Pilipili pom!

Terkut Itäisestä suomesta! Olin varustautunut reissuun bikineiden ja aurinkovoiteen kanssa ja ainoa mitä täällä tarvitsisi, on ehkä villasukat tai jopa pilkkihaalari! Okei, perjantai-iltana ilmat oli oikein suotuisat pankkineidin mutsin nurkissa juhannusta vietellessä ja eilenkin aurinko jaksoi paistaa melkein iltapäivään asti… Mutta sitten! Tuuli seittemänsataa metriä sekunnissa ja vettä vaakaan ja vinottain!! Että se siitä auringon otosta sitten. Luojan kiitos syksyllä pääsee niin kauas, että suojakertoimia voi lyödä niin monta kun on ollut Suomessa sateista päivää kesällä!!
 
Palataanpa kuitenkin hiukan perjantain tapahtumiin…
Aamulla kun olin saanut jälleen kerran matkalaukun pakattua, niin hovikuskini kaahasi noin tuhatta ja sataa juna-asemalle (meni ihan hiukan tiukille…). Siitä alkoikin sitten neljän tunnin istumisharjoitus.
Junassa oli ”vain pari muuta” ihmistä lisäkseni, joten ihme, että yleensä sain paikan! Siinä menikin kivasti ensimmäinen reilu tunti aina Lappeenrantaan asti kuunnellessa edessäni istuvan pojan kovaäänistä puhelinkeskustelua! Mikäs sen mukavampaa, kun jakaa tämän ”Sannin” elämä kokonaisen junavaunullisen kanssa, varsinkin kun tällä tyttösellä taisi olla elämässään ties minkälaisia ongelmia sitoutumisesta alkoholismiin… Oh lord.
Meinasin ihan oikeasti koputtaa sen kundin olkapäätä ja sanoa sille, että ollaan nyt tunti kuunneltu tota draamaa ja nyt on lähellä, että toi sun puhelin huuhtoutuu tuolta junan vessasta alas!!!
Onneksi Lappeenranta pelasti tilanteen ottamalla tämä herran haltuunsa ja sain rauhassa hyökätä eväitteni kimppuun!!


Joensuuhun päästyäni minut kyydittiin kohdemestoille Karsikkoon ja saimme myös muun juhannusseurueen paikan päälle. Siinä keskustelun käännyttyä alapääpainotteiseksi päätimme ryhdistäytyä ja alkaa valmistaa illan pöperöt ja pankkineiti tyylilleen uskollisena väsäsi sellaiset gourmeet, ettei voinut millään valittaa! Nyt siis kaikki lihaksikkaat, supliikit ja sisäsiistit poikamiehet kuulolla! Pankkineiti odottaa edelleen elämänsä Ottoa…Eli pelkät panot älkööt siis vaivautuko :D!

Meillä oli matkassa myös yksi, joka tiesi kaiken drinkkien sielun elämästä, joten illan mittaan ei tarvinnut mihinkään sinisiin enkeleihin tyytyä! Oma suosikkini oli ehdottomasti silkkiset alusvaatteet… Oli niin hyvää, että kieli meni arvatkaas minne!

Illalla käytiin vielä paikallisella kokolla ja janoiset juhlijat saivat jonotella tuoppejaan ainakin puoli tuntia. Muutama oli lähtenyt liikenteeseen ilmastoon nähden aika rohkeissa asukokonaisuuksissa ja tämä Pohjois-Karjalainen tyyli kun on muutenkin vertaansa vailla! Pahimmat hiustenpidennykset bongattuamme päätettiin palata Pankkineidin kakkoskammioon ja osa halusi välttämättä vielä pyörähtää Joensuun kuumaakin kuumemmassa yöelämässä. Me kuitenkin kiiruhdettiin tuhatta ja sataa takaisin, koska jääkaapissa odotti vielä lettutaikina ja siinä puoli kahden aikaan alkoikin sellaiset hiilarifestit että huh heijaa! 


Loppujuhannus menikin sitten sulatellessa juhannuseväitä ja kuten mainitsin, niin ehdittiin jopa hiukan auringon ottoon. Käväisin porukoiden mökillä saunomassa, mutta tänään ilma on ollut niin suoraansanottuna perseestä, että päätettiin tulla sivistyksen pariin. Josko vaikka toi sade sen verran helpottaisi, että pääsis pihalle ulkoiluttaan lenkkareita! Nyt on laiskoteltu nimittäin tarpeeksi! Burn baby burn!!!

 

fityoutoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta