkkipussin, se on pakko vedellä loppuun saakka mahd. nopsaan, sitä ei voi säilyttää vaan kaapissa.. 😀 Sitten on ihan hirveä tukkoinen ja pallo-olo, joten pyrin ostamaan herkkuja aina todella pienissä määrin. Ja toi on niin totta että nälkäisenä ei saa kauppaan mennä, koska sillon ostaa kaikkea turhaa.. tai melkein mitä vaan.

    • Sepä se! Onneksi nykyään on pienempiäkin pusseja… Ja sitten on kyllä valitettavasti myös niitä puolen kilon säkkejä! Sellaisen kun vetäisee niin siinä onkin olossa kestämistä!

  4. Hei,

    Melkeen kaikki kohdat osuu ja uppoaa aina välillä. 😀 Tuo iltaruoka etenkin on haasteellinen ja pitäisi todella oppia tekemään valmiiksi ruokaa. Sellaiset päivät ovat helppoja, kun on tehnyt ison satsin ja sitä riittää seuraavaan päivään. Sitten jos yhtenä päivänä meni kaikki niin seuraavan työpäivän jälkeen mietitään taas kaupassa, jotta mitä tänään….. Haasteita asettaa myös puolison ja lapsen ruokamaut, että tekee sellaista, joka kelpaa kaikille. Ellei jaksa tehdä kahdenlaista ruokaa. Sitten kun saa lopulta sen ruoan, tulee joskus vedettyä koomat. Aterioiden suunnittelu on siis isossa osassa.

    Olen huomannut, että jos päivittäinen proteiinin tarve pysyy hyvänä, ei tule karkkihimoja. Nuo herkkupäivät saattaa siis joskus mennä ihan ohi, kun ei tee mitään mieli. Töissä taas on yleensä eväät eli ne kiinalaisten buffat jäävät harvaksi herkuksi. 🙂

    Joskus olen miettinyt, että jos olisin rikas, voisi palkata kokin, joka tekee aamupalat, eväät, lounaat ja muut kalorien ja muiden mukaan. Itse vaan nappaa sapuskat napaan. Aina sitä saa unelmoida. 😉

    Tsemppiä kaikille ja päivä kerrallaan! 🙂

    • Me syödään kyllä todella simppelisti. Ehkä nyt on vielä helppo kun B on pieni, mutta usein keitän tosiaan ihan riisiä ja joskus B:lle makaronia. Kasviksia pitää välillä ”piilottaa” mutta niitä voi laittaa sit vaikka smoothieen. Tänään tehtiin uuniperunaa ja lohta ja se maistuu myös kaikille.

      Mä oon miettinyt tota samaa! Olis ihan täydellistä!!!

  5. Hyvä postaus! Meilläpäin ongelmana et minä haluan syödä terveellisesti ja laihdutus on tavoitteena…. hieman vaikeaa poikaystävän kanssa, joka ei liho vaikka mitä söisi eikä olla edes innostuttu samasta liikuntalajista. Eli kyllä itsekuria täytyy löytyä, kun toinen ostaa kotiin mitä lystää.

    • Meillä vähän sama ongelma, toiseen ei tartu mikään ja se voi syödä pelkkää pizzaa ja karkkia kaikki päivät. Itsellä jo pelkkä ajattelu saa pullan kuvan näkymään vyötäröllä.

    • Toi on niin monessa parisuhteessa totta. Mutta… huono ruokavalio alkaa kyllä näkymään ennemmin tai myöhemmin kropassa miehilläkin. Toki sitten eri asia, jos miestä ei edes kiinnosta ylläpitää sporttista kroppaa. Mutta todella harva hyväkuntoisen näköinen ja treenaava mies pystyy mättämään pelkkää pitsaa naamaan, toki varmaan näitäkin tapauksia on. Hmm, ehkäpä tarvii tehdä tästä blogijuttu joku päivä!

  6. sen kaurapuuron tekeminen ei aamulla oo sen vaikeempaa kun makkaravoileivänkään!! mä itse heitän 1dl kaurahiutale + 1 dl rasvaton maito + 1 dl vesi + 1 valkuainen mikroon, ei kestä kun kaks minuuttia ja höyryävän kuuma annos rakkautta on valmis! jos haluan enemmän syötävää vähemmällä niin 3/4 dl kaura + 1.5 dl vesi + 1 tl kaneli + valkuainen on se juttu sekä raejuustoa tai rahkaa iso kasa mukaan ja puolisen desiä mustikoita tai mustaherukoita.
    oon myös semi kaikkiruokainen, joten vaikkapa sen seitin syönti ei oo mulle ongelma – on niin helppo vaan heittää palat pellille, vähän chiliä ja currya päälle ja uunittaa 30 min. samalla jos on oikeesti kiire tms niin pakastevihannespussit on niiiiiin se juttu!! 😀 kylkeen pari pähkinää/siemeniä ja pala leipää ja lounas on valmis.

    mä olin pakon edessä viime viikolla apsin noutopöydässä lounastamassa ja ai luoja … joo, salaattia oli mut sitä oli yli äyräiden!! vaihtoehtoja oli noin 20 ja lautanen tursusi 😀 oli myös lohta ja kananmunaa jne mut halusin kuolemanälässä jotain lämmintäkin. oli sitten perunamuusia, riisiä ja perunaa … ja nakkistroganoffia (iu!), kanansiipiä sieni-öljyliemessä ja nöyhtöpossua!! oli muuten rasvainen setti mut pakko oli maistaa ’koska koko rahan edestä’ oli siinä nälkäisenä se ajatus … ei enää koskaan!

    • Mä olin muuten tässä joku kerta kans Apsin noutopöydässä kun mentiin itä-suomeen. Ruoka oli todella hyvää (ihme!) ja oli just uunilohta ja muusia. Ja toki aika hyvät salaattivalikoimatkin. En tiedä miten laadukkaista raaka-aineista se sapuska oli mutta hyvää oli ja eipä siellä muutenkaan tule joka päivä käytyä. Lohi etenki oli ihan todella hyvänmakuista!

      Mutta joo, kuten kerroitkin niin harvoinpa se on ajankäytöstä kysymys. Ehkä se on vain yksi tekosyy lisää siihen leivän puputtamiseen. Puuro on aivan älyttömän nopea ja itse vedän aika usein aamulla rahka+turkkijugurtti+mustikat+siemensekoitus combon ja ton valmistus kestää osimoilleen 2min!

  7. Tosi hyvä postaus!

    Näihin vielä tulee itselle mieleen yksi koukku ja kuoppa, eli jos retkahdat, älä ”rankaise” itseäsi esimerkiksi syömällä seuraavan päivän, tai jopa viikon vain salaattia. Tms. Yllättävän yleistä toimintaa. Nimim. Itsekin joskus tähän syyllistyneenä, nyt vähän oppineena ja -14 kg.. 😉

    T. Jenna
    http://terksulife.blogspot.com/

  8. Tosi hyvä kirjoitus katri! Se on niin totta että joskus käy sillä tavalla, että jos on vaikka syönyt vain vähän jotain epäterveellistä niin asenne saattaakin muuttua-> ”No nyt kun tää meni muutenkin pilalle niin syön nyt sitten kaikkea muutakin epäterveellistä!” Itsekin allekirjoittaneena, olen joskus syyllistynyt tuohon 😀 toinen on se että aina päättää esim että ”Huomenna aloitan, tänään syön overisti kaikkea” usein se ”huominen” sitten venyy ja venyy.. 😀

    http://seidiwashere.blogspot.fi

    • Ja ylipäätään se että ennen laiharia vedetään oikein överit edellisenä päivänä (tai viikkona) koska ”kohta ei saa syödä enää mitään”. Lupailee eräittäin menestyksekästä dieettiä 😀 !

  9. Haha 😀
    Mä ostin eilen valkoista leipää ekaa kertaa moneen vuoteen ja tarkoituksena oli todellakin vetää kunnon hiilariöverit leivällä sunnuntain kunniaksi. Mikä pettymys, et se leipä maistui ihan p*skalta pitkän tauon jälkeen. Roskiin meni! Ilmeisesti makutottumukset todellakin voi muuttua myös aikuisena 😀

  10. Hehee, niin totta joka kohta! Muut vinkit oon pikkuhiljaa saanutkin haltuun tässä parin vuoden sisällä, mutta toi herkkupäivän överiksi vetäminen onnistuu edelleen vähän liian usein. Tai vaikka herkkupäivä meniskin ihan kohtuudella, niin se jää helposti päälle, jos kaapissa on mitään ylimääräistä. Se on ihan fakta, että kaapissa ei saa olla mitään suklaalevyn puolikkaita kummittelemassa, koska muuten ne kyllä sieltä katoaa aika äkkiä. Toi kotona nälkäisenä kokkaamisen aloittaminen on myös ihan tuhoontuomittu juttu, monta kertaa just sillon menee se kokonainen näkkäripaketti, kun odottaa uunissa tunnin kypsyvää broileria valmistuvaksi.. Kiitos muistin virkistyksestä, pitää ottaa herkkuhetket käyttöön. 🙂

    http://annatuulenkuljettaa.blogspot.fi/

    • Mulla on itselläni ihan varma se, että jos kaapissa on jotain herkkua niin se sieltä häviää. Poikkeuksen tekee sipsit tai popparit, joita tekee ihan äärimmäisen harvoin mieli ja nytkin meillä on varmaan 3pss sipsejä kaapissa. Mut auta armias jos siellä olis vaikka suklaarusinoita tai irtokarkkeja niin goodbye 😀 !

  11. Dieettiajattelun tilalle loppuelämän kunto ja hyvinvointi -> tähän sisältyy herkut -> ei olla ehdottomia, ollaan enemmänkin järkeviä ja nautitaan täpöt herkkuhetkistä
    Koko -> suklaalevyn tilalle, pieni patukka -> ei satu niin paljon vatsaan, hyvä maku suussa kuitenkin, kivaa on 🙂

    80/20-periaate on aika kiva 🙂

  12. Olen itse muuttanut omia ruoka tottumuksiani paljon parempaan suuntaan viimeisen vuoden aikana, mutta huomaan itsessäni tuon järjettömän ahmimis- vimman. Joo, kaupassa sitä ajattelee, että ei se yksi karkki pussi riitä, että otanpa vielä keksiä ja muuta herkkua matkaan. kun saa sen karkkipussin siihen puoleen väliin huomaa ettei pysty vetämään enää, mutta kun on ”pakko”, sillä eihän niitä voi kaappiin laittamaan houkutimeksi 😀

    • Vähän sama asia kun kahvilassa on pakko ottaa se isoin leivos eikä jaksa syödä siitä lopulta edes puolta 🙂 !

  13. Toi viimeinen kohta on mun mielestä ehkä tärkein! Jos jääkaapissa on muhimassa joku nakkikastike neljällä kermalla ja juustokakun jämät viikonlopulta, niin nälkäisenä kotiin tullessaan todennäköisyys sille, että rupeaa väsäämään salaattia on aika pieni 🙂 Vaikka itse tykkäänkin ruuanlaitosta tosi paljon, niin arki-iltoina hommaa kyllä helpottaa huomattavasti se, että pakkasesta ja jääkaapista löytyy valmiiksi kypsennettyjä ruoka-aineita (broiskua, jauhelihaa jne.). Niistä on sitten helppo vääntää joku simppeli ruoka suitsaitsukkelaan. Ja pakkasessa kannattaa myös olla esim. sose- tai linssikeittoa valmiina annoksina niitä päiviä silmälläpitäen, kun se suitsaitsukkelaankin tuntuu liian isolta hommalta!

    Ja tohon kyllä pitäisi vielä lisätä se, että ”älä luule, että epäterveellinen ruoka säilyy sielä kaapeissa”!! Eli ne kuuluisat ”vierasvarat”, jotka tulee yleensä syötyä jo siinä vaiheessa kun ne vieraat on vasta kutsuttu kylään… Tarjottavat kannattaa ostaa noin kolme minuuttia ennen vieraiden saapumista ja yllätysvieraat saavat luvan tuoda keksipaketin tullessaan! 🙂

  14. Meidän perheessä on kerran viikossa ns. herkkupäivä, jolloin ostetaan karkkia tai jäätelöä tai jotain muuta hyvää, mutta KOHTUUDELLA. Kotiin ei koskaan osteta mitään ”vierasvaraksi”, koska se on todettu niin moneen kertaan, että kaikki tulee syötyä, mitä kaapeissa on, eli kotiin vain terveellistä ja puhdasta ruokaa niin ei tule tehtyjä virheliikkeitä herkkuhimoissaan. 🙂

  15. Hyvä kirjoitus 🙂 4/5:stä tuttuja, ravintolassa onneksi oikeasti tykkään myös siitä kunnon pihvistä kasviksilla tai kunnon salaateista. Nämäkin ovat yleensä vähän tuhdimpia kuin nyt kuurilla kotona, mutta vain sen vähän. Kiinalaisbuffat – ne on niin ollut mun heikkous.

    Ruokakaupassa käyntiin ihan paras keino on ollut ruoan tilaaminen kotiin – ei enää kiireisiä kauppareissuja eikä kauppakassien raahaamista – eikä herkkuheräteostoksia. Kuljetusmaksun melkein säästää siinä, että nuo heräteostokset jää tekemättä 🙂 Kokeilin ruoan nettitilausta kotiinkuljetuksella arjen helpottamiseksi ja jäin koukkuun. Toimii hyvin myös painonpudotuksen ja -hallinnan tukena. Kotiin tulee vain sitä mitä oikeasti tarvitsee ja kylmäketjukin paljon parempi kuin itse kaupassa käydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta