Prodevohveileita puuronjämistä (G)!

Tein eilen todella onnistuneita prodevohveleita, joten jaan nyt reseptin teillekin! 

Mulla on melkein aina nykyään tapana tehdä lauantai-aamuisin terveellisiä vohveleita aamupalaksi. Vohveliraudalla ne onnistuu mielestäni paremmin kuin paistinpannulla, eikä tulos ole vain epämääräinen kasa paistunutta taikinaa 😀 . Lisäksi lapset tykkää niistä ihan älyttömästi! Nyt kun saa vielä tuoreita marjoja, niin aiettä!

Käytin eiliseen taikinaan puuronjämät perjantailta ja lisäsin siihen myös Foodinin maustamatonta luomuheraa (saatu blogin kautta), joka on yleensäkin kaikista paras hera niin näissä vohveleissa kuin myös smoothieissa. En yleensä tykkää mistään ns.proteiinileivonnaisista, mutta tässä taikinassa jauhe ei maistu yhtään. Lisäski usein se juttu on nimenomaan siinä mitä heraa käyttää, koska yleensä makeutusaineilla ja esansseilla makeutetut herat maistuu vaan niin pahasti läpi mistä tahansa! Lisäksi tätä voi lapsetkin syödä ihan huoletta. 

Tässä kuitenkin resepti vohveleihin:

  • Kaurapuuroa
  • Kauramaitoa notkistamaan puuro (tai miksei muukin maito käy!)
  • Heraa 1 kauhallinen
  • 2rkl kookosöljyä
  • kaurajauhoja 2rkl (esim. Provena)
  • suolaa
  • (jos haluaa voi vohvelirautaan sipaista hieman voita)

Taikina kannattaa jättää aika paksuksi, eli huomattavasti paksummaksi kuin lettutaikina! Muista olla aukaisematta vohveliraudan kantta liian aikaisin 😉 ….

fityoutoo

2 vastausta artikkeliin “Prodevohveileita puuronjämistä (G)!”

  1. Vohvelit on jotenkin aina parempia kuin letut, itse kun tykkään vielä esim. lettujen rapeista reunoista. Vohvelit on pelkkää ihanaa rapeutta <3!

    • Mä tykkään kyllä sit esim. muurinpohjaletuista ihan höpsönä, mutta niitä ei ihan joka aamu kehtaa paistella aamupalaksi 😀 . Mut sellaista kunnon rasvasta lettua ei kyllä voita MIKÄÄN!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta