Päivää vaille kuukausi!

Se olis tosiaan päivää vajaa kuukausi ja meikeläinen siirtyy kotiorjaksi :D. En tiedä millinen henkinen tai fyysinen siirtymäriitti tässä muka vielä ehtii tapahtua, mutta vähän mua hirvittää. Ai mikä?
No kotona oleminen! (Ja sinne on vielä sanonnankin mukaan moni kuollutkin…)

No lähinnähän tässä on se, että mua pelottaa, että tammikuu menee totaalisesti jäitä poltellen! Eli toisinsanoen makaan sohvalla päivät pitkät ja joudun katsomaan kymmenennen kerran kaikki Sinkkuelämää jaksot läpi.
Sitten kun ne on kahlattu, on vielä viiiiiikkoja jäljellä ja joudun siirtymään joihinkin ikivanhhoihin boxille otettuihin maajussille morsian jaksoihin!!!
Epäilen vahvasti, että tuon isomman hurtan ulkoilutukseenkaan musta ei enää ole, koska käymme lievästi sanottuna raskasta ulkoiluvaihetta herran kanssa tällä hetkellä läpi ja se siitä nyt vielä puuttuu, että tämä rantapallo katkoo luunsa juuri ennen h-hetkeä! Sitäpaitsi nyt ripeästi kävellessä tuolla alhaalla on ruvennut tuntumaan jotain epämääräistä kipua ja olen joutunut hidastamaan ihan mummovauhtiin…
Ryhmäliikuntatunnit jatkuvat omalta osaltani vielä neljä viikkoa, jonka jälkeen siirryn omatoimisesti uintiin ja saliin sikäli mikäli kaikki menee ok. Siellä mä siis kellun Malmin uimahallissa muiden eläkeläisten kanssa :D.

Olen yrittänyt reissun jälkeen taas kiinnittää syömiseen paremmin huolta, onnistuen välillä hyvin ja välillä huonommin. Olin neuvolakäyntien välillä lihonut vain puoli kiloa, kiitos tehokkaan nesteenpoistokuurin heti reissun jälkeen! Nyt painoa on tullut yhteensä öbaut kymmenen kiloa, tosin lähtöpainoa on todella vaikeaa arvioida, koska kroppani ei ollut täysin ehtinyt vielä palata kisadieetistä. Sanomattakin on kuitenkin selvää, että se ”maaginen” 12 pilkku jotain kiloa ei tule mun kohdalla toteutumaan! Onneksi mulla ei ole juurikaan turvotusta. 
Rupesin myös viime viikolla pankkineidin kanssa myötätuntokarkkilakkoon. Ollaan nyt menossa hänen kanssaan operaatiota ”viimeiset veks” ja toisin kuin mun paino, niin hänen painonsa laskee tasaisesti. Mikään ”kisadieetti” ei silti ole kyseessä, mutta kun ylipainoa ollut runsaanlaisesti, niin keskivartalon ”hyllyvää” ei ilman kirurgin veistä noin vaan sulateta. Jalkaosasto hänellä onkin jo kateutta herättävässä kunnossa! Tiukka rasvanpolttojumppa siis jatkukoon!

Tämä ”hätäsalaatti” pelastaa mut usein silloin, kun kariniemeä ei ole kukaan muistanut ostaa jääkaappiin. Pidä siis kananmunia ja tonnikalaa aina kaapissa!


Kuinka moni teistä muuten tunnustautuu tunnesyöjäksi?
Itse voin nostaa heti käden ainakin ylös. Tunnesyöminen on naisilla etenkin todella yleistä. Voisinpa melkein sanoa, että siitä asti kun aloin väsäämään näitä ruokavaliohommia, niin 90% naisasiakkaista on kertonut olevansa juuri tunnesyöjiä. Pt-asiakkaidenkin kanssa on ollut mielenkiintoista huomata se, että moni ylipainoinen tietää jo valmiiksi kuinka tulisi syödä – siis teoriassa! Lisäksi moni on kahlannut läpi kaikenmaailman laihdutusryhmät, painonvartijat, extravaganzat ja muut. Moni on kurssin aikana pystynyt pudottamaan hienosti painoa…mutta kurssin jälkeen?
No, kaikki on tietysti tullut korkojen kera takaisin. Talking about jo-jo….

Kuten olenkin kertonut, niin itse en missään nimessä suosi pussikuureja, joita käytetään myös monissa laihdutusrymissä ainoana ruokavaliona. Päivittäinen kalorisaanti voi olla alle 700kcal ja toki sitkeimmät sissit noilla kalorimäärillä menettävät jo nestettä kehosta sen viisi kiloa. Myös reilusti ylipainoisella paino lähtee alussa putoamaan nopeasti.

Näille ihmisille ei siis tarvitse kertoa mikä on proteiini tai kova rasva. He tietävät kaiken. Siis edelleen teoriassa.

Tämän päivän aamupala; Kaurapuuro raejuustolla ja omatekemällä omppuhillolla. Nam! Kaveriksi muutama nappi naamariin.


Kun aloin muuttamaan omaa ruokavaliotani paremmaksi viitisen vuotta sitten, niin itselle ns.aivottoman syömisen lopettaminen oli hankalaa. Tämä siis tarkoittaa sitä, että otanpa tosta pullan vaikkei oikeastaan tee edes mieli eikä ole nälkä. En ole koskaan syönyt suruuni, mutta sekin on hyvin yleistä naisilla. Miehillä tätä ilmiötä tuntuu olevan vähemmän, mutta miehillä onkin sitten tietoakin yleensä terveellisestä ruokavaliosta vähemmän ja ruokavalio on muuten vaan ihan retuperällä. Naiset ovat ehtineet usein kahlaamaan jo kaikki eri dieetit ja opukset läpi saamatta kuitenkaan tuloksia.
Sanotaan, että syömistä ei saisi koskaan liittää tunnetiloihin, mutta kyllähän ruoka kuuluu mielestäni esim. juhliin tai kaverin kanssa kuulumisia vaihtaessa on silloin tällöin kiva jakaa vaikka pala kakkua. Ei kaikkea tarvitse aina kontrolloida ja analysoida, mutta omat sudenkuopat täytyy tunnistaa. Jos joka ilta kaipaa sipsipussin, cokiksen ja fasupalat sohvalle, niin sitten kannattaa myydä sohva :D. Sitä ei nimittäin pitkässä juoksussa kestä suonet eikä persus!
Itse olen kuitenkin hyvän ruoan ystävä ja miksei herkkujenkin – ne sopii parhaiten juuri niihin vähän spesiaalimpiin tilaisuuksiin. Ihan joka ilta kymmenen uutiset ei voi kuitenkaan olla se ”spesiaali tilaisuus”. Siinä alkaa haiskahtaa jo itsepetos pahasti!

Tässä muuten viimeisintä kuvapäivitys pötsin tilanteesta! Nyt sitä on jo vähän vaikea peittää :). Hassua kyllä, olen alkanut viime päivinä pitämään peilikuvastani ihan eri tavalla! Vaikka ehtaa läskiä on varmasti tullut, niin silti tilanne ei ole ehkä ihan toivoton. Nekin ylimääräiset sisäreisistä ja lantiolta saadaan varmaan sulatettua pois kun ensi kevät koittaa.
Tänään mulla oli taas yritysjumppa, mutta käväsin vielä illalla pyörähtämässä pitkästä aikaa erällä hieronnan jälkeen. Kauheesti siinä ei ehtinytkään bodailla, koska jouduin heti suustani kiinni! Ilmeisesti meidän vakkarit on vähän ihmetelleet, että onko mut maa nielaissu kun viime keväänä olisin voinut tuoda saman tien makuupussin sinne :). Hiukan kuitenkin veivasin vielä selkää ja olkapäitä ja taas tuli hirveät himot salille. Eikä siis mille tahansa salille, vaan meidän omalle Erälle. <3
Nyt äkkiä petiin, mulla on aamulla varsinainen näytön paikka, koska pidän jumppaa meidän luokalle. Aiheena on mammajumppa ja piti oikein tarkistaa netistä, että miten ne mammat muka jumppaa…. 

29+3. Kääk!


fityoutoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta