Parempaa kuin Fazerin sininen…?

IMG_1172

Nykyään raaka-duunailu on todella hip. Raakasuklaa ei enää ole uusi juttu ja raakaleivontaa harrastaa jokainen katu-uskottava terveysintoilija! 🙂 Itse olen pari kertaa maistellut raakakakkuja ja haluaisin kovasti niitä kotonakin väsäillä, mutta keittiömme varustelutaso sattuu olemaan puuttellinen raakaleivontaa ajatellen; Lähes kaikissa ohjeissa vaaditaan monitoimikone ja sitä meiltä ei valitettavasti löydy kaapin perukoilta! Buu. Heti kun saamme isomman keittiön, niin aijon varmasti satsata kunnolliseen sellaiseen! Tuleeko teillä monitoimikoneen omistajilla käytettyä sitä usein?
Itse nään toiveunia kaikenlaisten kasvisraasteiden ja tahnojen helposta valmistuksesta! Esim. lempikokkini Jamie Oliver käyttää usein nopeissa aterioissaan juuri monitoimikonetta.

Raakasuklaatakaan en ole koskaan itse väsäillyt. Tiesin noin suunnilleen mistä raakasuklaa tehdään ja keittiössäni onkin nököttänyt jo hyvän aikaa Cocovin raakasuklaanvalmistussetti. Jostain syystä en vain ole saanut revittyä aikaa paketin avaamiseen.
Sain Greenstreetiltä* kutsun osallistua heidän raakasuklaaworkshoppiinsa ja olin heti ihan että jee! Tiesin että FitFashion-bloggaaja Aino pitää workshoppeja ja Ainoon olen muutaman kerran aikaisemminkin törmännyt. Tiesin, että tällä naisella pysyy raakakakku kädessä paremmin kuin hyvin! 😀 Lisäksi pakkoa sanoa, että tästä naisesta näkyy kilometrin päähän, mitä optimaalinen ruokavalio saa ihmisessä aikaan; Energiaa ja säteilyä! Hyvä ruokavalio heijastuu ihmisestä, aivan kuten huonokin. Aino on todella inspiroiva siinäkin mielessä!

IMG_5171

Workshop järjestettiin Töölössä Kalevankadulla aivan ihanan sielukkaassa puutalokorttelissa. Jotenkin tuo miljöö ja raakaruokailu sopivat tosi hyvin yhteen – ei tuollainen kurssi edes sopisi mihinkään betonilähiöön!
Paikanpäällä oli muutama muukin bloggari ja sitten muuten vain raakasuklaan valmistuksesta innostuneita. Workshop kesti noin kaksi tuntia ja siinä ajassa sai siis valmistaa perinpohjaisten ohjeiden mukana omat suklaat ja kaupan päälle vielä syödä ne 😀 (ja allekirjoittanut huitas huiviinsa lähes koko muotillisen tota suklaata!). Sen lisäksi Aino kertoi eri raaka-aineiden historiaa ja faktoja, joka oli myös tosi mielenkiintoista. Tunnustan, etten todellakaan ole mikään kummoinen superfood-ietäjä ja nyt tuli taas uutta opittua! Sen takia olenkin toistaiseksi pysytellyt noissa ns.yleisemmissä tuotteissa (pakuritee, chlorella, spirulina, MSM), mutta nyt tulee varmaan hankittua ainakin nuo raakasuklaaseen sopivat fuudit.

IMG_0831

Raakasuklaalla ei ole juuri mitään tekemistä teollisen suklaan kanssa, se nyt kannattaa ihan ensimmäisenä ymmärtää; Kaakaopapu ei ole Fazerin sinisessä juuri käväissytkään – vaikka sinällään kaakao onkin todellinen terveystuote! Sen lisäksi tavallinen suklaa on tietysti karkkia, jota taas en raakasuklaan miellä olevan. Luonnehtisin raakasuklaata hyvänmakuiseksi terveyskombinaatioksi, jolla voi hyvällä omallatunnolla hemmotella itseään vaikka joka päivä! Toki raakasuklaa muiden raakaherkkujen tavoin saa kalorikyttääjät takajaloilleen ja totta, niissä on usein paljon hyviä rasvoja eli toisinsanoen kaloreita! Itse koitan pyrkiä vain pois (omalla kohdallani) tuosta kaloriajattelusta.
Tämä oma tekemäni suklaa oli kyllä paljon parempaa kuin se raakasuklaa, jonka olen ostanut joskus kaupasta. Aino tosin sanoi, että parhaimman raakasuklaan saa maistelemalla erilaisia ainesosien suhteita ja luomalla oman lempparikombon. Laitoin omiin suklaisiini myös mulperi- ja inkamarjoja ja tuo yhdistelmä oli aivan huippu! Muutenkin tykkään pikku näpräämisestä ja tuo oli siinäkin mielessä tosi hauskaa hommaa. Katselin Voimariinin blogista, että hän on kanssa aivan seonnut raakasuklailuun ja hamstrannut itselleen jo ties minkälaisia suklaamuotteja 😀 !

IMG_0840IMG_0845

Olin muuten tämän viikon VHH:lla eli söin hiilareita ainoastaan ennen ja jälkeen treenin ja hieman päivisin marjoja. Kerron teille huomenna, mikä kokeilu mulla on menossa ja mitä varten!
Loppuun kiitoksia aivan upeista kuvista Annille, joka oli myös workshopissa kanssamme! Oli todella mukava tutusta häneen!

IMG_5199 IMG_5209*Postaus toteutettu yhteistyössä Greenstreetin kanssa

fityoutoo

5 vastausta artikkeliin “Parempaa kuin Fazerin sininen…?”

  1. Mä teen kaikki mun raakaherkut sauvasekoittimella! Ja se on vielä joku ihan surkea 10e maksanut halpisversio… 😀 Kyllähän se vähän ylikuumenee taateleita ja pähkinöitä murskatessa, mutta täytyy vaan tehdä maltilla ja useammassa erässä. Joten ilman monitoimikonettakin onnistuu hyvin! 😉

    • Ai mä olen jotenkin luullut että toi monitoimikone olis ihan must have niissä kokkailuissa… pitääpä katsoa olisko tosta meidän sauviksesta haastetta vastaanottamaan!

  2. ”Kaakaopapu ei ole Fazerin sinisessä juuri käväissytkään ”

    Tarkennatko, mitä tällä tarkoitat? Fazerin sinisen ainesosissa mainitaan kaakaovoi ja kaakaomassa (vähintään 30%), joten lausahdus on ehkä hieman väärä. Ymmärtäisin, jos suklaan aineosasissa olisi vain <1 % kaakaomassaa, olisi lausahdus oikeutettu.

    • Miellän asian niin, että jos alkuperäistä tuotetta (eli kaakaopapua) käsitellään ja kuumennetaan niin paljon, että suurinosa sen terveyshyödyistä katoaa, niin silloin itse tuotteeseen (fazerin sininen tässä tapauksessa) ei juurikaan sitä papua päädy!

    • Eli vähän niinkuin kaupan guacamole versus kotitekoinen. Toisessa avocadoa 1,5% ja toisessa reseptistä riippuen ainakin 70-80%…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta