Pirteyspommi-smoothie!

Mitä tehdä sellaisena hetkenä, kun olo on jotenkin blaaah….?

smoothielicious2 (1 of 1)-001

No sellaisena hetkenä täytyy ehdottomasti tehdä Pirteyspommi-smoothie!!!

Teen itse aika paljon erilaisia smoothieita ja käytän yleensä pohjana marjoja sekä naturel-jugurttia tai turkkilaista jugurttia. Tykkään, että smoothie on tukevaa ja ruokaisaa.
Treenin jälkeen surautan sekaisin usein ihan vain marjoja + vaniljaheraa ilman ylimääräistä makeutusta. Ennen raskautta laitoin smoothieihin usein myös maca-jauhetta sekä camucamua antamaan lisäboostia! Viher- tai leväjauhe on myös todella hyvä lisä smoothieen – tosin vaatii kunnon makeutuksen, jotta maku peittyy. Makeutuksena toimii lähes aina kotimainen hunaja ja joskus banaani.

Osallistun tällä Pirteyspommi-smoothiella nu3:sen Smoothielicious-kilpailuun, jossa etsitään parasta smoothiereseptiä! Mulla oli  montakin eri vaihtoehtoa, mutta valitstin reseptin vähän päivän fiiliksen mukaan… Joka ei tänään ole ehkä ollut se kaikista pirtein! Sen takia kaipasinkin jotain kunnon fiiliksennostattajaa lasiin! Tykkään muutenkin hieman kirpeistä, mutta makeista smoothieista. Minttu sen sijaan on lempparimausteeni, jota käytän nykyään melkein aina 🙂 . Sopii muuten aivan täydellisesti myös mansikoiden kanssa!
Tämä smoothie syntyi ihan sauvasekoittimella, tosin mulla odottelee kaapissa myös uusi Rawmix, jota ei ole vielä purettu pakkauksesta. Kun otan sen käyttöön, niin mulla on suunnitteilla uusi smoothieresepti, johon tulee ananasta ja inkivääriä! Maistoin tällaista komboa kerran ja se todellakin toimi! Inkiväärin kanssa kannattaa olla vaan kunnon laitteet, jotta smoothiesta tulee ihanan tasaista. Tämä kilpailusmoothie tosin onnistui hienosti ihan ”käsipelilläkin”!smoothielicious (1 of 1)

PIrteyspommi-smoothie

  • Jäisiä mustikoita n.2dl (antaa smoothielle oikean ”kylmyyden”!)
  • 1 kiivi (tykkään kiivin antamasta suutuntumasta, koska smoothieta olisi hyvä myös pureskella ruoansulatuksen kannalta)
  • Puolikas lime (sopii hyvin mustikan kanssa)
  • Kourallinen minttua
  • Turkkilaista jugurttia n.2dl
  • 1rkl chia-siemeniä (reilusti kuitua ja mineraaleja!)
  • Hunajaa makeutukseen
  • Vetää ohennukseen

Hyvässä smoothiessa on kaksi asiaa kohdallaa; Makeus ja kylmyys! Teitpä smoothien mistä aineksista tahansa, niin yksi ainesosa kannattaa olla pakkasesta ja ainaki itse tykkään, että on tarpeeksi makeutta! Tätä smoothieta myös meidän 2,5-vuotias joi kaksi lasillista ja oli sen jälkeen kyllä aikamoinen pirteyspommi 😀 ….. smoothielicious3 (1 of 1)

fityoutoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta