Pakko alkaa kakkosella!

Huh huh…Elämäni viimeinen vuosi kakkosella alkavana alkoi eilen klo.16.20! Odotan kauhunsekaisin tuntein tulevaa vuotta.
Mutta onko tässä muka oikeasti vielä syytä huolestua? Onhan kuntokin ainakin tällä hetkellä vallan mainio! Vielä muutama reissu alkoon pinkissä hupparissa ja rusettikorviksissa, josko joku vaikka säälistä kysyisi paperit! Sitten sitä voikin taas jatkaa hyvillä mielin elämäänsä, lähes kolmekymppisenä. Jotenkin kahdenviiden jälkeen homma on jatkunut samassa sumussa tähän päivään asti. Vitonen, kutonen seiska ja kasi. Nehän on lähestulkoon sama numero. Ysi sattuu nyt vaan tuntuvan jotenkin erilaiselta.

Avokin joku työkaveri oli eilen kysynyt siltä, joko meillä on alkanut perinteinen naisten ikäahdistuskitinä… No hei – what more can you expect?? Naisten ahdistumisen top kolmoseen kolmenkympin kriisi singahtaa ilman epäilyksiä! Kakkossijalle sitten vahvasti ahdistuminen siitä, että mä en koskaan ikinä löydä ketään järkevää miestä, joka silittää mun tukkaa kun me katsotaan leffoja ja oisko kolmas sitten se oon kohta kolkyt eikä mulla oo vieläkään lapsia? Mun munasarjat on varmaan jo aivan helvetin tylsistyneet ja pistävät kohta toiminnan alas kostona mun hidastelun takia.
Ilmeisesti oman vaikean elämäntilanteeni innoittamana iltalehti oli onneksi eilen julkaissut kuvasarjan 38-vuotiaasta alastomasta Heidi Klumista, joka vakuuttaa vakuuttaa olevansa 100% luomu. Onneksi mun omat geenitkin on hyvin paljon samanlaiset Heidin kanssa, niinkuin useimmilla naisilla.  Ei siinä mitään, Heidi on oikeasti ihan hullun hyvännäköinen pimatsu!
Täältä voitte käydä myös lukemassa erittäin mielenkiintoisen keskustelun liittyen kolmenkympin rajapyykkiin. Varoitan jo etukäteen sen verran, että linkki johtaa Vauva-lehden keskustelupalstalle, jossa alkunsa ovat saaneet myös tuhannet muut todella tasokkaat keskustelut! Vauvoja tai ei, noita keskusteluita lukiessa viihdyttää helposti itseänsä tunnin jos toisenkin :D.
Peräänkuulutan myös silti vastausta keskustelun aloittajan huoleen; Tapahtuuko kolmenkympin jälkeen joku supernopea rupsahtaminen?
Tässä muuten kuva esimerkiksi Elle MacPhersonista, joka on 44v ja moikkamoi mikä kroppa! Elle voisitko käydä myös kommentoimassa tuohon Vauva-lehden keskusteluun…

Tuskinpa mikään ikä on tällä hetkellä kuitenkaan sellainen, johon haluaisin palata takaisin. Yli 5v meni alipalkatuissa hommissa ja yksineläminen käsittää muutenkin paljon kohtuu vittumaisia lisäkuluja. Vuokralla asumista en jäänyt kaipaamaan ainakaan yhtään! Elämässä hyvin paljon liikkuvia osia ja muuttuvia tekijöitä. Eräs henkilö menneisyydestä on lanseerannut aivan loistavan termin; Aikuismädäntyminen!
Luoja mä asun rivarisssa ja ajan farmaria ja taistelen joka päivä aikuismädäntymistä vastaan!! Terveisiä teille kaksikymmpiset, se vaan tapahtuu! Ennenmmin tai myöhemmin! Pidäppä huoli että siihen mennessä olet kokeillut kaiken kokeilemisen arvoisen.
”Aikuismädäntymisessä” on myös kuitenkin omat hyvät puolensa ja oikeastaan moniakin! Olen hirveän vakaassa elämäntilanteessa ilman nousuja ja laskuja. Ja voi esimerkiksi ostaa ikääntyvälle iholle tarkoitetun päivävoiteen.

Nuorempana minäkin olin jotenkin todella epävarma itsestäni, etenkin ulkonäöstäni. Varsinkin kun olin koko ajan pikkuisen ylipainoinen, niin kaikki aika meni  ihastellessa täydellisiä tyttöjä ja miettien missä itsellä on ylimääräistä. Kotonakin tuli porukoilta aika suoraa palautetta jos oli lihonut tai laihtunut.

Nyt koitan kuitenkin kovasti miettiä täällä, että miten tää olo on muuttunut eiliseen verrattuna? Olin muuten tasan kymmenen vuotta sitten yo-kokeissa! Mulla oli eväänä uunivoikkareita ja kun avasin lämpivät voikkarit foliosta, lehahti liikuntasaliin sellanen pizzamausteen haju että huh huh! Yhdellä pojalla oli eväänä purkillinen hernekeittoa, josta se lapio sitä tahnaa suoraan suuhunsa lusikalla. Kaikki muut aineet menikin sitten kirjotuksissa ihan kivasti, paitsi ruotsi. Enpä silloin uskonut, että kymmenen vuoden päästä kaivan verta nenästäni samoissa merkeissä.

Ylioppilasjuhlista muistan sen verran, että mulla oli jalassa ihan kauheet kengät ja poistuinkin sitten yökerhosta ilman kenkiä. Seuraavana kesänä menin inttiin ja se onkin ihan toinen tarina se.
Ihme että muisti pelaa vielä, näinkin vanhaksi fossiiliksi :).

fityoutoo

Yksi vastaus artikkeliin “Pakko alkaa kakkosella!”

  1. Kolmenkympinkriisi on 29-vuotiaiden keksimä paniikkitila, kun ei suurempiakaan murheita just nyt keksi. Parin vuoden päästä huomaat, ettei mikään oikeastaan ole muuttunut, tätä samaa… Keski-ikä ensisynnyttäjillä Suomessa taitaa nyt olla 28 tai 29, pari vuotta jos menee siitä yli, niin ei ne sun munasarjat sitä huomaa. Ja hei, jos mä olisin 29-vuotiaana näyttänyt siltä miltä sinä nyt, niin en olis huolissani yhtään mistään! :)H

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta